YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: taal europese unie kunst cultuur muziek literair verdrag van maastricht raad navo raad buitenlandse zaken vn ovse europese raad eu-leiders jens stoltenberg west-europese unie (weu) jaap de hoop scheffer joseph luns anders fogh rasmussen dirk stikker noord-atlantische verdragsorganisatie paul-henri spaak intergouvernementeel wat is de navo javier solana de krim organisation transatlantique nord de navo otan russische agressie in oekraine artikel 5 navo-verdrag nato north atlantic treaty organization europese commissie hans van baalen (vvd) eenparigheid van stemmen mark rutte eerste kamercommissie voor buitenlandse zaken, defensie en ontwikkelingssamenwerking (bdo) hoge vertegenwoordiger van de unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid federica mogherini (italie) : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 14094 voor - russische agressie in oekraine - in 1.3414261341095 seconden.
Zoekterm in is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
We geven maximaal 8000 resultaten op deze zoektermen.
Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO)
De Noord-Atlantische Verdrags Organisatie (NAVO) werd in 1949 opgericht met als doel door onderlinge samenwerking de veiligheid van niet-communistische landen van Europa tegen eventuele agressie van de Sovjet-Unie te waarborgen. ... bij humanitaire expedities. naar aanleiding van de russische - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Defensiebeleid (Gemeenschappelijk Veiligheids- en Defensiebeleid)
De basis voor het huidige defensiebeleid van de Europese Unie ligt in de periode na de Tweede Wereldoorlog. In 1952 werd getracht een Europese Defensiegemeenschap (EDG) op richten. Dit mislukte in 1954 door tegenstand in Frankrijk. ... force) die wereldwijd inzetbaar is. naar aanleiding van de russische - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Associatie-overeenkomst EU-Oekraïne
Tussen de Europese Unie en Oekraïne is in juni 2014 een associatie-overeenkomst (ook wel 'associatieverdrag') gesloten. Het associatieverdrag zorgt voor verregaande politieke en economische samenwerking tussen de EU en Oekraïne. ... omgekomen. delen van het land staan onder leiding van pro- russische - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Relatie EU-Oekraïne
De verstandhouding tussen de Europese Unie en Oekraïne is sinds 2013 flink verbeterd. De pro-Europese opvolgers van de afgezette president Janoekovitsj haalden de banden met de Europese Unie weer aan. ... oosten van het land, waar een groot deel van de bevolking van russische - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Relatie EU-Rusland
Vanaf 2014 botsten de EU en Rusland meermaals over de annexatie van Oost-Oekraïne en de Russische steun aan de separatisten. Ook de mensenrechtensituatie in Rusland zorgt voor veel kritiek. Het neerstorten van de MH17 in Oost-Oekraïne in 2014 en het moeizame onderzoek naar de toedracht droegen bij aan een killere relatie. ... en rusland meermaals over de annexatie van oost-oekraine en de russische - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Energie-unie: veiligstellen van de Europese energievoorziening

Een van de hoofddoelen van de Commissie-Juncker is het realiseren van een energie-unie. Daarmee moet heel Europa verzekerd worden van een betrouwbare energievoorziening. Bovendien moeten de EU-lidstaten een overgang maken van fossiele naar duurzame energie. ... hier voorstander van gezien hun afhankelijkheid van vooral russische - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Rusland
Doorverwijspagina ... doorverwijspagina russische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Polen
Polen (Pools: Polska; Engels: Poland) is een land in Midden-Europa. In het westen wordt het begrensd door Duitsland (Oder-Neissegrens), in het zuiden door Tsjechië en Slowakije, in het oosten door Litouwen, Wit-Rusland en Oekraïne en in het noorden door de Oostzee en door Rusland (exclave Kaliningrad). In poëzie wordt Polen ook wel Lechia genoemd. ... nabij gdańsk, alsmede kleine oekraiense, litouwse, wit- russische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Tsaar
De tsaar (m)(tsaren) ... woord keizer, terug op het latijnse caesar. de vrouw van de russische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Alexander Archipenko
Russische-Oekraïens beeldhouwer, lithograaf en aquarellist, geboren 30 mei 1887 Kiew Oekraïne- overleden 25 februari 1964 in New york. Met zijn werk als kunstenaar, docent over de definitie van beeldhouwkunst en als auteur van kunsttheoretische verhandelingen oefende hij een grote invloed uit op de ontwikkeling van de moderne abstracte sculptuur in Amerika en Europa. ... archipenko russische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Roemenie
Roemenië ( Engels: Romania) is een republiek in Oost- Europa, grenzend aan de Zwarte Zee, Bulgarije, Servië, Hongarije, Oekraïne en Moldavië. Op Hongarije en Moldavië na, wordt het Romaanse Roemenië ingesloten door Slavische landen. ... ze eind 18e eeuw volledig kwijtraakten. in 1812 annexeerde het russische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Kiev
Kiev (of Kiew) ... gemenebest (binnen het woiwodschap kiev), moskovie en het russische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Peredvizjniki
Peredvizjniki (De Zwervers of De Trekkers) De Zwervers waren een groep van Russische kunstschilders uit de laat 19e - begin 20e eeuw wiens kunst tot het Realisme wordt gerekend. ... (de zwervers of de trekkers) de zwervers waren een groep van russische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Sovjet-Unie
De Sovjet-Unie werd opgericht in 1922 na de Russische revolutie. In 1991 werd zij ontbonden en werden alle 15 republieken waaruit zij bestond onafhankelijke staten. De officiële naam luidde Unie van Socialistische Sovjetrepublieken (USSR), in het Russisch (Cyrillisch alfabet) СССР (spreek uit als SSSR). ... de sovjet-unie werd opgericht in 1922 na de russische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa

Dit orgaan is één van de twee statutaire organen van de Raad van Europa, samen met het Comité van Ministers. De vergadering vertegenwoordigt de politieke bewegingen in Europa en is een platform waar parlementariërs uit 47 Europese landen elkaar kunnen treffen. ... 2 andorra, liechtenstein, san marino, monaco vanwege de russische - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Derde Rijk
Met nazi-Duitsland, het Derde Rijk of soms ook Duizendjarige Rijk wordt een periode in de geschiedenis van Duitsland bedoeld die liep van 30 januari 1933 tot 8 mei 1945 onder het nationaal-socialistische regime. In deze periode (1939) begon nazi-Duitsland de Tweede Wereldoorlog, die in Europa op 8 mei 1945 eindigde met de capitulatie van Duitsland. Officieel heette nazi-Duitsland eerst het Deutsches Reich en werd het later het Großdeutsches Reich genoemd. ... deze feodale samenleving zouden de resterende poolse of russische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Nikolaj Gogol
Nikolaj Vasiljevitsj Gogol (Welyki Sorotschynzi (Poltawa, Oekraïne), 1 april 1809 - Moskou, 4 maart 1852) was de eerste grote Russische prozaïst van de 19e eeuw. ... 1 april 1809 - moskou, 4 maart 1852) was de eerste grote russische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

continent Europa

Noord-, Oost-, Zuid-, West-, en Centraal-Europa ... (heel soms aangeduid als het " europese schiereiland") en het russische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Joseph Schillinger

Amerikaans componist en muziektheoreticus van Russische afkomst, geboren Kharkov (Oekraïne) 31 augustus of 1 september 1895, gestorven New York 23 maart 1943 Joseph Schillinger studeerde vanaf 1914 vier jaar aan het conservatorium van St. ... schillinger amerikaans componist en muziektheoreticus van russische - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Moldavie
Moldavië of Moldova kan verwijzen naar: ... verschil tussen de twee volkeren). er zijn ook oekraiense, russische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Ilya Repin

Ilya Repin (1844-1930) 1887 zelfportret Rusland kent een ijzersterke, nationale schilderkunsttraditie. De Russische kunst van het fin de siècle heeft een aantal prominente schilders voortgebracht, zoals Ivan Shiskin, Aristarkh Lentulov, Boris Grigoriev en Ilya Repin. ... kent een ijzersterke, nationale schilderkunsttraditie. de russische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
J.S. (Jacques) Monasch
Jacques Monasch (1962) was van 17 juni 2010 tot 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamer. Tot 8 november 2016 maakte hij deel uit van de PvdA-fractie. Na zijn breuk met de PvdA begon hij de partij Nieuwe Wegen. ... en balkanlanden) - eigenaar van een galerie in russische - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Raad van Europa (RvE)
De Raad van Europa is in 1949 opgericht om de democratie en de mensenrechten in geheel Europa te bevorderen. Dit orgaan is géén onderdeel van de Europese Unie en moet niet verward worden met de Raad van de Europese Unie of de Europese Raad. ... japan en vaticaanstad de status van waarnemer. vanwege de russische - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Wladimir Tatlin

Vladimir Tatlin Russische kunstenaar, geboren 28 december 1885 in Charkov (Oekraïne), gestorven 31 mei 1953 in Moskou. Vladimir Tatlin behoorde samen met Kasimir Malewitsj tot de voornaamste vertegenwoordigers van de Oosteuropese avant-garde van de jaren twintig. ... tatlin vladimir tatlin russische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 205