YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst schilders schilderen schilder schilderij schilderijen taal design literair architectuur karel appels ger lataster rivera rembrandts-oeuvre oceanie fauvisme beckmann fauvisten peredvizjniki mondriaans rembrandt van rijn valentin serov archip koeindzji ivan kramskoj henri matisse evert pieters saenredam vasili soerikov pieter jansz saenredam leonardo da vinci pollock nikolaj ge leonardo aborigines matisse aboriginal art aboriginal kunst jackson pollock diego rivera bloemaert : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 1231 voor - schilderij schilderen - in 0.0869660377502441 seconden.

schilderij

Een schilderij is een met verf op doek, paneel, papier of andere achtergrond gemaakte afbeelding door een kunstschilder, uit een bepaalde periode van de schilderkunst. ... schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Han van Meegeren
Han van Meegeren
Henricus (Han) Antonius van Meegeren Nederlandse kunstschilder, kunstvervalser, tekenaar en aquarellist, geboren 10 oktober 1889 te Deventer - overleden 30 december 1947 te Amsterdam. ... nemen. in 1917 kreeg zijn eerste eenmans-tentoonstelling van schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jörg Immendorff
Duitse schilder en beeldhouwer, geboren 14 juni 1945, Bleckede (bij Lüneberg) - overleden 28 mei 2007 in Düsseldorf waar hij woonde en werkte. Immendorf was een groot voorstander van een politiek georienteerde kunstenaar en was één van de succesvolste artiesten ter wereld. ... en ervaringen als uitgangspunt voor zijn werk. toch maakt hij schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Peter Blake
Engelse schilderen collagekunstenaar, geboren 25 juni 1931 Dartford (Kent) Engeland Samen met Hamilton en Richard Smith Smith behoorde Peter Blake na zijn vroege realistische fase tot de kunstenaars die de aanzet gaven voor de ontwikkeling van de poptical-art in Engeland. ... of in zijn collages gebruikt. streng gestileerd geven de schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Wim Oepts
Wim Oepts (1904-1988) Nederlands schilder, landschapsschilder, beeldhouwer, graficus, tekenaar, geboren 22 december 1904 in Amsterdam - overleden in maart 1988 te parijs. ... woonde het grootste deel van zijn leven in zuid frankrijk. de schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Grant Wood
Geboren Anamosa, Iowa 13 februari 1891, overleden Iowa City, 12 februari 1942 Amerikaans schilder Met zijn landschappen en nauwkeurige portretten van boeren en gewone mensen uit het Midden-Westen van de Verenigde Staten, behoort Grant Wood tot de belangrijkste vertegenwoordigers van het Amerikaanse realisme en regionalisme. ... exposeerde hij in de galerie carmine in parijs. zijn parijse schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Rembrandt
Rembrandt (1606/7-1669) HALLO - Noord-Nederlands (vóór 1775) etser, graveur, schilder, tekenaar en kunstverzamelaar. Onderwerpen: genrekunst, historie, landschappen, portretten, tronies. ... de zeer gunstige economie veel opdrachten kregen. het aantal schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Trompe l'oeuil
(of trompe l'oeil) (Fr: gezichtsbedrog) schilderkunstige truc waarbij iets zo levensecht wordt afgebeeld dat de toeschouwer denkt dat het echt is, dat ze een illusie van echtheid oproepen. ... maar deel uitmaakt van een groter geheel, zelf ook weer een schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
James Ensor
James Ensor: detail zelfportret Belgisch schilder, tekenaar en etser, 13.04.1860 Oostende - 19.11. 1949 aldaar James Ensor is een belangrijk vertegenwoordiger van het symbolisme. ... kleuren, lijnen en vormen. het fantastische universum van zijn schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Apelles
Hofschilder van Alexander de Grote, (ca. 375-370 v.Chr. Colophon of Kos? - eind 4e eeuw v.Chr., Kos). ... hij is vooral vermaard om de waarheidgetrouwheid van zijn schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Raoul De Keyser
Raoul De Keyser (1930) Netwerk 1972, zeefdruk op papier 46,5 x 46,5 op 50,5 x 50,5 cm Belgische kunstenaar, beeldhouwer en schilder, (Deinze 1930), woont en werkt in Deinze Raoul De Keyser, (of De Keijser) had zijn eerste tentoonstelling in 1965. ... van kasteel beervelde in oost- vlaanderen. zijn allereerste schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Pieter Jansz Saenredam
Pieter Jansz. Saenredam Nederlandse kunstschilder, architectuurschilder en tekenaar, 9 juni 1597 Assendelft - 1665 Haarlem. Pieter Jansz. Saenredam was een schilder en tekenaar uit de Gouden Eeuw die vooral bekend werd door zijn stadsgezichten en verfijnde tekeningen en schilderijen van het interieur van kerken, waarin het lijnperspectief prachtig tot uiting komt. ... werd door zijn stadsgezichten en verfijnde tekeningen en schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Piet Mondriaan
Detail foto Arnold Newman 1942 Een begaafd beeldend kunstenaar, een van de belangwekkendste - en belangrijkste - figuren in de kunstgeschiedenis van de 20e eeuw. ... correspondeert met de criticus querido naar aanleiding van het schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jasper Johns
Jasper Johns (1930) Amerikaanse kunstenaar, geboren 15 mei 1930 te Augusta (Georgia), hij groeide op in Allendale ( South-Carolina). De Amerikaanse kunstenaar Jasper Johns wordt samen met Rauschenberg beschouwd als een van de kunstenaars die na het abstract expressionisme baanbrekende veranderingen in de moderne kunst introduceerden. ... eerste vlag en stelt de vraag: "is het een vlag of is het een schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Peter Paul Rubens
Vlaamse schilder, tekenaar en diplomaat, geboren 28 juni 1577 Siegen ( Westfalen) - overleden 30 mei 1640 Antwerpen. De grootste en invloedrijkste Vlaamse schilder, peter Paul Rubens (ook wel Pieter Pauwel Rubens), die de vader van de barok wordt genoemd, is naast rembrandt een van de belangrijkste schilders van de Gouden Eeuw, maar was ook actief als een succesvol diplomaat. ... bepalend is voor zijn stijlontwikkeling. hoewel in de eerste schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Henri Matisse
1905 Matisse door André Derain Olie op doek, 46x35cm, Tate Gallery, London Franse schilder, tekenaar en beeldhouwer, geboren 31 december 1869 Le Cateau-Cambrésis - overleden 3 november 1954 Cimiez (vlakbij Nice). ... carriere als beeldend kunstenaar en maakte hij zijn eerste schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Peredvizjniki
Peredvizjniki (De Zwervers of De Trekkers) De Zwervers waren een groep van Russische kunstschilders uit de laat 19e - begin 20e eeuw wiens kunst tot het Realisme wordt gerekend. ... ieder geval werd in 1901 de 29e expositie gehouden, waar het schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jan van Goyen
portret door Gerard Ter Borch Nederlandse schilder en tekenaar, geboren 13 januari 1596 in Leiden - overleden 27 april 1656 Den Haag. Jan Josephsz. van Goyen was een van de meest producerende schilders van de de Barok in de 17de eeuw. ... hij werkte in leiden, haarlem en den haag en heeft zo'n 1200 schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Amerikaanse schilderkunst
Amerikaanse schilder- en beeldhouwkunst in de XXe eeuw Sinds de tweede helft van de zeventiende eeuw heeft de Amerikaanse kunst, die begonnen is als een anonyme ambachtelijke schilder- en beeldhouwkunst, onder voogdij van Europa gestaan. ... jaar bij de aanvallen van de kritiek de spits afbeet. zijn schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Leonardo Da Vinci
Leonardo di ser Piero da Vinci (1452-1519) Leonardo da Vinci, de personificatie van het Renaissance ideaal van de universele mens (uomo universale), de veelzijdige mens: schilder, beeldhouwer, architect, uitvinder, filosoof, dichter, natuurvorser en geleerde. ... en geleerde. italiaans kunstenaar, vooral bekend door zijn schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Paul Serusier
Frans kunstschilder, geboren 9 november 1863 in Parijs - 6 oktober 1927 in Morlaix. Paul Sérusier wordt ingedeeld bij het postimpressionisme of het symbolisme en was medeoprichter van Les Nabis. ... bezoekt om de kunst te ontdekken. in de winkel van verf- en schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
fauvisme
Fauvisme De term is afkomstig van de uitdrukking 'les bêtes fauves' (de wilde beesten). Hiermee wordt vanaf ongeveer 1905 een groep kunstenaars in Frankrijk mee aangduid, die gebruik maakten van felle onvermengde kleuren, een heftige lijnvoering, geen modellering door middel van licht en schaduwwerking wilden en niet de illusie van ruimte nastreefden. ... grotendeel teniet doet. wat betreft de ruimte in het schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Hans Landsaat
Website: geest ervaren veel dat indruk maakt, dat hen beweegt. De omgeving kan prachtig zijn ofwel bedreigend en vaak is dat tegelijk het geval. Even vaak is ze onverklaarbaar. ... hij zich van verschillende media bedient. de tekening, het schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Rembrandts-oeuvre
Rembrandts oeuvre Noord-Nederlands kunstenaar, geboren 15 juli 1606 Leiden - overleden 4 oktober 1669 Amsterdam, 8 oktober 1669 begraven. Leerling van Pieter Lastman, Jacob Isaacsz. ... de zeer gunstige economie veel opdrachten kregen. het aantal schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 42