YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze betrouwbare websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: muziek frans groningen engels 1 kunst wouter bos kabinet-balkenende iv drs. w.j. wouter bos middelnederduits oudsaksisch hoogduits wouterman jan peter balkenende kabinet-rutte job cohen henk kamp middelhoogduits mark rutte kabinet-balkenende literair femke halsema tweede kamerverkiezingen jan marijnissen middeleeuws latijn bas van der vlies andre rouvoet nebahat albayrak marianne thieme mat herben heinsbroek pvda cda middelnederlands vvd d66 sp diederik samsom groenlinks rita verdonk : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 1978 voor - wouter bos - in 0.201938152313232 seconden.
Zoekterm bos is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!

wouter - (meerkol)

wouter * [meerkol] {1872} pleegt men te identificeren met de persoonsnaam Wouter.<#>wouter 1 znw. m. ‘meerkol’ eerst na Kiliaen, mogelijk de PN Wouter. Of mag men denken aan verband met een ww. ... ook niet die van b&ts, die wouter wil afleiden van 'woudheer' 3 (= boseigenaar) onder vermelding van dat wouter tevens een plaatselijke benaming is voor de veldwachter (vgl. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

Drs. W.J. (Wouter) Bos

Uit het bedrijfsleven afkomstige partijleider van de PvdA in de jaren 2002-2010. Werkte na een studie economie en politicologie ruim negen jaar in binnen- en buitenland voor Shell. Werd daarna Tweede Kamerlid en spoedig staatssecretaris van Financiën. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

wouterlatje - (ergens tegenaan gespijkerd latje)

wouterlatje * [ergens tegenaan gespijkerd latje] {na 1921} men neemt aan dat het eerste lid de persoonsnaam Wouter is, vgl. bv. dirk voor kraanlijn.<#>wouter 2 znw. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2003
Op 22 januari 2003 werden er vervroegde Tweede Kamerverkiezingen gehouden. De verkiezingen waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende I. De grote winnaar was de PvdA. Met de nieuwe lijsttrekker Wouter Bos boekte de partij 19 zetels winst en kwam op 42 zetels. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2012
Het kabinet-Rutte II is het eerste kabinet dat door het 'nieuwe formeren' tot stand is gekomen. De Tweede Kamer had hierbij het initiatief en de Koningin werd uit het formatieproces gehaald. Informateurs Henk Kamp (VVD) en oud-PvdA-leider Wouter Bos werden door de Tweede Kamer benoemd. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2006
Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... achtergrond na de winst bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 was de pvda van wouter bos de gedoodverfde winnaar van de tweede kamerverkiezingen. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
PvdA en Tweede Kamerverkiezingen 2006
De PvdA haalde bij de verkiezingen van 22 november 2006 33 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Wouter Bos. Het verkiezingsprogramma was getiteld 'Samen sterker - werken aan een beter Nederland'. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Wouter Paap

Nederlands componist en muziekjournalist en essayist, geboren Utrecht 7 mei 1908, gestorven Baarn 7 oktober 1981 Wouter Paap studeerde naast zijn schoolopleiding piano bij Hester Wegerif en behaalde in 1926 zijn piano-diploma van de Koninklijke Nederlandsche Toonkunst-Vereeniging. - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Wouter Vandenabeele

Wouter Vandenabeele (° 1970) Vlaamse violist, arrangeur, componist Hij speelde in tal van groepen maar is vooral bekend als violist bij de folkgroep Ambrozijn, Balbrozijn en als leider, componist, dirigent en violist bij de "wereld-bigband" Olla Vogala, als vaste gastmuzikant bij Laïs en als gast bij Think of One en Jaune Toujours. - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Wouter Hamel

Nederlands jazz- zanger jazz, pop en zelfs chanson. Met een verbluffende timing, overtuigende interpretatie en een dijk van een stem staat hij relaxt op het podium en heeft de hele zaal in no time in zijn greep. - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Drs. W. (Wouter) Koolmees

Wouter Koolmees (1977) is sinds 17 juni 2010 lid van de Tweede Kamerfractie van D66. Na zijn studie werd hij economisch onderzoeker en daarna ambtenaar op het ministerie van Financiën. Hij was hoofd begrotingsbeleid bij het directoraat-generaal van de Rijksbegroting. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekkers Partij van de Arbeid (PvdA)
In 2017 was Lodewijk Asscher lijsttrekker van de PvdA. Tijdens een ledenreferendum eind 2016 over de lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 won Asscher ten koste van Diederik Samsom. Hierop besloot Samsom afscheid te nemen van de politiek. ... daarvoor was job cohen in 2010 als lijsttrekker naar voren geschoven door de vertrekkende wouter bos. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Politiek leider van een partij
Politiek leiders treden naar buiten toe op als het 'boegbeeld' en het aanspreekpunt van hun partij. Binnen hun partij moeten zij zorgen voor politieke eensgezindheid. ... ook wouter bos combineerde het politiek leiderschap met een ministerschap (en de functie van vicepremier). - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2006-2007
Het kabinet-Balkenende IV van CDA, PvdA en ChristenUnie, kwam tot stand nadat coalities van CDA en PvdA met SP en of met GroenLinks niet mogelijk waren gebleken. Het nieuwe kabinet trad op 22 februari 2007 aan na een relatief vlotte formatie van 89 dagen. ... op een vruchtbare samenleving met de staten-generaal.' op 28 november begon hij met zijn eerste gesprekken, waarbij pvda-leider wouter bos en sp-leider jan marijnissen een voorkeur uitspraken voor een kabinet met cda, pvda en sp. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wisseling politieke leiders bij de PvdA
Het wisselen van politiek leider bij de PvdA ging niet altijd zonder problemen. Per definitie betekent het vertrek van een beeldbepalend politicus onzekerheid. Drees en Den Uyl hadden een zo sterke positie en waren zo beeldbepalend dat hun opvolging direct gevolgen had voor de positie van de PvdA. ... in 2010 leek de overdracht van het leiderschap van wouter bos aan job cohen soepel te verlopen, ook al kwamen de partijleden er toen niet aan te pas. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partij van de Arbeid (PvdA)
De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 vicepremier Lodewijk Asscher, die Diederik Samsom bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. ... socialer 38 24,8 regering, kabinet-rutte ii 2010 job cohen lijst 2010 iedereen telt mee 30 19,6 oppositie, kabinet-rutte i 2006 wouter bos lijst 2006 samen sterker: werken aan een beter nederland 33 21,2 regering, kabinet-balkenende iv eerdere jaren: affiches, l - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
In hoeverre heeft Nederland al een gekozen minister-president?
Naar aanleiding van de discussie over de gekozen minister-president zou men zich de vraag kunnen stellen of Nederland in de praktijk niet al lang een, zij het impliciet, gekozen minister-president heeft. ... bij de verkiezingen van 2003 was pvda-leider wouter bos verwikkeld in een nek-aan-nek-race met jan peter balkenende, maar schoof bos tijdens de campagne zijn partijgenoot job cohe - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2003
Het kabinet-Balkenende II, met CDA, VVD en D66 als deelnemende partijen, kwam tot stand nadat een (eerste) poging om een kabinet van CDA en PvdA te formeren, was mislukt. Omdat CDA en VVD samen geen meerderheid hadden en de LPF zichzelf had gediskwalificeerd als regeringspartij werd de voormalige coalitiepartner uit Balkenende I ingeruild door D66. ... pvda-leider wouter bos wenste daarna dat, naast, een cda-informateur, ook een pvda-informateur zou deelnemen aan de gesprekken. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
PvdA en Tweede Kamerverkiezingen 2010
De PvdA haalde bij de verkiezingen van 9 juni 2010 30 zetels in de Tweede Kamer. Voor de verkiezingen maakte partijleider Wouter Bos zijn afscheid uit de politiek bekend. Lijsttrekker was Job Cohen. Voor de verkiezingen had de partij 30 zetels in de Tweede Kamer. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinet-Rutte II (2012 - )
Dit kabinet werd door VVD en PvdA gevormd na de verkiezingen van 12 september 2012. Het kabinet bestaat uit 7 ministers van de VVD en 6 ministers van d … ... informateurs henk kamp (vvd) en oud-pvda-leider wouter bos werden door de tweede kamer benoemd. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Wouter van Doeveren

Gualtherus (ook Wolther of Wouter) van Doeveren (Philippine 1730 - Leiden 1783) was een Nederlands medicus, hoogleraar en rector magnificus. Hij werd, nog geen 24 jaar oud, hoogleraar te Groningen en later bovendien stads-medicus. - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Wouter van Riessen

Website: Wouter van Riessen schildert, tekent, fotografeert, ensceneert en maakt muziek. Meestal maakt Wouter van Riessen zelfportretten waarin hij zich soms met bekende kinderbeelden als Pinokkio, Kermit de Kikker, Bert en Ernie, maar ook zelfverzonnen cartooneske figuren afbeeldt. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Wouter Klootwijk

Foto: Hans van den Boogaard Wouter Klootwijk is op 9 augustus 1945 in Rhenen geboren. Na een niet afgemaakte opleiding tot onderwijzer en een even weinig succesvolle studie voor reclame-ontwerper aan de Arnhemse Kunstacademie, kwam hij in 1966 als leerling-journalist bij Het Vrije Volk in Amsterdam. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Kabinetsformaties sinds 1945
In de periode 1945 tot 2017 zijn er zo'n 30 formaties geweest. Een formatie vindt in de regel elke vier jaar plaats, maar soms worden er nieuwe verkiezingen uitgeschreven na een val van een kabinet. Dit was bijvoorbeeld het geval in 1982 na de val van het kabinet-Van Agt II. ... informateurs henk kamp (vvd) en oud-pvda-leider wouter bos werden door de tweede kamer benoemd. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 141