YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst realistische kunst russische-kunst franse kunst zwitserse-kunst oceanie aboriginal aboriginal kunst aboriginals aborigines figuratief figuratieve figuratieve kunst aboriginal art cultuur japanse kunst abstract geometrische kunst concrete schilderkunst maritieme-kunst zeegezicht ukiyo-e kakemono zeegezichten realistisch zeeschilderkunst realisme marines concrete kunst realistische muziek groningen chinees porselein chinese kunst china chinees romeinse-kunst chinese chinese kunstenaars chinese kunstenaar architectuur : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 4099 voor - realistische kunst - in 0.227393865585327 seconden.

realistische kunst

Die uitbeeldingswijze waarbij het uitgebeelde een hoog gehalte objectief herkenbare werkelijkheid bevat. De term realisme, die staat voor een type kunst dat erop mikt de ons omringende werkelijkheid zo nauwkeurig mogelijk weer te geven, is min of meer synoniem geworden met naturalisme, Het begrip stamt uit de negentiende eeuw en werd gebruikt ter typering van het werk van Gustave Courbet en een groep van schilders die iedere vorm van idealisering verwierpen en zich in plaats daarvan richtten op het leven van alledag. ... realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Russische-kunst

Russische kunst De Russische kunst bestond nog tot in de 17e eeuw voornamelijk uit iconenschilderingen. Vanaf de 18e eeuw heeft ze een enorme inhaalslag weten te maken ten opzichte van de kunstontwikkeling in West-Europa en in de 20e eeuw werd zij uiteindelijk zelfs toonaangevend voor de westerse kunstgeschiedenis. ... (1839-1915) en vladimir makovski (1846-1920) brengen door hun realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Franse kunst

Franse Kunst grotten van Lascaux De oudste overblijfselen van beeldende kunst in Frankrijk stammen uit het Paleolithicum en werden gevonden in de Dordogne en de Pyreneeën. ... jean francois millet en camille corot zich toespitsen op de realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Zwitserse-kunst

Zwitserse kunst Kunstuitingen uit het gelijknamige land. De beeldende kunst heeft, uitgezonderd de woonhuisarchitectuur en volkskunst, geen duidelijk eigen, Zwitsers karakter en richtte zich in de verschillende taalgebieden over het algemeen op de omliggende landen met dezelfde taal: zo is in Basel en Zürich de invloed van Duitsland vrij groot; het kanton Ticino vertoont een duidelijk Italiaanse inslag. ... behalve de stukken van konrad witz, die zeer realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Aboriginal kunst

Kunst van de oorspronkelijk bewoners van Australie. (Belangrijke bron van informatie over Aboriginal is: Kunst neemt in de Aboriginal cultuur een centrale plaats in en heeft dat ook altijd gedaan. ... voornamelijk uit afbeeldingen van handen en planten, er zijn realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

figuratieve kunst

Figuratieve kunst staat voor een type kunst dat erop mikt de werkelijkheid (zo nauwkeurig mogelijk) weer te geven. Zie ook realisme en fotorealisme. In de loop van de twintigste eeuw hebben diverse kunstenaars zich om uiteenlopende redenen van een realistische stijl bediend de surrealisten ( Dali), de schilders van de neue-sachlichkeit ( Schad) en de socialistisch-realisten (Mukhina). ... diverse kunstenaars zich om uiteenlopende redenen van een realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

concrete kunst

Door Max Bill geïntroduceerde term voor non- figuratieve uitbeeldingswijzen. De stroming concrete kunst, ook wel absolute kunst, abstract geometrische kunst of constructieve kunst genoemd, kenmerkt zich door een strenge geometrische vormentaal (vierkanten, rechthoeken, cirkels, driehoeken enzovoort), is doorgaans beperkt en beheerst in haar kleurgebruik en ademt planmatigheid, orde, zakelijkheid en rationaliteit. ... dat zo nauwkeurig mogelijk lijkt op de werkelijkheid. de realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
realisme
Het realisme (o)(van Lat. realis of res = ding) staat voor een type kunst en literatuur die erop mikt de ons omringende (maatschappelijke) werkelijkheid zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. ... realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Maritieme-kunst

Beeldende kunst die betrekking heeft op de zee en alles wat er aan grenst of zich er op beweegt. Maritieme kunst is zo oud als de beschaving zelf. Al dan niet kunstzinnige afbeeldingen van maritieme onderwerpen werden al door de Sumeriërs vervaardigd. ... zeer gewild in de 19e eeuw, bij rederijen en kapiteins waren realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Japanse kunst

Japanse kunst wordt vaak geroemd om de prachtige inkt schilderingen van landschappen, dieren en personen. Deze schilderingen, de sumi-e, werden gemaakt van inkt. ... 'afbeelding van de vlietende wereld' betekent. het waren realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Chinese kunst

Al in de Han-dynastie (206 v.C.- 220 n.C.) werden er, onder invloed van de Scythen, voorwerpen vervaardigd in brons met voorstellingen van dieren als inlegwerk. ... het volk was de leuze. daarbij moesten eenvoudige en vooral realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Romeinse-Kunst

Drieduizend jaar geleden bouwden de Etrusken de eerste beschaving in Italië op. De uitgestrekte necropolen (dodensteden), de overblijfselen in de graven in Toscane en omstreken, getuigen van een hoogstaande cultuur. ... de schilderingen, met name de erotische, en de neiging tot een realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Iers-Angelsaksische kunst

Book of Durrow Boekband van het Book of Durrow, 7de eeuw, Dublin, Trinity College Library Miniatuur van de evangelist Matteus uit het boek of Durrow, 7de eeuw, Dublin, Trinity College Library Miniatuur met een Leeuw uit het Book of Durrow, 7de eeuw, Dublin, Trinity College Library Ierland werd niet geteisterd door de grote volksverhuizingen. ... zin voor symmetrie, geometrische thema's en een afwijzing van realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Byzantijnen
De Byzantijnse Kunst Hoewel in Rome al in de tweede en derde eeuw na Christus tekenen aanwezig zijn van een Christelijke overtuiging, kan er pas vanaf het jaar 313 van een duidelijke Christelijke beschaving gesproken worden. ... vormen, de afbeelding van het menselijk gelaat levendiger en realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Magisch-Realisme
De term wordt vooral gebruikt als aanduiding voor een aantal Nederlandse schilders die vanaf de jaren '20 en '30 actief waren. Temidden van een kunstwereld waarin steeds abstracter en expressiever geschilderd werd, grepen de magisch realisten juist terug op het realisme. ... daisne. ook simon vestdijk en bordewijk schreven magisch- realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Verisme
in de beeldende kunst Verisme: het verisme is een realistische en levensechte weergave. Het begrip slaat vooral op een stroming binnen de Nieuwe Zakelijkheid ( neue-sachlichkeit )in de jaren '20, waarbij een sociaal-kritische geëngageerde houding aan het licht kwam. ... in de beeldende kunst verisme: het verisme is een realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Roger Somville
Roger Somville (1923) Frans- Belgische graficus, schilder, tekenaar en tapijtontwerper. Neo- expressionistische stijl. Geboren in Schaarbeek ( Brussel). Roger Somville (°13-11-1923) is één van de meest prominente kunstenaars en ongetwijfeld de meest bekende uit Franstalig België. ... na de meidagen "68 organiseerde hij de " mouvement realiste" ( realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jan Wolkers
Jan (Hendrik) Wolkers Nederlandse schrijver, dichter en kunstenaar, beeldhouwer, medailleur, schilder, illustrator, non-figuratief, dieren en figuurvoorstellingen, geboren 26 oktober 1925 Oegstgeest - overleden 19 oktober 2007, Westermient, Texel. ... monumenten, sculpturen en schilderijen. zijn aanvankelijke realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jörg Immendorff
Duitse schilder en beeldhouwer, geboren 14 juni 1945, Bleckede (bij Lüneberg) - overleden 28 mei 2007 in Düsseldorf waar hij woonde en werkte. Immendorf was een groot voorstander van een politiek georienteerde kunstenaar en was één van de succesvolste artiesten ter wereld. ... boodschap goed over te laten komen, kiest immendorf voor een realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Duane Hanson
Amerikaanse popart kunstenaar, geboren 17 januari 1925 Alexandria (Minnesota), gestorven 06 januari 1996 Boca Raton (Florida). ''Ik dupliceer het leven niet, ik geef de menselijke waarden weer. ... aan te staren. sociale context duane hanson is in zijn hyper realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

schilderkunst

De schilderkunst is een soort beeldende kunst en omvat alle artistieke technieken waarbij kleuren op een ondergrond aangebracht worden om een beeld te creëren. ... jean francois millet en camille corot zich toespitsen op de realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Marc Chagall
Marc Chagall
Marc Chagall ( foto: Carl Van Vechten, 1941) Berlioz, fantasy on "The Tempest". Chagall. part n°1. ( Frans schilder van Russisch- Joodse afkomst, geboren 7 juli 1887 te Liosno - overleden 28 maart 1985 in Saint-Paul-de-Vence. ... in deze werken de werkelijkheid in beeld op een volkse en realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Fernand Léger
Jules Fernand Henri Léger Ballet mecanique (1924) Fernand Leger - Part 1 Frans kunstschilder geboren 4 februari 1881 te Argentan (Normandië) - overleden 17 augustus 1955 in Parijs. ... aan muurschilderingen. vanaf 1927 worden zijn werken steeds realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
constructivisme
Het constructivisme is een omstreeks 1913 in Rusland ontstane kunstrichting van de moderne kunst die voor schilder- en beeldhouwkunst de beperking tot puur geometrische vormen in hun compositie of constructie verlangde. ... gravo, pevsner en tatlin publiceerden in 1920 in het ' realistische - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 20