YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: parlementaire enquete bijlmerramp theo van den doel enquete bijlmerramp rob oudkerk theo meijer vliegramp bijlmermeer parlementaire enquete vliegramp bijlmermeer (1998-1999) parlementaire enquetes 1851-heden tara oedayraj singh varma marijke augusteijn-esser enquete loek hermans -gerbrandy iii van der veen thorbecke parlementaire enquete - overzicht 1851 - heden goeman borgesius parlementaire enquetes en parlementaire onderzoeken -gerbrandy i en ii enqueterecht tak van poortvliet -schermerhorn marijke vos recht van enquete huyssen van kattendijke flip buurmeijer eerste kamer kabinetten-de geer maarten van traa verenigde vergadering floris van hall tweede kamer recht van enquete - overzicht 1851 - heden handelsbeleid eu europees nabuurschapsbeleid partnerschaps- en samenwerkingsovereenkomst rusland meer over het veiligstellen van de europese energievoorziening buitenlands beleid van de eu : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 16 van 16 voor - vliegramp bijlmermeer - in 0.00986504554748535 seconden.

Parlementaire enquête vliegramp Bijlmermeer (1998-1999)

In 1998-1999 vond een parlementaire enquête plaats naar de vliegramp in de Bijlmermeer in 1992. Op zondag 4 oktober 1992 stortte een vrachtvliegtuig, een El-AL Boeing 747, neer op een flatgebouw in de Amsterdamse Bijlmermeer, waarbij 39 mensen om het leven kwamen. ... enquete vliegramp - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Parlementaire enquêtes 1851 - heden
De Tweede Kamer, de Eerste Kamer en de Verenigde Vergadering hebben een grondwettelijk recht van enquête. Het recht komt er op neer dat de Kamers een onderzoek kunnen instellen naar een specifiek onderwerp om op die manier de regering te controleren. ... enquetecommissie stond onder voorzitterschap van marijke vos. vliegramp - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Relatie EU-Rusland
Vanaf 2014 botsten de EU en Rusland meermaals over de annexatie van Oost-Oekraïne en de Russische steun aan de separatisten. Ook de mensenrechtensituatie in Rusland zorgt voor veel kritiek. Het neerstorten van de MH17 in Oost-Oekraïne in 2014 en het moeizame onderzoek naar de toedracht droegen bij aan een killere relatie. ... wilde de eu niet overgaan tot economische sancties, maar na de vliegramp - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mr. E.H. (Edzo) Toxopeus
In de periode 1963-1969 de gezaghebbende leider van de VVD als opvolger van Oud. Welsprekende, hoffelijke en aimabele zoon van een lutherse dominee. Aanvankelijk advocaat in Breda. Werd al na drie jaar in de Kamer minister van Binnenlandse Zaken in het kabinet-De Quay. ... vliegramp - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
S. (Sadet) Karabulut
Sadet Karabulut (1975) is sinds 30 november 2006 lid van de Tweede Kamerfractie van de SP. Zij was coördinator drugsbeleid in de Bijlmermeer en gemeenteraadslid in Amsterdam. Mevrouw Karabulut hield zich als Kamerlid bezig met sociale zaken en integratiebeleid en zij is nu woordvoerder buitenlandse zaken, defensie en ontwikkelingssamenwerking. ... vliegramp - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Drs. J.M. (Jacques) Aarden
KVP-dissident die in 1968 medeoprichter was van de PPR. Was jarenlang secretaris van het Centrum voor Staatkundige Vorming, het wetenschappelijk bureau van de KVP en werd in 1962 Tweede Kamerlid. Gedegen woordvoerder op het gebied van binnenlandse zaken. ... vliegramp - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Troonrede 2014 (volledige tekst)
In de integrale tekst van de troonrede 2014 is door de redactie structuur aangebracht, zodat u snel tussen de onderdelen kunt navigeren. ... dit jaar omgeven door een rouwrand van verdriet. de vliegramp - (bron: Parlement & Politiek)
                                                                                                                                           
Amsterdam
Amsterdam is de grootste stad en (titulaire) hoofdstad van Nederland. Amsterdam is echter geen residentie, aangezien de Staten Generaal en de regering in Den Haag gevestigd zijn. ... vliegramp - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
De Koning
Nederland is een koninkrijk. Dat betekent dat een Koning het staatshoofd is of eigenlijk: het 'onschendbare deel' van de regering. Het Statuut voor het Koninkrijk bepaalt dat de Kroon van het Koninkrijk wordt gedragen door de erfgenamen van Koningin Juliana. ... vliegramp - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
functionalisme
Functionalisme (1920- 1970) Stroming en benadering in de bouwkunst en kunstnijverheid, waarin men bij het ontwerpen de functie van een gebouw of voorwerp centraal stelt. ... vliegramp - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Dr. E. (Els) Borst-Eilers
Minister van Volksgezondheid in de kabinetten-Kok en bij de verkiezingen 1998 lijsttrekker van D66. Werd na een loopbaan als arts, ziekenhuisdirecteur, hoogleraar en vicevoorzitter van de Gezondheidsraad minister in het kabinet-Kok I. ... vliegramp - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Nieuwe-Bouwen
Het Nieuwe Bouwen (1920-1960) De term wordt gebruikt voor de architectuur ontwikkeld tussen 1925 en 1940 en ligt dicht tegen die van de Nieuwe Zakelijkheid en de Internationale stijl aan. ... vliegramp - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Koos Breukel
Nederlandse (portret) fotograaf. Geboren in Den Haag. Woont en werkt in Amsterdam. Rineke Dijkstra is hij door een Nederlands dagblad wel eens de beste portretfotograaf van Nederland genoemd. ... raakte geinteresseerd in de overlevenden van de martinair- vliegramp - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Mr. H.W. (Harry) van Doorn
Bekwame progressieve katholieke magistraat, die in 1956 als voorzitter van de KVP harde strijd voerde tegen de PvdA, maar later uit onvrede over de koers van zijn partij uit de Kamer trad. Minister van CRM voor de PPR in kabinet-Den Uyl. ... vliegramp - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
H.V. (Haya) van Someren-Downer
Bekende, populaire en spraakmakende VVD-politica, die samen met Hans Wiegel en Harm van Riel in de jaren zeventig het gezicht van de VVD bepaalde. Kwam, na journaliste te zijn geweest, in 1959, als jonge vrouw in de Tweede Kamer en toonde zich als onderwijswoordvoerster een geducht tegenspeelster van Cals. ... vliegramp - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
C.J. (Kees) van der Ploeg
Voorman van de landarbeidersvakbond 'Sint Deus-Dedit' in de KVP-Tweede Kamerfractie, die vicefractievoorzitter was onder Schmelzer. Afkomstig uit een arbeidersgezin uit het katholieke Zoeterwoude, die zichzelf als tuindersknecht na alleen lager onderwijs via cursussen ontwikkelde. ... vliegramp - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 207