YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: cultuur europese commissie europees parlement europese unie cdu europees hof van justitie violeta bulc transport beleid vervoer spd siim kallas vrij verkeer van personen europese hof tol duitsland autorijden in europa duitse tolheffing schultz van haegen rutte duitse snelwegen tolheffing beleid interne markt muziek taal raad raadsformatie uitdrukkingen en spreekwoorden groningen kunst eu-landen design gewone wetgevingsprocedure niet met het onderwerp zou moeten bezighouden gekwalificeerde meerderheid aangepaste lidstaten kabinet-lubbers iii vicky maeijer (pvv) matthijs van miltenburg (d66) raad vervoer, telecommunicatie en energie tolheffing in duitsland : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 1569 voor - tol duitsland - in 0.0968170166015625 seconden.

Tolheffing in Duitsland

Vanaf 2019 zullen automobilisten op snelwegen in Duitsland tol moeten betalen. Dat geldt ook voor weggebruikers uit andere landen. Het Duitse plan voor het heffen van tol riep de afgelopen jaren in de Europese Unie veel weerstand op. ... tol - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
J.R.H. (Hanja) Maij-Weggen
CDA-politica van antirevolutionairen huize, die na lid te zijn geweest van het Europees Parlement, minister van Verkeer en Waterstaat in het kabinet-Lubbers III werd. Was verantwoordelijk voor het besluit om de Nederlandse Spoorwegen te privatiseren en een goederenverbinding per spoor (Betuwelijn) van Rotterdam naar Duitsland aan te leggen. ... verhoging van de benzineaccijns en invoering van tol - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Beleid vervoer
De Europese regelgeving op het terrein van vervoer is er onder andere op gericht om het internationale vervoer binnen de Europese Unie te bevorderen. ... invoering van een eurovignet, standaarden voor elektronische tol - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Ferdinand Domela Nieuwenhuis
Ferdinand Domela Nieuwenhuis ( Amsterdam, 31 december 1846 - Hilversum, 18 november 1919) was aanvankelijk een predikant, later socialistische politicus en nog later een sociaal-anarchist en antimilitarist. ... nationalisering van de spoorwegen en de afschaffing van tol - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Hugo Claus
... hij gebruikte ook de pseudoniemen hugo c. van astene, ana tol - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Munter Ae
Er ligt in Groningen een dal omsloten door Noordbroek, Zuidbroek, Muntendam, Meeden, Westerlee, Heiligerlee, Eexta, Scheemda en Midwolda. In dat dal stroomde ooit tussen het Zwanemeer (waar nu Wildervank ligt) bij het Bourtanger hoogveen en Termunten de ( veen)rivier de Oude Ae, ook wel Munte, Munter Ae, Munter Ee, Termunter Aa of Oude Æ genoemd. ... de afzonderlijke veenkoepels meerdere riviertjes die het over tol - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Suiker
De suiker (m -s) ... aanmaakt, spreekt men van hypoglykemie, ofwel glucosein tol - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Zwitserland
De Zwitserse Bondsstaat (ook wel Zwitsers Eedgenootschap of Zwitserse Confederatie), kortweg Zwitserland ( Duits Schweiz, Frans: la Suisse, Italiaans Svizzera, Reto-Romaans: Svizra), is een land in het midden van Europa met als buren Duitsland in het noorden, Frankrijk in het westen, Italië in het zuiden, Oostenrijk en Liechtenstein in het oosten. ... snelwegen na vallen de snelwegen onder een vignetplicht. de tol - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Emden
Emden is een stad in de regio Oost-Friesland in de Duitse deelstaat Nedersaksen, gelegen aan de monding van de Eems. De stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de Lage Landen als schuilplaats voor vervolgde protestanten in het begin van de Tachtigjarige Oorlog. ... er door de bisschop van munster en later door de stad zelf tol - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Slag-van-de-Somme
Slag van de Somme ... 1916 staakte de geallieerde legerleiding de aanval. de tol - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Noordbroek
Het voormalige kerspel Noordbroek (Gronings: Noordbrouk) is een voormalige gemeente en Nederlands wegdorp ontstaan in de hoge middeleeuwen op een dekzandrug op de westelijke grens van het Oldambt met ten oosten de kleiafzettingen van de Dollard en ten westen het oude veen- en zandlandschap. ... werd in brand gestoken. er werden vijf gouden schrijnen ges tol - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Duitsland

Duitsland is al eeuwenlang een economische, militaire en politieke grootmacht in Europa. Na de Tweede Wereldoorlog was het land verdeeld. Daaraan kwam pas in 1989 een eind, toen de Berlijnse Muur werd gesloopt. ... maart 1983 centrumrechts cdu/csu-fdp buza: genscher fin: s tol - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Duitsland

De Bondsrepubliek Duitsland is een West-Europese staat en wordt gevormd door een federatie van 16 deelstaten, in het Duits Bundesländer of Länder (ev. Land) geheten. Het is gelegen in Midden-Europa en grenst in het noorden aan de Oostzee, de Noordzee en Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië, in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland en in het westen aan Frankrijk, het Groothertogdom Luxemburg, België en Nederland. De Bondsrepubliek Duitsland heeft met ongeveer 82,4 miljoen inwoners na Rusland de grootste bevolking van alle Europese landen. Het is een belangrijk lid van de Europese Unie en de economische, politieke en militaire organisaties in Europa. ... tol - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Tol Hansse

Nederlandstalige zanger die eind jaren '70 een aantal hits scoort, waaronder de nummer 1-hit 'Big City'. Tol Hansse, een pseudoniem voor Hans van Tol, overlijdt maandag 29 april 2002 op 62-jarige leeftijd. ... tol - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

'Duitsland heeft vijf keer meer inwoners dan Nederland.' Of moet het per se vijf keer zo veel als zijn?

De zin 'Duitsland heeft vijf keer meer inwoners dan Nederland' kan in theorie tot verwarring leiden: zijn het er dan 80 miljoen (5 x 16) of 96 miljoen (16 + (5 x 16))? De meeste mensen zullen de zin goed interpreteren, namelijk op de eerste manier, maar u kunt beter zeggen 'Duitsland heeft vijf keer zo veel inwoners als Nederland. ... tol - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Waar komt de uitdrukking de gedoodverfde winnaar vandaan?
De gedoodverfde winnaar is de favoriet. Wie bijvoorbeeld Duitsland de gedoodverfde winnaar van het EK voetbal noemt, bedoelt dat het volgens hem vrijwel zeker is dat Duitsland Europees kampioen wordt. ... tol - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Beleid uitbreiding Europese Unie
Sinds de oprichting van de Europese Unie zijn geleidelijk aan steeds meer landen tot de Unie toegetreden. De Europese Commissie noemt als belangrijk voordeel van de uitbreiding van de EU de mogelijkheid om vrede, democratie, welvaart en stabiliteit in Europa te verspreiden. ... tol - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Voorzitterschap Europese Unie
Elk half jaar (van januari t/m juni en van juli t/m december) wordt de Europese Unie voorgezeten door een lidstaat. Het land dat voorzitter is, leidt de vergaderingen van de Raad van de Europese Unie. Uitzondering hierop is de Raad Buitenlandse Zaken die wordt voorgezeten door de Hoge Vertegenwoordiger voor het buitenlands- en defensiebeleid. ... tol - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Derde Rijk
Met nazi-Duitsland, het Derde Rijk of soms ook Duizendjarige Rijk wordt een periode in de geschiedenis van Duitsland bedoeld die liep van 30 januari 1933 tot 8 mei 1945 onder het nationaal-socialistische regime. In deze periode (1939) begon nazi-Duitsland de Tweede Wereldoorlog, die in Europa op 8 mei 1945 eindigde met de capitulatie van Duitsland. Officieel heette nazi-Duitsland eerst het Deutsches Reich en werd het later het Großdeutsches Reich genoemd. ... tol - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Berlijn
De hoofdstad van Duitsland, in het Duits Berlin. ... tol - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Andreas Hetfeld
Duitsland. Woont en werkt in Nijmegen. 1988 - 89 Technische Oberschule Stuttgart, Duitsland 1990 - 94 Creatieve Therapie, Hogeschool Nijmegen In 1989 begint hij in Nijmegen zijn opleiding tot creatieve therapeut, hij werkte twee jaar in dit beroep - in een psychiatrische inrichting en in de bak. ... de kunsten, arnhem (1995-1996) 1998 artist in residence, ar tol - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
agentschap Europese Unie
Logo's van EU agentschappen ... tol - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wolfgang Laib
Wolfgang Laib (Metzingen, Duitsland 1950) Duits kunstenaar, woont en werkt in Hochdorf, Laib werd opgeleid tot arts, maar koos direct na zijn studie voor het kunstenaarschap. ... tol - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Psalter
Het effect dat de Reformatie op de muziek had was in Frankrijk, de Lage Landen en Zwitserland heel anders dan in Duitsland. Johannes Calvijn ( 1509-1564) en andere leiders van de Reformatie waren veel sterker dan Luther gekant tegen het behouden van elementen uit ceremonieel en liturgie van de katholieke kerk. ... tol - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 1