YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst schilderen schilderijen schilder schilderij schilders taal namen hoofdletter of kleine letter protogenes cultuur literair design architectuur uitdrukkingen en spreekwoorden mode kartograaf serusier charles le brun andrea orcagna alexander van slobbe co westerik della francesca karel appels antiek jacques louis david henry matisse picasso andreas achenbach museums musea meegeren max liebermann vinci impressionisten paul de vos richard hamilton jeroen bosch kazimir malevitsj hamilton : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 673 voor - schilderij - in 0.0434918403625488 seconden.

schilderij

Een schilderij is een met verf op doek, paneel, papier of andere achtergrond gemaakte afbeelding door een kunstschilder, uit een bepaalde periode van de schilderkunst. ... schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Wat is juist: een echte Vermeer of een echte vermeer?
Juist is een echte Vermeer. De persoonsnaam Vermeer speelt hier nog steeds een rol: alleen híj kan het schilderij waar het om gaat hebben gemaakt. Daarom behoudt de eigennaam ook als aanduiding voor het kunstwerk zelf zijn hoofdletter. ... vermeer speelt hier nog steeds een rol: alleen hij kan het schilderij - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Protogenes
Over Protogenes, een schilder afkomstig uit Caunos (vierde eeuw v. Chr.), vertelt Plinius o.m. dat hij er maar niet in slaagde om op een schilderij het schuim op de bek van een hijgende hond weer te geven: ' Omdat het vakmanschap zo zichtbaar bleef, ontstak hij in woede en smeet ten slotte een spons tegen de plek op het schilderij die hem zo irriteerde. ... vertelt plinius o.m. dat hij er maar niet in slaagde om op een schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Rene Daniels
Rene Daniëls (1950) Nederlandse kunstenaar, geboren in 1950 in Eindhoven. Woont en werkt in Eindhoven. De in 1950 geboren Eindhovense kunstenaar René Daniëls werd slechts korte tijd vergund om een artistieke carrière op te bouwen. ... tussen de verschillende werken verloren is gegaan. daniels' schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jeroen Bosch
Hieronymus Bosch zelf-portret? Noord-Nederlands kunstschilder, geboren circa. 1450 te Den Bosch - overleden augustus 1516 eveneens Den Bosch. Jeroen Bosch creëerde een nieuwe visionaire wereld waarin de tegenstelling tussen goed en kwaad steeds centraal staat. ... tegenstelling tussen goed en kwaad steeds centraal staat. zijn schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Amerikaanse schilderkunst
Amerikaanse schilder- en beeldhouwkunst in de XXe eeuw Sinds de tweede helft van de zeventiende eeuw heeft de Amerikaanse kunst, die begonnen is als een anonyme ambachtelijke schilder- en beeldhouwkunst, onder voogdij van Europa gestaan. ... jaar bij de aanvallen van de kritiek de spits afbeet. zijn schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Karelie
Karelië ... te studeren. het was de tijd van het realisme en het schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Rene Magritte
Belgische, tekenaar, illustrator, schrijver en cineast, geboren 21 november 1898 te Lessen - overleden 15 augustus 1967 in Schaarbeek, Brussel. Na een periode van zoeken in de richting van het kubisme en het futurisme kwam hij, vnl. ... le jockey perdu (1925; thema later diverse malen verwerkt in schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
impressionisme
Impressionisme Benaming voor een stijlrichting binnen de schilderkunst, literatuur en muziek uit de tweede helft van de 19e eeuw. Het impressionisme beoogt de uiterlijke indruk [Frans: impression] van een kunstwerk op de toeschouwer respectievelijk de toehoorder over te brengen. ... de term impressionisme is verzonnen naar aanleiding van een schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Evert Pieters
Evert Pieters door Baruch Lopes de leao de Laguna Nederlandse Kunstschilder, etser en tekenaar van genrekunst, landschappen, portretten, stillevens, marines en stadsgezichten, geboren 11 december 1856 - overleden 17 februari 1932 Laren (NH). ... genoemd. hij kreeg in belgie zijn eerste succes met het schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Ingres
Jean Auguste Dominique Ingres Frans schilder en tekenaar uit het neo- classicisme, geboren 29 augustus 1780 te Montauban - overleden 14 januari in Parijs. Ingres was de bekendste leerling van Jacques Louis David David was, maar van idealen verschilden ze danig. ... die in het louvre hangen, en in de voorstudie van grote schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Willem van Haecht
Zuidnederlands schilder en graveur, 1593 - 1637 Antwerpen. Willem van Haecht stamde uit een Antwerpse kunstenaarsfamilie. Zijn vader, Tobias van Haecht, was de eerste leermeester van Rubens. ... meester vermeld in het antwerpse gilde. we kennen slechts drie schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Joseph Stella
Brooklyn Bridge, ca. 1919-20. Olieverf op doek. (213.36 x 193.04 cm). Gift of Collection Société Anonyme. Yale University Art Gallery, New Haven Amerikaans schilder van Italiaanse afkomst, geboren 13 juni 1877 in Muro Lucano, gestorven 5 november 1946 in New York. ... om zijn door het kubisme en het futurisme geinspireerde schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Joachim Bueckelaer
Zuid-Nederlands schilder en tekenaar, geboren ca. 1530 te Antwerpen, overleden ca. 1573/74 aldaar. Joachim Beuckelaer en zijn vermoedelijke broer Huybrecht Beuckeleer zijn voorbeelden van de bloeiende " genreschilderkunst". ... verhalen, terwijl martha het daar te druk voor had. het schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
antiek
Antiek ... voor als bijvoeglijk naamwoord: "antiek voorwerp", "antiek schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Rembrandts-oeuvre
Rembrandts oeuvre Noord-Nederlands kunstenaar, geboren 15 juli 1606 Leiden - overleden 4 oktober 1669 Amsterdam, 8 oktober 1669 begraven. Leerling van Pieter Lastman, Jacob Isaacsz. ... de zeer gunstige economie veel opdrachten kregen. het aantal schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Spiegel
1. een lichtweerkaatsend voorwerp ... x 65 cm met zilveren lijst bijna drie keer zoveel op als een schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
kubisme
[van het Lat. 'cubus' = 'dobbelsteen'] Richting in de moderne schilderkunst, die als reactie op het impressionisme de formele contouren en kubistische waarden van de dingen benadrukte en de dingen als constructie van kubistische deeleenheden voorstelde. ... men laat het kubisme meestal beginnen in 1907 met het schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Pieter Jansz Saenredam
Pieter Jansz. Saenredam Nederlandse kunstschilder, architectuurschilder en tekenaar, 9 juni 1597 Assendelft - 1665 Haarlem. Pieter Jansz. Saenredam was een schilder en tekenaar uit de Gouden Eeuw die vooral bekend werd door zijn stadsgezichten en verfijnde tekeningen en schilderijen van het interieur van kerken, waarin het lijnperspectief prachtig tot uiting komt. ... werd door zijn stadsgezichten en verfijnde tekeningen en schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Juan Navarro Baldeweg
Spaanse architect, schilder en beeldhouwer, geboren in 1939 te Santander. Juan Navarro Baldeweg is een bekende Spaanse architect en kunstenaar, wiens schilderijen zich in kunstgalerijen, musea en beurzen zowat overal ter wereld bevinden, in het Malmö Museer in Malmö te Zweden, in het Nacional Centro de Arte Reina Sofia, op de laatste kunstbeurs ARCO 06 in Madrid,. ... baldeweg is een bekende spaanse architect en kunstenaar, wiens schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Het Laatste Avondmaal
Het Laatste Avondmaal heeft betrekking hebben op de laatste maaltijd die Jezus met zijn discipelen had voordat hij gearresteerd werd. Het Laatste Avondmaal is een bekende gedachte uit het Nieuwe Testament. ... het laatste avondmaal ( leonardo da vinci), een beroemd schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Goya
1815 zelfportret Spaanse kunstschilder en graveur, geboren 30 maart 1746 te Fuendetodos, in de provincie Zaragoza, Aragón - overleden 16 april 1828 in Bordeaux. ... zijn. leerling schilderde de kolos van goya het beroemde schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Piet Mondriaan
Detail foto Arnold Newman 1942 Een begaafd beeldend kunstenaar, een van de belangwekkendste - en belangrijkste - figuren in de kunstgeschiedenis van de 20e eeuw. ... correspondeert met de criticus querido naar aanleiding van het schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
fauvisme
Fauvisme De term is afkomstig van de uitdrukking 'les bêtes fauves' (de wilde beesten). Hiermee wordt vanaf ongeveer 1905 een groep kunstenaars in Frankrijk mee aangduid, die gebruik maakten van felle onvermengde kleuren, een heftige lijnvoering, geen modellering door middel van licht en schaduwwerking wilden en niet de illusie van ruimte nastreefden. ... grotendeel teniet doet. wat betreft de ruimte in het schilderij - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 40