YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: raad van state beel piet hein donner herman tjeenk willink scholten donner van hogendorp tjeenk willink willem scholten van reenen roell beelaerts van blokland louis beel ruppert dr. a.a.l. rutgers aeneas mackay discussies rond de raad van state kabinet-thorbecke gijsbert karel van hogendorp van leeuwen jo van der hoeven van lynden van sandenburg marinus ruppert van panhuys baron mollerus frans beelaerts van blokland van doorn van westcapelle mackay mollerus minister opstelten van doorn van westkapelle kroonprins willem van swinderen rutgers schorer gerard veringa groningen van swinderen van rensuma jhr.mr. o. () van swinderen van rensuma tweede kamer : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 12552 voor - van swinderen - in 1.25006103515625 seconden.
Zoekterm van is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
We geven maximaal 8000 resultaten op deze zoektermen.

Vicepresidenten van de Raad van State

De vicepresident van de Raad van State heeft de feitelijke leiding van dit Hoge College van Staat, het belangrijkste adviesorgaan van de regering. De vicepresident bekleedt tevens het voorzitterschap van de Afdeling Advisering van de Raad van State, die adviezen uitbrengt over onder meer wetsvoorstellen en verdragen. ... van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Jhr.Mr. O. van Swinderen van Rensuma

Groningse edelman, die zijn bestuurlijke loopbaan in de Franse tijd begon als belastingambtenaar en in 1818 Statenlid in Groningen werd. In 1832 gekozen tot lid van de Tweede Kamer en daarvan in 1839/1840 voorzitter. ... o. van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Voorzitter Tweede Kamer
De voorzitter leidt de vergadering van de Tweede Kamer. Hij/zij is tevens voorzitter van het Presidium en van de commissie voor de Werkwijze. Daarnaast vertegenwoordigt de voorzitter de Kamer naar buiten toe, bijvoorbeeld in contacten met buitenlandse parlementen. ... tweede kamer - hoofdinhoud de voorzitter leidt de vergadering van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

W.A. baron Schimmelpenninck van der Oye

Tweede Kamerlid en minister onder Willem II, die toen voorstander was van enige hervorming van het staatsbestel. In 1847 Gouverneur van Gelderland. Was in die tijd bevriend met Thorbecke. Deze achtte, toen hijzelf minister was geworden, de in zijn ogen te conservatieve Schimmelpenninck echter ongeschikt om Commissaris des Konings te blijven en ontsloeg hem daarom (zeer tegen de zin van de koning). ... baron schimmelpenninck van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinet-Heemskerk (1908-1913)
Dit christeiijke coalitiekabinet is tot 1909 een minderheidskabinet. Na de verkiezingen van dat jaar kan het kabinet wel op een Kamermeerderheid rekenen. Centraal staan in deze kabinetsperiode de pogingen van minister Talma om sociale wetgeving tot stand te brengen. ... is tot 1909 een minderheidskabinet. na de verkiezingen van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Jan Frederik Beins
Jan Frederik Beins, ( Groningen 1794 - Groningen 1874) Verdienstelijk onderwijzer, die werkte in Hijkersmilde, Erm en Zuidlaren, in 1815 de tweede rang behaalde en daarna hoofd werd in Hoogezand (1817-1863, eerst provisioneel, in 1842 vast na het overlijden van zijn voorganger Evert Veenhoven). ... (1817-1863, eerst provisioneel, in 1842 vast na het overlijden van - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

leden Raad van State 1862-heden

... raad van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mr.Dr. H. (Hendrik) Goeman Borgesius
Vooraanstaand liberaal politicus, met grote politieke talenten. Pragmatisch ingesteld en gematigd vooruitstrevend. Was onderwijzer en hoofdredacteur van dagblad 'Het Vaderland'. Vervolgens veertig jaar Tweede Kamerlid, waarvan vier jaar Kamervoorzitter. ... en gematigd vooruitstrevend. was onderwijzer en hoofdredacteur van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mr. Æ. baron Mackay
Bescheiden, zelfs wat schuchtere antirevolutionair politicus uit een Gelders adellijk geslacht van bestuurders. Was rechter in Zutphen en lange tijd Tweede Kamerlid (en een jaar voorzitter). Formeerde in 1888 het eerste confesssionele kabinet en gold als een bekwaam kabinetsleider. ... antirevolutionair politicus uit een gelders adellijk geslacht van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Cornelis Star Numan
Cornelis Star Numan, (Sappemeer 1807 - Groningen 1857) was een rechtsgeleerde. Studeerde in Utrecht sedert 1822 eerst letteren en daarna rechten, nam in 1830 als Vrijwillige Jager deel aan de Tiendaagse Veldtocht. ... in 1833 volgde zijn promotie in de rechten op het eerste deel van - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Cornelis Bernardus Buys
Cornelis Bernardus Buys ( Leeuwarden 1808 - Groningen 1872) was een Nederlands kunstschilder. Leerling van zijn oom Eelke Jelles Eelkema, Otto de Boer, Willem Bartel van der Kooi en de Rijksacademie in Amsterdam (1828-1829). ... - groningen 1872) was een nederlands kunstschilder. leerling van - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Dr.Mr. J.R. Thorbecke
Liberale staatsman. Als voorzitter van de Grondwetscommissie in 1848 grondlegger van onze parlementaire democratie. Kwam al in 1844 met acht medeleden met een voorstel tot herziening van de Grondwet in democratische zin. ... thorbecke - hoofdinhoud liberale staatsman. als voorzitter van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Berend Brugsma
Berend, ook Beerent Brugsma, ( Groningen 1797 - Groningen 1868) was een zeer verdienstelijk onderwijs- en opvoedkundige. Brugsma bezocht de lagere school van H. ... onderwijs- en opvoedkundige. brugsma bezocht de lagere school van - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Van Bolhuis

Groep van families in de 17de en 18de eeuw, afstammend van de kroniekschrijver Abel Eppens, bestaande uit een aantal takken in de Ommelanden en in de stad Groningen en omgeving. ... van - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Van Aelst

Van Aelst / Van Aalst Doorverwijspagina Willem van Aelst Nederlands stillevenschilder, (ca. 1625/27 Delft/Utrecht? (16 mei 1627 gedoopt in Delft) - in of na 1683 Amsterdam). ... van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Van-Besouw

Van Besouw Van Besouw is een textielbedrijf uit Goirle dat dateert uit 1839. In ruim anderhalve eeuw groeide het bedrijf uit van een degelijke wever van jute zakken naar een toonaangevende leverancier voor eigentijds tapijt. ... van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Van Dijck

van Dijck Doorverwijspagina Floris van Dijck Abraham van Dijck Antoon van Dyck ... van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Comité van Ministers van de Raad van Europa

Dit orgaan is één van de twee statutaire organen van de Raad van Europa, samen met de Parlementaire Vergadering. Het Comité bestaat uit alle ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten, vertegenwoordigt de Europese regeringen en neemt beslissingen. ... van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Van-Oorschot

Van Oorschot Uitgeverij Nederlands dichter en prozaschrijver en uitgever (Vlissingen 15.8.1909). Geert van Oorschot is aanvankelijk werkzaam bij Stols en Querido als boekverkoper en sinds 1945 zelfstandig uitgever te Amsterdam. ... van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
jacob van ruisdael

jacob van ruisdael

Jacob Isaacksz van Ruysdael Nederlands landschapschilder, geboren in Haarlem in 1628. Overleden in Amsterdam en begraven in Haarlem 14-3-1682. Naamsvarianten: Jacob Isaacsz. ... van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

baronie van Breda

Baronie van Breda De baronie van Breda is een landstreek rondom de Nederlandse stad Breda. Vroeger werd de naam gespeld als Baronnie. De naam duidt aan dat de streek bezit was van de heren van Breda. ... van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Kadir van Lohuizen

Kadir van Lohuizen (1963) Freelance foto- journalist Kadir van Lohuizen werd verschillende malen gelauwerd, winnaar van 3 zilveren camera's (1994, 1997, 2001), werkt sinds 1988 als fotojournalist en is aangesloten bij het Franse bureau Agence vu. ... van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

hardheidsschaal van Mohs

Hardheidsschaal van Mohs ... van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Verdrag van Lissabon

Dit Europese verdrag voert een aantal hervormingen door om de Europese Unie democratischer en beter bestuurbaar te maken nadat in 2004 en 2007 twaalf nieuwe landen lid zijn geworden van de Europese Unie. ... van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 128