YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: burger oud ritmeester column p&phet aftreden van een politieke krullenjongen staf het aftreden van een politieke krullenjongen van riel in 't veld vermeer kranenburg de gou heerma minister leers van gelderen van velzen staatssecretaris van bommel tilanus wagenaar lubbers iii (1989-1994) van agt i (1977-1981) lubbers ii (1986-1989) van den tempel thorbecke van doorn rutte ii rutte i (2010-2012) tweede moties knottenbelt controle tweede kamer ministeriele verantwoordelijkheid nederhorst k.g. de vries balkenende iv (2007-2010) roethof van gijzel lubbers i (1982-1986) platvoet : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 7 van 7 voor - ritmeester - in 0.00429987907409668 seconden.
Het aftreden van een politieke krullenjongen
Bij de grondwetsherziening van 1948 werd het ambt van staatssecretaris in het leven geroepen. Zonder de ministerraad te hoeven uitbreiden, konden zodoende politieke functionarissen worden benoemd met een eigen taakgebied. ... alles mis was bij dit directoraat. voor vvd-tweede kamerlid ritmeester - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Recht van Interpellatie
Het recht van interpellatie geeft Tweede en Eerste Kamerleden de mogelijkheid om met een bewindspersoon over een onderwerp buiten de orde van de dag te debatteren. Oftewel: een onderwerp dat niet reeds op de vergaderagenda van de Kamer staat. ... de gratieverlening aan de oorlogsmisdadiger lages 1958 - door ritmeester - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1948
Bij deze Tweede Kamerverkiezingen, die nodig waren vanwege de aanstaande Soevereiniteitsoverdracht aan Indonesiƫ (en daarmee samenhangende grondwetsherziening), kwam de KVP als sterkste uit de bus. Net als in 1946 behaalde zij 32 zetels. ... vvd kwam naast oud de voormalige vrijzinnig-democraat govert ritmeester - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
O.A. graaf van Bylandt
Gelderse ambtsjonker, militair en hoffunctionaris, die in 1848 aan het einde van zijn loopbaan, op bijna 82-jarige leeftijd, tot Eerste Kamerlid werd benoemd om zodoende de regering van voldoende voorstemmers te verzekeren bij de tweede lezing van de Grondwetsherziening. ... aan de leidse hogeschool - militaire dienst, vanaf 1783 - ritmeester - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mr. F.J. (Ferdinand) Kranenburg
PvdA-politicus en bestuurder. Zoon van de staatsrechtgeleerde en Senaatsvoorzitter prof. R. Kranenburg. Was in Rotterdam advocaat en gemeenteraadslid en werd in 1951 staatssecretaris voor defensiematerieel. ... de in de tweede kamer op 23 april 1958 gehouden interpellatie- ritmeester - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Drs. M.A.J. (Menno) Knip
Menno Knip (1947) is sinds 26 oktober 2010 Eerste Kamerlid voor de VVD. Hij was onder meer burgemeester van Hasselt, Noordoostpolder en Almelo. In die laatste gemeente nam hij 1 september 2009 afscheid. ... der staten-generaal, vanaf 26 oktober 2010 officiersrangen ritmeester - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
cavalerie
de cavalerie (v.), ~s ... van de cavalerie (een kapitein bij de cavalerie heet ritmeester - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 40