YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: design antidesign contra-design radical-design anti-design gruppo strum 2009 latijn frans memphis ettore sottsass global tools sottsass de lucchi michele de lucchi riccardo dalisi alchimia studio alchimia alchymia studio alchymia superstudio otl aicher aicher otto aicher paolo deganello kunst architectuur andrea branzi branzi moma museum-of-modern-art literair kabinet-balkenende iv toegepaste kunst designer meubels ontwerpers ontwerper meubelontwerper industriele vormgeving : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 1207 voor - radical design - in 0.083594799041748 seconden.

anti-design

Anti-Design Een beweging die opgang maakte in Italië in navolging van Ettore Sottsass's meubeltentoonstelling in Milaan in 1966. Sottsass was de voorloper van verschillende kleinere individuele groeperingen die in 1980 in de memphis beweging samensmolten. ... anti-design werd echter pas een avant-garde groep toen er aan het eind van de jaren '60 in italie verschillende radical-design groepen werden gevormd. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gruppo Strum
Radical design groep, opgericht in 1963 in Turijn. De belangrijkste vertegenwoordigers van Radical Design waren de ontwerp- en architectuurgroepen Superstudio, Archizoom, UFO (opgericht in 1967 in Florence), Gruppo 9999 (opgericht in 1967 in Florence), Cavart (opgericht in 1973 in Padua), Libidarch (opgericht in 1971 in Turijn) en Gruppo Strum. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Global Tools
Italiaans designproject en designschool, opgericht in 1973 - opgeheven in 1975. Global Tools was een samenwerkingsverband tussen de verschillende Italiaanse tegenbewegingen, twee tijdschriften en verschillende ontwerpers met als doel 'een netwerk van ateliers in Florence op te zetten ter bevordering van het technisch gebruik van natuurlijke materialen en hun specifieke toepassingen'. ... in italie waren rond 1970 verschillende radical-designgroepen als archizoom, superstudio, gruppo strum, ufo, 9999 en zziggurrat opgericht die het concept van design en archite - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Memphis
Memphis
Memphis was de ontwerpstudio en een ontwerpersgroep (1980/81-1987/88), die door Ettore Sottsass werd opgericht met het doel de Radical Design-beweging nieuw leven in te blazen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Ettore Sottsass
Ettore Sottsass
Oostenrijks- Italiaanse architect, designer, schrijver en kunstenaar, geboren 14 september 1917 te Innsbrück in Oostenrijk - overleden 31 december 2007 in Milaan. ... in de jaren '70 was hij de leidende figuur van de radical design-beweging en tijdens de jaren '80 was hij de belangrijkste representant van de postmodernistische ontwerpers. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Riccardo Dalisi
Italiaanse designer, geboren 1 mei 1931 in Potenza. Dalisi, medeoprichter van Global Tool, wordt wel een poëtisch ontwerper genoemd, met als inspiratiebron het werk van Gaudi en als specialiteit het vormgeven in glas. ... begin jaren '70 was hij betrokken bij de groep radical design in napels en experimenteerde hij met 'tecnica povera' door groepen vormgevers te laten samenwerken met straatkinderen in - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Michele de Lucchi
Michele de Lucchi
Italiaans architect en ontwerper, geboren in 1951, te Ferrara. In de periode van de Radical Design en experimentele architectuur, was De Lucchi een stuwende kracht achter 'Gruppo Cavart' en een van de grondleggers van ' Memphis' en ' Alchimia', de groep ontwerpers wier ideeën en ontwerpen de design-scene wereldwijd beïnvloedden in de jaren '80. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Superstudio
Superstudio
Radicale experimentele architectuurgroep, opgericht in december 1966 in Florence door Adolfo Natalini (geb. 1941) en Christiano Toraldo di Francia (geb. 1941). - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Otl Aicher
Otl Aicher
Duitse grafische vormgever, (Ulm 13 mei 1922 - Rotis 1 september 1991) Otl Aicher was een van de leidinggevende vormgevers van de 20e eeuw. Hoewel Aicher voornamelijk werkte als productvormgever, werd hij vooral bekend door zijn grafische symbolen voor de Olympische Spelen in München in 1972 welke bestaan uit universeel herkenbare pictogrammen. ... zijn onderwijs en werken over ontwerptheorie vielen op door de promotie van utopische idealen en, uiteindelijk, radical design. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Alchimia
Studio Alchymia Opgericht in Milaan in 1976 door de architect Alessandro Guerriero (1943) als een galerie. Guerriero boodt designers de ruimte om hun prototypes tentoon te stellen en hen op die manier te bevrijden van de druk van de industrie. ... de politiek geladen, elitaire en bewust intellectuele ontwerpen van studio alchimia bracht een tweede golf van radical design teweeg in milaan in de tweede helft van de jaren zeventig en leidde ertoe dat anti-design in de jaren '80 populair werd, - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Paolo Deganello
Italiaanse designer, geboren in 1940 in Este (padua). Bekende ontwerpen van Paolo zijn de opklapbare stoel AEO (1973), de multifunctionele stoel Torso (1982) en de Artifici tafels (1985). ... in 1966 richtte hij in florence samen met de architecten andrea branzi, gilberto corretti ( 1941) en massimo morozzi ( 1941) de radical-designgroep archizoom op. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Moma
In 1929 werd in Manhattan het Museum of Modern Art (MoMA) New York opgericht door haar directeur Alfred H. Barr. Het Museum of Modern Art is een van de meest toonaangevende musea voor moderne en hedendaagse kunst ter wereld. ... erse lezingen in het museum en in 1972 vond de beroemde expositie 'italy; the new domestic landscape' plaats, een eerbetoon aan radical design. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Andrea Branzi
Andrea Branzi
Italiaanse architect en ontwerper, geboren 1938 Florence Branzi's meubelontwerpen, architectuur en standsplannen zijn beroemd over de hele wereld. De meubelontwerpen van Archizoom hebben veel fantasie en zetten zich af tegen de moderne meubelontwerpen. ... 1941) deel uit van de radical design-groep archizoom, de eerste bekende internationale avant-gardistische ontwerpersgroep. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

design

De, het design (m en o) - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

groen design

Groen Design - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Pop-Design

Pop Design Jeugdige ironische design stijl uit de jaren '60 die een reactie was op het serieuze Good Design van de jaren '50. Motto van Pop Design was "vandaag gebruiken, morgen weggooien". - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Total-Design

Total-Design

Total Design (sinds 2000 Total Identity) Nederlands multidisciplinair ontwerpbureau, in 1963 opgericht in Amsterdam door Friso Kramer (geb.1922), grafisch vormgever Benno Wissing (geb. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
NPK-Design

NPK-Design

n¦p¦k Industrial Design Ontwerpbureau door Peter Krouwel en Wolfram Peters in 1978 opgericht in Delft als 'Peters en Krouwel'. Anno 2003 is het bureau voor industriële vormgeving gevestigd in Leiden, zijn er 45 mensen werkzaam en luidt de officiële naam ' npk industrial design'. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Landmark-design

Landmark design ... Rotterdams ontwerpbureau, opgericht in 1987-1988 door Jan L.Th. A. Lucassen, T. Haas, Ir. T. Groothuizen and Ir. M. Vroom als Landmark Design & Consult. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Landmark Design

Rotterdams ontwerpbureau, opgericht in 1987-1988 door Jan L.Th.A. Lucassen, T. Haas, Ir. T. Groothuizen and Ir. M. Vroom als Landmark Design & Consult. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Good Design

Good Design

Design gebaseerd op een rationele benadering van het ontwerpproces. In Good Design worden producten gecreëerd overeenkomstig de formele, technische en esthetische principes die gewoonlijk geassocieerd worden met het Modernisme. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Red-Dot-Design-Award

Red Dot Design Award De red dot award is een internationaal gewaardeerde grote designprijs die elk jaar wordt toegekend in vele categorieën. Met meer dan 5.000 inzendingen in de categorieën Productontwerp, Communicatieontwerp en Ontwerpconcept is de Red Dot Awards de meest toonaangevende en grootste designwedstrijd ter wereld. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

banal design

Banale ontwerpen, Verwijst naar 'non-designed' dagelijkse gebruiksvoorwerpen. De term werd in de jaren 70 verzonnen door Alessandro Mendini die geloofde dat banale vormen impulsen konden geven aan het design. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Cubic3 design

Haags vormgeversduo (1981 - 1995). Ton Hoogerwerf en Gerwin van Vulpen studeerden beiden grafische vormgeving op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 134