YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: wim kok joris voorhoeve frits bolkestein 1989 lubbers kabinet-lubbers ii voorhoeve kabinetscrisis val kabinet-lubbers ii 1989 kabinetscrisis 1989: het reiskostenforfait prof.dr.ir. j.j.c. (joris) voorhoeve andree van es de korte het reiskostenforfait (kabinetscrisis) reiskostenforfait de grave crisis 1989 ginjaar de vries nijpels tweede kamer kabinet paspoortaffaire schmelzer wiegel stikker rutte motie van brokx van aardenne vertrouwenskwestie motie van wantrouwen van der spek bolkestein motie van treurnis wantrouwen dyserinck dik-faber hirsch ballin beleid inzake het ctsv : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 133 voor - voorhoeve - in 0.0368251800537109 seconden.
Kabinetscrisis 1989: het reiskostenforfait
Op 3 mei 1989 kwam er een einde aan bijna zeven jaar samenwerking tussen CDA en VVD onder minister-president Lubbers. De VVD-fractie kon zich niet vinden in het door het kabinet genomen besluit over afschaffing van het reiskostenforfait. ... tijdens een kamerdebat over dit besluit op 2 mei kwam vvd-fractievoorzitter voorhoeve met een motie die het kabinet vroeg af te zien van afschaffing van het reiskostenforfait. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Prof.Dr.Ir. J.J.C. (Joris) Voorhoeve

Zeer voorkomende hoogleraar en wetenschapper, die in 1986 nogal verrassend Ed Nijpels opvolgde als fractieleider van de VVD. Was directeur van de Telders-stichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD, en daarna hoogleraar internationale betrekkingen in Wageningen. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
motie van afkeuring of wantrouwen
Er zijn twee soorten moties waarmee de Tweede Kamer ernstige kritiek op een bewindspersoon kan verwoorden: de motie van afkeuring en de motie van wantrouwen. Het onderscheid tussen beide soorten is in de praktijk overigens niet altijd even duidelijk. ... in 1989 diende voorhoeve (voorzitter van regeringsfractie vvd) een motie in tegen de afschaffing van het reiskostenforfait. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekkers VVD
Sinds 2006 is Mark Rutte lijsttrekker van de VVD. In september 2005 maakte Gerrit Zalm bekend dat hij in 2007 niet beschikbaar was voor het lijsttrekkerschap van de VVD. Jozias van Aartsen haakte na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 ook af als politiek 'aanvoerder'. ... na een leiderschapscrisis rond nijpels werd professor joris voorhoeve verrassend zijn opvolger. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Politiek leider van een partij
Politiek leiders treden naar buiten toe op als het 'boegbeeld' en het aanspreekpunt van hun partij. Binnen hun partij moeten zij zorgen voor politieke eensgezindheid. ... voorbeelden waren: - ed nijpels in de periode 1982-1986 - joris voorhoeve in de periode 1986-1989 - frits bolkestein in de periode 1994-1998 - hans dijkstal in de periode 1998-2002 vvd-ministers die po - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1982
Onder aanvoering van Ed Nijpels won de VVD bij deze vervroegde Tweede Kamerverkiezingen tien zetels (van 26 naar 36 zetels). De PvdA herstelde zich van een zware nederlaag bij de Statenverkiezingen van maart en won drie zetels ten opzichte van 1981. ... en aantal jonge, toekomstige prominenten aan, zoals frank de grave, benk korthals, robin linschoten, annemarie jorritsma, joris voorhoeve en frans weisglas. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Het korte partijleiderschap van Rudolf de Korte
Partijleiders bestaan formeel niet in Nederland, maar alle politieke partijen hebben iemand die de baas is en de grote lijnen uitzet. Vaak is dat de fractievoorzitter. ... hij mocht voor milieuminister gaan spelen en joris voorhoeve werd tot fractievoorzitter gebombardeerd. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Hermanus Berserik
Herman(us) Berserik werd op 19 juni 1921 in Den Haag geboren. Aan de Haagse Tekenacademie kreeg hij les van onder anderen de graficus Willem Rozendaal en Paul Citroen. ... berserik ontving zijn opdrachten voor het illustreren van kinderboeken voornamelijk van de uitgeverijen van goor en voorhoeve, beide gevestigd in den haag. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Peter Vervloed
Peter Vervloed is op 3 mei 1951 in Schoonhoven geboren. Na een opleiding aan de Pedagogische Academie werkte hij vanaf 1974 als leraar op een basisschool. In 1975 haalde hij de akte muziek; daarna ging hij, naast zijn werk op school, Nederlands studeren. ... kampen, la riviere & voorhoeve, 1989. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
H.F. (Hans) Dijkstal
Flamboyante, goedlachse liberale voorman en minister die wars was van populisme. Kwam na een loopbaan als zelfstandig adviseur en het wethouderschap van Wassenaar in 1982 voor de VVD in de Tweede Kamer. ... g grondwetsherziening) over het correctief referendum ( 25.153) - verdedigde in 1997 en 1998 in beide kamers samen met minister voorhoeve met succes het voorstel (eerste lezing) tot herziening van de grondwettelijke bepalingen over de verdediging ( 25.367) - verded - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Hein Kray
Hein Auke Kray werd op 19 april 1901 in Assen geboren. Zijn ouders waren van eenvoudige komaf: Heins vader was handelsreiziger in kleermakersgarnituren. Gedurende zijn hbs-tijd kreeg Hein zijn eerste serieuze lessen van tekenleraar J. ... voor uitgeverij la riviere & voorhoeve te zwolle illustreerde hij in datzelfde jaar tjaart van de merwe van l. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Diet Verschoor
Diet Verschoor is op 31 mei 1946 geboren in Santpoort, Noord-Holland. Een groot deel van haar jeugd bracht zij door in Vlissingen. Ze groeide op in een protestants-christelijk milieu waar lezen en schrijven vanzelfsprekende bezigheden waren. ... zwolle, la riviere & voorhoeve, [1963]. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
L. Penning
Louwrens Penning werd geboren in het Brabantse Waardhuizen op 2 december 1854. Zijn vader was eerst landbouwer en daarna predikant van de Christelijk Afgescheiden Gereformeerde Gemeente. ... in 1922-1923 maakte hij op kosten van de uitgeverijen la riviere & voorhoeve en callenbach een grote reis door zuid-afrika. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Hugo Poortman
Hugo Anne Cornelis Poortman ... vanaf ongeveer 1906 gaf poortman sommige opdrachten door aan zijn collega samuel voorhoeve, die in oosterbeek woonde. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Ghazi Abdel-Qadir
Ghazi Abdel-Qadir is in 1948 in het toenmalige Palestina geboren; in dat zelfde jaar werd de staat Israël gesticht. Zijn ouders emigreerden met het gezin naar Koeweit. ... baarn, la riviere & voorhoeve, 1995. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Arnulf Zitelmann
Arnulf Zitelmann is op 9 maart 1929 geboren in het Duitse Oberhausen-Sterkrade. Hij was het vijfde kind in een domineesgezin met zes kinderen. De oorlogstijd dwong hem twaalf keer van school te wisselen. ... kampen, la riviere & voorhoeve, 1992. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Frouck van der Hooning
Froukje van der Hooning werd op 1 juni 1907 geboren in Meppel in een protestants-christelijk gezin. Het geloof bleef haar hele leven haar leidraad. Ze had een zwakke gezondheid en was aan één been gehandicapt. ... zwolle, la riviere & voorhoeve, 1955. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Klaus Kordon
Klaus Kordon is op 21 september 1943 in Berlijn geboren. Zijn vader sneuvelde in de oorlog, kort na de geboorte van zijn zoon. Na de deling van Berlijn kwam het gezin in het oostelijk deel van de stad te wonen. ... daarnaast verscheen (alle bij la riviere & voorhoeve) een aantal prentenboeken van zijn hand in vertaling, bijvoorbeeld het moderne sprookje tin lin de reuzenvis (1990). - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Mirjam Pressler
© Alexa Gelberg Mirjam Pressler (geboren Gunkel) zag op 18 juni 1940 in Darmstadt het levenslicht als dochter van een ongehuwde moeder van joodse komaf. Ze groeide op bij armlastige pleegouders die in leeftijd haar grootouders hadden kunnen zijn. ... kampen, la riviere & voorhoeve, 1994. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Yvonne Jagtenberg
Yvonne Jagtenberg is op 8 december 1967 in Tilburg geboren. Als kind was ze gek op de boeken van Annie M.G. Schmidt en Roald Dahl, op klassiekers als Lijsje Lorresnor en Afke's tiental en vooral op Pippi Langkous. ... kampen, la riviere & voorhoeve, 1994. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Yvonne Keuls
Foto: Pan Sok Yvonne Keuls is op 17 december 1931 als Yvonne Bamberg geboren in Batavia, Nederlands-Indië. Toen ze zeven jaar was kwam het gezin naar Nederland. ... kampen, la riviere & voorhoeve, 1988. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Jan de Vries
Jan de Vries werd op 18 februari 1924 in Amsterdam geboren als een van de zeven kinderen van Gerardus Marinus de Vries en Antje Kok. Het was een hecht gezin, waarin humor een grote rol speelde. ... zwolle, la riviere & voorhoeve, 1955. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Dagmar Stam
Dagmar Stam is op 10 september 1945 in Amsterdam geboren. Ze studeerde in haar geboorteplaats aan de modeacademie, afdeling tekenen. Na haar studie werkte ze ongeveer zes jaar op een reclamebureau. ... kampen, la riviere & voorhoeve, 1991. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Jo Kalmijn-Spierenburg
Jo Spierenburg werd op 26 mei 1905 in Utrecht geboren. Haar vader had een bloemkwekerij waar zij graag vertoefde. In de marges van zijn oude catalogi voor bloemen en zaden kon ze haar eerste poëtische ontboezemingen kwijt. ... voorhoeve 1954. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 139