YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst pvda job cohen wouter bos groenlinks was job cohen design tweede kabinet-kok 2010 derde kabinet-lubbers kiesdeler ronald plasterk nebahat albayrak lijstencombinatie jetta klijnsma pvda en tweede kamerverkiezingen pvda en tweede kamerverkiezingen 2010 prof.dr. m.j. (job) cohen muziek cultuur cda vvd kabinet-balkenende iv jan peter balkenende sp mark rutte christenunie jan marijnissen rita verdonk pvv agnes kant literair alexander pechtold andre rouvoet tweede kamer eerste kamer d66 ppr sgp kabinet-balkenende ii : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 8038 voor - was job cohen - in 0.50827693939209 seconden.
Zoekterm was is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
We geven maximaal 8000 resultaten op deze zoektermen.

Prof.Dr. M.J. (Job) Cohen

Job Cohen (1947) was in 2010-2012 politiek leider van de PvdA. Hij was van 10 juni 2010 tot 20 februari 2012 fractievoorzitter in de Tweede Kamer. De heer Cohen was in 2001-2010 burgemeester van Amsterdam. ... m.j. (job) cohen - hoofdinhoud job cohen (1947) was - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
PvdA en Tweede Kamerverkiezingen 2010
De PvdA haalde bij de verkiezingen van 9 juni 2010 30 zetels in de Tweede Kamer. Voor de verkiezingen maakte partijleider Wouter Bos zijn afscheid uit de politiek bekend. Lijsttrekker was Job Cohen. Voor de verkiezingen had de partij 30 zetels in de Tweede Kamer. ... wouter bos zijn afscheid uit de politiek bekend. lijsttrekker was - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2010
Op 9 juni 2010 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. Deze waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende IV. Op 20 februari 2010 kwam er met de Uruzgan-crisis een einde aan deze Christelijk-sociale coalitie. ... de coalitiepartijen bleek onherstelbaar. de grote winnaar was - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2010
De kabinetsformatie van 2010 leidde tot samenwerking van VVD, CDA en PVV in het minderheidskabinet-Rutte I. Naast een regeerakkoord werd er een gedoogakkoord gesloten met de PVV. De grote interne verdeeldheid van het CDA over een toekomstige samenwerking met de PVV was bepalend voor het gezicht van de formatie en in eerste instantie zetten de christendemocraten zich in voor een samenwerking tussen de VVD, PvdA D66 en GroenLinks. ... van het cda over een toekomstige samenwerking met de pvv was - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Politiek leider van een partij
Politiek leiders treden naar buiten toe op als het 'boegbeeld' en het aanspreekpunt van hun partij. Binnen hun partij moeten zij zorgen voor politieke eensgezindheid. ... overigens onzekerheid bestaan wie de politiek leider is. dat was - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wisseling politieke leiders bij de PvdA
Het wisselen van politiek leider bij de PvdA ging niet altijd zonder problemen. Per definitie betekent het vertrek van een beeldbepalend politicus onzekerheid. Drees en Den Uyl hadden een zo sterke positie en waren zo beeldbepalend dat hun opvolging direct gevolgen had voor de positie van de PvdA. ... ook al kwamen de partijleden er toen niet aan te pas. bos was - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
In hoeverre heeft Nederland al een gekozen minister-president?
Naar aanleiding van de discussie over de gekozen minister-president zou men zich de vraag kunnen stellen of Nederland in de praktijk niet al lang een, zij het impliciet, gekozen minister-president heeft. ... partij in ieder geval wel steeds premier geworden. daarvoor was - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekkers Partij van de Arbeid (PvdA)
In 2017 was Lodewijk Asscher lijsttrekker van de PvdA. Tijdens een ledenreferendum eind 2016 over de lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 won Asscher ten koste van Diederik Samsom. Hierop besloot Samsom afscheid te nemen van de politiek. ... partij van de arbeid (pvda) - hoofdinhoud in 2017 was - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijvoorzitter
Een partijvoorzitter is de voorzitter van het bestuur van een politieke partij. Een belangrijke taak van de partijvoorzitter is dus om leiding te geven aan de 'vereniging' die de politieke partij is. Hieronder vallen allerlei 'huishoudelijke' zaken, zoals de administratie, het organiseren van congressen en het in goede banen leiden van de procedures rond de totstandkoming van verkiezingsprogramma's en kandidatenlijsten voor verkiezingen. ... leider van de partij. dat is echter niet altijd het geval. zo was - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partij van de Arbeid (PvdA)
De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 vicepremier Lodewijk Asscher, die Diederik Samsom bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. ... der arbeidende klasse'. de vrijzinnig-democratische bond was - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Leiderschapswisselingen
Het politieke leven van een partijleider is uiteraard beperkt houdbaar. Een teleurstellend resultaat, het gevoel dat het wel 'mooi' is geweest, maar ook leeftijd of gezondheid kunnen redenen zijn voor vertrek. ... november 1972 verlies geleden. de nieuwe leider, jan terlouw, was - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerverkiezingen 1995
Op 29 mei 1995 kozen de Provinciale Staten een nieuwe Eerste Kamer. Er deden zich flinke verschuivingen voor. Winnaar was de VVD, die met elf zetels winst bijna verdubbelde. Van de regeringspartijen ging de PvdA twee zetels achteruit en D66 vijf. ... kamer. er deden zich flinke verschuivingen voor. winnaar was - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2003
Op 22 januari 2003 werden er vervroegde Tweede Kamerverkiezingen gehouden. De verkiezingen waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende I. De grote winnaar was de PvdA. Met de nieuwe lijsttrekker Wouter Bos boekte de partij 19 zetels winst en kwam op 42 zetels. ... nodig na de val van het kabinet-balkenende i. de grote winnaar was - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Burgemeester
Een burgemeester is een door de Kroon benoemde gemeentebestuurder, die lid en voorzitter is van het College van burgemeester en wethouders in een gemeente. De burgemeester heeft een belangrijke rol bij de beleidsvorming in een gemeente en heeft daarnaast speciale verantwoordelijkheid voor de openbare orde. ... bepaalden in de jaren tachtig dat de combinatie onwenselijk was - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wetenswaardigheden staatssecretarissen
Wie waren de jongste en oudste staatssecretarissen, hoeveel vrouwelijke staatssecretarissen waren er en wat waren hun maatschappelijke en bestuurlijke achtergronden? Rondom welke staatssecretarissen speelde er een crisis? ... en er waren er zelfs van boven de 70 jaar. de oudste minister was - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Dr. M. (Jet) Bussemaker
Jet Bussemaker (1961) is sinds 5 november 2012 minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Rutte II. Van 22 februari 2007 tot 23 februari 2010 was zij staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Balkenende IV. ... kabinet-rutte ii. van 22 februari 2007 tot 23 februari 2010 was - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
J. (Johan) Stekelenburg
Vakbondsbestuurder en burgemeester, die tevens enige jaren senator was. Doorliep een loopbaan bij de FNV en werd daarvan in 1988 voorzitter. Wist die bond om te vormen tot een zelfbewuste, strijdbare, maar ook op overleg gerichte pragmatische organisatie. ... en burgemeester, die tevens enige jaren senator was - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Sonja Barend
Nederlands televisiepresentatrice, geboren A29 februari 1940 msterdam. ... geboren a29 februari 1940 msterdam. meer dan veertig jaar was - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Lidwien van de Ven
Nederlandse kunstenaar, geboren 1963, Hulst. Woont in Rotterdam en Parijs. Lidwien van de Ven verwierf bekendheid met haar indringende foto's, film- en videoinstallaties. ... te basel (2002) op de 'paris photo' te parijs (2002), was - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Job Smeets

Studio Job, the farm Design week in Milan 2008. "Globe" by Studio Job for Swarovski. Job Smeets (1969) is één van de jonge Nederlandse ontwerpers die, gestart vanuit de laconieke, back to basics design opvatting van Droog Design, inmiddels een eigen weg heeft gevonden. ... hamers, sikkels en kannen, uitgevoerd in massief brons. het was - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Fré Cohen

Fréderika Sophia Cohen werd op 11 augustus 1903 in Amsterdam geboren. Zij overleed 14 juni 1943 in Hengelo (Overijssel). Biografie Fré Cohen was de dochter van een diamantbewerker. ... 14 juni 1943 in hengelo (overijssel). biografie fre cohen was - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Albert Cohen

Franse auteur, Cohen begon Belle du Seigneur in 1931, meteen na het verschijnen van Solal, zijn succesvolle debuutroman. Zeven jaar later was er een manuscript van twee- of drieduizend getikte pagina's, maar een boek was er niet en uitgever Gallimard vroeg aan Cohen of er niet een gedeelte was dat afzonderlijk, als roman gepubliceerd kon worden. ... van solal, zijn succesvolle debuutroman. zeven jaar later was - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Sacha Baron-Cohen

Sacha Baron Cohen ... baron cohen groeide op in een joods middenklassengezin. hij was - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Levy Ali Cohen

Levy Ali Cohen (Meppel 1817 - Groningen 1889) was een Groninger hygiënist en geneeskundig inspecteur. Medeoprichter van de Nederlandsche Maatschappij tot Bevordering der Geneeskunst in 1849. ... ali cohen levy ali cohen (meppel 1817 - groningen 1889) was - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 9