YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst muziek cultuur groningen design fotografie literair taal uitdrukkingen en spreekwoorden kvp parlementaire enquete jan pronk arp kabinet-den uyl ppr van doorn tweede kamer europees parlement kabinet psp hans van mierlo evenredige vertegenwoordiging ds'70 joop den uyl marcel van dam eerste kamer pvda van agt vvd chu jan peter balkenende ed van thijn lijsttrekker andre van der louw hans van den doel van hall irene vorrink parlementaire enquetes 1851-heden max van der stoel tara oedayraj singh varma : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 13221 voor - theo van den doel - in 1.2060329914093 seconden.
Zoekterm van is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
We geven maximaal 8000 resultaten op deze zoektermen.
'Schaduwkabinetten' als mislukte opmaat naar een Progressieve Volkspartij
Kort voor de Tweede Kamerverkiezingen van 28 april 1971 presenteerden PvdA, D'66 en PPR een gezamenlijk, alternatief kabinet. In het najaar van 1972 vormden de drie partijen voor de vervroegde verkiezingen een zogenaamd deelkabinet, een lijst van mogelijke kandidaten voor een kabinetspost. ... pvda landbouw en visserij henk vredeling pvda sociale zaken theo - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Theo van Doesburg

Nederlands schilder, architect, typograaf, kunsthistoricus, vormgever, auteur, dichter, etc.. Geboren 30 augustus 1883 te Utrecht - overleden 7 maart 1931 in Davos ( Zwitserland). ... theo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Parlementaire enquête vliegramp Bijlmermeer (1998-1999)
In 1998-1999 vond een parlementaire enquête plaats naar de vliegramp in de Bijlmermeer in 1992. Op zondag 4 oktober 1992 stortte een vrachtvliegtuig, een El-AL Boeing 747, neer op een flatgebouw in de Amsterdamse Bijlmermeer, waarbij 39 mensen om het leven kwamen. ... onderzoeken. voorzitter van de enquetecommissie van de cda'er theo - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Van Wisselingh

Kunsthandel E.J. van Wisselingh & Co. (Klaas Groesbeek) Kunsthandel en kunstnijverheids- atelier in Amsterdam, opgericht in 1838. De kunsthandel Van Wisselingh bestaat al ruim 160 jaar. ... kunstenaars gerrit willem dijsselhof, c. a. lion cachet en theo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Jakob van Domselaer

Nederlands componist van moderne klassieke muziek, (15 april 1890 - 5 januari 1960). Muzikale vertegenwoordiger van De Stijl. ' de welluidendheid is het listigst in de ruwe dissonant' (Van Domselaer) ' Ik ben een begin; de bloei zal me niet gegeven worden. ... visies met prominente kunstenaars als piet mondriaan en theo - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Prix-De-Rome
Prix De Rome ( Prijs Van Rome) De Prix de Rome is een belangrijke in 1663 in Frankrijk ingestelde aanmoedigingsprijs voor jonge kunstenaars en architecten die bestond uit een studiereis naar Rome. ... smout 1907 - tjeerd bottema 1910 - frans hogerwaard 1911 - theo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Bouwfonds Kunstcollectie
Bouwfonds verzamelt sinds 1976 hedendaagse (inter)nationale kunst. De kunstcollectie telt ruim 1900 kunstwerken. Vrijwel alle disciplines zijn vertegenwoordigd, van schilderkunst tot videokunst. ... susanne hahn, sven kroner, tadashi kawamata, teun hocks, theo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jan Wils
Nederlands architect, interieurontwerper, meubelontwerper en auteur, geboren 22 februari 1891 Alkmaar - overleden 11 februari 1972 Voorburg (Den Haag). ... lloyd wright via berlage komt wils in aanraking met werk en theo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
JJP Oud
J.J.P. Oud ... de bureaus van p.j.h. cuypers en jan stuyt te amsterdam en bij theo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gerrit Rietveld
Nederlands architect, meubelontwerper, grafisch ontwerper, interieurontwerper en docent aan verschillende academies, geboren 24 juni 1888 Utrecht - overleden 26 juni 1964 Utrecht. ... omstreeks 1910, deed hij in de avonduren tevens een meer theo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
De Stijl
Vernieuwende kunststroming in de Nederlandse beeldende kunst en architectuur tussen ca 1915-1930, waarbij gestreefd werd naar harmonie en evenwicht d.m.v. een abstract geometrische vormentaal in de primaire kleurvlakken rood, geel en blauw, ook zwart en de tinten wit en grijs, en horizontale en verticale lijnen (later ook diagonalen). ... is gemaakt naar aanleiding van het overlijden van theo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jiddu Krishnamurti
Jiddu Krishnamurti 1895 - 1986 Korte beschrijving van Krishnamurti' s levensloop. Jiddu Krishnamurti werd op 12 mei 1895 in Madanapalle in Zuid-India ge­bo­ren als het achtste kind van Jiddu Naraniah, een brahmaanse goe­ver­ne­ments­ amb­te­naar. ... vader ging werken bij het daar gevestigde hoofdkwartier van de theo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Anna Blaman Prijs
De Anna Blaman Prijs is een literatuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds.De prijs werd in 1965 ingesteld door de Rotterdamse afdeling van het Anjerfonds, de voorloper van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Doel was om het Anjerfonds meer bekendheid bij de Rotterdamse burgerij te geven, en tegelijkertijd de creatieve kunst in Rotterdam te stimuleren.Alleen schrijvers die wonen en/of werken in Rotterdam of op een andere manier nauw verbonden zijn met die stad, komen in aanmerking voor de prijs.Tot 1990 heette de prijs Anjerfonds-Blaman-prijs voor literatuur en in de periode 1992-2001 Anjerfonds-Anna Blaman Prijs. ... - gehele oeuvre 1996 - marcel moring - gehele oeuvre 1998 - theo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Harry Op de Laak
Maakte deel uit van de in 1948 opgerichte vereniging ' De Realisten' en richtte samen met Nicolaas Wijnberg en Hans van Norden de Amsterdamse galerie ' Kabinet Floret' op en zat in de beoordelingscommissie die adviezen gaf voor aankopen van de in 1968 opgerichte Stichting 'Henriette Antoinette' welke zich ten doel stelde kunstwerken te verzamelen 'waarvan de belangrijkheid tengevolge van tijdelijk heersende tendensen niet voldoende wordt onderkend. ... door de schilders nicolaas wijnberg, hans van norden en theo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Tac Colenbrander
Theodoor Christiaan Adriaan Colenbrander Nederlandse Architect, keramist, tapijtontwerper, boekdecoratie- ontwerper, geboren 31 oktober 1841 te Doesburg - overleden 28 mei 1930 Laag-Keppel (Hummelo en Keppel). ... colenbrander theo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Kunst-aan-het-Volk
Kunst aan het Volk (1903- 1928) De vereniging Kunst aan het Volk opgericht in oktober 1903 te Amsterdam had ten doel te doen begrijpen en genieten van kunst door leden van de arbeidersklasse door middel van het houden van voordrachten, organiseren van concerten, voorstellingen en tentoonstellingen en het geven van adviezen aan verenigingen. ... journalistieke prentkunst. met name het werk van de fransman theo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Janus de Winter
Nederlandse behangselschilder, lithograaf, schilder, Naamsvarianten: A.J.J. de Winter, Adrianus Johannes Jacobus de Winter, Geboren: Utrecht 28-5-1882, Gestroven: Den Helder 5-8-1951, Utrechtse schilder-mysticus, lyrisch- expressionist, Er ontstond in de negentiende eeuw een traditie van muzikale schilderijen, die onder meer van invloed was op de Utrechtse schilder-mysticus Janus de Winter. ... het latere abstract expressionisme, een hoofdrol spelen. de theo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
J.W. (Johan) Remkes
Johan Remkes (1951) is sinds 1 juli 2010 Commissaris van de Koning(in) in Noord-Holland. Hij was voorzitter van de JOVD en lid van Gedeputeerde Staten van Groningen. In de perioden oktober 1993-augustus 1998 en november 2006-juni 2010 was hij Tweede Kamerlid voor de VVD. ... - nam in november 2004 na de moord op de cineast/publicist theo - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Roycrofters
Elbert G. Hubbard (1856-1915) is met zijn in 1895 opgerichte Roycrofters Workshop toonaangevend gewweest in de Amerikaanse arts & crafts-beweging. ... door professionals, zoo teekende o. a. onze landgenoot theo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
P.J.S. (Piet) de Jong
Katholieke onderzeebootcommandant die in de woelige jaren zestig op kordate wijze een kabinet leidde. Werd na staatssecretaris van Marine te zijn geweest (1959-1963) en na het ministerschap van Defensie (1963-1967) vrij verrassend premier, omdat een formatiepoging van Biesheuvel was mislukt. ... bij hoofdonderwijzer bot, de vader van zijn latere collega theo - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mr. A. (André) Rouvoet
André Rouvoet (1962) was van 22 februari 2007 tot 14 oktober 2010 minister voor Jeugd en Gezin en viceminister-president. Van 23 februari tot 14 oktober 2010 was hij tevens minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. ... "'tolerantie doet pijn'. andre rouvoet over godslastering, theo - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Drs. M.J.M. (Maxime) Verhagen
Maxime Verhagen (1956) was van 14 oktober 2010 tot 5 november 2012 minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en tevens vicepremier in het kabinet-Rutte I. Eerder was hij 22 februari 2007 tot 14 oktober 2010 minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Balkenende IV. ... hart op juiste plaats", de volkskrant, 15 februari 2005 - theo - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Dr. D. (Dick) Dolman
Tien jaar de alom gewaardeerde Tweede Kamervoorzitter. Na een ambtelijke loopbaan in 1970 PvdA-Tweede Kamerlid. Aanvankelijk volksgezondheidsspecialist, maar vanaf 1973 financieel woordvoerder. Volgde in 1979 Vondeling op als Kamervoorzitter. ... beschouwingen. - diende in 1972 samen met zijn fractiegenoot theo - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Theo van Rysselberghe

Théo van Rysselberghe (1862-1926) Belgische neo-impressionistische beeldend kunstenaar, etser, lithograaf, schilder, tekenaar, illustrator, decorateur, beeldhouwer van genrekunst, landschappen, portretten, stillevens, dieren, stadsgezichten, Naamsvariant: Théophile, Théodore, Rijsselberghe, Werkte aanvankelijk realistisch, voornamelijk portretten, daarna impressionistisch en later bekwaamde de Belgische kunstschilder Theo Van Rijsselberghe zich in navolging van Signac, Cross en Seurat in de pointillistische schildertechniek. ... theo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 204