YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze betrouwbare websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: vertrouwenskwestie kwestie waarbij vertrouwen in het geding is tweede kamer stikker kabinet wantrouwen braks motie van wantrouwen onaanvaardbaar verklaard amendement bosboom minister van der staaij staatssecretaris van klaveren van der hek segers rutte linschoten verdonk vijfde kabinet-colijn kohnstamm functie en positie regering kabinetscrisis visser van agt kabinet-colijn v beleid inzake het ctsv motie - motie van afkeuring of wantrouwen dik-faber afkeuring motie van wilders weekers paspoortaffaire ministeriele verantwoordelijkheid bolkestein motie van treurnis lubbers koekoek van dijck : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 6 van 6 voor - vertrouwenskwestie - in 0.0315101146697998 seconden.

vertrouwenskwestie - (kwestie waarbij vertrouwen in het geding is)

vertrouwenskwestie (de -- stellen) (vert. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
motie van afkeuring of wantrouwen
Er zijn twee soorten moties waarmee de Tweede Kamer ernstige kritiek op een bewindspersoon kan verwoorden: de motie van afkeuring en de motie van wantrouwen. Het onderscheid tussen beide soorten is in de praktijk overigens niet altijd even duidelijk. ... een bewindspersoon of kabinet kan de vertrouwenskwestie verbinden aan een motie. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Vertrouwensregel parlement en kabinet
De vertrouwensregel houdt in dat een minister, staatssecretaris of het kabinet als geheel moet aftreden als zij niet langer het vertrouwen genieten van het parlement (lees: de Tweede Kamer ). De vertrouwensregel zegt dus niet dat bewindspersonen per se moeten aftreden als ze een fout hebben gemaakt. ... bij een dreigend conflict met tweede of eerste kamer kan het kabinet of een bewindspersoon de vertrouwenskwestie stellen. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Recht van amendement
De Tweede Kamer heeft sinds de Grondwetsherziening van 1848 het recht van amendement, dat wil zeggen de mogelijkheid wijzigingen (verbeteringen) aan te brengen in een voorliggend wetsvoorstel. Ieder Kamerlid heeft het recht amendementen in te dienen. ... desnoods kan voor de stemming over het amendement door een bewindspersoon (of het kabinet) tevens de vertrouwenskwestie worden gesteld. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Belgiƫ
Op 25 mei 2014 waren er verkiezingen, waarbij N-VA flink won en de regeringspartijen (liberalen, sociaaldemocraten en christendemocraten) zich handhaafden ten opzichte van 2010. Na een moeizame formatie bracht de Waalse liberaal Charles Michel in oktober 2014 een kabinet tot stand van liberalen, Vlaamse nationalisten en Vlaamse christendemocraten. ... in de kamer kan ook nadien steeds de vertrouwenskwestie aan de orde worden gesteld. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Dr. J. (Jelle) Zijlstra
Bekwame en gezagvolle econoom van ARP-huize. Werd al op jonge leeftijd, na hoogleraar aan de VU te zijn geweest, minister van Economische Zaken in het kabinet-Drees III en later in het kabinet-De Quay minister van Financiƫn. ... nvaard te krijgen om de verlaging van de vennootschapsbelasting te beperken, moest hij in de tweede kamer op 9 november 1961 de vertrouwenskwestie stellen om steun van met name de kvp-fractie te verkrijgen. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 140