YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: vvd muziek d66 partij voor de dieren cda sgp groenlinks sp jan marijnissen agnes kant cultuur pvda christenunie kabinet-balkenende iv jan peter balkenende kabinet-balkenende ii tweede kamerverkiezingen mark rutte geert wilders wouter bos marianne thieme rita verdonk partij voor de vrijheid jozias van aartsen alexander pechtold pim fortuyn bas van der vlies femke halsema maxime verhagen verenigde senioren partij verenigde senioren partij (vsp) ronald van raak andre rouvoet boris dittrich fred teeven maria van der hoeven fleur agema lousewies van der laan klaas de vries nebahat albayrak : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 1639 voor - solide multiculturele partij - in 0.105761051177979 seconden.
Tweede Kamerverkiezingen 2006
Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... open partij (lijst 22, alleen in de kieskring haarlem) solide - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Centrumdemocraten (CD)
De CD was een extreemrechtse partij, die zich keerde tegen de aanwezigheid van niet-westerse allochtonen. De partij werd opgericht in 1984 als afsplitsing van de Centrumpartij (CP). ... solide - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Prof.Mr. J.P.H. (Piet Hein) Donner
Piet Hein Donner (1948) is sinds 1 februari 2012 vicepresident van de Raad van State. Hij was van 14 oktober 2010 tot 16 december 2011 minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Van 22 juli 2002 tot 21 september 2006 was hij minister van Justitie en van 22 februari 2007 tot 14 oktober 2010 minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. ... solide - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
ing. A. (Ahmed) Aboutaleb
Ahmed Aboutaleb (1961) is sinds 5 januari 2009 burgmeester van Rotterdam. Hij was van 22 februari 2007 tot 12 december 2008 staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (onder andere voor arbeidsmarktbeleid en armoedebestrijding). ... solide - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetscrisis 1966: de Nacht van Schmelzer
Het slot van de algemene beschouwingen over de begroting voor 1967 in de nacht van 13 op 14 oktober 1966 staat bekend als de Nacht van Schmelzer. Het debat eindigde namelijk met de aanneming van een door KVP-fractievoorzitter Schmelzer ingediende motie, die door het kabinet-Cals als motie van wantrouwen werd uitgelegd en die leidde tot zijn val. ... zich het recht voor met amendementen te komen om de begroting solide - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2002
Op 15 mei 2002 waren er reguliere (vierjaarlijkse) verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer. De uitslag gaf een aardverschuiving te zien. Grote winnaar was de Lijst Pim Fortuyn (LPF) die in één klap 26 zetels veroverde. ... solide - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Praag
Praag (Tsjechisch: Praha) is de hoofdstad en grootste stad van de Centraal-Europese republiek Tsjechië. De officiële naam is hlavní mìsto Praha, wat hoofdstad Praag betekent. De gemeente Praag vormt een eigen district (okres) en regio (kraj). Daarnaast is het de hoofdstad van de regio Midden-Bohemen, ondanks het feit dat de stad daar geen onderdeel van uitmaakt. ... solide - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Prof.Dr. P. (Paul) Schnabel
Paul Schnabel (1948) is sinds 9 juni 2015 Eerste Kamerlid voor D66. Hij was in 1998-2013 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. De heer Schnabel is universiteitshoogleraar in Utrecht en lid van diverse adviescommissies. ... solide - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Theo van Gogh
Nederlands regisseur, televisiemaker en columnist. Theo van Gogh werd geboren te Den Haag en groeide op in een ruimdenkend gezin in een 'uitzichtsloos en saai' Wassenaar. ... solide - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Racisme
Het racisme ... solide - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Pablo Picasso
Spaans schilder, tekenaar, beeldhouwer, decorschilder, grafisch kunstenaar en keramist. Naamsvarianten: Pablo Ruiz Picasso, Pablo Ruiz y Picasso, Pablo Ruys, Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispin Crispiniano de la Santissima Trinidad Ruiz Blasco, Pablo Diego Francisco de Paula Juan Nepomuceno Maria de los Remedios Cipriano Santisimi Trinidad Ruiz y Picasso, De Spaanse kunstenaar Pablo Picasso was één van de meest invloedrijke en succesvolle kunstenaars van de twintigste eeuw. ... benaming roze periode. tussen 1906 en 1908 schilderde picasso solide - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
JJP Oud
J.J.P. Oud ... totaalontwerp. in 1918 vroeg hij van doesburg zijn toch wat solide - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

partij ..

partij .. ... solide - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

partij

(notenschrift) Partie was in de 17de eeuw in Duitsland een andere naam voor de partita of suite. 2. partij (opera) Partij, toneelrol. Partij is in de opera een aanduiding voor een zang- respectievelijk spreekrol. ... solide - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Politieke partij

Een politieke partij is een groep van politieke geestverwanten. Politieke partijen streven vaak meer dan één doel na, zoals bevordering van werkgelegenheid, een eerlijke inkomensverdeling, een schoon milieu of het bestrijden van criminaliteit. ... solide - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

politieke partij

Een politieke partij is een groep mensen die zich organiseren en afspraken maakt op basis van gemeenschappelijke politieke uitgangspunten, met als doel deel te nemen aan het politiek systeem. ... solide - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Libertarische Partij (LP)

De Libertarische Partij is in 1993 opgericht. De partij streeft naar maximale individuele vrijheid en een zo klein mogelijke overheid. Vrijheid wordt hier gedefinieerd als de afwezigheid van dwang en geweld. ... solide - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Communistische Partij van Nederland (CPN)

De CPN was een communistische partij. Tot 1935 heette de partij Communistische Partij Holland (CPH). De partij kreeg die naam in 1918 na de Russische Oktoberrevolutie van 1917. Tot die tijd heette de partij Sociaal-Democratische Partij (SDP). ... solide - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Christelijk-Historische Partij (CHP)

De CHP was een christelijke partij die in april 1903 ontstond door een fusie van de Vrij-Antirevolutionaire Partij en de Christelijk-Historische Kiezersbond. De partij legde nadruk op het protestantse karakter van Nederland en op de noodzaak van het behoud daarvan. ... solide - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Sociaal-Democratische Partij (SDP)

De Sociaal-Democratische Partij in Nederland was een communistische partij. Zij ontstond in 1909 na ideologische conflict in de de SDAP. Een groep rond Wijnkoop, Ceton en Gorter wilde de klassenloze maatschappij via revolutionaire ontwikkeling tot stand brengen. ... solide - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Socialistische Partij (SP)

De SP is een socialistische, eurosceptische partij. Sinds 5 maart 2010 is Emile Roemer politiek leider. De partij werd opgericht in 1972 en kent vooral een sterke lokale, actiegerichte basis. De SP wil 'een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan'. ... solide - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Anti-Revolutionaire Partij (ARP)

De ARP werd in 1879 opgericht door Abraham Kuyper. Daarmee kwam er een partijverband voor politieke stroming, de antirevolutionairen, die reeds sinds het begin van de 19e eeuw bestond. Zij was de eerste nationale politieke partij. ... solide - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Staatse partij

De staatsen (ook wel staatsgezinden of Staatse partij genoemd) waren tijdens de Tachtigjarige Oorlog de groep opstandelingen tegen het Spaanse gezag, geleid door de Staten-Generaal van de Nederlanden, waarnaar ze vernoemd zijn. ... solide - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Eerste Kamerfractie Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP)

De Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP) is vanaf 6 november 1956, met uitzondering van de periode van 19 september 1960 tot 11 mei 1971, in de Eerste Kamer vertegenwoordigd. ... solide - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 9