YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: tweede kamer vertrouwenskwestie wantrouwen motie van wantrouwen braks kabinet stikker visser kabinet-colijn v van klaveren bosboom motie van van der spek beleid inzake het ctsv vijfde kabinet-colijn treub motie - motie van afkeuring of wantrouwen motie van afkeuring linschoten onaanvaardbaar verklaard amendement lubbers meer voorbeelden vertrouwenskwestie minister-president de quay minister mijer vertrouwen brokx kabinet-drees/van schaik bontes eerste kamer van dijck functie en positie regering van agt sorgdrager motie van treurnis den uyl van der staaij staatssecretaris van den broek van aardenne ministerscrisis : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 5 van 5 voor - vertrouwenskwestie - in 0.00405311584472656 seconden.
motie van afkeuring of wantrouwen
Er zijn twee soorten moties waarmee de Tweede Kamer ernstige kritiek op een bewindspersoon kan verwoorden: de motie van afkeuring en de motie van wantrouwen. Het onderscheid tussen beide soorten is in de praktijk overigens niet altijd even duidelijk. ... kamer er zelf aan geven. een bewindspersoon of kabinet kan de vertrouwenskwestie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Vertrouwensregel parlement en kabinet
De vertrouwensregel houdt in dat een minister, staatssecretaris of het kabinet als geheel moet aftreden als zij niet langer het vertrouwen genieten van het parlement (lees: de Tweede Kamer ). De vertrouwensregel zegt dus niet dat bewindspersonen per se moeten aftreden als ze een fout hebben gemaakt. ... of eerste kamer kan het kabinet of een bewindspersoon de vertrouwenskwestie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Recht van amendement
De Tweede Kamer heeft sinds de Grondwetsherziening van 1848 het recht van amendement, dat wil zeggen de mogelijkheid wijzigingen (verbeteringen) aan te brengen in een voorliggend wetsvoorstel. Ieder Kamerlid heeft het recht amendementen in te dienen. ... amendement door een bewindspersoon (of het kabinet) tevens de vertrouwenskwestie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Dr. J. (Jelle) Zijlstra
Bekwame en gezagvolle econoom van ARP-huize. Werd al op jonge leeftijd, na hoogleraar aan de VU te zijn geweest, minister van Economische Zaken in het kabinet-Drees III en later in het kabinet-De Quay minister van Financiƫn. ... beperken, moest hij in de tweede kamer op 9 november 1961 de vertrouwenskwestie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Belgiƫ
Op 25 mei 2014 waren er verkiezingen, waarbij N-VA flink won en de regeringspartijen (liberalen, sociaaldemocraten en christendemocraten) zich handhaafden ten opzichte van 2010. Na een moeizame formatie bracht de Waalse liberaal Charles Michel in oktober 2014 een kabinet tot stand van liberalen, Vlaamse nationalisten en Vlaamse christendemocraten. ... gehouden. in de kamer kan ook nadien steeds de vertrouwenskwestie - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 35