YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: louis beel dr. a.a.l. rutgers van panhuys kabinet-thorbecke roell kroonprins willem van reenen herman tjeenk willink donner baron mollerus van doorn van westcapelle van swinderen scholten raad van state ruppert jo van der hoeven beelaerts van blokland discussies rond de raad van state van doorn van westkapelle aeneas mackay van hogendorp piet hein donner gerard veringa beel willem scholten tjeenk willink mackay van lynden van sandenburg frans beelaerts van blokland minister opstelten mollerus gijsbert karel van hogendorp marinus ruppert schorer van leeuwen rutgers mr. p.j. oud mr.dr. r.h. pos mr. c.p.m. romme herziening van de grondwet : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 30 voor - rutgers - in 0.0130698680877686 seconden.
Vicepresidenten van de Raad van State
De vicepresident van de Raad van State heeft de feitelijke leiding van dit Hoge College van Staat, het belangrijkste adviesorgaan van de regering. De vicepresident bekleedt tevens het voorzitterschap van de Afdeling Advisering van de Raad van State, die adviezen uitbrengt over onder meer wetsvoorstellen en verdragen. ... dood in 1956. na een kort vicepresidentschap van dr. a.a.l. rutgers - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Staatscommissie-Van Schaik
De Staatscommissie-Van Schaik werd op 17 april 1950 ingesteld door het kabinet-Drees/Van Schaik. Zij moest een herziening van de Grondwet voorbereiden, waarbij werd overwogen dat de dekolonisatie, de komst van internationale organen en maatschappelijke ontwikkelingen dat nodig maakte. ... mr. c.p.m. romme fractievoorzitter tweede kamer kvp dr. a.a.l. rutgers - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Roy Lichtenstein
Amerikaans schilder en graficus, geboren 27.10.1923 te New York - overleden 29.09.19977 in New York. Lichtenstein is een van de pioniers van de popart. Hij studeerde aan de universiteit te Columbus (Ohio) en doceerde aan verscheidene universiteiten. ... tot assistent- hoogleraar aan het douglas college van de rutgers - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
leden Raad van State 1862-heden
... 71 jaar beel, dr. l.j.m. 1959-08-01 1972-07-01 57 jaar rutgers - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Keith Sonnier
Amerikaans kunstenaar, geboren 31 juli 1941 in Mamou Louisiana. Keith Sonnier is een minimalistische, performance-, video- en lichtkunstenaar. Biografie Keith Sonnier wordt op 31 juli 1941 geboren in Mamou Louisiana. ... hij keert terug naar de v.s., waar hij van 1964-1966 aan de rutgers - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Mr. L.W.Ch. Keuchenius
Trouwe volgeling van Groen van Prinsterer, die in Nederlands-Indië onder meer advocaat was en in Nederland secretaris-generaal van Koloniën. In 1866 Tweede Kamerlid. Zijn motie van afkeuring over het aftreden van minister Mijer leidde een periode van conflicten tussen regering en Tweede Kamer in. ... de minderheid van de anti-revolutionairen die tegen een motie- rutgers - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lucas Samaras
Amerikaans fotograaf, schilder en beeldhouwer van Griekse afkomst, geboren Kastoria ( Griekenland) in 1936 biografie In 1948 emigreert Samaras naar de V.S., waar hij in 1955 het staatsburgerschap krijgt. ... 1955-59 studeert hij met een beurs kunstgeschiedenis aan de rutgers - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Anthony Brummelkamp
Anthony Brummelkamp jr. (Hattem, 5 januari 1839 - Den Haag, 15 januari 1919) was een christelijk gereformeerd predikant in Alkmaar (1876-1879) en Groningen (1879-1887, emeritaat). ... was hij een schoonbroer van het tweede kamerlid victor henri rutgers - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Reductie<#>Afsplitsing Kerspel<#>Het landbezit<#>De bezittingen in de Bataafse tijd<#>Ontwikkeling van de organisatie in de 19e eeuw<#>De charitas<#>De diakonie in de 19e eeuw<#>Het armengesticht-werkhuis<#>Censura morum<#>De kerkeraad als ordebewaarder<#>Noordbroek in de gouden eeuw
Na de reduktie (1594) werd Noordbroek ingedeeld bij de klassis Oldambt en Westerwolde, sinds 1816 klassis Winschoten genaamd. De predikantenlijst voorin het kerkeboek over de jaren 1624-1703 begint met de namen van Dorpius, Jurlink en Dickmannus die volgens de overlevering-"soo veel ins daer van bekent sijn"-in Noordbroek werkzaam waren geweest "ten tijde des pausdooms", vóór de reduktie dus. ... - 1799 tuuk, l. van der (l.). predikant, 1799 - 1835 loeff, a. rutgers - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Mr. Th. (Theo) Heemskerk
Antirevolutionair staatsman die bijna vijfenveertig jaar actief was als politicus. Zoon van de conservatieve staatsman J. Heemskerk Az en afkomstig uit een Amsterdams remonstrants koopmansgezin. Werd later gereformeerd. ... "mr. th. heemskerk. de christen-staatsman" (1932) - v.h. rutgers - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
David Behrman
David Behrman geboren 1937 Amerikaans componist en geluids- en multimedia- kunstenaar David Behrman is een componist en performer van electronische muziek en een installatiekunstenaar. Een pionier in live electronische performance, hij ontwerpe en bouwt zijn eigen instrumenten, interactieve systemen en software. ... music aan mills college in 1975-1980 en doceerde aan cal arts, rutgers - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Peter Schat
Nederlands componist, Utrecht 5 juni 1935 - Amsterdam 3 februari 2003 Peter Schat studeerde studeerde piano bij Jaap Callenbach aan het conservatorium van Utrecht en theorie en compositie aan het Koninklijk Conservatorium in 's- Gravenhage bij Kees van Baaren. ... william paterson state college, de princeton university, de rutgers - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Charles Simonds
Amerikaans objectkunstenaar geboren 1945, New York. Simonds' sculpturale werken zijn betoverende architectonische miniaturen. De meeste zijn landvormen met kleine kamers en torens; sommige zijn abstracte organische vormen, bolvormig of fallisch van vorm. ... kunst aan de university van californie in berkeley en de rutgers - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Robert Watts
Robert Watts geboren Burlington, Iowa 14-7-1923 Amerikaans kunstenaar en beeldhouwer Na een ingenieursstudie van 1941 tot 1944, wendde Watts zich tot de Kunst en studeerde van 1946 tot 1948 aan de Art Students League en in 1951 aan de Columbia universiteit in New York. ... als professor voor film en mixed-media, onder andere aan de rutgers - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Drs. C.M. (Corrie) van Brenk
Corrie van Brenk (1960) is sinds 23 maart 2017 lid van de 50PLUS-fractie in de Tweede Kamer. Zij was voorzitter van AbvaKabo en eerder cao-onderhandelaar en regiobestuurder in de sector zorg. Mevrouw Van Brenk is woordvoerder sociale zaken en werkgelegenheid, onderwijs, cultuur en wetenschap en infrastructuur en milieu. ... centrale voor hoger personeel - p&o-adviseur stichting rutgers - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Miriam Schapiro
Amerikaans schilderes en collagekunstenares van Canadese afkomst, geboren Toronto 15 november 1923 biografie Miriam Schapiro, enig kind, wordt geboren in een kunstzinnige familie van Joods- Russische afkomst, die haar verlangen op jonge leeftijd om kunstenaar te worden ondersteunen. ... in philadelphia, minneapolis college of art and design, rutgers - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Vlag-en-Wimpels
Jaarlijks door het CPNB toegekend aan kinder- en jeugdboeken in verschillende categorieën, die net geen Zilveren Griffel of Zilveren Penseel hebben gekregen. ... door h. fehrmann en p. weismann morgen is de toekomst door an rutgers - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Martha Rosler
Amerikaanse kunstenares en fotografe, geboren in 1942 in Brooklyn, New York Martha Rosler maakt video's, foto's, installaties en doet performances. Ze schrijft kunstkritieken, publiceerde meerdere boeken en doceert aan het departement Mason Gross School of the Arts van Rutgers University in New Jersey [VS]. ... doceert aan het departement mason gross school of the arts van rutgers - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Michiel van Kempen
Michaël Henricus Gertrudis (Michiel van Kempen (Oirschot, 4 april 1957) is een Nederlandse schrijver, letterkundige en Surinamist. Van zijn eigen hand verschenen romans, verhalen, essays, reisverslagen en scenario's. Hij stelde een groot aantal bloemlezingen uit de Caraïbische literatuur samen en van zijn vele studies over de Surinaamse literatuur geldt het tweedelige Een geschiedenis van de Surinaamse literatuur (2003) als het standaardwerk over de Surinaamse literatuur. ... mama sranan; 200 jaar surinaamse verhaalkunst en (met wim rutgers - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Rosa-Spierhuis
Rosa Spierhuis Voor kunstenaars en wetenschappers is het kunnen blijven uitoefenen van het eigen vak een voorwaarde om op een gelukkige en evenwichtige manier oud te worden. ... elbertus majoor, theo swagemakers, joop sjollema, an rutgers - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jhr.Mr. A.F. de Savornin Lohman
Protestants politicus; voorman van de christelijk-historischen. Aristocratische, maar ook temperamentvolle Groninger die driftig kon reageren en zich soms zeer scherp uitliet tegen politieke tegenstanders. ... onzer plaatselijke kerken" (1886-1887) (met f.l. rutgers - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Meewerken aan deze site?
Voor de periode augustus 2017 - januari 2018 zijn wij op zoek naar enthousiaste, leergierige studenten die stage willen lopen bij de centrale redactie van PDC (minimaal 5 maanden). Deze redactie beheert onder andere de sites EuropaNu en Parlement·&·Politiek. ... meer reageren belangstelling? stuur dan een e-mail aan nicole rutgers - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
George Segal
Amerikaans beeldhouwer, geboren 26.11.1924 New York - gestorven 10.06.2000 South Brunswick (New Jersey) In 1940 verhuist Segal met het gezin naar South Brunswick (N. ... als kunstdocent en studeert filosofie en literatuur aan de rutgers - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Kinderboek-van-het-jaar
Kinderboek van het jaar ... van brakkeput 1955 - cor bruyn voor lasse lanta 1954 - an rutgers - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 128