YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: design groningen scholten literair beel wim kok wouter bos de koning raad van state lubbers ppr donner kabinet-balkenende ii willem scholten jelle zijlstra dries van agt tweede kamerverkiezingen tweede kamerlid ruppert lpf lieftinck louis beel herman tjeenk willink van hogendorp jo cals tjeenk willink kabinet-thorbecke beelaerts van blokland van reenen roell gijsbert karel van hogendorp rutgers frans beelaerts van blokland dr. a.a.l. rutgers van lynden van sandenburg jo van der hoeven van doorn van westkapelle mackay gerard veringa mollerus : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 1108 voor - willem scholten - in 0.0769848823547363 seconden.
Vicepresidenten van de Raad van State
De vicepresident van de Raad van State heeft de feitelijke leiding van dit Hoge College van Staat, het belangrijkste adviesorgaan van de regering. De vicepresident bekleedt tevens het voorzitterschap van de Afdeling Advisering van de Raad van State, die adviezen uitbrengt over onder meer wetsvoorstellen en verdragen. ... de adviezen werden rechtstreeks aan hem gegeven. voor koning willem - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Achtergrond informateurs
Sinds 1951 wordt meestal een informateur bij benoemd bij de aanvang van een kabinetsformatie. De informateur onderzoekt de mogelijkheden om een formatie te vormen. Benoeming van een informateur gebeurt ook vaak als er een tussentijdse crisis is ontstaan. ... niet haalbaar was. toen dat was vastgesteld, werd cda'er willem - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Mr. J.H. Scholten

Jurist, gespecialiseerd in het administratief recht, afkomstig uit familie van juristen, was vóór en tijdens de oorlog wetenschappelijk stafmedewerker van de Raad van State. Was in september 1946 rapporteur van de Afdeling voor de Geschillen van Bestuur voor het beroep van dr. ... frederique kinderen 1 zoon vader mr. ph.w. scholten, philip willem - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Ir. W. (Willem) Schermerhorn

Medeinitiatiefnemer van de Nederlandse Volksbeweging en medeoprichter van de PvdA, die in opdracht van Wilhelmina in 1945 met Drees een kabinet formeerde waarvan hij minister-president werd. Na de verkiezingen van 1946 benoemd tot voorzitter van de Commissie-Generaal voor Nederlands-Indië om met de Indonesiërs te onderhandelen; een functie die hem veel smaad opleverde. ... w. ( willem - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Willem Albert Scholten

Willem Albert Scholten (Loenen, 6 oktober 1819 - Groningen, 1 mei 1892) was grootindustrieel en grondlegger van de Nederlandse aardappelmeelindustrie. Scholten begon in 1841 in de Groninger Veenkoloniën (W. ... willem - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Z.M. (koning Willem I) koning Willem Frederik, koning der Nederlanden, groothertog van Luxemburg, prins van Oranje-Nassau

De 'Koning-Koopman'. Eerste Nederlandse koning na het herstel van de zelfstandigheid in 1814. Had ervaring als vorst opgedaan in Fulda. Regeerde als verlichte autoritaire vorst en zette zich in voor ontwikkeling van het economisch leven (kanalen! ... (koning willem - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Christelijk-Historische Jongeren Organisatie (CHJO)
In 1927 bundelden verschillende Friese jongerenorganisaties die sympathiseerden met de CHU hun krachten en richtten zij de Christelijk-Historische Jongeren Groepen (CHJG) op. Deze organisatie moest de jeugd vormen door middel van debat en spel. ... van weezel coos huijsen wim mateman durk van der mei jan pronk willem - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformaties sinds 1945
In de periode 1945 tot 2017 zijn er zo'n 30 formaties geweest. Een formatie vindt in de regel elke vier jaar plaats, maar soms worden er nieuwe verkiezingen uitgeschreven na een val van een kabinet. Dit was bijvoorbeeld het geval in 1982 na de val van het kabinet-Van Agt II. ... veel hoofdbrekens. uiteindelijk, na vier (in)formateurs, wist willem - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Zuidbroek
Zuidbroek, op zijn Gronings Zuudbrouk, is een dorp en tot 1965 de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Zuidbroek met de dorpen en gehuchten Uiterburen, Het Veen, Spitsbergen, Westeind en Tusschenloegen. ... heeft vroeger nog een eigen snikkevaarder gehad. dat was willem - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Kamerleden in opspraak
Enkele keren kwamen Kamerleden in opspraak. Vaak ging het daarbij om (vermeende) vermenging van politieke en zakelijke belangen, maar ook schending van geheimhouding, het in aanraking komen met justitie of een opgerakeld verleden. ... (pvda) 1976 onjuiste informatie voor verzetspensioen vertrek willem - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
gebied Broek
Met het gebied Broek werd bedoeld het land ten westen van de Munter Ee. Dat was bedekt met veen. Dat veen hield het water vast en was drassig. Sinds oude tijden wordt aan moerassige grond de naam gegeven van broek (zie etymologie broek), ook wel broeck, broeke, broke, brok, brocke, soms ook bruick. ... die versterkte punten is herhaaldelijk hevig gevochten. totdat willem - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Gouden-Kalf
Het Gouden Kalf is de grote prijs van het Nederlands Film Festival. Sinds 1981 wordt deze prijs jaarlijks tijdens het festival uitgereikt aan Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices. ... - leedvermaak 1988 michiel romeyn - van geluk gesproken 1987 willem - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Mr. B.W. (Barend) Biesheuvel
ARP-voorman, minister van Landbouw en premier. Afkomstig uit Haarlemmerliede en net als Colijn een boerenzoon. Kwam via de Christelijke boeren- en tuindersbond in de Kamer, waarvan hij al snel een gerespecteerd lid was. ... lid europees parlement (voor 1979) voornamen (roepnaam) barend willem - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Bataafs-Franse Tijd
De Bataafs-Franse Tijd (1795-1813), onder te verdelen in: 1795-1806, Bataafse Republiek (het laatste jaar onder raadpensionaris Schimmelpenninck); 1806-1810, Koninkrijk Holland onder Lodewijk Napoleon; 1810-1813, inlijving bij Frankrijk. ... edzes heine jans koning, omzwerver, zoon van jan jacobs en willem - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
De Koning en het voorzitterschap van de Raad van State
Het voorzitterschap door de Koning dateert uit de tijd dat de Raad van State nog rechtstreeks advies gaf aan de Koning. De Koning was 'king in the council'. Sinds invoering van de ministeriële verantwoordelijkheid in 1848 kan de Koning niet meer zelfstandig advies vragen aan de Raad van State en neemt de Koning ook geen deel meer aan de werkzaamheden van de Raad. ... herdenking 450 jaar raad van state 03-07-1985 intrede prins willem - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Scholtenhuis

ScholtenhuisHuis aan de Grote Markt in Groningen, eind 19de eeuw gebouwd voor groot-industrieel Willem Albert Scholten.Tijdens WO-II werd het centrum van vervolging, terreur en verraad. Hier was de 'Aussendienststelle' van de Sicherheitspolizei en de Sicherheitsdienst gevestigd. ... in groningen, eind 19de eeuw gebouwd voor groot-industrieel willem - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Tijdschrift en uitgeverij De Gemeenschap
De Gemeenschap was een in Utrecht gevestigd tijdschrift en de gelijknamige uitgeverij van jonge katholieke intellectuelen van 1924 tot en met 1941. Geschiedenis van het tijdschrift In 1924 werd naast Roeping (literair tijdschrift) het periodiek De Gemeenschap, maandschrift voor Katholieke Reconstructie opgericht. ... 1925-1933 vormden jan engelman, hendrik kuitenbrouwer en willem - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Ferdinand Domela Nieuwenhuis
Ferdinand Domela Nieuwenhuis ( Amsterdam, 31 december 1846 - Hilversum, 18 november 1919) was aanvankelijk een predikant, later socialistische politicus en nog later een sociaal-anarchist en antimilitarist. ... des amorie van der hoeven en de lessen van kerkhistoricus willem - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Mr. H.W. (Harry) van Doorn
Bekwame progressieve katholieke magistraat, die in 1956 als voorzitter van de KVP harde strijd voerde tegen de PvdA, maar later uit onvrede over de koers van zijn partij uit de Kamer trad. Minister van CRM voor de PPR in kabinet-Den Uyl. ... kamer, minister, partijvoorzitter voornamen (roepnaam) henry willem - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Dr. W.F. (Wim) van Eekelen
VVD-politicus met grote internationale belangstelling. Begon zijn loopbaan als diplomaat en werd daarna topambtenaar op Buitenlandse Zaken. Kort na zijn verkiezing tot Kamerlid al staatssecretaris van Defensie in het kabinet-Van Agt I. ... eerste kamer, staatssecretaris, minister voornamen (roepnaam) willem - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Drs. M.J.J. (Marius) van Amelsvoort
Veelzijdige katholieke politicus uit Brabant die vijfentwintig jaar in diverse functies actief was. Begon zijn loopbaan in het bankwezen en was daarna financieel-economisch woordvoerder van de KVP in Eerste en Tweede Kamer. ... zuid-afrika. - bracht in 1976 samen met arend vermaat (arp) en willem - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Dr. R.F.M. (Ruud) Lubbers
Christendemocraat die twaalf jaar minister-president was en daarmee de langstzittende premier. Werd in 1973 als jonge ondernemer minister van Economische Zaken in het kabinet-Den Uyl. Na zijn ministerschap en een jaar 'gewoon' Kamerlid voorzitter van de CDA-fractie. ... et ora" (2006) - "inspiration for global governance" (met willem - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Drs. G.M.V. (Gijs) van Aardenne
Liberaal wis- en natuurkundige met een brede maatschappelijke en culturele belangstelling. Speelde in de VVD dertig jaar een belangrijke rol. Voor hij in de landelijke politiek kwam directeur van een ijzergieterij. ... zondebok in rsv-affaire", de volkskrant, 11 augustus 1995 - willem - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mr.dr. P.J. (Piet) Witteman
Noord-Hollandse gedeputeerde, minister en senator. Advocaat in Amsterdam. Onafhankelijk en tolerant katholiek met veel invloed in de politiek en het maatschappelijk middenveld. Door zijn schoonfamilie ook goed thuis in kringen van kunstenaars. ... was een zuster van de componist hendrik andriessen, de pianist willem - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 131