YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst design roger van boxtel tweede kabinet-kok muziek mr. r.h.l.m. (roger) van boxtel eerste kamer els borst cultuur pvda d66 cda sgp groenlinks sp tweede kamerverkiezingen hans van mierlo alexander pechtold thom de graaf lijsttrekker pvdd elco brinkman vvd minister minister-president christenunie jan terlouw pvv jan pronk marleen barth hans engels h.w. tilanus arp kvp ppr mark rutte jan peter balkenende politieke partij evenredige vertegenwoordiging lodewijk asscher : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 12599 voor - roger van boxtel - in 1.21413803100586 seconden.
Zoekterm van is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
We geven maximaal 8000 resultaten op deze zoektermen.

Mr. R.H.L.M. (Roger) van Boxtel

Roger van Boxtel (1954) was van 7 juni 2011 tot 9 juni 2015 Eerste Kamerlid voor D66. Hij was toen fractievoorzitter. In 1994-1998 was de heer Van Boxtel Tweede Kamerlid (woordvoerder volksgezondheid en minderhedenbeleid) en vicefractievoorzitter. ... r.h.l.m. ( roger - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Lijsttrekker van een partij

Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. ... lijsttrekker van d66. voor hem was het thom de graaf die roger - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekkers D66
Sinds 24 juni 2006 is Alexander Pechtold lijsttrekker van D66. Voor hem was het Thom de Graaf die Roger van Boxtel versloeg in november 2001 bij de verkiezingen van de nieuwe lijsttrekker. De Graaf was in 2002 en 2003 lijsttrekker. ... lijsttrekker van d66. voor hem was het thom de graaf die roger - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Niet-aanvaarde benoeming als Tweede Kamerlid
Een gekozene is niet verplicht zijn zetel in te nemen en het is meer dan eens voorgekomen dat iemand afzag van de Tweede Kamerzetel. In de regel ging het na verkiezingen om één of twee personen, die daar meestal om persoonlijke redenen van af zagen. ... in 1999 werd hij alsnog lid. in 2002 zagen de bewindslieden roger - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
D66 en Eerste Kamerverkiezingen 2011
D66 haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 23 mei 2011 5 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Roger van Boxtel. D66 had voor de verkiezingen 2 zetels in de Eerste Kamer. ... van 23 mei 2011 5 zetels in de eerste kamer. lijsttrekker was roger - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerverkiezingen 2011
Op maandag 23 mei 2011 werd een nieuwe Eerste Kamer gekozen. De (gedoog)coalitie VVD-CDA-PVV kreeg 37 zetels, net een zetel te weinig voor een meerderheid: De PVV komt voor het eerst in de Eerste Kamer met 10 zetels. ... de graaf 21.709 13,0 10 0 sp tiny kox 17.187 10,3 8 12 d66 roger - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Democraten 66 (D66)
Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. Sinds zijn verkiezing tot lijsttrekker op 24 juni 2006 is Alexander Pechtold politiek leider. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. ... zetels percentage 2015 thom de graaf lijst 2015 10 13,0 2011 roger - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mr. J. (Jacob) Kohnstamm
Vooraanstaande D66-politicus. Zoon van een bekende voorvechter van de Europese gedachte. Advocaat en op betrekkelijk jonge leeftijd Tweede Kamerlid. Nadat hij in 1982 niet was herkozen enige tijd partijvoorzitter. ... en verzekeringskeuringen. dit voorstel werd, verdedigd door roger - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerfractie Democraten 1966 (D66)
Democraten 1966 (D66) is vanaf 11 mei 1971, met uitzondering van de periode van 19 september 1977 tot 16 september 1980, in de Eerste Kamer vertegenwoordigd. ... einde functie 1 th.c. (thom) de graaf 2015-06-09 2 r.h.l.m. ( roger - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Roger Somville

Roger Somville (1923) Frans- Belgische graficus, schilder, tekenaar en tapijtontwerper. Neo- expressionistische stijl. Geboren in Schaarbeek ( Brussel). Roger Somville (°13-11-1923) is één van de meest prominente kunstenaars en ongetwijfeld de meest bekende uit Franstalig België. ... roger - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Roger Glover

Roger Glover (30 november 1945) is een Brits muzikant. Hij is voornamelijk bekend geworden als bassist van de hardrock band Deep Purple, maar scoorde in 1974 ook een hit met de single Love is all. Glover werd geboren te Brecon (Wales) en groeide op in de pub van het gezin Glover, waar hij diverse lokale bands kon zien optreden. ... roger - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Roger Sessions

Amerikaans componist, criticus en pedagoog, geboren Brooklyn 28 december 1896, gestorven Princeton, New Jersey, 16 maart 1985 Roger Sessions ( 1896-1985) is een van de muzikale giganten van de 20ste eeuw, een componist van diepgaande emotie, onbuigzame eerlijkheid en volmaakt vakmanschap. ... roger - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Roger Desormiere

Roger Désormière geb. 13-9-1898 in Vichy, gest. 25-10-1963 in Parijs Frans dirigent en componist Désormière was leerling van Charles Koechlin. Hij was lid van de École d'Arceuil. Op jonge leeftijd componeerde hij enkele liederen ( Quatrains de Francis Jammes). ... roger - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Roger Daltrey

Roger Harry Daltrey, CBE ( Londen, 1 maart 1944) is een popmuzikant en is voornamelijk bekend als mede-oprichter en leadzanger van een Engelse Rockband, genaamd The Who. Daltrey heeft ook geprobeerd om een solocarrière op te bouwen, maar deze was minder succesvol. ... roger - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Roger Quilter

Roger Quilter

Engelse componist, geboren Hove, Sussex 1 november 1877, gestorven Londen 21 september 1953 Quilter's reputatie in Engeland is voornamelijk gestoeld op zijn liederen en zijn lichte muziek voor orkest, zoals zijn Children's Overture, waar melodieën van kinderrijmpjes doorheen verweven zijn. ... roger - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Roger Cremers

Roger Cremers werd geboren in 1972 te Susteren. Woont en werkt in Amsterdam. Academie Beeldende Kunst, Maastricht (1990-1995) Masterclass Richard Deacon, Biennale van Europese kunstacademies, Maastricht (1993) Rijksacademie van Beeldende Kunsten, Amsterdam (1996-1997) Verbleef ruim een jaar in Atelier Holsboer, Parijs, mede dankzij steun van het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst en het Institut Néerlandais. ... roger - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Roger Whittaker

Engelse zanger met bijzonder en donker stemgeluid. Met 'I Don't Believe in 'If' Anymore' ( 1970), 'The Last Farewell' (1975) heeft hij wereldwijd grote hits. Roger Whittaker (1936) groeit op in Afrika en vertrekt op 23-jarige leeftijd naar Engeland om te studeren. ... roger - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Roger Raveel

Belgisch schilder en grafisch kunstenaar, geboren op 15 juli 1921 in Machelen-aan-de-Leie, een dorp nabij Gent waar hij tot op heden woont en werkt. Zijn werk wordt gekenmerkt door een opzettelijk integreren van de leegte in het kunstwerk, bv. ... roger - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Roger Fry

zelfportret, 1928 Engels kunstschilder en kunstcriticus, geboren 14 december 1866 in Londen - overleden 9 september 1934 in Londen. Roger Fry, volgens kunsthistoricus Kenneth Clark "veruit de meest invloedrijke kunstcriticus sinds John Ruskin", hoorde bij de Bloomsburygroep, was kunstkenner van de schilderkunst voor 1800 en werd een van de eerste pleitbezorgers in het Verenigd Koninkrijk van de (toentertijd) moderne Franse kunst waarvoor hij de term Postimpressionisme introduceerde. ... roger - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
De 'Paascrisis'
Op 22 maart 2005 kreeg het voorstel in tweede lezing tot het uit de Grondwet halen van de burgemeestersbenoeming geen tweederde meerderheid in de Eerste Kamer. Een dag later trad minister De Graaf (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties) af. ... roger - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Roger Parry

Surrealistische Franse fotograaf Roger Parry, geboren in Parijs in 1905, volgde van 1919-1923 een artistieke opleiding, vooral gericht op de grafische en de decoratieve kunsten eerst aan de school Germain Pilon en daarna aan de École nationale des Arts décoratifs. ... roger - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

R. (Roger) Briesch

in de periode 2002-: voorzitter Economisch en Sociaal Comité EU ... ( roger - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Roger Bissiere

Frans schilder en schrijver, geboren 22 september 1886 Villeréal, Lot-et-Garonne - overleden 2 december 1964 in Boissièrettes bij Marminiac, departement Lot. ... roger - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Roger Wittevrongel

Poort met rode streep, 1973, 150x250cm, acrylverf op doek Belgisch schilder, tekenaar en graficus, geboren 23 april 1933 in Blankenberge in België. Roger Wittevrongel is een belangrijk vertegenwoordiger van het hyperrealisme in België. ... roger - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 1