YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze betrouwbare websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: partij sgp kees van der staaij bas van der vlies staatkundig-gereformeerde partij politieke jongerenorganisaties sgp-jongeren elbert dijkgraaf cor van dis jr sgp - jongerenorganisatie cor van dis sr sgpj gert van den berg landelijk verband voor staatkundig-gereformeerde studieverenigingen lvsgs arp eerste kamer christenunie tweede kamer lijsttrekker 2017 biografisch archief kiesdeler zandt peter schalk tweede kamerverkiezingen van 15 maart 2003 2012 abma 2010 sgp en tweede kamerverkiezingen van dis sgp en tweede kamerverkiezingen 2011 2015 g.h. kersten 1 zetel lijst henk van rossum tweede kamerfractie : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 260 voor - sgp - in 0.0592560768127441 seconden.

SGP

1.0: Staatkundig Gereformeerde Partij SGP 1.0 ((vooral) in Nederland, politieke partijen [politieke partijen]) Staatkundig Gereformeerde Partij, Nederlandse politieke partij met een reformistische signatuur, in 1918 opgericht door mensen die zich niet thuis voelden bij de bestaande partijen, omdat zij van mening waren dat geen van de bestaande partijen de gevoelens vertolkten van hen die een inrichting van het staatkundige en maatschappelijke leven beoogden, in gehoorzaamheid aan de Bijbel. - (bron: ANW)

                                                                                                                                           

SGP-jongeren (SGPJ)

Deze Nederlandse onafhankelijke jongerenorganisatie is gelieerd aan de Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP). Van 1934 tot 2000 ging de organisatie door het leven als het Landelijk Verband voor Staatkundig-Gereformeerde Studieverenigingen (LVSGS). - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Lijsttrekkers Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP)

Sinds de verkiezingen van 2010 is Kees van der Staaij lijsttrekker van de SGP. Daarvoor was Bas van der Vlies dat, vanaf 1986. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Tweede Kamerfractie Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP)

De fractie van de SGP heeft sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 drie leden. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

SGP en Tweede Kamerverkiezingen 2017

De Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) had bij de verkiezingen van 15 maart 2017 Kees van der Staaij als lijsttrekker. De titel van het verkiezingsprogramma luidt 'Stem voor het leven'. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP)

Orgaan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Eerste Kamerfractie Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP)

De Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP) is vanaf 6 november 1956, met uitzondering van de periode van 19 september 1960 tot 11 mei 1971, in de Eerste Kamer vertegenwoordigd. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

SGP en Tweede Kamerverkiezingen 2010

De SGP behaalde bij de verkiezingen van 9 juni 2010 2 zetels in de Tweede Kamer. Nestor Bas van der Vlies maakte voor de verkiezingen bekend terug te zullen treden, hierdoor werd Kees van der Staaij lijsttrekker. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

SGP en Tweede Kamerverkiezingen 2012

De SGP had bij de verkiezingen van 12 september Kees van der Staaij als lijsttrekker. Het verkiezingsprogramma is getiteld 'Daad bij het Woord!'. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Kandidaten SGP Tweede Kamerverkiezingen 2017

In onderstaand overzicht staa n de eerste zeven van de kandidatenlijst van de SGP bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Europese Conservatieven en Hervormers (ECR)
De fractie van de Europese Conservatieven en Hervormers (ECR) bestaat onder meer uit Britse Conservatieven en leden van de Poolse partij Recht en Rechtvaardigheid. De Nederlandse ChristenUnie en SGP hebben zich bij deze fractie aangesloten. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Provinciale Statenverkiezingen 2015
De uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart 2015 laten een verdere fragmentatie van de Nederlandse politiek en verlies voor regeringspartijen VVD en - vooral - PvdA zien. Er zijn veel winnaars: D66, SP, ChristenUnie, SGP, Partij voor de Dieren, 50PLUS en provinciale partijen. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Zetelverdeling Nederlandse eurodelegaties 2014-heden
Het CDA is in de periode vanaf 2014 met vijf zetels de grootste eurodelegatie, gevolgd door D66 en de PVV met vier zetels. PvdA en VVD hebben elk drie zetels, GroenLinks en SP beide twee en Partij voor de Dieren, SGP en ChristenUnie elk één. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1977
Grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen van 1977 was de PvdA, die tien zetels won, met de leuze "Kies de minister-president". Ook de VVD (van 22 naar 28 zetels) en D'66 (van zes naar acht) deden het goed. ... alleen de sgp bleef, met drie zetels, gelijk in zeteltal. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1933
Voornaamste winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen van 1933 is de ARP, die met Hendrik Colijn aan het hoofd twee zetels wint. Net als in 1925 geldt hij als sterke man, die Nederland uit de crisis moet leiden. ... van de kleine partijen handhaven sgp, hgsp en plattelandersbond (ditmaal onder de naam nederlandse boeren-, tuinders- en middenstandsbond, nbtmb ) zich. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Verkiezingen en zetelverdeling Europees Parlement 2004 (Nederland)
Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement (EP) in 2004 werden CDA en PvdA de grootste Nederlandse partijen in het EP met respectievelijk 24,4 en 23,6 procent van de stemmen, allebei goed voor 7 van de 27 Nederlandse zetels in de periode 2004-2009. ... ook de vvd, groenlinks, de nieuwe partij europa transparant, de sp, de christenunie/sgp en d66 bemachtigden een of meer zetels in het ep. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Besluitvorming in politieke partijen
Politieke partijen spelen een centrale rol bij het uitdragen en ontwikkelen van ideeën, bij het bepalen van standpunten en bij de rekrutering van volksvertegenwoordigers. Daarvoor kennen zij eigen procedures en vormen van organisaties. ... s waarbij alle leden van de partij stemrecht hebben pvdd ledencongres congres waarbij alle leden van de partij stemrecht hebben sgp afgevaardigdencongres congres waarin alleen afgevaardigden uit de afdelingen stemrecht hebben verkiezing lijsttrekker partij wi - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2010
Op 9 juni 2010 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. Deze waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende IV. Op 20 februari 2010 kwam er met de Uruzgan-crisis een einde aan deze Christelijk-sociale coalitie. ... sgp en partij voor de dieren behouden hun twee zetels. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2012
Op 12 september 2012 waren er vervroegde Tweede Kamerverkiezingen. Deze waren nodig na de val van het kabinet-Rutte op 23 april 2012. Bij de verkiezingen kon worden gestemd op kandidaten van 21 partijen, waaronder elf nieuwkomers. ... winnaars van de verkiezing waren vvd, pvda, d66, sgp en nieuwkomer 50plus. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerverkiezingen 2007
Op dinsdag 29 mei 2007 kozen de Provinciale Staten, die op 7 maart 2007 zelf nieuw waren gekozen, een nieuwe Eerste Kamer. De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie haalden dankzij de winst van de ChristenUnie ook in de senaat een meerderheid. ... door lijstverbindingen haalden sgp (verbonden met cda en christenunie) en d66 (verbonden met vvd en osf) een iets gunstiger resultaat dan op 7 maart was voorzien. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1998
De paarse coalitie behield bij de Tweede Kamerverkiezingen van 1998 haar meerderheid, ondanks fors verlies van D66 (van 24 naar 14 zetels). PvdA en VVD (beide plus acht) compenseerden dat verlies echter ruimschoots. ... de sp won drie zetels en de sgp won een zetel. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerverkiezingen 1995
Op 29 mei 1995 kozen de Provinciale Staten een nieuwe Eerste Kamer. Er deden zich flinke verschuivingen voor. Winnaar was de VVD, die met elf zetels winst bijna verdubbelde. Van de regeringspartijen ging de PvdA twee zetels achteruit en D66 vijf. ... uitslag 1995 1991 verschil vvd 23 12 +11 cda 19 27 -8 pvda 14 16 -2 d66 7 12 -5 groenlinks 4 4 0 aov 2 0 +2 sgp 2 2 0 rpf 1 1 0 gpv 1 1 0 sp 1 0 +1 pog/groenen 1 0 +1 gekozenen lijstaanvoerder van de vvd was oud-minister frits korthals alt - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Uitslagen Provinciale Statenverkiezingen vanaf 1946
In de periode 1946-2017 zijn er 18 keer Provinciale Statenverkiezingen gehouden. CDA, PvdA en VVD zijn hierbij door de jaren heen meestal als grootste uit de bus gekomen. Aangezien de Eerste Kamer door de Provinciale Staten wordt gekozen, werkt de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen door in de zetelverdeling van de Eerste Kamer. ... 1,6 1,2 psp/cpn 0,7 0,5 psp/cpn/ppr 1,8 2,0 sp 0,6 0,5 0,9 2,1 3,3 5,6 14,8 10,2 11,7 d66 8,3 6,7 15,6 9,2 5,9 4,6 2,6 8,3 12,5 sgp 2,2 2,1 2,5 2,5 2,7 2,5 2,4 2,2 2,8 christenunie 3,1 5,5 3,3 4,0 christenunie/sgp 0,8 0,9 0,5 0,7 gpv 0,7 0,6 0,8 0,8 0,7 rpf 0 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Verkiezingen en zetelverdeling Europees Parlement 1984 (Nederland)
Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement (EP) in 1984 werd de PvdA de grootste Nederlandse partij in het EP met 33,7 procent van de stemmen, goed voor 9 van de 25 Nederlandse zetels in de periode 1984-1989. ... ook cda, vvd, groenlinks en de gezamenlijke lijst van gpv, rpf en sgp bemachtigden een of meer zetels in het ep. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 152