YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze betrouwbare websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst design architectuur willem de kooning grote depressie frans perzisch literair groningen cultuur willem schermerhorn willem banning taal geografische naam muziek namen afkortingen vvd chu d66 ppr sdap tweede kamerverkiezingen partij van de arbeid tweede kamerlid commissaris van de koningin kabinet-balkenende lieftinck ed van thijn kabinet-schermerhorn of drees jan de quay verzuiling doorbraakgedachte 1945-1946 joan willems de doorbraak katholieke volkspartij abraham kuyper geert ruygers nederlandse volksbeweging : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 3470 voor - willem de kooning - in 0.299288988113403 seconden.
Zoektermen willem en de behoren tot de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!

Willem de Kooning

De Nederlands- Amerikaanse kunstenaar willem de Kooning (1904-1997) werd geboren in Rotterdam en is één van de voornaamste vertegenwoordigers van het abstract expressionisme. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

De 'doorbraak'

Na de Tweede Wereldoorlog streefden progressieven naar een zogenaamde 'doorbraak': niet langer moest het 'geloof' bepalend zijn voor de politieke keuze. Progressieve katholieken en protestanten dienden zich aan te sluiten bij sociaaldemocraten en vrijzinnig-democraten in één progressieve partij. ... willem banning en hilda verwey-jonker, katholieken als jan de quay, geert ruygers, maan sassen en frans wijffels, de vrijzinnig-democr - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

De Koning

Nederland is een koninkrijk. Dat betekent dat een Koning het staatshoofd is of eigenlijk: het 'onschendbare deel' van de regering. Het Statuut voor het Koninkrijk bepaalt dat de Kroon van het Koninkrijk wordt gedragen door de erfgenamen van Koningin Juliana. ... sinds 30 april 2013 is willem-alexander koning der nederlanden. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Willem de Zwart

Willem de Zwart (1862-1931) Kunstenaar, aquarellist, etser, schilder, tekenaar, plateelschilder, Wilhelmus Hendrikus Petrus Johannes Zwart, (geboren als Wilhelmus Henricus Petrus Johannes van Stade), genoemd Willem De Zwart, behoorde tot de Haagse School. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Zuidbroek
Zuidbroek, op zijn Gronings Zuudbrouk, is een dorp en tot 1965 de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Zuidbroek met de dorpen en gehuchten Uiterburen, Het Veen, Spitsbergen, Westeind en Tusschenloegen. ... dat was willem pentum. - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Troonswisseling / kroonswisseling
Bij het woord troonswisseling gaat het niet om de letterlijke betekenis van troon, 'zetel van een koning(in)', maar om de figuurlijke betekenis 'heerschappij, koningschap'. Er is dus sprake van een wisseling ('verandering, overdracht') van het koningschap: dat gaat van Beatrix over op Willem-Alexander. - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Wat nu? zei Pichegru
Wat nu? zei Pichegru verwijst naar een Franse legerbevelhebber. Jean-Charles Pichegru (1761-1804) viel met zijn Armée du Nord de Republiek der Verenigde Nederlanden binnen. Dat gebeurde eind 1794. Hij verschanste zich toen in 's-Hertogenbosch. ... op 18 januari 1795 vluchtte willem v naar engeland en vanaf dat moment was nederland voor een flink aantal jaren in franse handen. - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Zijne Majesteit, Zijner Majesteits
Doordat het woord majesteit vrouwelijk is, krijgt het bezittelijk voornaamwoord in de vaste oude taalvormen Zijne Majesteit en Hare Majesteit een vrouwelijke uitgang. De uitgang van het bezittelijk voornaamwoord wordt niet bepaald door de persoon of de zaak waarnaar zijn of haar verwijst, maar door het geslacht van het woord dat erachter staat - hier dus het vrouwelijke majesteit. ... taaladviezen voer zoekwoord in verwante adviezen de koning en andere leden van het koninklijk huis aanschrijven koning / koning willem-alexander staande uitdrukkingen: ten alle tijden / te allen tijde trefwoorden hoofdletter of kleine letter oude naamvallen titu - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
gebied Broek
Met het gebied Broek werd bedoeld het land ten westen van de Munter Ee. Dat was bedekt met veen. Dat veen hield het water vast en was drassig. Sinds oude tijden wordt aan moerassige grond de naam gegeven van broek (zie etymologie broek), ook wel broeck, broeke, broke, brok, brocke, soms ook bruick. ... totdat willem lodewijk de stad in 1594 definitief aan de kant van de republiek bracht. - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Willem de Kooning

Zie Willem de Kooning in het hoofdstuk Beeldende kunst na 1850. - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           

De Lalaing

Leden van de adellijke familie de Lalaing: ... hij trouwde met johanna van gavere, met wie hij joost en willem kreeg. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

De Merode

De Merode, ook von Merode en van Merode genaamd, is een oud Belgisch, Duits en Nederlands adellijk geslacht, oorspronkelijk afkomstig uit het Rijnland. De familie draagt de titel Prins de Merode. Door huwelijk is dit geslacht verbonden met tal van adellijke families, terwijl het tevens gelieerd is aan de meeste Europese vorstenhuizen. ... zijn broers worden de stamvaders van verschillende takken van het huis van merode; richard iii van de tak merode-houffalize en willem van merode-rummen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Weverij-De-Ploeg

Weverij 'De Ploeg' ... een van de oprichters was willem van malsen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Lijsttrekker van een partij
Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. ... oud (in 1959 72 jaar), bertus leerkes van de unie 55+ (in 1994 71 jaar) en willem drees, die toen hij in 1956 voor de laatste keer lijsttrekker was, 69 jaar oud was. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

De Sphinx

Polygoon journaal uit 1965 over de onthulling van het standbeeld van petrus regout in Maastricht. ... dit geldt voor willem rozendaal, edmond bellefroid en later ook voor otmar lochschmidt. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

De Bijenkorf

De Bijenkorf is een Nederlands warenhuis opgericht in 1870 als een klein Joods winkeltje 'Magazijn de Bijenkorf' door Simon Philip Goudsmit en uitgegroeid van een kleine fourniturenwinkel tot een winkelketen met vestigingen in diverse steden in Nederland. ... willem dudok ontwerpt een opzienbarend ' glazen paleis' dat in de dagbladadvertenties wordt aangeprezen als een 'stad in een stad'. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

De Woning

NV De Woning was een Nederlands coöperatief meubelatelier, opgericht in 1902 te Amsterdam op initiatief van kunstenaars die zich eerder hadden teruggetrokken uit 't Binnenhuis en Amstelhoek. ... berlage en willem penaat de cooperatieve woninginrichtingsfirma 't binnenhuis op. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Willem de Kooning

Willem de Kooning (1904-1997) was een Nederlandse kunstenaar. - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           

De-Tachtigers

De Tachtigers of de Beweging van Tachtig, Nederlandse literaire stroming die omstreeks 1880 ontstond. Als het officiële startpunt van de tachtigers wordt de principiële inleiding beschouwd die Willem Kloos schreef in 1882 bij een uitgave van de gedichten van Jacques Perk. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

De Loosterkerk

De Loosterkerk, de kerk van Vriescheloo ... oorblad staan de namen van oud-inwoners van vriescheloo, gedateerd 28 augustus 1743 met de tekst: 'kristiaan ottens, ouderling, willem kristiaans, grietje elzes wed. - (bron: NazatenDeVries)
                                                                                                                                           

Online exposities, Pioniersgeest, Wad & Water 1967 tot 2014 Expositie: Pioniers van de Eemshaven

Vijf portretten van vijf mannen die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van de Eemshaven. Ze waren een soort emigranten die in het luchtledige begonnen. ... willem huisman, geportretteerd door rene kuipers "onze auto's trokken veel bekijks" - willem huisman (socar) van de vijf geportretteer - (bron: De verhalen van Groningen)
                                                                                                                                           

Prix-De-Rome

Prix De Rome ( Prijs Van Rome) De Prix de Rome is een belangrijke in 1663 in Frankrijk ingestelde aanmoedigingsprijs voor jonge kunstenaars en architecten die bestond uit een studiereis naar Rome. ... in 1817 werd het bestaan van de prijs bevestigd door koning willem i en was het onderdeel van de oprichting van een "koninklijke akademie" in amsterdam en antwerpen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Grensland 1576 tot 1594 De slag om Zoutkamp, sleutel tot de bevrijding van Groningen

Zoutkamp ligt op een strategische plek aan de monding van de Hunze, in de Middeleeuwen de belangrijkste verbinding tussen havenstad Groningen en de Noordzee. ... ruiterportret van willem lodewijk, door pieter feddes van harlingen, 1611-1623. - (bron: De verhalen van Groningen)
                                                                                                                                           

Wad & Water 1873 Veendam en de Holland-Amerika Lijn

De Holland-Amerika Lijn werd in 1873 opgericht en onderhield een trans-Atlantische scheepvaartverbinding, voornamelijk tussen Rotterdam en New York. Uit onze provincie emigreerden vele gelukszoekers met schepen van de HAL naar de nieuwe wereld, maar de Groningers waren ook op een andere manier bij de rederij betrokken. ... en toen meldde zich daar plotseling uit groningen de grootindustrieel willem albert scholten. - (bron: De verhalen van Groningen)
                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 148