YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: spd europees parlement pes-fractie partij van de europese sociaal-democraten psoe alliantie van socialisten en democraten s en d fractie fractie progressieve alliantie van socialisten en democraten fractie ep fractie progressieve alliantie van socialisten en democraten s&d progressive alliance of socialists and democrats pvda fractie ep s&d fractie progressieve alliantie van socialisten en democraten fractie s&d socialisten en democraten gianni pittella labour party partij van europese sociaaldemocraten europees hof van justitie violeta bulc europese hof tolheffing tol duitsland beleid vervoer schultz van haegen europese commissie europese unie transport vrij verkeer van personen beleid interne markt duitse snelwegen autorijden in europa siim kallas rutte cdu duitse tolheffing cultuur angela merkel duitsland : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 13 van 13 voor - spd - in 0.0062708854675293 seconden.
Fractie Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten (S&D)
In het Europees Parlement bestaat sinds juli 2009 de Fractie van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten (S&D). De fractie is ontstaan na een overeenkomst tussen de Partij van de Europese Sociaal-Democraten (PES), die verschillende sociaaldemocratische partijen uit Europa verenigt, en de Italiaanse Democratische Partij. ... pvda is bij de s&d aangesloten, evenals bijvoorbeeld de duitse spd - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tolheffing in Duitsland
Vanaf 2019 zullen automobilisten op snelwegen in Duitsland tol moeten betalen. Dat geldt ook voor weggebruikers uit andere landen. Het Duitse plan voor het heffen van tol riep de afgelopen jaren in de Europese Unie veel weerstand op. ... de christendemocratische cdu /csu en sociaaldemocratische spd - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Duitsland
Duitsland is al eeuwenlang een economische, militaire en politieke grootmacht in Europa. Na de Tweede Wereldoorlog was het land verdeeld. Daaraan kwam pas in 1989 een eind, toen de Berlijnse Muur werd gesloopt. ... een functie die zij al sinds 2005 bekleedt. cdu/csu en spd - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
August Bebel
Ferdinand August Bebel (Deutz bij Keulen, 22 februari 1840 - Passugg ( Zwitserland), 13 augustus 1913) was een van de oprichters van de georganiseerde sociaaldemocratische arbeidersbeweging in Duitsland. ... welke sinds 1891 sozialdemokratische partei deutschlands ( spd - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
socialisme
1. Wijze van samenleving gericht op afschaffing van privé kapitaalbezit, socialisatie van de productiemiddelen en gemeenschappelijke voorziening in de behoeften van haar leden. ... dictaturen krachtige socialistische partijen opkwamen. de spd - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Wilhelm Liebknecht
Wilhelm Liebknecht (Gießen, 29 maart 1826 - Charlottenburg, 7 augustus 1900) was een Duits revolutionair, marxistisch theoreticus en sociaaldemocraat. Hij wordt gezien als een van de oprichters van de Sozialdemokratische Partei Deutschlands (SPD). ... de oprichters van de sozialdemokratische partei deutschlands ( spd - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Freie Volksbühne
Die Freie Volksbühne te Berlijn, in 1890 opgericht, was een vereniging die zich bezig hield met de vraag hoe arbeiders goedkoop naar het theater konden gaan. ... stonden tegenover een groepje oppositionelen van de spd - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Ulrich Plenzdorf
Duitse scenario- en (toneel)schrijver en theateradviseur uit de voormalige DDR, geboren 26 oktober 1934 in Berlijn, overleden 9 augustus 2007 aldaar. Ulrich Plenzdorf is vooral bekend door het toneelstuk Het nieuwe lijden van de jonge W. ... 'erfurter erklarung' die een vereniging van linkse partijen ( spd - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jörg Immendorff
Duitse schilder en beeldhouwer, geboren 14 juni 1945, Bleckede (bij Lüneberg) - overleden 28 mei 2007 in Düsseldorf waar hij woonde en werkte. Immendorf was een groot voorstander van een politiek georienteerde kunstenaar en was één van de succesvolste artiesten ter wereld. ... aan de dusseldorfer kunstakademie. hij was een bewonderaar van spd - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gunter Grass
Günter grass (geb. 16.10.1927 in Danzig) Duits schrijver. Jeugd Grass stamde uit een kleinburgerlijk, katholiek gezin en groeide op in Danzig. Al vroeg was hij enthousiast voor de nationaal-socialistische beweging. ... in het jaar van de eerste verkiezingsoverwinning van de spd - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Hans Baluschek
Duits maatschappij-kritisch schilder, graficus en schrijver, geboren 9 mei 1870 in Breslau - overleden 27 september 1935 in Berlijn. Een schilder van stadsgezichten in een gematigd realistische trant. ... oskar kokoschka werden ook lid. sinds 1919 is hij actief in de spd - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Wat is juist: de wc of het wc?
De wc is juist: het is verreweg het gebruikelijkst om wc als mannelijk de-woord op te vatten. Dat is op zichzelf opmerkelijk, omdat wc een afkorting is van watercloset, dat onzijdig is: het is het watercloset. ... de ps (parti socialiste), de-woord vanwege de partij de spd - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Dr. A.D. (Angela) Merkel
Angela Merkel (1954) is sinds 22 november 2005 bondskanselier van Duitsland. Zij is scheikundige en werkte als wetenschapper in de DDR. In 1990 werd zij voor de CDU lid van de Bondsdag. In 1991-1994 was Angela Merkel minister voor vrouwen- en jeugdzaken en in 1994-1998 minister van milieu. ... in 2005-2009 leidde zij een coalitiekabinet van cdu/csu en spd - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 1