YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: design cultuur taal uitdrukkingen en spreekwoorden kunst raad van state tweede kamer eerste kamer biografisch archief regering tweede kamerleden staten-generaal recht van amendement recht van initiatief ronald van raak vermeend (mede)wetgeving tweede kamer van amelsvoort raak lichtarchitectuur grondwet van 1814 samsom fokke voorstel voor een wet recht van voortman parlementaire ondervraging initiatief prachtige initiatieven regeringsvoorstel recht om wetsvoorstellen goed of af te keuren schouw van raak dijkstra raak klaver literair pvda cda d66 sgp : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 12571 voor - van raak - in 0.820015907287598 seconden.
Zoekterm van is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
We geven maximaal 8000 resultaten op deze zoektermen.

Recht van initiatief

Tweede Kamerleden hebben het recht om zelf een voorstel voor een wet aan de Tweede Kamer aan te bieden: het recht van initiatief. Een dergelijk voorstel wordt op vrijwel dezelfde wijze behandeld als wetsvoorstellen die door de regering worden ingediend. ... van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Raak Lichtarchitectuur

Amsterdamse lampenfabriek samen met een aantal oud collega's opgericht in 1954 door Carel O. Lockhorn, die daarvóór werkzaam was bij de Lichtdivisie van Philips Nederland in Eindhoven. ... o. lockhorn, die daarvoor werkzaam was bij de lichtdivisie van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Dr. A.A.G.M. (Ronald) van Raak

Ronald van Raak (1969) is sinds 30 november 2006 lid van de Tweede Kamerfractie van de SP. Hij was daarvoor, sinds 10 juni 2003, Eerste Kamerlid voor de SP. Hij was als docent geschiedenis verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van het wetenschappelijk bureau van de SP. ... a.a.g.m. (ronald) van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Raak Lichtarchitectuur

Amsterdamse lampenfabriek samen met een aantal oud collega's opgericht in 1954 door Carel O. Lockhorn, die daarvóór werkzaam was bij de Lichtdivisie van Philips Nederland in Eindhoven. Naast de vestiging in Amsterdam was er ook een filiaal in Eindhoven. ... o. lockhorn, die daarvoor werkzaam was bij de lichtdivisie van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Profiel kandidaten Tweede Kamerverkiezingen 2017
Een profiel van de kandidatenlijsten van een aantal partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Voor deze analyse is uitgegaan van het zetelaantal dat wordt genoemd in de Peilingwijzer. ... tweede kamerverkiezingen 2017 - hoofdinhoud een profiel van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2006
Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... er tweede kamerverkiezingen plaats. de verkiezingen waren aan van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

In het lied 'De dodenrit' zingt Drs. P: "Al is de toestand zorgelijk, ik raak niet in paniek." Kun je zorgelijk wel op die manier gebruiken?

Ja, zorgelijk is hier goed. Er wordt bedoeld dat de toestand verontrustend is, en dat is een van de betekenissen van zorgelijk. ... wordt bedoeld dat de toestand verontrustend is, en dat is een van - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Tweede Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken (BIZA)
Deze vaste Tweede Kamercommissie houdt zich bezig met constitutionele zaken, binnenlands bestuur, overheidspersoneelsbeleid, het koninklijk huis en zaken betreffende het ministerie van Algemene Zaken. ... het koninklijk huis en zaken betreffende het ministerie van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerfractie Socialistische Partij (SP)
De fractie van de SP telt sinds de verkiezingen van 9 juni 2010 vijftien leden. Dat aantal bleef na de verkiezingen van 12 september 2012 ongewijzigd. Na de verkiezingen van 22 november 2006 waren dat er 25. ... socialistische partij (sp) - hoofdinhoud de fractie van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tijdelijke commissie Evaluatie Wet parlementaire enquête (Tweede Kamer) (TCEWPE)
Deze Tweede Kamercommissie voerde twee opdrachten uit: ... kamercommissie voerde twee opdrachten uit: - het uitwerken van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Dr. M.M. (Madeleine) van Toorenburg

Madeleine van Toorenburg (1968) is sinds 1 maart 2007 lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA. Zij was locatiedirecteur van jeugdinrichting "De Leij" te Vught en woont in Rosmalen. Mevrouw Van Toorenburg is woordvoerster veiligheid en justitie (criminaliteit, drugs, gevangeniswezen) en terrorismebeleid. ... m.m. (madeleine) van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
De huidige Tweede Kamer
Ondanks acht zetels verlies is de VVD met 33 zetels bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 toch de grootste partij geworden. Het historische verlies van de PvdA (-29) leverde hen uiteindelijk negen zetels op. ... is de vvd met 33 zetels bij de tweede kamerverkiezingen van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Sailor
Sailor is een Britse popgroep bestaande uit vier personen: Grant Serpell, Henry Marsh, Georg Kajanus, Phil Pickett. De excentrieke hitparadegroep Sailor heeft een eigenzinnige stijl die gekenmerkt wordt door stem en twaalfsnarige gitaar van Georg Kajanus en prominente inzet van een speciaal voor de band ontworpen nickelodeon; een muziekmachine gemaakt uit piano's, synthesisers en klokkenspel. ... stijl die gekenmerkt wordt door stem en twaalfsnarige gitaar van - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
SP en Tweede Kamerverkiezingen 2010
De SP haalde bij de verkiezingen op 9 juni 2010 15 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was de nieuwe politiek leider Emile Roemer. Tussentijds waren de partijleiders Agnes Kant en Jan Marijnissen teruggetreden. ... geld'. uitslag de sp haalde bij de tweede kamerverkiezingen van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Dr. A. (Arjan) Vliegenthart
Arjan Vliegenthart (1978) is sinds 18 juni 2014 wethouder van Amsterdam. Hij was van 12 juni 2007 tot 2 juli 2014 Eerste Kamerlid voor de SP. De heer Vliegenthart was in 2009-2014 directeur van het wetenschappelijk bureau van de SP en redacteur van 'Spanning', het tijdschrift van het wetenschappelijk bureau van de SP. ... arjan vliegenthart (1978) is sinds 18 juni 2014 wethouder van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Waar komt het woord doerak vandaan? Is het misschien een verkorting van doe maar raak?

Nee, doerak is een leenwoord uit het Russisch; doerak ( дурак ) betekent in die taal 'domkop, dwaas'. In het Nederlands betekende doerak in eerste instantie 'gemeen, laaghartig mens', maar later ontstond de afgezwakte of zelfs enigszins liefkozende betekenis 'ondeugd, deugniet, bengel'. ... komt het woord doerak van - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Gouden-Kalf
Het Gouden Kalf is de grote prijs van het Nederlands Film Festival. Sinds 1981 wordt deze prijs jaarlijks tijdens het festival uitgereikt aan Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices. ... het gouden kalf is de grote prijs van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Tweede Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie (VJ)
Deze Tweede Kamercommissie houdt zich bezig met beleidsonderwerpen en wetgeving op het terrein van justitie, de rechtelijke macht, gevangeniswezen, familie- en jeugdrecht, slachtofferhulp, veiligheid, politie en criminaliteitsbeleid en overlegt daartoe geregeld met de bewindspersonen voor Veiligheid en Justitie. ... zich bezig met beleidsonderwerpen en wetgeving op het terrein van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
SP en Eerste Kamerverkiezingen 2003
De SP haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 26 mei 2003 4 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Tiny Kox. De SP had voor de verkiezingen 2 zetels in de Eerste Kamer. ... - hoofdinhoud de sp haalde bij de eerste kamerverkiezingen van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Hugo Claus
... en als toneelauteur was hij het controversiele boegbeeld van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Erik Odijk
Erik Odijk tekent de natuur, vaak op vellen papier van enorm formaat. Tehatex Nijmegen (diploma behaald) textiel-handvaardigheid 1977-1983 ABK Arnhem vrije kunst 1983-1986 '' Mijn inspiratie, en beeldtaal in mijn werk, liggen in de natuur en haar fenomenen. ... odijk erik odijk tekent de natuur, vaak op vellen papier van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Rebecca Horn
Rebecca Horn, een Duitse beeldhouwster, objectkunstenares, etser en cineaste, werd geboren 24-3-1944 te Michelstadt. Rebecca Horn realiseerde vanaf eind jaren zestig performances, gedocumenteerd met video, waarin theatrale verlengstukken van het lichaam centraal staan. ... geboren 24-3-1944 te michelstadt. rebecca horn realiseerde van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Carole King
Singer songwriter die behoort tot de absolute top van songschrijvers. King start haar carrière met haar man Gerry Goffin in de beroemde Brill Building. Met dit songschrijvers kantorengebouw als uitvalsbasis schrijven ze minstens 100 hitsingles, waaronder 'You Make Me Feel Like A Natural Woman' van Aretha Franklin, 'Up On The Roof' van de Drifters en 'Pleasant Valley' van de Monkees. ... king singer songwriter die behoort tot de absolute top van - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Georges Perec
Georges Perec is een Frans auteur (° 7 maart 1936, † 3 maart 1982), zoon van Poolse Joden die naar Frankrijk waren uitgeweken. ... is een frans auteur (° 7 maart 1936, † 3 maart 1982), zoon van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 38