YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: ruud vreeman dr. r.l. (ruud) vreeman kabinet-den uyl cda kvp vvd wim kok jan peter balkenende minister-president arp pim fortuyn chu job cohen elco brinkman jaap de hoop scheffer kabinet-balkenende ii kabinet-rutte i pvda felix rottenberg d66 tweede kamer marleen barth thom de graaf tweede kamerverkiezingen wethouder hans dijkstal sdap tweede kamerlid koos vorrink hans spekman partijvoorzitter sp politieke partij jan marijnissen eerste kamer loek hermans jan nagel roel kuiper politiek leider thijs woltgens : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 234 voor - ruud vreeman - in 0.0613827705383301 seconden.

Dr. R.L. (Ruud) Vreeman

Ruud Vreeman (1947) was van 9 juni 2015 tot 1 december 2016 Eerste Kamerlid voor de PvdA. Hij studeerde arbeids- en organisatiepsychologie en doorliep een loopbaan bij NVV en FNV, laatstelijk als voorzitter van de vervoersbond FNV. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerverkiezingen 2015
Op dinsdag 26 mei 2015 kozen de leden van Provinciale Staten een nieuwe Eerste Kamer. De Statenleden waren op hun beurt op woensdag 18 maart 2015 jl. direct door alle kiesgerechtigde Nederlanders gekozen. ... de tweede plek werd bekleed door nieuwkomer ruud vreeman, vakbondsman en tot voor kort waarnemend burgemeester groningen. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijvoorzitter
Een partijvoorzitter is de voorzitter van het bestuur van een politieke partij. Een belangrijke taak van de partijvoorzitter is dus om leiding te geven aan de 'vereniging' die de politieke partij is. Hieronder vallen allerlei 'huishoudelijke' zaken, zoals de administratie, het organiseren van congressen en het in goede banen leiden van de procedures rond de totstandkoming van verkiezingsprogramma's en kandidatenlijsten voor verkiezingen. ... pvda-voorzitter felix rottenberg contra thijs woltgens (1993) felix rottenberg was sinds 1992 voorzitter van de pvda, samen met ruud vreeman. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijvoorzitters PvdA
Sinds januari 2012 is Hans Spekman voorzitter van de PvdA. De leden kozen hem in december 2011 met 81,8 procent van de stemmen. Spekman was eerder ruim vijf jaar Tweede Kamerlid en daarvoor vijf jaar wethouder in Utrecht. ... bekleedde later functies op cultureel en journalistiek gebied en werd in 1992 samen met ruud vreeman voorzitter van de pvda. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
F. (Felix) Rottenberg
Intelligente, spreekvaardige en vrijgevochte Amsterdamse sociaaldemocraat, die al op jonge leeftijd actief was in de PvdA. Als voorzitter van de Jonge Socialisten lid van het partijbestuur ten tijde van Den Uyl. ... bekleedde later functies op cultureel en journalistiek gebied en werd in 1992 samen met ruud vreeman voorzitter van de pvda. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
hamburgerbaan - (het bakken en verkopen van hamburgers, slecht betaalde baan)
hamburgerbaan (eig. het bakken en verkopen van hamburgers in een fastfoodzaak), denigrerende aanduiding voor een slecht betaalde baan voor laag- en ongeschoolden. ... ruud vreeman, op zijn werkkamer aan de nicolaas witsenkade te amsterdam: 'ik ben bereid om de zaak ondogmatisch te benaderen. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

Ruud Bos

Ruud Bos geboren Amsterdam 8-2-1936 Nederlands componist en arrangeur Ruud Bos ging in 1953 piano studeren aan het conservatorium in Amsterdam, maar toen zijn familie naar Bussum verhuisde, stopte hij al snel met deze studie. - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Ruud van Empel

Ruud van Empel (1958) 'World', Ruud van Empel, 2006 Groninger Museum > Ruud van Empel [10 september 2011 - 27 november 2011] Ruud van Empel (1958) behoort tot de meest bijzondere fotokunstenaars van dit moment. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Ruud Kuijer

Nederlandse beeldhouwer, geboren 8 juni 1959 in Schalkwijk (Houten), woont en werkt in utrecht Naamsvarianten: Gertrudis Petrus Jozeph Kuijer, Ruud Kuyer. Ruud Kuijer maakt abstracte sculpturen, waarin hij herkenbare vormen verwerkt. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Ruud de Wild

Ruud de Wild (1969, Hilversum) DJ op de radio, maar krijgt de laatste jaren steeds meer waardering en bekendheid voor zijn werk als schilder. Een talent dat hij van huis uit heeft meegekregen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Ruud van Eeten

Nederlands dirigent en componist Ruud van Eeten studeerde eerst muziektheorie en orkestdirectie aan het Brabants conservatorium te Tilburg en daarna studeerde hij tweede fase orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij de titel 'Master of Music' verwierf. - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Ruud Bruijn

Ruud Bruijn is op 4 december 1957 in Wormerveer geboren. Hij volgde de havo -top aan de Pedagogische Academie in Alkmaar, maar onderwijzer worden wilde hij niet. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Ruud-Jan Kokke

Ruud-Jan Kokke

Nederlands ontwerper, 1965, Velp. '' Voor een marktgericht produkt is het van groot belang dat het autonoom is. Het kan derhalve geplaatst worden in compleet verschillende omgevingen, zonder dat het daar onmiddellijk een relatie aan moet gaan. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Dr. R.F.M. (Ruud) Lubbers

Christendemocraat die twaalf jaar minister-president was en daarmee de langstzittende premier. Werd in 1973 als jonge ondernemer minister van Economische Zaken in het kabinet-Den Uyl. Na zijn ministerschap en een jaar 'gewoon' Kamerlid voorzitter van de CDA-fractie. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Ruud Lubbers

(1939 - 2018) Studeerde economie in Rotterdam, werkte voor het familiebedrijf Hollandia Machinefabrieken: op 25-jarige leeftijd was Lubbers directeur van een miljoenenonderneming. - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           
ax710
Achter het pseudoniem gaat (sinds 1994) multimediakunstenaar Ruud Akse schuil. Opleiding aan Academie Minerva en Rijksacademie Amsterdam. Performances, installaties en digitale composities. - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
In hoeverre heeft Nederland al een gekozen minister-president?
Naar aanleiding van de discussie over de gekozen minister-president zou men zich de vraag kunnen stellen of Nederland in de praktijk niet al lang een, zij het impliciet, gekozen minister-president heeft. ... uyl (pvda) dries van agt (cda) (1981-1982 en 1982) politiek leider grootste partij 1982 joop den uyl (pvda) dries van agt (cda) ruud lubbers (cda) (1982-1986) fractievoorzitter tweede partij 1986 ruud lubbers (cda) joop den uyl (pvda) ruud lubbers (cda) (1986- - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Christen-Democratisch Appèl (CDA)
Het Christen-Democratisch Appèl (CDA) is een christelijk geïnspireerde partij in het centrum van het politieke spectrum. Sinds zijn verkiezingen tot lijsttrekker in 2012 is Sybrand van Haersma Buma politiek leider. ... ruud lubbers in de tweede helft van de jaren 80 bleek het cda, geleid door de pragmatische rooms-katholiek ruud lubbers, zijn politi - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2010
De kabinetsformatie van 2010 leidde tot samenwerking van VVD, CDA en PVV in het minderheidskabinet-Rutte I. Naast een regeerakkoord werd er een gedoogakkoord gesloten met de PVV. De grote interne verdeeldheid van het CDA over een toekomstige samenwerking met de PVV was bepalend voor het gezicht van de formatie en in eerste instantie zetten de christendemocraten zich in voor een samenwerking tussen de VVD, PvdA D66 en GroenLinks. ... koningin beatrix besliste echter anders en benoemde op 22 juli oud-premier ruud lubbers tot informateur. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformatie juli 2006
Het kabinet-Balkenende III van CDA en VVD werd gevormd, nadat op 29 juni 2006 de D66-Tweede Kamerfractie het vertrouwen in uit het kabinet-Balkenende II had opgezegd en de D66-ministers zich daaruit hadden terugtrokken. ... verloop van de formatie op 3 juli benoemde de koningin minister van staat ruud lubbers tot informateur, die opdracht kreeg om 'een onderzoek in te stellen naar de mogelijkheid een missionair kabinet van cda - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekker van een partij
Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. ... zo had elco brinkman het moeilijk als opvolger van ruud lubbers bij het cda. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Politiek leider van een partij
Politiek leiders treden naar buiten toe op als het 'boegbeeld' en het aanspreekpunt van hun partij. Binnen hun partij moeten zij zorgen voor politieke eensgezindheid. ... voorbeelden zijn dries van agt, ruud lubbers, en jan peter balkenende. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Beklagenswaardig ambt
Als er één ambt in de politiek is, waarnaar men niet moet verlangen, dan is het dat van partijvoorzitter. In elk geval in Nederland, omdat hier de partijvoorzitter wordt geacht niet tegelijk de politieke leider te zijn. ... jaren later zou ruud koole het allemaal, op een andere manier, even competent regelen. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Ruud Lubbers (1939-2018) – Langstzittende minister-president van Nederland

De politicus Ruud Lubbers (1939-2018) staat bekend als de tot op heden langstzittende minister-president uit de Nederlandse geschiedenis. De CDA’er was namelijk van 1982 tot 1994 minister-president. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 139