YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: rita verdonk mark rutte verhagen tweede kamer verdonk kabinet bolkestein lubbers schmelzer ivo opstelten benk korthals bontes wiegel wilders van der spek fred teeven maria van der hoeven stikker den uyl van agt van klaveren segers brokx cool van den broek kabinet-van agt iii hirsch ballin onjuist/onvolledig informeren tweede kamer afkeuring drs. m.c.f. (rita) verdonk van aardenne tichelaar beckers-de bruijn waltmans van dijck enquete­commissie bouw­­nijverheid h.c. dresselhuys winnie sorgdra­ger motie van treurnis motie : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 50 voor - verdonk - in 0.0501830577850342 seconden.
Onjuist/onvolledig informeren Tweede Kamer
Het onjuist informeren van de Tweede Kamer wordt als een 'politieke doodzonde' gezien. Toch betekende dat slechts zelden dat een bewindspersoon om die reden moest aftreden. Vraag is soms of de bewindspersoon schuld had aan die onjuiste informatie en of er geen 'verzachtende omstandigheden' waren. ... verworpen sp, pvdd ernst hirsch ballin 2009 het verspreiden van twee begrotingen met verschillende inhoud motie van afkeuring ( verdonk ) verworpen verdonk rita verdonk 2006 het verstrekken van gegevens over afgewezen asielzoekers aan de syrische autoriteiten mot - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Drs. M.C.F. (Rita) Verdonk

Spraakmakende politica in het post-Fortuyn-tijdperk. Kreeg na haar studie in Nijmegen leidinggevende functies bij onder meer het gevangeniswezen en werd in 2003 als 'buitenstaander' minister voor Vreemdelingenbeleid en Integratie. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
motie van afkeuring of wantrouwen
Er zijn twee soorten moties waarmee de Tweede Kamer ernstige kritiek op een bewindspersoon kan verwoorden: de motie van afkeuring en de motie van wantrouwen. Het onderscheid tussen beide soorten is in de praktijk overigens niet altijd even duidelijk. ... eden van het kabinet pvv 2009 wilders (pvv) regeringsbeleid pvv 2009 rutte (vvd) financieel-economisch beleid vvd, sp, pvv 2009 verdonk (verdonk) procedure rond beleidsprogramma verdonk 2008 wilders (pvv) beleid rond internetfilm fitna pvv 2005 wilders (groep-wil - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Afsplitsingen fracties Tweede Kamer
Zolang er fracties in de Tweede Kamer zijn (sinds het einde van de 19e eeuw), zijn er afsplitsingen voorgekomen. Vaak waren die het gevolg van meningsverschillen over de koers van de partij. In enkele gevallen lagen persoonlijke tegenstellingen er aan ten grondslag. ... t 5 juli 2012 van bemmel (pvv)** plaats op kandidatenlijst 20 maart 2012 brinkman (pvv) koers van de 'partij' 13 september 2007 verdonk (vvd) uit fractie gezet 24 september 2006 eerdmans (lpf)*** kandidaat voor nieuwe partij 30 augustus 2006 van schijndel (vvd)** - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Controversieel
Onderwerpen (met name wetsvoorstellen) die politiek gevoelig liggen, kunnen in de periode dat een kabinet demissionair is door Tweede en/of Eerste Kamer controversieel worden verklaard. Dat betekent dat ze niet op de Kameragenda komen, totdat er een nieuw kabinet is aangetreden. ... de kamer nam toen een voor demissionair minister verdonk en demissionair kabinet-balkenende iii onaanvaardbare motie aan. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetscrisis 2006: de 'Ayaan-crisis'
Op 30 juni 2006 bood minister-president Balkenende het ontslag aan van de bewindslieden van D66 en stelden hij en de overige bewindslieden hun portefeuilles ter beschikking. De D66-bewindslieden stapten op, nadat de D66-fractie een dag eerder het vertrouwen in minister Verdonk had opgezegd. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2006
Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... gebrekkige samenwerking tussen lijsttrekker mark rutte en rita verdonk, de nummer 2 op de lijst, teisterde de vvd-campagne. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
VVD en Tweede Kamerverkiezingen 2006
De VVD haalde bij de verkiezingen van 22 november 2006 22 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Mark Rutte. Het verkiezingsprogramma was getiteld 'Een samenleving met ambitie'. De VVD had voor de verkiezingen 27 zetels in de Tweede Kamer. ... de vvd-campagne werd overschaduwd door een interne machtsstrijd tussen lijsttrekker mark rutte en de nummer 2 op de lijst, rita verdonk. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2010
Op 9 juni 2010 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. Deze waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende IV. Op 20 februari 2010 kwam er met de Uruzgan-crisis een einde aan deze Christelijk-sociale coalitie. ... kamerlid rita verdonk behaalde met haar partij trots op nederland onvoldoende stemmen voor een zetel. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Leiderschapswisselingen
Het politieke leven van een partijleider is uiteraard beperkt houdbaar. Een teleurstellend resultaat, het gevoel dat het wel 'mooi' is geweest, maar ook leeftijd of gezondheid kunnen redenen zijn voor vertrek. ... hij versloeg na een felle strijd rita verdonk en jelleke veenendaal bij de lijsttrekkersverkiezing. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetscrises
Een kabinet kan vanwege een intern conflict of door een conflict met Tweede Kamer of Eerste Kamer ten val komen. Bij interne conflicten kan worden gedacht aan een meningsverschil tussen ministers over een te nemen maatregel of over een wetsvoorstel dat in behandeling is. ... p naar aanleiding van een affaire over het nederlanderschap van vvd-tweede kamerlid ayaan hirsi ali en de rol van minister rita verdonk daarbij. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekker van een partij
Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. ... de strijd om het lijsttrekkerschap bij de vvd in 2006 tussen mark rutte en rita verdonk heeft die partij enigszins huiverig gemaakt voor deze wijze van verkiezen. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Politiek leider van een partij
Politiek leiders treden naar buiten toe op als het 'boegbeeld' en het aanspreekpunt van hun partij. Binnen hun partij moeten zij zorgen voor politieke eensgezindheid. ... mark rutte versloeg daarin rita verdonk en kamerlid jelleke veenendaal. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)
De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, maar met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij (LSP). ... in 2007 werd rita verdonk, die bij de verkiezingen van 2006 als nummer twee op de lijst was opgetreden, uit de fractie gezet vanwege herhaalde kritische - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2006-2007
Het kabinet-Balkenende IV van CDA, PvdA en ChristenUnie, kwam tot stand nadat coalities van CDA en PvdA met SP en of met GroenLinks niet mogelijk waren gebleken. Het nieuwe kabinet trad op 22 februari 2007 aan na een relatief vlotte formatie van 89 dagen. ... de vvd kampte met interne spanningen na de strijd om het lijsttrekkerschap tussen mark rutte en rita verdonk. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
PVV en Tweede Kamerverkiezingen 2006
De PVV haalde bij de verkiezingen van 22 november 2006 9 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Geert Wilders. De PVV deed voor het eerst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen en was opgericht door Geert Wilders, die in 2004 uit de VVD-fractie in de Tweede Kamer was gestapt en verder was gegaan als de Groep-Wilders. ... de ex-vvd'er wilders meer stemmen werden uitgebracht dan op vvd-lijsttrekker mark rutte, die ook minder stemmen kreeg dan rita verdonk, de nummer 2 op de vvd-kandidatenlijst. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Vrouwen in de VVD
De VVD is vanaf haar ontstaan een sterk emancipatorische partij geweest, waarin vrouwen steeds een belangrijke rol speelden. De VVD zette zich (vaak samen met de PvdA en later met D66 ) in voor gelijke rechten van mannen en vrouwen. ... ook rita verdonk bereikte als vvd-minister een enorme populariteit. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Het gat op rechts
Al sinds het begin van deze eeuw is het een veelbesproken onderwerp in de politiek: het ‘gat op rechts’. In vroeger tijden, zo luidt de theorie, werden kiezers die een behoudende koers voorstonden op hun wenken bediend door de VVD. ... kamerlid rita verdonk, een voormalige minister voor vreemdelingenbeleid, werd eind 2007 na veel aanvaringen met partijleider mark rutte uit de vvd ge - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Kabinet-Balkenende II (2003-2006)
Het kabinet-Balkenende II, met CDA, VVD en D66 als deelnemende partijen, kwam tot stand nadat een (eerste) poging om een kabinet van CDA en PvdA te formeren, was mislukt. Omdat CDA en VVD samen geen meerderheid hadden en de LPF zichzelf had gediskwalificeerd als regeringspartij werd de voormalige coalitiepartner uit Balkenende I ingeruild door D66. ... verdonk (vvd) binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties minister: j.w. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinet-Balkenende III (2006-2007)
Het kabinet-Balkenende III van CDA en VVD werd gevormd, nadat op 29 juni 2006 de D66-Tweede Kamerfractie het vertrouwen in uit het kabinet-Balkenende II had opgezegd en de D66-ministers zich daaruit hadden terugtrokken. ... verdonk (vvd) (21 september 2006 - 22 september 2006) minister: dr. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Aspel en Rees, Irmgardis van
... verdonk stelt dat het hier om drie personen moet gaan: gravin ermentrud (gest. - (bron: Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland)
                                                                                                                                           
Kabinetscrisis 2010: de Uruzgan-crisis
In de vroege ochtend van 20 februari 2010 wist het vierde kabinet-Balkenende geen overeenstemming te bereiken over eventuele voortzetting van de Nederlandse militaire activiteiten in de Afghaanse provincie Uruzgan. ... de fracties van sp, pvv, groenlinks, d66, partij voor de dieren en verdonk stemden tegen. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Zutphen, Irmgard van
... mariakerk te utrecht (slichtenhorst 2, boek 5, 59; verdonk, ermentrud ). - (bron: Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland)
                                                                                                                                           
Norman Beierle
Norman Beierle (Wehr/Baden, Duitsland, 1967) Norman Beierle gebruikt als uitgangspunt voor zijn schilderijen 'found footage': film, dia's en foto's die hij vindt op rommelmarkten of die op andere manier in zijn bezit komen. ... naar aanleiding van het beleid van minister rita verdonk t.a.v. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 144