YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
Alias:   Niveau 0 (onwetend). Positie klassement: proloog.   Score 0.
GIQ 100.   IQ 100.   EQ 100.   KQ 100.   GQ 100.
Wat is jóúw GIQ (KennisEmotieIntelligentieGeheugenQuotiënt)? Met Yagooble kun je bepalen of jouw GIQ oftewel jouw globale intelligenties quotiënt op het niveau van een onwetende, leerling, meester of zelfs homo universalis ligt.
De deelnemers aan dit spel zijn onze normgroep. Dit zijn mensen die het leuk vinden om dit soort spelletjes te spelen. Hierom zal het gemiddelde quotiënt van onze deelnemers hoger liggen dan dat van de gemiddelde Nederlander. Scoort u dus lager dan verwacht dan hoeft dat u nog niet te verontrusten. Daarom noemen wij onze testen liever spelletjes.
       
(de)selecteer verwante onderwerpen: vnl louis bontes jan roos joram van klaveren meer over voornederland en de tweede kamerverkiezingen van 2017 vnl (voornederland) voor nederland voornederland laurence stassen de tweede kamerverkiezingen van 15 maart 2017 bram moszkowicz vvd cda christenunie pvv d66 sgp sp pvda 50plus groenlinks denk partij voor de dieren tweede kamerverkiezingen 2017 tweede kamerverkiezingen tweede kamer jesse klaver plan b - hou vast aan je idealen kamerverkiezingen 2017 jacques monasch hoopvol realistisch paul lucardie samenstelling van de nieuwe tweede kamer jezus leeft marianne thieme wetenswaardigheden tweede kamerverkiezingen piratenpartij 2017 sybrand van haersma buma verkiezingen tweede kamer 2017 : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 64 voor - vnl - in 0.0141501426696777 seconden.

VoorNederland (VNL)

VoorNederland was een politieke partij, die zich identificeerde als klassiek-liberaal en eurosceptisch. De partij werd in mei 2014 opgericht door Louis Bontes en Joram van Klaveren, die beiden eerder Tweede Kamerlid voor de PVV waren. ... ( vnl - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2017
Op 15 maart 2017 waren er Tweede Kamerverkiezingen. Het ging om een reguliere verkiezing, maar tevens lagen drie grondwetsvoorstellen voor, die in eerste lezing waren aanvaard door beide Kamers. Dat betrof het voorstel over invoering van een correctief referendum, het uit de Grondwet halen van de burgemeestersbenoeming en een voorstel over de staatkundige positie van Caribisch Nederland. ... 216.147 2,1 3 0 +3 forum voor democratie 187.162 1,8 2 0 +2 vnl - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Profiel kandidaten Tweede Kamerverkiezingen 2017
Een profiel van de kandidatenlijsten van een aantal partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Voor deze analyse is uitgegaan van het zetelaantal dat wordt genoemd in de Peilingwijzer. ... 17 sp 13 pvda 14 50plus 10 christenunie 7 pvdd 5 sgp 5 denk 2 vnl - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Kandidaten VNL Tweede Kamerverkiezingen 2017

In onderstaand overzicht staat de top van de kandidatenlijst van VNL bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. ... vnl - (bron: Parlement & Politiek)
                                                                                                                                           
Sint-Petersburg
Sint-Petersburg is na Moskou de belangrijkste stad van Rusland en is een belangrijk industrieel, wetenschappelijk en cultureel centrum. De stad is met zijn architectuur uit de 18e en 19e eeuw, zijn grachten, zijn lange rechte straten, tuinen, parken en paleizen een toeristische trekpleister van belang. ... europese kunst russisch museum petrus en pauluskathedraal ( vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
J. (Jan) Roos
Jan Roos (1977) was lijsttrekker van VNL (Voor Nederland) bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Hij was journalist bij BNR Nieuwsradio en PowNed en medewerker van de website GeenStijl. Verder was hij met Thierry Baudet voorman van de beweging GeelPeil, die in 2015 met succes aanstuurde op een raadgevend referendum over het EU-associatieverdrag met Oekraïne. ... (jan) roos - hoofdinhoud jan roos (1977) was lijsttrekker van vnl - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
canzoni alla Francese
Canzoni alla Francese De zuiver instrumentale muziek beleefde ca 1600 een ongekende opbloei. Terwijl de instrumenten tot diep in de 16de eeuw nog overwegend improviserend bespeeld werden óf het repertoire moesten delen met de vocale muziek - de chanson-literatuur zoals deze vnl. ... delen met de vocale muziek - de chanson-literatuur zoals deze vnl - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
expressionistische kunst
Expressionistische kunst Expressionisme == uitdrukkingskunst, [Frans/lat.' expression' = 'uitdrukking']. Expressionisme algemeen Kunstrichting van het modernisme die - in tegenstelling tot de traditie van de beschrijvende en illusionistische traditie in de kunst - nieuwe beeldende vormen vestigde die het primaire van elk schepsel, respectievelijk de psychische uitdrukking van de mens en een vitaal levensgevoel wil uitdrukken. ... zin is expressionisme de aanduiding van een stroming in ( vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Alexej Jawlensky
zelfportret Russisch- Duitse expressionistisch schilder, geboren maart 1864 of 1865 te Torschok in Rusland - overleden 15 maart 1941 in Wiesbaden. Reeds rond de eeuwwisseling bracht Von Jawlensky de verf in sterke tonen aan, waardoor een krachtige uitdrukking werd verkregen. ... munchener kunstlervereinigung. in 1914 naar zwitserland alwaar vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Orkestmuziek
Van orkestmuziek in moderne zin, waarbij dus, in tegenstelling tot de kamermuziek, sommige instrumentale partijen (vnl. strijkers) meervoudig bezet zijn, kan men eigenlijk eerst spreken tegen het midden van de 18de eeuw. ... tot de kamermuziek, sommige instrumentale partijen ( vnl - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Multatuli
Nederlands schrijver, geboren 2 maart 1820 Amsterdam - overleden 19 februari 1887 Nieder-Ingelheim. Multatuli staat voor 'Ik heb veel geleden' is het pseudoniem van Egbert Douwes Dekker. ... waarvan de vader kapitein der koopvaardij was en hij is dus vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Drs. L. (Louis) Bontes
Louis Bontes (1956) was van 17 juni 2010 tot 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamer. Tot 29 oktober 2013 maakte hij deel uit van de PVV-fractie. Hij was onafhankelijk lid en vormde sinds 15 april 2014 een fractie met Joram van Klaveren. ... - pvv (partij voor de vrijheid), tot 29 oktober 2013 - vnl - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Thomas Beecham
Sir Thomas Beecham geb. 29-4-1879 te St. Helens/Lancashire, - gest. 8-3-1961 te Londen Engelse dirigent Thomas Beecham is als musicus vnl. autodidact. Hij debuteerde in 1905 te Londen met het Queen's Halll Orchestra. ... te londen engelse dirigent thomas beecham is als musicus vnl - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Marc Chagall
Marc Chagall ( foto: Carl Van Vechten, 1941) Berlioz, fantasy on "The Tempest". Chagall. part n°1. ( Frans schilder van Russisch- Joodse afkomst, geboren 7 juli 1887 te Liosno - overleden 28 maart 1985 in Saint-Paul-de-Vence. ... werk betekende voor hem een bevrijding. in deze tijd geeft hij vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Leonardo Leoni
Italiaans edelsmid, medailleur en beeldhouwer, 1509 Menaggio (bij Como) - 22.07.1590 Milaan. Leoni stond in dienst van Karel V en Filips II van Spanje. Hij verbleef meermalen in Vlaanderen, na 1550 vnl. ... ii van spanje. hij verbleef meermalen in vlaanderen, na 1550 vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Uitslagen Provinciale Statenverkiezingen vanaf 1946
In de periode 1946-2017 zijn er 18 keer Provinciale Statenverkiezingen gehouden. CDA, PvdA en VVD zijn hierbij door de jaren heen meestal als grootste uit de bus gekomen. Aangezien de Eerste Kamer door de Provinciale Staten wordt gekozen, werkt de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen door in de zetelverdeling van de Eerste Kamer. ... partij van de vrijheid (pvdv) en ontevreden leden van de pvda ( vnl - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Beb Vuyk
Nederlands- Indische prozaschrijfster en kooklerares, geboren 11 februari 1905, Delfshaven Rotterdam - overleden 24 augustus 1991 te Blaricum. Beb Vuyk (1905-1991) behoort tot de belangrijkste ' Indische' auteurs. ... (1947) schreef zij daarna, afgezien van diverse kookboeken, vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Steven van Groningen
Steven van Groningen Steven van Groningen geboren Deventer 23-6-1851, gestorven Laren 25-3-1926 Nederlands componist en pianist Steven van Groningen begon zijn loopbaan als ingenieur, maar wijdde zich daarna geheel aan de muziek. ... muziekschool). hij maakte vele concertreizen en componeerde vnl - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
E.J. Potgieter
Nederlandse zakenman, schrijver en dichter. Bekend vanwege zijn beroemde gedicht Holland met de vermaarde beginregels: 'Grauw is uw hemel en stormig uw strand, naakt zijn uw duinen en effen uw velden, u schiep natuur met een stiefmoeders hand, toch heb ik innig u lief, o mijn land! ... volgde daar wel enig voortgezet onderwijs maar was toch vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Wilfredo Lam
Cubaans schilder, 08.12.1902 Sagua la Grande ( Cuba) - 1982 Lam is de zoon van een Chinese vader en een Cubaanse moeder. Hij kreeg zijn opleiding aan de kunstacademie te La Habana. ... verbleef hij in midden- amerika en de v.s., daarna woonde hij vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Hans Holbein
Hans Holbein de Jonge (1497/8-1543) Holbein's drawings -- figures at the English court Duits schilder en graveur, 1497/98 Augsburg - oktober/november 1543 Londen. ... en illustraties bij het oude testament. zijn grootheid school vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Michelangelo Buonarroti
beeldhouwer, schilder, architect en dichter, geboren 06 maart 1475 Caprese ( Toscane) - 18 februari 1564 Rome. Michelangelo belichaamt hét kunstenaarsideaal van de Renaissance, de 'universele mens' 'uomo universale': hij was beeldhouwer, schilder, architect en dichter. ... zijn stijl is bondig, soms moeizaam en ruig en vaak ( vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Theo Molkenboer
Theo Molkenboer (1871-1920) Nederlandse schilder, graficus, ontwerper, geboren 23 febr. 1871 Leeuwarden - overleden 1 december 1920 Lugano ( Zwitserland) Theodorus Henricus Antonius Adolph woonde en werkte in Amsterdam, Utrecht ca. ... g.w. dijsselhof. schilderde, tekende, etste en lithografeerde vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
James Ensor
James Ensor: detail zelfportret Belgisch schilder, tekenaar en etser, 13.04.1860 Oostende - 19.11. 1949 aldaar James Ensor is een belangrijk vertegenwoordiger van het symbolisme. ... heel dik opgelegd met het paletmes. hij schilderde toen vnl - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 12