YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: pvda cultuur sdap kabinet-balkenende iv groenlinks wouter bos koos vorrink vvd d66 cda kabinet-balkenende ii sp groningen andre van der louw anne vondeling kabinet-rutte ii jan peter balkenende pim fortuyn drees 2003 femke halsema hans spekman tweede kamer sgp kabinet-rutte i job cohen den uyl vdb van agt agnes kant jet bussemaker jos van kemenade jan de wit kvp arp ppr engels frans mark rutte christenunie : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 3140 voor - pvda ers wouter bos - in 0.313021183013916 seconden.
Zoekterm bos is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 vicepremier Lodewijk Asscher, die Diederik Samsom bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. ... socialer 38 24,8 regering, kabinet-rutte ii 2010 job cohen lijst 2010 iedereen telt mee 30 19,6 oppositie, kabinet-rutte i 2006 wouter bos lijst 2006 samen sterker: werken aan een beter nederland 33 21,2 regering, kabinet-balkenende iv eerdere jaren: affiches, l - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1998
De paarse coalitie behield bij de Tweede Kamerverkiezingen van 1998 haar meerderheid, ondanks fors verlies van D66 (van 24 naar 14 zetels). PvdA en VVD (beide plus acht) compenseerden dat verlies echter ruimschoots. ... ieuw solidair ouderen verbond 6.455 0,0 0 nieuwe communistische partij nederland 5.620 0,0 0 idealisten/jij 2.500 0,0 0 het kiezers collectief 1.668 0,0 0 lijsttrekkers cd hans janmaat cda jaap de hoop scheffer d66 els borst-eilers gpv gert schutte groenlinks ... r vlies sp jan marijnissen vvd frits bolkestein sen2000 jet nijpels-hezemans kandidaten tot de nieuwkomers behoordende pvda'ers wouter bos, jet bussemaker, mariette hamer en frans timmermans. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

70 jaar PvdA

PDC, februari 2016 ... verder traden leden van chu en rksp en partijloze personen toe tot de nieuwe partij. ... as na de verkiezingsnederlaag van 2002 fractievoorzitter, maar werd in oktober dat jaar bij een ledenraadpleging verslagen door wouter bos. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Jan Schaefer (1940-1994) – PvdA-politicus uit Amsterdam

Bij Uitgeverij Atlas Contact is kortgeleden een mooie biografie verschenen over wijlen PvdA-politicus Jan Schaefer (1940-1994): Het leven van Jan Schaefer, geschreven door Louis Hoeks, journalist bij Het Financieele Dagblad. ... de amsterdamse burgemeester eberhard van der laan wordt wel 'een kind van schaefer' genoemd, terwijl wouter bos ooit zei dat de pvda meer 'jan schaefers nodig heeft'. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Geschiedenis van het CDA (Christen Democratisch Appèl)
Het CDA (Christen Democratisch Appèl) is een Nederlandse christen-democratische politieke partij. Werd in 1980 opgericht als fusiepartij van KVP, ARP en CHU. ... maar het cda werd wel, mede door een groot verlies van de pvda, de grootste partij van nederland. ... de fusie kwam tot stand na jarenlange voorbesprekingen over opzet en koers van de nieuw te vormen partij. ... wouter bos de formatie van 2003 was een moeizame. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           

Wisseling politieke leiders bij de PvdA

Het wisselen van politiek leider bij de PvdA ging niet altijd zonder problemen. Per definitie betekent het vertrek van een beeldbepalend politicus onzekerheid. Drees en Den Uyl hadden een zo sterke positie en waren zo beeldbepalend dat hun opvolging direct gevolgen had voor de positie van de PvdA. ... in 2010 leek de overdracht van het leiderschap van wouter bos aan job cohen soepel te verlopen, ook al kwamen de partijleden er toen niet aan te pas. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

PvdA en Tweede Kamerverkiezingen 2010

De PvdA haalde bij de verkiezingen van 9 juni 2010 30 zetels in de Tweede Kamer. Voor de verkiezingen maakte partijleider Wouter Bos zijn afscheid uit de politiek bekend. Lijsttrekker was Job Cohen. Voor de verkiezingen had de partij 30 zetels in de Tweede Kamer. ... huld waarover renteaftrek mogelijk is naar de gemiddelde huizenprijs sociaal- en financieel-economische doelstellingen - werkgevers en vakbonden worden verantwoordelijk voor de uitvoering van de eerste ww-periode; geen veranderingen in hoogte en duur van de w - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Lijsttrekkers Partij van de Arbeid (PvdA)

In 2017 was Lodewijk Asscher lijsttrekker van de PvdA. Tijdens een ledenreferendum eind 2016 over de lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 won Asscher ten koste van Diederik Samsom. Hierop besloot Samsom afscheid te nemen van de politiek. ... daarvoor was job cohen in 2010 als lijsttrekker naar voren geschoven door de vertrekkende wouter bos. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2006
Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... flink verlies was er voor de pvda en vvd. ... de nieuwe partij voor de vrijheid van geert wilders was zeer succesvol met het binnenhalen van negen zetels. ... achtergrond na de winst bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 was de pvda van wouter bos de gedoodverfde winnaar van de tweede kamerverkiezingen. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2006-2007
Het kabinet-Balkenende IV van CDA, PvdA en ChristenUnie, kwam tot stand nadat coalities van CDA en PvdA met SP en of met GroenLinks niet mogelijk waren gebleken. Het nieuwe kabinet trad op 22 februari 2007 aan na een relatief vlotte formatie van 89 dagen. ... de vvd kampte met interne spanningen na de strijd om het lijsttrekkerschap tussen mark rutte en rita verdonk. ... op een vruchtbare samenleving met de staten-generaal.' op 28 november begon hij met zijn eerste gesprekken, waarbij pvda-leider wouter bos en sp-leider jan marijnissen een voorkeur uitspraken voor een kabinet met cda, pvda en sp. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Drs. W.J. (Wouter) Bos

Uit het bedrijfsleven afkomstige partijleider van de PvdA in de jaren 2002-2010. Werkte na een studie economie en politicologie ruim negen jaar in binnen- en buitenland voor Shell. Werd daarna Tweede Kamerlid en spoedig staatssecretaris van Financiën. ... in 2002 de eerste direct gekozen lijsttrekker van de pvda. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Politiek leider van een partij
Politiek leiders treden naar buiten toe op als het 'boegbeeld' en het aanspreekpunt van hun partij. Binnen hun partij moeten zij zorgen voor politieke eensgezindheid. ... pvda bij de pvda is de politiek leider in de regel lid van het kabinet als minister of minister-president. ... ook wouter bos combineerde het politiek leiderschap met een ministerschap (en de functie van vicepremier). - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

PvdA en Tweede Kamerverkiezingen 2006

De PvdA haalde bij de verkiezingen van 22 november 2006 33 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Wouter Bos. Het verkiezingsprogramma was getiteld 'Samen sterker - werken aan een beter Nederland'. ... ten eerste wilde de pvda de rol van de overheid verkleinen, daarnaast lag er minder nadruk op immigratie, integratie en veiligheid. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekker van een partij
Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. ... eerder, in 1986, stonden bij de pvda zowel lijsttrekker joop den uyl als nummer twee wim kok op de verkiezingsaffiches. ... daarvoor was job cohen in 2010 als lijsttrekker naar voren geschoven door de vertrekkende wouter bos. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Verkiezingen Tweede Kamer 1918-2017
Van alle verkiezingen in de Tweede Kamer sinds 1918 is een beschrijving te vinden, waarbij tevens een aantal kerngegevens is opgenomen. Om enige structuur aan te brengen in de veelheid van verkiezingen is een onderverdeling gemaakt naar periode. ... de pvda wint flink, maar blijft drie zetels achter bij de vvd. ... databank 'verkiezingsuitslagen tweede kamer 1848-1948' op www.historici.nl zetelverdeling 1946-heden periode 1994-2017: grote verschuivingen tweede kamerverkiezingen 2017 op 15 maart 2017 waren er tweede kamerverkiezingen. ... met de nieuwe lijsttrekker wouter bos boekte de partij 19 zetels winst en kwam op 42 zetels. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Regering
De regering is het centrale bestuur van ons land en bestaat uit de Koning en de ministers. Omdat de Koning onschendbaar is en de ministers verantwoordelijk zijn, wordt het kabinet, de ministers en de staatssecretarissen, in de praktijk ook vaak regering genoemd, bijvoorbeeld de regering-Balkenende. ... huidig kabinet kabinet-rutte ii (2012-heden) dit kabinet werd door vvd en pvda gevormd na de verkiezingen van 12 september 2012. ... informateurs henk kamp (vvd) en oud-pvda-leider wouter bos werden door de tweede kamer benoemd. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2010
Op 9 juni 2010 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. Deze waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende IV. Op 20 februari 2010 kwam er met de Uruzgan-crisis een einde aan deze Christelijk-sociale coalitie. ... de pvda-bewindslieden traden uit het kabinet. ... de breuk tussen de coalitiepartijen bleek onherstelbaar. ... voor de verkiezingen maakte partijleider wouter bos zijn afscheid uit de politiek bekend. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2003
Op 22 januari 2003 werden er vervroegde Tweede Kamerverkiezingen gehouden. De verkiezingen waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende I. De grote winnaar was de PvdA. Met de nieuwe lijsttrekker Wouter Bos boekte de partij 19 zetels winst en kwam op 42 zetels. ... de gevestigde partijen en hun leiders na de verkiezingsnederlagen van pvda, vvd en christenunie in mei 2002 ontstond in die partijen al snel een discussie over het p - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2012
Het kabinet-Rutte II is het eerste kabinet dat door het 'nieuwe formeren' tot stand is gekomen. De Tweede Kamer had hierbij het initiatief en de Koningin werd uit het formatieproces gehaald. Informateurs Henk Kamp (VVD) en oud-PvdA-leider Wouter Bos werden door de Tweede Kamer benoemd. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Vrijzinnig-Democratische Bond (VDB)
De VDB was een links-liberale partij, die in 1901 werd opgericht. In zekere zin is zij als voorloper van D66 te beschouwen. De partij werd gevormd door van de Liberale Unie afgescheiden leden en door voormalige Radicale Bonders. ... in 1946 ging de vdb met sdap en cdu op in de pvda. ... voormannen de vdb waren drucker, kerdijk, treub, bos, marchant, oud en joekes senior. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

PvdA en de Tweede Kamerverkiezingen sinds 1946

In onderstaand overzicht vindt u de belangrijkste informatie rond de PvdA en haar deelname aan Tweede Kamerverkiezingen sinds 1946. In dit overzicht staat vermeld met welke lijsttrekker, programma en kandidaten de PvdA deelnam aan de verkiezingen. ... socialer 38 24,8 regering, kabinet-rutte ii 2010 job cohen lijst 2010 iedereen telt mee 30 19,6 oppositie, kabinet-rutte i 2006 wouter bos lijst 2006 samen sterker: werken aan een beter nederland 33 21,2 regering, kabinet-balkenende iv 2003 wouter bos lijst 2003 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2003
Het kabinet-Balkenende II, met CDA, VVD en D66 als deelnemende partijen, kwam tot stand nadat een (eerste) poging om een kabinet van CDA en PvdA te formeren, was mislukt. Omdat CDA en VVD samen geen meerderheid hadden en de LPF zichzelf had gediskwalificeerd als regeringspartij werd de voormalige coalitiepartner uit Balkenende I ingeruild door D66. ... pvda-leider wouter bos wenste daarna dat, naast, een cda-informateur, ook een pvda-informateur zou deelnemen aan de gesprekken. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Profiel kandidaten Tweede Kamerverkiezingen 2017
Een profiel van de kandidatenlijsten van een aantal partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Voor deze analyse is uitgegaan van het zetelaantal dat wordt genoemd in de Peilingwijzer. ... partij max aantal zetels op 24 februari volgens peilingwijzer pvv 28 vvd 27 d66 18 cda 18 groenlinks 17 sp 13 pvda 14 50plus 10 christenunie 7 pvdd 5 sgp 5 denk 2 vnl 1 fvd 1 man/vrouw op bovenstaande kandidatenlijsten staan meer mannen dan v ... het jongste kamerlid is rens raemakers (d66, positie 17 op kieslijst) met 25 jaar, het oudste kamerlid is martin van rooijen met 74 jaar (50plus, positie 3 op kieslij ... s slot (cda) ingrid van engelshoven (d66) maarten hijink (sp) dennis wiersma (vvd) don ceder (christenunie) pieter heerma (cda) wouter koolmees (d66) halbe zijlstra (vvd) chris van dam (cda) sophie hermans (vvd) anne mulder (vvd) toon van dijk (pvv) kirsten van ... ) joba van den berg-jansen (cda) khadija arib (pvda) lodewijk asscher (pvda) achraf bouali (d66) rob de brouwer (50plus) martin bosma (pvv) malik azmani (vvd) han ten broeke (vvd) elbert dijkgraaf (sgp) gijs van dijk (pvda) thierry baudet (fvd) kathalijne bui - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
In hoeverre heeft Nederland al een gekozen minister-president?
Naar aanleiding van de discussie over de gekozen minister-president zou men zich de vraag kunnen stellen of Nederland in de praktijk niet al lang een, zij het impliciet, gekozen minister-president heeft. ... 1986 won het cda de verkiezingen met de leus 'laat lubbers zijn karwei afmaken', en bij de verkiezingen van 1998 incasseerde de pvda de zogenaamde 'premierbonus'. ... bij de verkiezingen van 2003 was pvda-leider wouter bos verwikkeld in een nek-aan-nek-race met jan peter balkenende, maar schoof bos tijdens de campagne zijn partijgenoot job cohe - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 139