YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: sdap vdb wijnkoop middenpartij voor stad en land rkvp liberalen vrijheidsbond floris vos verkiezingen tweede kamer 1918-2017 arp kabinet-ruys de beerenbrouck plattelandersbond rksp mp voor stad en land hgsp de visser chu sgp van den tempel ministeriele verantwoordelijkheid grondwetsherziening van 1987 schuyer brautigam de jong (1967-1971) den uyl burger wiegel lycklama kok ii (1998-2002) vliegen van agt iii (1982) leers van agt i (1977-1981) lubbers iii (1989-1994) minister knottenbelt het recht vragen te stellen van der lek troelstra roethof : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 10 van 10 voor - wijnkoop - in 0.00678610801696777 seconden.
Tweede Kamerverkiezingen 1929
De Tweede Kamerverkiezingen van 1929 zijn de rustigste van het Interbellum. Er treden nauwelijks verschuivingen op. Zowel RKSP, CHU, VDB als SDAP behouden hun zeteltal. Alleen de ARP en de Liberalen verliezen één zetel. ... komen, winnen een zetel. in 1930 zullen de twee lijsten, van wijnkoop - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Recht van Interpellatie
Het recht van interpellatie geeft Tweede en Eerste Kamerleden de mogelijkheid om met een bewindspersoon over een onderwerp buiten de orde van de dag te debatteren. Oftewel: een onderwerp dat niet reeds op de vergaderagenda van de Kamer staat. ... over het buitenlands beleid en militair beleid 1918 - door wijnkoop - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Sociaal-Democratische Partij (SDP)
De Sociaal-Democratische Partij in Nederland was een communistische partij. Zij ontstond in 1909 na ideologische conflict in de de SDAP. Een groep rond Wijnkoop, Ceton en Gorter wilde de klassenloze maatschappij via revolutionaire ontwikkeling tot stand brengen. ... in 1909 na ideologische conflict in de de sdap. een groep rond wijnkoop - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Communistische Partij Holland (CPH)
De CPH was sinds 1919 de naam van de in 1909 opgerichte SDP. De CPH streefde naar een klassenloze maatschappij, waarbij de productiemiddelen en grond in handen van de staat waren. Zij was onderdeel van de Derde Internationale, het samenwerkingsverband van communistische partijen in de wereld. ... uitmaakten. voormannen van de cph waren lou de visser en david wijnkoop - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Communistische Partij van Nederland (CPN)
De CPN was een communistische partij. Tot 1935 heette de partij Communistische Partij Holland (CPH). De partij kreeg die naam in 1918 na de Russische Oktoberrevolutie van 1917. Tot die tijd heette de partij Sociaal-Democratische Partij (SDP). ... opgericht: 1909 (als sdp); sinds 1935: cpn oprichters: d.j. wijnkoop - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
L.L.H. (Lou) de Visser
Communistenleider in het interbellum. Was van eenvoudige komaf en had voor hij de politiek in ging diverse baantjes. Was medeoprichter van het tijdschrift 'De Tribune' en trad in 1909 uit de SDAP. Schuwde als Tweede Kamerlid het gebruik van krasse taal niet en kwam daardoor vaak in aanvaring met de voorzitter. ... met de voorzitter. lag desondanks beter bij zijn medeleden dan wijnkoop - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Sociaal-Democratische Arbeiderspartij (SDAP)
De SDAP was een sociaaldemocratische partij, die lange tijd tevens republikeins en antimilitaristisch was. De SDAP werd in 1894 opgericht en kan als opvolger van de revolutionair-socialistische SDB (Socialistenbond) worden beschouwd. ... toen een groep rond het blad 'de tribune', met als voormannen wijnkoop - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Huwelijksafkondiging<#>Huwelijksrecht
Omstreeks 1900 was het in Noordbroek nog gebruikelijk, dat de huwelijksaangiften op zondag door de burgemeester afgekondigd werden. Hij verscheen dan met hoge hoed op voor het gemeentehuis, de veldwachter aan zijn linkerhand. ... paard. de huwelijkse voorwaarden werden tijdens een winkop ( wijnkoop - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Mr. Th. (Theo) Heemskerk
Antirevolutionair staatsman die bijna vijfenveertig jaar actief was als politicus. Zoon van de conservatieve staatsman J. Heemskerk Az en afkomstig uit een Amsterdams remonstrants koopmansgezin. Werd later gereformeerd. ... een van zijn grapjes was: "wie is er roder dan [de communist] wijnkoop - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Herman Gorter
Nederlands letterkundige, dichter, socialist en medeoprichter van de CPN, geboren Wormerveer, 26 november 1864 - gestorven Brussel, 15 september 1927. ... socialisme van troelstra hadden gevochten, mannen als d.j. wijnkoop - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 45