YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: cultuur rusland ussr russische russisch europese unie europese raad relatie eu-oekraine veiligstellen europese energievoorziening moskou europees nabuurschapsbeleid handelsbeleid eu partnerschaps- en samenwerkingsovereenkomst maros sefcovic eu-landen meer over het veiligstellen van de europese energievoorziening meer over de relatie eu-oekraine van rompuy medvedev, turkish stream meer over het europese mensenrechtenbeleid buitenlands beleid van de eu wereldhandelsorganisatie eu-rusland vladimir poetin anna paulowna van rusland peter de grote peter-i-van-rusland europese commissie europees parlement raad raadsformatie aangepaste niet met het onderwerp zou moeten bezighouden raad buitenlandse zaken kati piri (pvda) beleid buurlanden relatie eu-rusland oostelijk partnerschap buitenlands beleid : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 386 voor - rusland - in 0.0328671932220459 seconden.

Rusland

Doorverwijspagina ... rusland - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Relatie EU-Rusland

Vanaf 2014 botsten de EU en Rusland meermaals over de annexatie van Oost-Oekraïne en de Russische steun aan de separatisten. Ook de mensenrechtensituatie in Rusland zorgt voor veel kritiek. Het neerstorten van de MH17 in Oost-Oekraïne in 2014 en het moeizame onderzoek naar de toedracht droegen bij aan een killere relatie. ... eu- rusland - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Anna Paulowna van Rusland

Anna Paulowna (Russisch: Anna Pavlovna) (Sint-Petersburg, 18 januari 1795 — Den Haag, 1 maart 1865), Grootvorstin van Rusland, behorend tot het Huis Romanov, was als echtgenote van koning Willem II van 1840 tot 1849 koningin der Nederlanden. ... paulowna van rusland - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Peter de Grote
Peter I van Rusland ... de grote peter i van rusland - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Buitenlands Beleid
Europese landen voeren in diverse samenwerkingsverbanden gezamenlijk een buitenlands beleid, dat onder andere gericht is op het wereldwijd bevorderen van democratie en mensenrechten, het stimuleren van vrije en eerlijke internationale handel, en het garanderen van vrede en veiligheid. ... aanpak vluchtelingencrisis relatie eu-oekraine relatie eu- rusland - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Beleid buurlanden
Het beleid dat zich richt op de buurlanden die niet lid zullen worden van de Europese Unie heet officieel het Europees Nabuurschapsbeleid ( European Neighbourhood Policy of ENP ). Het dateert van 2004 en is sindsdien meerdere malen herzien. ... doorvoerlanden voor onze aardolie (midden-oosten), of aardgas ( rusland - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wereldwijde uitgaven aan defensie en wapens 2015
Het lijkt erop dat het Westen Rusland opnieuw als vijand nummer 1 heeft verklaard en dat onze defensiebegrotingen daarom verruimd moeten worden. Om een en ander in het juiste perspectief te zetten hieronder wat statistieken over de defensiebudgetten van betreffende landen. ... aan defensie en wapens 2015 het lijkt erop dat het westen rusland - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Relatie EU met andere landen
De Europese Unie onderhoudt contacten met vrijwel alle andere landen buiten de EU. Met sommige landen (of werelddelen) bestaan intensievere contacten, bijvoorbeeld omdat het gaat om belangrijke landen in de internationale politiek of omdat er een intensieve handelsrelatie is. ... eu-afrika relatie eu-china relatie eu-ijsland relatie eu- rusland - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
constructivisme
Het constructivisme is een omstreeks 1913 in Rusland ontstane kunstrichting van de moderne kunst die voor schilder- en beeldhouwkunst de beperking tot puur geometrische vormen in hun compositie of constructie verlangde. ... het constructivisme is een omstreeks 1913 in rusland - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Centraal-Azië
Centraal-Azië is een regio van Azië dat zich uitstrekt vanaf de Kaspische Zee in het westen tot Centraal-China in het oosten en van het zuiden van Rusland in het noorden tot het noorden van Pakistan in het zuiden. ... westen tot centraal- china in het oosten en van het zuiden van rusland - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Commissie-Barroso I (2004-2010)
Deze Europese Commissie trad op 22 november 2004* aan en bleef tot 10 februari 2010 in functie. In de commissie zaten voor het eerst leden uit de tien landen die in 2004 tot de Europese Unie waren toegetreden. ... de gevolgen van de financiele crisis van 2008, de relatie met rusland - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Hot issues
Bij het vormgeven van de Europese Unie beschikken de lidstaten niet over een voorbeeld dat zij eenvoudigweg kunnen volgen. Successen wisselen zich dan oo … ... unie. beleid buitenland relatie eu-oekraine relatie eu- rusland - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Polen
Polen (Pools: Polska; Engels: Poland) is een land in Midden-Europa. In het westen wordt het begrensd door Duitsland (Oder-Neissegrens), in het zuiden door Tsjechië en Slowakije, in het oosten door Litouwen, Wit-Rusland en Oekraïne en in het noorden door de Oostzee en door Rusland (exclave Kaliningrad). In poëzie wordt Polen ook wel Lechia genoemd. ... door tsjechie en slowakije, in het oosten door litouwen, wit- rusland - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Sint-Petersburg
Sint-Petersburg is na Moskou de belangrijkste stad van Rusland en is een belangrijk industrieel, wetenschappelijk en cultureel centrum. De stad is met zijn architectuur uit de 18e en 19e eeuw, zijn grachten, zijn lange rechte straten, tuinen, parken en paleizen een toeristische trekpleister van belang. ... sint-petersburg is na moskou de belangrijkste stad van rusland - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO)
De Noord-Atlantische Verdrags Organisatie (NAVO) werd in 1949 opgericht met als doel door onderlinge samenwerking de veiligheid van niet-communistische landen van Europa tegen eventuele agressie van de Sovjet-Unie te waarborgen. ... te bevorderen. door de verslechterde relatie met (vooral) rusland - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Peredvizjniki
Peredvizjniki (De Zwervers of De Trekkers) De Zwervers waren een groep van Russische kunstschilders uit de laat 19e - begin 20e eeuw wiens kunst tot het Realisme wordt gerekend. ... rond 1860 waren de opleidingen tot professioneel kunstenaar in rusland - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
El Lissitzky
... werd geboren in een kleine joodse gemeenschap bij smolensk, rusland - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Energie-unie: veiligstellen van de Europese energievoorziening
Een van de hoofddoelen van de Commissie-Juncker is het realiseren van een energie-unie. Daarmee moet heel Europa verzekerd worden van een betrouwbare energievoorziening. Bovendien moeten de EU-lidstaten een overgang maken van fossiele naar duurzame energie. ... van import uit landen waarmee de relatie moeizaam is ( rusland - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Finse kunst
Finse Kunst Finland was van 1200 tot 1809 een deel van het Zweedse Rijk. De positie van het Finse volk was zwak in de tijd dat Finland deel uitmaakte van Zweden. ... en geestelijke literatuur in de finse taal. in 1809 veroverde rusland - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Chaïm Soutine
... 1918 chaim soutine (eigenlijk chaim soutin) (smilowitchi, wit- rusland - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Raad van Europa (RvE)
De Raad van Europa is in 1949 opgericht om de democratie en de mensenrechten in geheel Europa te bevorderen. Dit orgaan is géén onderdeel van de Europese Unie en moet niet verward worden met de Raad van de Europese Unie of de Europese Raad. ... eu (bijna vijftig), namelijk alle landen van europa, inclusief rusland - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Associatie-overeenkomst EU-Oekraïne
Tussen de Europese Unie en Oekraïne is in juni 2014 een associatie-overeenkomst (ook wel 'associatieverdrag') gesloten. Het associatieverdrag zorgt voor verregaande politieke en economische samenwerking tussen de EU en Oekraïne. ... het verdrag leiden tot een slechtere relatie tussen de eu en rusland - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Russische revolutie
Russische Revolutie ... de russische revolutie was een politieke omwenteling in rusland - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Henryk Wieniawski
Of Henri Wieniawski, Pools joodse violist en componist. (Lublin 10.7.1835 - Moskou 31.3.1880) Hij ving zijn muzikale opleiding aan in Lublin en werd in 1843 leerling bij Clacel aan het Parijse conservatorium, waar hij vioollessen en later ook compositie en harmonie volgde. ... wieniawski trad op in frankrijk, duitsland, engeland, rusland - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 45