YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: ruppert kabinetsformatie tjeenk willink beel de gaay fortman de koning bos willem scholten raad van state donner scholten arp den uyl discussies rond de raad van state schippers mollerus van reenen van lynden van sandenburg staf stikker herkomst roell albeda romme van doorn van westkapelle dr. a.a.l. rutgers herman tjeenk willink van kemenade kok van swinderen de galan aeneas mackay van agt kabinet-thorbecke jo van der hoeven van panhuys fractievoorzitters van thijn leijnse veringa : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 10 van 10 voor - ruppert - in 0.00598287582397461 seconden.
Achtergrond informateurs
Sinds 1951 wordt meestal een informateur bij benoemd bij de aanvang van een kabinetsformatie. De informateur onderzoekt de mogelijkheden om een formatie te vormen. Benoeming van een informateur gebeurt ook vaak als er een tussentijdse crisis is ontstaan. ... te treden had afgewezen, werd zijn partijgenoot, staatsraad m. ruppert - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Vicepresidenten van de Raad van State
De vicepresident van de Raad van State heeft de feitelijke leiding van dit Hoge College van Staat, het belangrijkste adviesorgaan van de regering. De vicepresident bekleedt tevens het voorzitterschap van de Afdeling Advisering van de Raad van State, die adviezen uitbrengt over onder meer wetsvoorstellen en verdragen. ... van beel werd staatsraad en oud-cnv-voorzitter marinus ruppert - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinet-Biesheuvel II (1972-1973)
Het tweede kabinet-Biesheuvel is de voortzetting van het eerste kabinet-Biesheuvel, maar zonder DS'70. Het kabinet kan worden beschouwd als een overgangskabinet tot de verkiezingen in november 1972. ... 1972) en het opstellen van begroting 1973. het kabinet benoemt ruppert - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
leden Raad van State 1862-heden
... 55 jaar scholten, mr. w. 1980-10-01 1997-07-01 53 jaar ruppert - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
H.M. (koningin Juliana) koningin Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina, koningin der Nederlanden, prinses van Oranje-Nassau, hertogin van Mecklenburg, prinses van Lippe-Biesterfeld etc.
Vorstin, die op menselijke ('gewone') manier inhoud wilde geven aan haar taak en weinig op had met 'protocol'. Stond daardoor veel dichter bij de bevolking dan haar moeder. Verklaarde bij haar inhuldiging het moederschap net zo belangrijk te vinden als haar rol als vorstin. ... frankrijk en joegoslavie - benoemde op 4 december 1972 m. ruppert - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinet-Den Uyl (1973-1977)
De kabinetsformatie van 1972-1973 duurde 151 dagen, tot dan toe een record. Uiteindelijk werd het kabinet-Den Uyl gevormd, dat een unieke parlementaire basis had. Voor PvdA en D66 was het kabinet-Den Uyl een parlementair kabinet. ... kamer­verkiezingen 4 december 1972 benoeming (in)formateur m. ruppert - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wetenswaardigheden kabinetsformaties
Kabinetsformaties kunnen heel verschillend verlopen. Naast het staatshoofd (vroeger) en de voorzitter van de Tweede Kamer (sinds 2012) kunnen informateurs, formateurs en verkenners een rol spelen in het proces. ... van 29 november van dat jaar. fungerend vicepresident ruppert - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mr. A.A.M. (Dries) van Agt
CDA-voorman, jurist en premier van KVP-huize. Stond als hoogleraar strafrecht bekend als vernieuwingsgezind en bracht als minister van Justitie belangrijke wetten tot stand. Vicepremier in het kabinet-Den Uyl. ... afspraken worden gemaakt. als formateurs werden burger en ruppert - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Constituerend beraad
Het constituerend beraad is de bijeenkomst van alle kandidaat-ministers van een nieuw kabinet. Huiselijk wordt het wel omschreven als de oprichtingsvergadering van het kabinet. ... van het kabinet-den uyl geleid door de formateurs burger en ruppert - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
De Koning en het voorzitterschap van de Raad van State
Het voorzitterschap door de Koning dateert uit de tijd dat de Raad van State nog rechtstreeks advies gaf aan de Koning. De Koning was 'king in the council'. Sinds invoering van de ministeriële verantwoordelijkheid in 1848 kan de Koning niet meer zelfstandig advies vragen aan de Raad van State en neemt de Koning ook geen deel meer aan de werkzaamheden van de Raad. ... koningin beatrix 24-09-1980 afscheid vicepresident ruppert - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 37