YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: taal parlementaire enquete bouwsubsidies (1986-1988) hummel parlementaire enquetes 1851-heden wolters parlementaire enquete bouwsubsidies enneus heerma lubbers betekenis engwirda alders parlementaire enquete (1986-1988) rsv-enquete stikker van aardenne paulis van rey van der hoeven enquete bouwsubsidies bert de vries groningen plattegrond groningen de citadel dansgezelschappen noord nederlandse dansgroep dansgezelschap leestips mode kunst design stad pierre di sciullo noordbroek jan montijn the society shop molly geertsema noordbroeksters groningse architectuur jan montyn : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 27 voor - wolters - in 0.0103240013122559 seconden.
Parlementaire enquête bouwsubsidies (1986-1988)
De parlementaire enquête bouwsubsidies vond in 1986-1988 plaats. In 1986 verscheen in de Volkskrant een bericht dat het Rijk te veel subsidie had betaald voor woningbouwprojecten van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. ... sprake gebracht. ook hadden de woordvoerders alders (pvda), wolters - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wat betekent het woord brikverpakking?
Brikverpakking is een Vlaams woord. Van Dale (2005) vermeldt als betekenis bij brik: "(algemeen Belgisch-Nederlands) baksteenvormige kartonnen verpakking van dranken". Wolters' Koenen was in 1996 het eerste woordenboek dat brik vermeldde: "(Belg. ... baksteenvormige kartonnen verpakking van dranken". wolters - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
plattegrond Groningen
De oudste bekende plattegronden voor de stad Groningen komen uit de 16de eeuw. Hier was een plattegrond van Jacob van Deventer (ca. 1567) de eerste betrouwbare afbeelding. ... bij de firma oomkens, vanaf de tweede helft door de firma wolters - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
De Citadel
Het in de stad Groningen gevestigde jeugdtheatergezelschap De Citadel werd opgericht in 1992 met in de artistieke leiding Rob Bakker. Het had als belangrijkste speelgebied de drie noordelijke provincies. ... drie noordelijke provincies. het gebouw waar vroeger drukkerij wolters - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Noord Nederlandse Dansgroep
De eerste moderne dansgroep in het Noorden was de in 1971 opgerichte Noord Nederlandse Dansgroep in 1984 voortgezet als Reflex ( 1984-1996). De groep kwam voort uit semi-professionele dansgroep van balletschool Terpsichoré van Lily Wolters-Rus. ... dansgroep van balletschool terpsichore van lily wolters - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Drs. J.W. (Jan) de Pous
Bekwame, hardwerkende minister van Economische Zaken, die zeer ingesteld was op het bereiken van consensus. Zoon van een Aalsmeerse bloemenkweker. Werd na een lectorschap aan de Vrije Universiteit op relatief jeugdige leeftijd lid van de Raad van State. ... van 1964 tot 1985 - lid raad van commissarissen uitgeverij " wolters - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
The Society-Shop
The Society Shop Nederlands modewarenhuis, opgericht ca. 1935 door Gerard Dijkstra in Amsterdam.   Zie ook jaren vijftig en zestig beleefde The Society Shop gouden jaren. ... aanblijven, maar the society shop zou met wat coaching van wolters - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jan Montyn
Jan Montijn Graficus, schilder en tekenaar van landschappen en non-figuratief werk, geboren 13 november 1924 in Oudewater. ' Op vuil en mest groeit de mooiste bloem van de wereld: de lotus. ... acht jaar met kunstenaars als reinier lucassen, zoltan peeter, wolters - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Wat is een goed boek over de Nederlandse grammatica?
Hieronder volgt een lijstje met goede grammaticaboeken. Een aanrader is ook het weblog van de Taalprof, waarop de zinsdelen en veel grammaticale kwesties op een toegankelijke manier besproken worden. ... raadplegen. algemene nederlandse spraakkunst, g. geerts e.a. wolters - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Noordbroek
Het voormalige kerspel Noordbroek (Gronings: Noordbrouk) is een voormalige gemeente en Nederlands wegdorp ontstaan in de hoge middeleeuwen op een dekzandrug op de westelijke grens van het Oldambt met ten oosten de kleiafzettingen van de Dollard en ten westen het oude veen- en zandlandschap. ... het begin van de oosterstraat het 'noorderhof' van de familie wolters - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Johann Faber
Johann Faber (na WO II ook gespeld als Johan Faber ( Groningen 1902 - Groningen 1979), was een kunstenaar en lid van De Ploeg. Ook illustreerde hij, o.a. bij uitgaven van Jan Boer. ... keerde hij in 1930 terug naar groningen om bij uitgeverij j.b. wolters - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
gids Noordbroek
Wat er te doen is op het gebied van bedrijvigheid, kunst en cultuur, overnachtingen en bezienswaardigheden in Noordbroek. Bedrijvigheid In 2014 opende in Noordbroek de ' Noordsuythoeve', het 'kloppend hart van Noord- en Zuidbroek'. ... tot gevorderde. - (www. atelier-maaikenijlunsing.nl) adri wolters - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
bioscoop
De eerste filmvertoning in Groningen vond plaats op 14 mei 1896 in de Harmonie door de Berlijnse broers Skladanowsky. Films werden in die tijd nog niet in vaste bioscopen vertoond, maar in zogenaamde reizendebioscopen die op de kermissen stonden, zoals Alberts Frères en het theater van Jean Desmet, de Imperial Bio, of in zalencentra. ... noord. stadskanaal kreeg de bioscope stadskanaal in cafe wolters - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
The Society Shop
Nederlands modewarenhuis, opgericht ca. 1935 door Gerard Dijkstra in Amsterdam. In de jaren vijftig en zestig beleefde The Society Shop gouden jaren. Het was de tijd nog dat Dijkstra de eerste nylon-tricot 'drip and dry' overhemden introduceerde, en om het fenomeen toe te lichten een enorm aquarium in zijn etalage bouwde waarin overhemden door een ingenieus mechaniekje werden ondergedompeld en weer opgehangen. ... aanblijven, maar the society shop zou met wat coaching van wolters - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Huybrecht Beuckeleer
Zuid-Nederlands schilder genrekunst, stillevens en portretten Naamsvarianten: Huybrecht Beuckelaer en Monogrammist HB Familierelatie: gehuwd met de oudste dochter van Willem Key. ... laatst in een archiefdocument genoemd (zie bij literatuur: m. wolters - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Pierre di Sciullo
Franse kunstenaar, typograaf, letterontwerper en grafisch ontwerper, geboren in 1961 te Parijs. Woont en werkt in een dorp vlakbij Parijs. Pierre di Sciullo ontwierp verschillende letters en doceert in Frankrijk en erbuiten. ... hendrik driessen, paul hefting, dingeman kuilman en hester wolters - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
stad Groningen
Hoofdstad van de gelijknamige provincie. De nederzetting is in de vroege middeleeuwen ontstaan op een noordelijke uitloper van de Hondsrug, nabij de plaats waar de riviertjes de Drentse A en de Hunze samenkwamen in het Reitdiep. ... fongers. belangrijk was ook de oprichting van de drukkerijen wolters - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Bernard Bueninck
Bernard Bueninck, (Arnhem 1864 - Groningen 1933) was schilder en tekenleraar aan de Rijks-HBS en de Avondburgerschool te Groningen. Bernard Bueninck verhuisde in 1894 van Vorden naar Groningen, waar hij tekenleraar werd aan de HBS. ... schilderde hij schoolplaten voor de groningse uitgeverij j.b. wolters - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Fabrique
Multidisciplinair communicatie- en ontwerpbureau, opgericht 1 januari 1992, met verschillende disciplines: nieuwe media, grafisch ontwerp en productontwikkeling. ... te komen richtten jeroen van erp, rene bubberman en theo wolters - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Kees Rijnboutt
Nederlands architect en auteur, partner in het bureau Rijnboutt van de Vossen Rijnboutt BV en deelnemer aan de Architectengroep Amsterdam Kees Rijnboutt, Bart van der Vossen, Renée Liefting, Mattijs Rijnboutt en Frederik Vermeesch. ... prijs voor kwaliteit in wonen en werken, visie '89' voor het wolters - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Zijn er goede boeken of websites over het maken van samenvattingen?
Er zijn niet veel boeken die alleen over het maken van samenvattingen gaan. Hieronder staan enkele boeken die het onderwerp behandelen. ... praktische cursus samenvatten, ron van hogen, wolters - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Groninger architectuur
Groningen heeft weinig wereldse architectuur uit de Middeleeuwen. Wel zijn er veel kerken bewaard gebleven in de stijl van de romano-gotiek. ... (1983-89), de ver- en nieuw- bouw van de voormalige wolters - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Jan Abrahamse
Jan Abrahamse (Vlissingen, 8 februari 1937 - Groningen, 11 april 2013) was een Nederlands cartograaf, wadloper en hoofdredacteur van het Waddenbulletin en van het tijdschrift Noorderbreedte. Hij studeerde sociale geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Medeoprichter van de Landelijke Vereniging tot behoud van de Waddenzee (1965) nu Waddenvereniging geheten. ... nederlandse wadlopen. na zijn studie werkt hij bij uitgeverij wolters - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Pieter Roelf Bos
Pieter Roelf ( Roelof) Bos, ( Groningen 1847 - Groningen 1902), was de oorspronkelijke samensteller van De Grote Bosatlas, voor het eerst verschenen in 1877 onder de titel Schoolatlas der gehele aarde. ... -schoolplaten en schoolatlassen, alle uitgegeven bij de firma wolters - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 63