YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze betrouwbare websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst expressionistische kunst monumentale-kunst spaanse-kunst monumentale-schilderkunst franse kunst monumentale gemeenschapskunst toegepaste kunst ukiyo-e japanse kunst kakemono cultuur paul klee oostgotische kunst indonesische kunst architectuur groningen beeldende kunst duitse kunst muziek de stijl middeleeuws latijn holbein artes liberales taal kunstbeschouwing gustav klimt middelnederlands kunde bart van der leck gerrit willem dijsselhof dijsselhof constructieve constructivisme hildo krop constructivistisch gerrit dijsselhof constructieve kunst constructivistische : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 2407 voor - toegepaste kunst - in 0.219552993774414 seconden.
Zoekterm kunst is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!

expressionistische kunst

Expressionistische kunst Expressionisme == uitdrukkingskunst, [Frans/lat.' expression' = 'uitdrukking']. Expressionisme algemeen Kunstrichting van het modernisme die - in tegenstelling tot de traditie van de beschrijvende en illusionistische traditie in de kunst - nieuwe beeldende vormen vestigde die het primaire van elk schepsel, respectievelijk de psychische uitdrukking van de mens en een vitaal levensgevoel wil uitdrukken. ... volkskunst en toegepaste kunst inspireren en baande een weg naar de abstracte kunst via stilering en een grote gevoeligheid voor de autonome uitstraling - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Spaanse-Kunst

Spaanse Kunst Altamira Tot de oudste bewaard gebleven kunstuitingen op het Spaanse grondgebied behoren de beschilderingen in De Cuevas de Altamira (de Grotten van Altamira) (Cantabria, Noord-Spanje) uit ca 13. ... art nova aan het eind van de negentiende eeuw ontwikkelde de toegepaste kunst zich in europa tot een unieke decoratiestijl: art nouveau of jugendstil. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Franse kunst

Franse Kunst grotten van Lascaux De oudste overblijfselen van beeldende kunst in Frankrijk stammen uit het Paleolithicum en werden gevonden in de Dordogne en de Pyreneeën. ... de toegepaste kunsten na de renaissance hebben doorgemaakt tijdens de regeringen van de franse koningen lodewijk xiv (1643-1715), lodewijk xv - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Monumentale-Kunst

Monumentale Kunst ( bijvoeglijk naamwoord; monumentaler, monumentaalst; monumentaliteit) als van, of als een monument. Het monument 1 groot gedenkteken 2 beschermd of te beschermen overblijfsel van vroegere cultuur, nijverheid of wetenschap Het begrip "monumentaal" heeft geen technische betekenis in de orde van grootte of omvang. ... bij monumentale kunst kan men spreken van toegepaste kunst. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

toegepaste kunst

Toegepaste kunst is het vormgeven van dagelijkse gebruiksvoorwerpen vanuit de schoonheidsprincipes van de kunst. - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           

Japanse kunst

Japanse kunst wordt vaak geroemd om de prachtige inkt schilderingen van landschappen, dieren en personen. Deze schilderingen, de sumi-e, werden gemaakt van inkt. ... toegepaste kunst ook de japanse handnijverheid is veel gezocht. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Indonesische kunst

Kunst van de Indonesische eilanden, waarbij Java een voortrekkersrol vervult. Zie ook Indonesische kunst' roept in het Westen vooral associaties op met traditionele oosterse vormen van kunst als batik, wajang en de Balinese schilderkunst, of met klassieke hindoe-Javaanse monumenten als de Borobudur en de Prambanan. ... toegepaste kunst in indonesie zijn steeds veel plantaardige materialen gebruikt voor het vervaardigen van gebruiksvoorwerpen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Oostgotische kunst

Adelaarsgesp uit Cesena, eind 5de eeuw, oostgotisch cloisonné, Neurenberg, Germanisches Nationalmuseum Al ademden de architectuur en de weinige afbeeldingen van de Oostgoten overwegend de geest van het vroegchristelijke Byzantijnse christendom, de bewaard gebleven siervoorwerpen dragen een uitgesproken Oostgotische stempel. ... omdat er niet altijd voldoende stenen beschikbaar waren, werden de cellen soms gevuld met glaspasta, wat aan de toegepaste techniek van het goudcloisonne ten goede kwam. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Duitse kunst

De gotiek zette tegen 1200 in Duitsland in. In tegenstelling tot de voorafgaande periode werden weinig grote kathedralen gebouwd. De beroemdste is de kathedraal van Keulen, die pas in de 19e eeuw voltooid werd. ... na 1925 was het expressionisme over zijn hoogtepunt heen en werd het functionalisme toonaangevend in bouwkunst en toegepaste kunst, terwijl in schilderkunst en beeldhouwkunst kubisme en abstractie de voornaamste richtingen werden. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

kunstbeschouwing

Het beoogde doel bij kunstbeschouwing. Kunst beschouwen kun je leren. Er is een bepaalde houding voor nodig, die in het kort hierin bestaat dat je jezelf oefent je oordeel op te schorten tot je zorgvuldiger hebt gekeken en overwogen. ... oom <> toegepast wanneer we het hebben over de functie van beeldende kunst kunnen we onderscheid maken tussen autonome kunst en toegepaste kunst. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Hildo Krop
Hildo Krop
Nederlands beeldhouwer, bouwbeeldhouwer, monumentaal kunstenaar, edelsmid, graficus, keramist, medailleur, meubelontwerper, sierkunstenaar, tekenaar, schilder van arbeiders, dieren, figuurvoorstellingen, paarden en portretten. ... naast zijn toegepaste beeldhouwwerk maakte krop ook vrij werk, dat in de vorm van kleine sculpturen of ook wel monumentaal werk werd uitgevoerd. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gerrit Willem Dijsselhof
Gerrit Willem Dijsselhof
Nederlands schilder en ontwerper, geboren 8 februari 1866 Zwollerkerspel (Zwolle) - overleden 14 juni 1924 Overveen (Bloemendaal). Echtgenoot van Willy Keuchenius, vader van Johanna R. ... dijsselhofs idealisme dreef hem al snel helemaal in de richting van de toegepaste kunst. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Bart van der Leck
Nederlandse Kunstschilder, vormgever, architect en lithograaf, geboren 26 november 1876 Utrecht - overleden 13 november 1958 Blaricum. Bart van der Leck stond mede aan de wieg van de Stijl, waarvan hij kortstondig lid was. ... ook zijn verrrichtingen op het gebied van toegepaste kunst zijn bepaald niet onverdienstelijk. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
constructivisme
Het constructivisme is een omstreeks 1913 in Rusland ontstane kunstrichting van de moderne kunst die voor schilder- en beeldhouwkunst de beperking tot puur geometrische vormen in hun compositie of constructie verlangde. ... omstreeks 1922 waren de constructivistische activiteiten in de sovjet-unie teruggebracht tot de toegepaste kunst: zo ontwierp tatlin aardewerk en glas. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

toegepaste entomologie

1.0: studie van de praktische toepassingen van de entom … toegepaste entomologie 1.0 (biologie [fauna]) studie van de praktische toepassingen van de entomologie of insectenleer. - (bron: ANW)

                                                                                                                                           
esthetische beweging
Artistieke beweging rond 1880 die zich wijdde aan 'art for art's sake' (Kunst om de kunst). Deze beweging zonder maatschappelijke achtergrond leidde tot de Arts-and-Crafts beweging. Ze mat zichzelf een buitengewoon schoonheidsideaal aan en leidde tot meer vrijheid in kunst en design. ... en moest worden nagestreefd, niet alleen in de musea of in de wereld van het boek, had het estheticisme een diepe invloed op de toegepaste kunst, op kleding, architectuur en woninginrichting. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Museum-Ludwig
Museum Ludwig is een bekend museum voor moderne kunst in Keulen. Het is een gemeentelijk museum voor de kunst uit de 20e en de 21e eeuw. Het museum ligt direct achter de Dom van Keulen. Het biedt plaats aan verschillende afdelingen: een imposante verzameling moderne kunst, het Agfa-Photo-Historama (een verzameling historische fotografie), en een gespecialiseerde museumbibliotheek. Aangrenzend bevindt zich in hetzelfde gebouw de Kölner Philharmonie. Het museum beschikt over tentoonstellingsruimtes met een totale oppervlakte van ongeveer 8000 m². Het behoort tot de toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Duitsland. ... aanvankelijk was het museum gevestigd in het gebouw waarin nu het museum voor toegepaste kunst gevestigd is. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Alexander Rodtsjenko
Alexander Rodtsjenko
1925 Rodchenko poses in worker's clothes of his own design. Russische fotograaf, grafisch vormgever, beeldhouwer, schilder en graficus, geboren 5 5ecember [O. ... in 1914 ging hij naar moskou en bezocht hij de stroganov-kunstschool, een school voor toegepaste kunsten waar hij grafische vormgeving studeerde. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Koloman Moser
Koloman Moser
Oostenrijks kunstenaar, graficus, ontwerper en schilder, geboren 30 maart 1868 in Wenen - overleden 18 oktober 1918 aldaar. Koloman ( Kolo) Moser bekleedde een belangrijke positie in Oostenrijkse kunstscene tijdens de eeuwwisseling. ... van 1893 tot 1895 volgde hij een opleiding tot grafisch vormgever aan de kunstgewerbeschule in wenen ( weense school voor toegepaste kunst) en gaf hij tekenles aan de kinderen van aartshertog karl ludwig; bij deze school werkte hij na 1899 als leraar. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Beeldende kunst

Verzamelnaam van de volgende disciplines: 1. schilderkunst, tekenkunst, grafiek, 2. beeldhouwkunst/monumentale kunst, 3. kunstnijverheid, 4. landschapskunst. ... nswaaij, willem valk, adri de fluiter, homme veenema, jef depasse, ralph prins, joan bruggink, tine merschmann; kunstnijverheid/toegepaste kunstvormen: a. - (bron: Geheugen van Drenthe)

                                                                                                                                           
Pipilotti Rist
Charlotte ' Pipilotti' Rist Zwitserse video- en computerkunstenares, geboren 21 juni 1962 in Grabs, Sankt Gallen, in het het Rijndal in Zwitserland. Woont en werkt in Zürich, Neuenburg (Neuchâtel) en Los Angeles. ... 1982-86 ze volgde een opleiding commerciele kunst, grafische vormgeving en fotografie aan het instituut voor toegepaste kunst in wenen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
De Stijl
De Stijl
Vernieuwende kunststroming in de Nederlandse beeldende kunst en architectuur tussen ca 1915-1930, waarbij gestreefd werd naar harmonie en evenwicht d.m.v. een abstract geometrische vormentaal in de primaire kleurvlakken rood, geel en blauw, ook zwart en de tinten wit en grijs, en horizontale en verticale lijnen (later ook diagonalen). ... n doesburgs dood (1931), maar de invloed van de stijl bleef doorleven in de schilderkunst, de architectuur, de typografie en de toegepaste kunsten. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Peter Weibel
Peter Weibel
Oostenrijkse multi-media kunstenaar, curator van tentoonstellingen en kunst-en mediatheoreticus, geboren Odessa, Oekraïne 5 maart 1944 Peter Weibels werk valt onder meerdere categorieën, conceptkunst, performance, experimentele film, videokunst, computerkunst en meer algemeen, multi-media kunst. ... van 1981-84 is hij gastprofessor voor vormgevingsleer en beeldende pedagogie aan de hochschule voor toegepaste kunst in wenen, in 1981 gastprofessor aan het college of art en design in halifax in canada en in 1979/80 gastprofessor voor me - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Joep van Lieshout
Joep van Lieshout
Joep van Lieshout (1963) / Atelier van Lieshout Nederlands beeldhouwer, installatie- kunstenaar, maakt 'gebruikskunst'. Sinds 1995 werkt hij met een team onder de naam Atelier van Lieshout. ... er van lieshout maakt autonome kunstwerken, maar vooral objecten die zich begeven tussen het grensgebied van beeldende kunst en toegepaste kunst. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 148