YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: jan roos louis bontes vnl joram van klaveren vnl (voornederland) meer over voornederland en de tweede kamerverkiezingen van 2017 voornederland laurence stassen de tweede kamerverkiezingen van 15 maart 2017 bram moszkowicz voor nederland christenunie 50plus vvd groenlinks sp sgp d66 cda pvda pvv tweede kamerverkiezingen 2017 partij voor de dieren denk programma's partijen 2017 plan b - hou vast aan je idealen geenpeil verkiezingsprogramma's 2017 alfred oosenbrug jezus leeft kamerverkiezingen 2017 verkiezingen tweede kamer 2017 gert-jan segers vrijzinnige partij tweede kamerverkiezingen lp kees van der staaij omdat ouderen het niet meer pikken pak de macht forum voor democratie : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 64 voor - vnl - in 0.0118720531463623 seconden.

VoorNederland (VNL)

VoorNederland was een politieke partij, die zich identificeerde als klassiek-liberaal en eurosceptisch. De partij werd in mei 2014 opgericht door Louis Bontes en Joram van Klaveren, die beiden eerder Tweede Kamerlid voor de PVV waren. ... ( vnl - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2017
Op 15 maart 2017 waren er Tweede Kamerverkiezingen. Het ging om een reguliere verkiezing, maar tevens lagen drie grondwetsvoorstellen voor, die in eerste lezing waren aanvaard door beide Kamers. Dat betrof het voorstel over invoering van een correctief referendum, het uit de Grondwet halen van de burgemeestersbenoeming en een voorstel over de staatkundige positie van Caribisch Nederland. ... 216.147 2,1 3 0 +3 forum voor democratie 187.162 1,8 2 0 +2 vnl - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Profiel kandidaten Tweede Kamerverkiezingen 2017
Een profiel van de kandidatenlijsten van een aantal partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Voor deze analyse is uitgegaan van het zetelaantal dat wordt genoemd in de Peilingwijzer. ... 17 sp 13 pvda 14 50plus 10 christenunie 7 pvdd 5 sgp 5 denk 2 vnl - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Kandidaten VNL Tweede Kamerverkiezingen 2017

In onderstaand overzicht staat de top van de kandidatenlijst van VNL bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. ... vnl - (bron: Parlement & Politiek)
                                                                                                                                           
J. (Jan) Roos
Jan Roos (1977) was lijsttrekker van VNL (Voor Nederland) bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Hij was journalist bij BNR Nieuwsradio en PowNed en medewerker van de website GeenStijl. Verder was hij met Thierry Baudet voorman van de beweging GeelPeil, die in 2015 met succes aanstuurde op een raadgevend referendum over het EU-associatieverdrag met Oekraïne. ... (jan) roos - hoofdinhoud jan roos (1977) was lijsttrekker van vnl - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Sint-Petersburg
Sint-Petersburg is na Moskou de belangrijkste stad van Rusland en is een belangrijk industrieel, wetenschappelijk en cultureel centrum. De stad is met zijn architectuur uit de 18e en 19e eeuw, zijn grachten, zijn lange rechte straten, tuinen, parken en paleizen een toeristische trekpleister van belang. ... europese kunst russisch museum petrus en pauluskathedraal ( vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
expressionistische kunst
Expressionistische kunst Expressionisme == uitdrukkingskunst, [Frans/lat.' expression' = 'uitdrukking']. Expressionisme algemeen Kunstrichting van het modernisme die - in tegenstelling tot de traditie van de beschrijvende en illusionistische traditie in de kunst - nieuwe beeldende vormen vestigde die het primaire van elk schepsel, respectievelijk de psychische uitdrukking van de mens en een vitaal levensgevoel wil uitdrukken. ... zin is expressionisme de aanduiding van een stroming in ( vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Orkestmuziek
Van orkestmuziek in moderne zin, waarbij dus, in tegenstelling tot de kamermuziek, sommige instrumentale partijen (vnl. strijkers) meervoudig bezet zijn, kan men eigenlijk eerst spreken tegen het midden van de 18de eeuw. ... tot de kamermuziek, sommige instrumentale partijen ( vnl - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Alexej Jawlensky
zelfportret Russisch- Duitse expressionistisch schilder, geboren maart 1864 of 1865 te Torschok in Rusland - overleden 15 maart 1941 in Wiesbaden. Reeds rond de eeuwwisseling bracht Von Jawlensky de verf in sterke tonen aan, waardoor een krachtige uitdrukking werd verkregen. ... munchener kunstlervereinigung. in 1914 naar zwitserland alwaar vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Thomas Beecham
Sir Thomas Beecham geb. 29-4-1879 te St. Helens/Lancashire, - gest. 8-3-1961 te Londen Engelse dirigent Thomas Beecham is als musicus vnl. autodidact. Hij debuteerde in 1905 te Londen met het Queen's Halll Orchestra. ... te londen engelse dirigent thomas beecham is als musicus vnl - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Multatuli
Nederlands schrijver, geboren 2 maart 1820 Amsterdam - overleden 19 februari 1887 Nieder-Ingelheim. Multatuli staat voor 'Ik heb veel geleden' is het pseudoniem van Egbert Douwes Dekker. ... waarvan de vader kapitein der koopvaardij was en hij is dus vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Drs. L. (Louis) Bontes
Louis Bontes (1956) was van 17 juni 2010 tot 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamer. Tot 29 oktober 2013 maakte hij deel uit van de PVV-fractie. Hij was onafhankelijk lid en vormde sinds 15 april 2014 een fractie met Joram van Klaveren. ... - pvv (partij voor de vrijheid), tot 29 oktober 2013 - vnl - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
canzoni alla Francese
Canzoni alla Francese De zuiver instrumentale muziek beleefde ca 1600 een ongekende opbloei. Terwijl de instrumenten tot diep in de 16de eeuw nog overwegend improviserend bespeeld werden óf het repertoire moesten delen met de vocale muziek - de chanson-literatuur zoals deze vnl. ... delen met de vocale muziek - de chanson-literatuur zoals deze vnl - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Uitslagen Provinciale Statenverkiezingen vanaf 1946
In de periode 1946-2017 zijn er 18 keer Provinciale Statenverkiezingen gehouden. CDA, PvdA en VVD zijn hierbij door de jaren heen meestal als grootste uit de bus gekomen. Aangezien de Eerste Kamer door de Provinciale Staten wordt gekozen, werkt de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen door in de zetelverdeling van de Eerste Kamer. ... partij van de vrijheid (pvdv) en ontevreden leden van de pvda ( vnl - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Brueghel
Doorverwijspagina Brueghel is de naam van vier Vlaamse kunstschilders: Pieter Brueghel de Oude (1520/25-1569) is de vader van Pieter Brueghel de Jongere 'Helse Breughel' (1564/65-1637/38) en Jan Brueghel de Oude 'Fluwelen Brueghel' (1568-1625) die op zijn beurt vader is van de schilder Jan Brueghel de jongere. ... van pieter de oudere, leefde van 1568 - 1625. hij schilderde vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
John Nash
Engels bouwmeester, sept. 1752 Londen - 13.05.1835 Isle of Wight Doordat Nash bij koning George IV in de gunst stond, kreeg hij veel opdrachten. Zo maakte hij de plannen voor de Londense Regent Street en het Regent's Park, bouwde aan het Buckingham Palace, o. ... regent was geworden, belangrijke opdrachten en hield zich vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Louis Soonius
Louis Soonius (1883-1956) Nederlands schilder, tekenaar, Naamsvariant Lodewijk Soonius, Geboorteplaats/datum Den Haag 1883-03-10 Sterfplaats/datum Den Haag 1956-03-09 Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Den Haag) Woonde en werkte vnl. ... academie van beeldende kunsten (den haag) woonde en werkte vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Fartein Valen
(Olav) Fartein Valen Noors componist (Stavanger 25.8.1887 - Valevag 14.12.1952), De vader van de eigentijdse Noorse atonale muziek was Fartein Valen. Valen, die maar liefst 12 talen sprak, was een getalenteerd man die zich hulde in een ingehouden mystiek en een subtiele toonwereld die voor zijn tijdgenoten ondoorgrondelijk was. ... van de atonaliteit. de mysticus uit noorwegen schreef vnl - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Hans Holbein
Hans Holbein de Jonge (1497/8-1543) Holbein's drawings -- figures at the English court Duits schilder en graveur, 1497/98 Augsburg - oktober/november 1543 Londen. ... en illustraties bij het oude testament. zijn grootheid school vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Metafysica
Metafysica betekent gemeenlijk: Wat na de natuur (fysica) komt, wat de natuur \ ... tijd liggen (mede onder invloed van onze huidige kennis, vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Polycletus
... beinvloedt dan ook heel wat van zijn opvolgers waaronder vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Drs. J.J. (Joram) van Klaveren
Joram van Klaveren (1979) was van 17 juni 2010 tot 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamer. Tot en met 21 maart 2014 maakte hij deel uit van de fractie van de PVV. Hij was enige tijd onafhankelijk lid en vormde sinds 15 april 2014 een fractie met Louis Bontes. ... - pvv (partij voor de vrijheid), tot 21 maart 2014 - vnl - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Diego Rodriguez Velazquez
Spaans schilder van de barok, Velázquez, de hofschilder van Filips IV van Spanje, is vooral bekend geworden door zijn vele portretten en genretaferelen. Hij wordt beschouwd als de belangrijkste Spaanse schilder uit de 17e eeuw. ... een bodegon (spaans voor 'gaarkeuken') is een stilleven met vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Latemse-School
Latemse School Kunstenaarskolonie in België (Ook School van Sint-Martens-Latem). Tussen 1898 en 1901 vestigde een groep kunstenaars zich langs de rivier de Leie ten zuidwesten van Gent, waaronder beeldhouwer Georges Minne, schilders de Saedeleer, de Praetere en Gustaaf Van de Woestijne en dichter Karel van de Woestijne. ... dat evenwel pas na de eerste wereldoorlog zou doorbreken, vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 10