YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst hans van norden van norden design cultuur groningen literair kerk van noordbroek jan van heel op de laak harry op de laak nicolaas wijnberg e.s.k.a.f. de distel ubbo emmius emmius wijnberg eskaf de realisten oost-friesland goedewaagen theo kurpershoek west-friesland hugo claus van dijck bolhuis van bolhuis van-besouw van aelst raad van europa ovse europese hof voor de rechten van de mens comite van ministers van de raad van europa europees verdrag voor de rechten van de mens parlementaire vergadering ruisdael jacob isaacksz. van ruisdael jacob van ruysdael jacob van ruisdael van-oorschot : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 12552 voor - van norden - in 1.14870810508728 seconden.
Zoekterm van is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
We geven maximaal 8000 resultaten op deze zoektermen.

Hans van Norden

Graficus, glasschilder, monumentaal kunstenaar (intarsia, mozaïek en textiel), muurschilder, schilder en academiedocent. Geboren te Bussum 1915-12-03, overleden te Amsterdam 2011-07-01. ... van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Kerk van Noordbroek

Twee van de oudste en fraaiste gebouwen van Midden-Groningen zijn de kruiskerk met toren in Noordbroek en de kerk met toren in Zuidbroek. Beide gebouwen hebben een leeftijd van zo'n 700 jaar. ... van - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Jan van Heel

Johannes Jacobus van Heel, Nederlandse schilder, graficus en tekenaar en maakt gouches. Onderwerpen: clowns, religieuze thema's, Parijse stadsbeelden, stillevens, dieren, circusmotieven; Spanje (meest abstraherende periode), speeltjes enz. ... van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Harry Op de Laak
Maakte deel uit van de in 1948 opgerichte vereniging ' De Realisten' en richtte samen met Nicolaas Wijnberg en Hans van Norden de Amsterdamse galerie ' Kabinet Floret' op en zat in de beoordelingscommissie die adviezen gaf voor aankopen van de in 1968 opgerichte Stichting 'Henriette Antoinette' welke zich ten doel stelde kunstwerken te verzamelen 'waarvan de belangrijkheid tengevolge van tijdelijk heersende tendensen niet voldoende wordt onderkend. ... op de laak maakte deel uit van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
ESKAF
Eerste Steenwijker Kunst-Aardewerk Fabriek (ESKAF 1919-1934) Aardewerkfabriek opgericht in 1919 te Steenwijk en na een herstart en verhuizing naar Huizen in 1927 wederom failliet gegaan in 1934. ... en bouw- aardewerk, vaak mat creme/zwart geglazuurd. de vormen van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Nicolaas Wijnberg
Nicolaas Wijnberg, ' Zelfportret met mijn motieven', 1976-1977, collectie Stedelijk Museum Amsterdam Nicolaas Wijnberg, 'Schilder en model', 1941, particuliere collectie beeldhouwer, beeldhouwer ( ceramiek), glasschilder, illustrator, monumentaal kunstenaar ( decorschilder), monumentaal kunstenaar ( mozaïek), muurschilder, schilder, textielkunstenaar van stadsgezichten, landschappen, stillevens, erotiek, Geboren: Amsterdam 22-11-1918 Wijnberg werd geboren in 1918 in Amsterdam als zoon van een lithograaf en opgeleid aan de grafische school, tekenlessen van Jos Rovers. ... ( mozaiek), muurschilder, schilder, textielkunstenaar van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
De Distel
Plateelbakkerij De Distel Nederlandse aardewerkfabriek gevestigd te Amsterdam in 1895 opgericht door Jacobus M. Lob. De plateelfabriek ''De Distel'' werd in 1895 opgericht en heeft tot 1925 bestaan. ... goedewaagen. ondanks het relatief korte bestaan van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Emmius
Emmius staat voor een geslacht van Oost- Friese afkomst. De stad-Groninger tak der familie Emmius stamt af van Ubbo Emmius. Diens nazaten in de 17de eeuw behoorden tot het Groninger regentenpatriciaat. ... emmius staat voor een geslacht van - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Oost-Friesland
Aanvankelijk strekte Friesland zich uit van het gebied van Noord Vlaanderen (Brugge) tot de Weser. Nu is Oost-Friesland een streek tussen Ems en Weser in het noordwesten van de Duitse deelstaat Nedersaksen, grenzend aan de Nederlandse provincie Groningen in het westen. ... aan van - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Goedewaagen
Een keramisch bedrijf uit Gouda. ... gouda. historie 1610: in de volksaardewerkfabriek 'de star' van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Theo Kurpershoek
Nederlandse graficus, grafisch ontwerper, glasschilder, monumentaal kunstenaar (intarsia), schilder van landschappen, portretten, stadsgezichten, stillevens, strandgezichten, tuinen, winterlandschappen, zelfportretten Theodorus Lambertus Kurpershoek Geboren: Rotterdam 9-10-1914 Gestorven: Amsterdam 24-10-1998 Hij woonde en werkte in Amsterdam waar hij vele jaren docent was aan de Rietveld academie en lector aan de Rijksacademie. ... glasschilder, monumentaal kunstenaar (intarsia), schilder van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
De Realisten
Het eerste collectieve protest tegen het beleid van Sandberg kwam van een groep Amsterdamse kunstenaars. In 1948 werd de vereniging 'De Realisten' opgericht door de schilders Nicolaas Wijberg, Hans van Norden en Theo Kurpershoek. ... realisten het eerste collectieve protest tegen het beleid van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Hugo Claus
... en als toneelauteur was hij het controversiele boegbeeld van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Van Bolhuis

Groep van families in de 17de en 18de eeuw, afstammend van de kroniekschrijver Abel Eppens, bestaande uit een aantal takken in de Ommelanden en in de stad Groningen en omgeving. ... van - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Van Aelst

Van Aelst / Van Aalst Doorverwijspagina Willem van Aelst Nederlands stillevenschilder, (ca. 1625/27 Delft/Utrecht? (16 mei 1627 gedoopt in Delft) - in of na 1683 Amsterdam). ... van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Van-Besouw

Van Besouw Van Besouw is een textielbedrijf uit Goirle dat dateert uit 1839. In ruim anderhalve eeuw groeide het bedrijf uit van een degelijke wever van jute zakken naar een toonaangevende leverancier voor eigentijds tapijt. ... van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Van Dijck

van Dijck Doorverwijspagina Floris van Dijck Abraham van Dijck Antoon van Dyck ... van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Comité van Ministers van de Raad van Europa

Dit orgaan is één van de twee statutaire organen van de Raad van Europa, samen met de Parlementaire Vergadering. Het Comité bestaat uit alle ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten, vertegenwoordigt de Europese regeringen en neemt beslissingen. ... van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Van-Oorschot

Van Oorschot Uitgeverij Nederlands dichter en prozaschrijver en uitgever (Vlissingen 15.8.1909). Geert van Oorschot is aanvankelijk werkzaam bij Stols en Querido als boekverkoper en sinds 1945 zelfstandig uitgever te Amsterdam. ... van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
jacob van ruisdael

jacob van ruisdael

Jacob Isaacksz van Ruysdael Nederlands landschapschilder, geboren in Haarlem in 1628. Overleden in Amsterdam en begraven in Haarlem 14-3-1682. Naamsvarianten: Jacob Isaacsz. ... van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

baronie van Breda

Baronie van Breda De baronie van Breda is een landstreek rondom de Nederlandse stad Breda. Vroeger werd de naam gespeld als Baronnie. De naam duidt aan dat de streek bezit was van de heren van Breda. ... van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Vicepresidenten van de Raad van State

De vicepresident van de Raad van State heeft de feitelijke leiding van dit Hoge College van Staat, het belangrijkste adviesorgaan van de regering. De vicepresident bekleedt tevens het voorzitterschap van de Afdeling Advisering van de Raad van State, die adviezen uitbrengt over onder meer wetsvoorstellen en verdragen. ... van - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Kadir van Lohuizen

Kadir van Lohuizen (1963) Freelance foto- journalist Kadir van Lohuizen werd verschillende malen gelauwerd, winnaar van 3 zilveren camera's (1994, 1997, 2001), werkt sinds 1988 als fotojournalist en is aangesloten bij het Franse bureau Agence vu. ... van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

hardheidsschaal van Mohs

Hardheidsschaal van Mohs ... van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 42