YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst rembrandt van rijn rembrandts rembrandt harmensz. van rijn rembrandt rembrandt-research-project leerlingen-van-rembrandt rembrandts-leerlingen leerling-van-rembrandt geertje dircx cultuur rembrandts nachtwacht de nachtwacht dirck aertsz hendrick van uylenburgh nachtwacht jan six saskia van uylenburgh rembrandts-tronies literair film taal hoofdletter of kleine letter namen museums titus van rijn rembrandts-tekeningen mantje veldhoen soutine society-of-painters-etchers jacob adriaensz. backer rembrandts-oeuvre karel van der pluym werefkin govert flinck samuel van hoogstraeten veth pieter lastman daniel buren : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 186 voor - rembrandt - in 0.0183432102203369 seconden.
Rembrandt

Rembrandt

Rembrandt (1606/7-1669) HALLO - Noord-Nederlands (vóór 1775) etser, graveur, schilder, tekenaar en kunstverzamelaar. Onderwerpen: genrekunst, historie, landschappen, portretten, tronies. ... rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Rembrandt-Research-Project

Rembrandt Research Project Kunsthistorici bundelden hun krachten met experts uit andere disciplines om de authenticiteit te bepalen van werken die aan Rembrandt toegeschreven werden. ... rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Rembrandts-leerlingen

Rembrandts leerlingen Hoeveel leerlingen Rembrandt precies heeft gehad, is niet bekend. Maar het moeten er meer dan veertig zijn geweest. Aan de ene kant kwamen zij af op de snel groeiende roem van de meester, aan de andere kant droegen zij zelf bij aan de verbreiding van Rembrandts naam. ... rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Geertje Dircx
Huishoudster, kindermeisje van Titus, minnares van Rembrandt. Geertghe Dircx werd na de dood van Saskia aangesteld als het kindermeisje van Titus. Hij begint een relatie met haar die enkele jaren later in een scheiding eindigt. ... dircx huishoudster, kindermeisje van titus, minnares van rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Saskia van Uylenburgh
De eerste vrouw en grote liefde van Rembrandt. Moeder van Titus. Stond model voor veel van Rembrandts schilderijen. Rembrandts verblijf in het huis van Hendrick Uylenburgh heeft er zonder twijfel toe geleid, dat hij er diens jonge nichtje Saskia heeft leren kennen. ... van uylenburgh de eerste vrouw en grote liefde van rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Rembrandts-tronies

Vanaf het begin van zijn loopbaan maakte Rembrandt meer dan dertig studies van opvallende gezichten van mannen en vrouwen, zogenaamde tronies, soms aangevuld met de handen en een of ander rekwisiet zoals een boek. ... rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Hendrick van Uylenburgh
Kunsthandelaar en neef van Saskia van Uylenburgh. Rembrandt gaf vier jaar lang leiding aan zijn werkplaats. Hendrick van Uylenburgh dreef een succesvolle kunsthandel vanuit zijn huis aan de Jodenbreestraat. ... uylenburgh kunsthandelaar en neef van saskia van uylenburgh. rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Dirck Aertsz
De verzameling van Dirck Aertsz Net als veel van zijn collega's had de schilder Dirck Aertsz een kunstverzameling. Toen hij in 1644 overleed, werd er een inventaris opgemaakt van zijn collectie. ... varieerde van drie tot 170. drie mappen bevatten prenten van rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Nachtwacht
Rembrandt schilderde 'De Schutterij van Kapitein Frans Banning Cocq', beter bekend als 'De Nachtwacht', tussen 1640 en 1642. Het stuk was besteld voor de nieuwe hal in de Kloveniersdoelen, de musketiersectie van de burgerwacht. ... rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jan Six
Rijke lakenverver, dichter en mecenas, later burgemeester. Vriend en opdrachtgever van Rembrandt. Rembrandt was in de jaren veertig bevriend geraakt met Jan Six, wiens familie fortuin had gemaakt in de textielververij. ... en mecenas, later burgemeester. vriend en opdrachtgever van rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Society-of-Painters-Etchers
Engelse etskunst 1880-1930 In 1880 werd in Londen de Society of Painters-Etchers opgericht. De leden van de Society hadden als doel de kunst van het etsen uit het keurslijf van de reproductie halen en het neer te zetten als zelfstandig medium, gelijkwaardig aan de schilderkunst. ... 1900 een periode van grote bloei door. op de tentoonstelling ' rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jan Lievens
Jan Lievens (1607 - 1674) Zelfportret Jan Lievens ca. 1638 Noord-Nederlands schilder, tekenaaar, etser, houtsnedenmaker en decoratieschilder (van interieurs) Jan Lievens de Oude werd geboren in Leiden op 24 oktober 1607. ... lievens was een leerling van o.a. pieter lastman, net als rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Chaïm Soutine
... jean-baptiste simeon chardin, gustave courbet en vooral rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Pieter Lastman
Voluit: Pieter Pieterszoon Lastman, geboren en overleden te Amsterdam, Noord-Nederlands schilder, prentkunstenaar, tekenaar, decoratieschilder (van interieurs) Onderwerpen: landschappen, mythologie, religie, portretten, architectuur (als genre) Pieter Pietersz. ... is bekend vanwege zijn lessen aan jan lievens en vooral rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Samuel van Hoogstraten
Noord-Nederlands (vóór 1775) prentkunstenaar, schilder, auteur, tekenaar architectuur (als genre), genrekunst, historie, portretten, stillevens, trompe-l'oeil, landschappen, jachtstillevens, interieurs, boeren en vanitasstillevens. ... van dirck, oudere broer van jan van hoogstraten. leerling van rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Rembrandts moeder

In de tentoonstelling ' Rembrandts Moeder, Mythe en werkelijkheid' in 2005 in het Stedelijk Museum de Lakenhal wordt het raadsel rond de bijbellezende oude vrouw onderzocht. ... rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Philips Koninck
Philips Koninck (1619-1688) Noord-Nederlands (vóór 1775) prentkunstenaar, schilder, tekenaar van genrekunst, historie, landschappen, portretten, architectuur (als genre), boeren Naamsvarianten: Philips Aertsz. ... coningh, koning, konink leerling van jacob koninck i en rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
museum
Het museum (meervoud: musea of museums) is een gebouw waarin voorwerpen van culturele waarde bijeengebracht zijn en uitgestald worden. " Een museum is een permanente instelling ten dienste van de gemeenschap en haar ontwikkeling, toegankelijk voor het publiek, niet gericht op het maken van winst, die de materiele getuigenissen van de mens en zijn omgeving verwerft, behoudt, wetenschappelijk onderzoekt, presenteert en hierover informeert voor doeleinden van studie, educatie en genoegen. ... te baltimore usa. eerste museumgebouw in usa, gebouwd voor het rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Titus van Rijn
Titus Rembrandtsz. van Rijn Noord-Nederlands (vóór 1775) tekenaar, schilder en kunsthandelaar, Naamsvarianten Titus Rembrandtsz. van, Titus van, Tytus van ¦ Rhijn, Rijn, Ryn. ... van rijn titus rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Arent de Gelder
Noord-Nederlands (vóór 1775) schilder, tekenaar genrekunst, historie, portretten, landschappen architectuur (als genre) en boeren. Naamsvariant Arent de Gelder. ... arent de gelder. leerling van samuel van hoogstraten en rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Rembrandts-oeuvre

Rembrandts oeuvre Noord-Nederlands kunstenaar, geboren 15 juli 1606 Leiden - overleden 4 oktober 1669 Amsterdam, 8 oktober 1669 begraven. Leerling van Pieter Lastman, Jacob Isaacsz. ... rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Marianne von Werefkin
Marianne von Werefkin
Zelfportret, 1908 Marianna Wladimirowna Werefkina, Russische schilderes, (geboren Toela, Rusland 29 augustus 1860, gestorven Ascona, Zwitserland 6 februari 1938) behaalt een grote mate van perfectie in het realistisch schilderen, wat haar in eigen land de reputatie van Russische Rembrandt oplevert. ... schilderen, wat haar in eigen land de reputatie van russische rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Aat Veldhoen
Aat Veldhoen (1934) Nederlands graficus, schilder, tekenaar en beeldhouwer. Onderwerpen: erotiek, figuurvoorstellingen, landschappen, naaktfiguren, portretten, zelfportretten, Naamsvariant: Arie Johannes Veldhoen, Geboorteplaats/datum Amsterdam 1-11-1934, Aat Veldhoen woont en werkt aan de Wittenburgergracht, in een vier verdiepingen tellend pand dat van de kelder tot de nok vol staat met kunstwerken: etsen, schilderijen en beeldhouwwerken. ... vooral naakten en portretten, waarin de bewondering voor rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Theun de Vries
Theunis Uilke de Vries wordt geboren in 1907 in het Friese Veenwouden, het decor van de verhalen over zijn alter ego Wilt Tjaarda die in 1982 worden gebundeld. ... schrijver van een reeks historische en sociale romans (w.o. rembrandt - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 8