YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze betrouwbare websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: design total-design friso kramer total design wim crouwel benno wissing olivetti huisstijl corporate identity de cirkel paul mijksenaar lou kreymborg joe colombo colombo ibm cultuur jurriaan schrofer art director patek-philippe dick elffers kunst film muziek art rotterdam kormeling john kormeling gerard unger fotografie punk oce gesamtkunstwerk middelnederduits literair oudnoors gitte spee grafische vormgeving grafisch ontwerper gebruiksgrafiek toegepaste kunst designer : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 1252 voor - total design - in 0.104562044143677 seconden.
Total-Design

Total-Design

Total Design (sinds 2000 Total Identity) Nederlands multidisciplinair ontwerpbureau, in 1963 opgericht in Amsterdam door Friso Kramer (geb.1922), grafisch vormgever Benno Wissing (geb. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Friso Kramer
Friso Kramer, geboren 13 augustus 1922 te Amsterdam - overleden 14 februari 2019 Amsterdam, was een Nederlands industrieel vormgever. Friso Kramer geldt als een belangrijke pionier van het industriële ontwerpen in Nederland. ... total design in 1963 richtte hij samen met wim crouwel, benno wissing, paul en dick schwartz ontwerpbureau total design op. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Total Design

Het multidisciplinair ontwerpbureau Total Design (TD) opgericht in 1963 door Wim Crouwel, Friso Kramer, Paul en Dick Schwartz en Benno Wissing, werd al vrij snel versterkt met Ben Bos. - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           
Lou Kreymborg
Deze 'importeur van het modernisme' distribueerde al in een vroeg stadium de grote meesters van het modernisme. Zijn vroege oog en uitgekiende distributiestrategie droegen veel bij aan de emancipatie van design in Nederland. ... kho liang ie richtte zijn showrooms in, total design ontwierp zijn drukwerk. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Paul Mijksenaar
Om de opening van het Graphic Design Museum wereldkundig te maken, is een leuke clip gemaakt. Deze werd vormgegeven rond de iconen van Paul Mijksenaar, die ook te zien zullen zijn in de overzichtstentoonstelling 100 years of Graphic Design in the Netherlands. ... vanaf 1982 combineerde hij het docentschap met een functie als teamleider bij total design. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Joe Colombo
Italiaanse ontwerper, geboren in 1930 in Milaan - overleden 30 juli 1971 door een hartaanval. Joe Colombo was een van de grote namen eind jaren zestig. Een van zijn bekendste ontwerpen is het 'smoke glass', zo gevormd dat je het slechts met de duim hoeft vast te houden en de overige vingers vrij hebt om een sigaret te roken. ... zijn total furnishing unit uit 1971, destijds te bezichtigen op de tentoonstelling 'italy: the new domestic landscape' in het museum of mo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Benno Wissing
(1923-2008) G Nederlandse grafisch ontwerper, mede-oprichter van Total Design, werkte o.a. - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           
corporate identity
Ook wel huisstijl. ... in nederland waren het vooral de ontwerpbureaus total design en tel design die zich hier vanaf 1963 op gingen toeleggen. - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           
Jurriaan Schrofer
(1926-1990) Nederlandse grafisch ontwerper. ... van 1974 tot 1979 was hij partner-directeur van total design. - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           
Patek-Philippe
Patek-Philippe
Patek Philippe & Co ... in the 150 year history of the company, they have produced approximately 600,000 timepieces in total - less than the annual production of rolex. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Wim Crouwel
Wim Crouwel (1928-2019) was grafisch ontwerper. ... in 1963 was hij een van de oprichters van het ontwerpbureau total design. - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           
Friso Kramer
(1922-2019) Nederlandse industrieel ontwerper die uitmuntte in het ontwikkelen en ontwerpen van technisch geavanceerde en humanistisch gemotiveerde producten, waarvan meubelen de belangrijkste plaats innemen. ... ook was hij art director van de ahrend-groep en in 1963 medeoprichter van het ontwerpbureau total design. - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           
Wim Crouwel
Wim Crouwel
Nederlandse grafisch vormgever en hoogleraar, geboren 21 november 1928 Groningen. Wim Crouwel verdient zijn sporen in de vormgeving al sinds het begin van de jaren vijftig, toen hij zijn eigen ontwerpbureau oprichtte. ... e en rationele aanpak van opdrachten, ontleend aan het functionalisme en de zwitserse typografie, zijn betrokkenheid bij bureau total design (van 1963 tot 1985) dat in die tijd het ontwerpklimaat domineerde en zijn optreden als bestuurder, voorzitter en hoogler - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Wouw, Johanna Helène Adriana Maria van de
... total design in 1968 stapte de 26-jarige jolijn van de wouw over naar ontwerpbureau total design (td) van wim crouwel. - (bron: Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland)
                                                                                                                                           
Art Rotterdam
International Art Fair of the Netherlands Art Rotterdam en Object Rotterdam: actuele kunst en design Tijdens Art Rotterdam verandert de Rotterdam Cruise Terminal op de Kop van Zuid in een intiem podium voor moderne en hedendaagse beeldende kunst. ... oudijs - marzee - particles - priveekollektie - galerie ra - sandberg instituut - louise smit - judy straten - terra keramiek - total table design - vivid - zuiderzeemuseum uk - the apartment - rabih hage 4 februari t/m 7 februari 2010: art rotterdam & object r - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gerard Unger
Gerard Unger (Arnhem, 22 januari 1942) is internationaal een van de bekendste letterontwerpers. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en werkte vervolgens bij Total Design, Prad en Joh. Enschedé. In 1975 vestigde hij zich als zelfstandig ontwerper. Hij woont en werkt in Bussum. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
John Körmeling
Nederlands monumentaal kunstenaar, beeldhouwer en architect, geboren in 1951 te Amsterdam. Woont en werkt in Eindhoven. John Körmeling realiseerde vele opdrachten in de openbare ruimte en nam deel aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland. ... en buitenland, zoals in 2003 'echige-tsumari' art triennal japan, 2004 ' mobile fun' the power plant toronto, 2005 'new scape' total museum seoul, 'yaya' istanbul, 'eindhoven- luik' 233 hasselt. ... prijzen die hij in ontvangst mocht nemen zijn de david roell prijs (2000) voor beeldhouwkunst amsterdam en de design award tokyo (2004). - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Oce
Océ levert digitale printsystemen, software en diensten voor productie, reproductie, distributie en management van documenten, in kleur en zwart-wit, in klein- en grootformaat voor professionele gebruikers in onder meer kantoren, het onderwijs, de industrie, reclame en de grafische markt. ... stemen die een uitstekende reputatie hebben op het gebied van productiviteit, betrouwbaarheid, bedieningsgemak en een gunstige 'total cost of ownership'. ... designafdeling in 1963 trad louis lucker, opgeleid aan de academie voor industriele vormgeving eindhoven, als eerste fulltime industri - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
gesamtkunstwerk
Gesamtkunstwerk ... het gesamtkunstwerk in het design de idee van het gesamtkunstwerk was een inspiratiebron voor het latere 'total design', waarbij ontwerp, vervaardiging en verkoop van producten holistisch worden benaderd. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
grafische vormgeving
Grafische Vormgeving, ofwel gebruiksgrafiek, is een verzamelbegrip voor grafische producten die voor praktische - vooral commerciële - doeleinden vervaardigd zijn. ... het verschijnsel bureau, dat in engeland al langer bestond, ontstond in nederland halverwege de jaren 60 met de oprichting van total design. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gitte Spee
Gitte Spee is als Greer Brunsveld van Hulten op 29 december 1950 geboren in Soerabaja, Indonesië. Zowel haar moeder als later haar zus hielden zich met tekenen en schilderen bezig. ... op haar zevenentwintigste ging ze, aangemoedigd door haar toenmalige werkgever total design in amsterdam, naar de rietveld academie. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Jurriaan Schrofer
Nederlands Grafisch ontwerper, beeldhouwer, graficus, typograaf Jurriaan (Willem) Schrofer Geboorteplaats/datum Den Haag 1926-04-15 Sterfplaats/datum Amsterdam 1990-07-01 Jurriaan Schrofer is een van de opvallendste grafisch ontwerpers van na de oorlog. ... in de loop van zijn carriere was hij werkzaam voor de nationale publiciteits onderneming (npo), adjunct-directeur bij total design, docent op verschillende kunstacademies, waaronder de amsterdamse gerrit rietveld academie, en bekleedde hij talloze bes - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

design

De, het design (m en o) ... vaak wordt het begrip design gebruikt om een veel breder idee aan te geven; een idee dat op de totaliteit van wonen en inrichting in het algemeen betrekking heeft (zie ook bauhaus). - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Pop-Design

Pop Design Jeugdige ironische design stijl uit de jaren '60 die een reactie was op het serieuze Good Design van de jaren '50. Motto van Pop Design was "vandaag gebruiken, morgen weggooien". - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 152