YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze betrouwbare websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: design pop-design latijn 1992 muziek 2009 engels kunst frans italiaans art deco oudfrans gruppo strum taal punk new wave memphis camp cultuur oudengels oudnoors middelnederlands oudnederlands ingo maurer pierre paulin peter murdoch murdoch starck philippe starck neville brody van roijen grieks middelnederduits oudhoogduits spelen architectuur mode surrealisme antwerpse zes haim steinbach : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 1899 voor - pop design - in 0.14880108833313 seconden.

Pop-Design

Pop Design Jeugdige ironische design stijl uit de jaren '60 die een reactie was op het serieuze Good Design van de jaren '50. Motto van Pop Design was "vandaag gebruiken, morgen weggooien". - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gruppo Strum
Radical design groep, opgericht in 1963 in Turijn. De belangrijkste vertegenwoordigers van Radical Design waren de ontwerp- en architectuurgroepen Superstudio, Archizoom, UFO (opgericht in 1967 in Florence), Gruppo 9999 (opgericht in 1967 in Florence), Cavart (opgericht in 1973 in Padua), Libidarch (opgericht in 1971 in Turijn) en Gruppo Strum. ... retti, pietro derossi en riccardo rosso voor producent gufram die geinspireerd was op de bovenmaatse en uit hun verband gerukte pop-artbeelden van claes oldenburg (geb. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Memphis
Memphis
Memphis was de ontwerpstudio en een ontwerpersgroep (1980/81-1987/88), die door Ettore Sottsass werd opgericht met het doel de Radical Design-beweging nieuw leven in te blazen. ... in massaproductie wilden maken; abet ervan overtuigen nieuw laminaat te maken, bedrukt met opvallende patronen geinspireerd op popart, op-art en elektronische beeldspraak; reclamemateriaal ontwerpen en produceren, enzovoort. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Ingo Maurer
Duits industrieel ontwerper en uitvinder, geboren in 1932 op het eiland Reichenau in de Bodensee. ... de pop-art gaf hem vleugels, en met zijn fascinatie voor de gloeilamp als een "perfecte link tussen techniek en poezie" ontwierp hij i - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Pierre Paulin
Pierre Paulin
Frans architect en vormgever, geboren 9 juli 1927 in Parijs in 1927 - overleden 13 juni 2009 in Montpellier. ' Mijn favoriete ontwerp is dat wat nog gemaakt moet worden, hetzij door mij, hetzij door de toekomstige generatie' Zie ook Nederland geniet Pierre Paulin bekendheid als vormgever van enkele beroemde Artifort- meubels. ... n, door de vloeiende en sensuele elegantie van zijn zitmeubilair, vaak met het beeld van een designer die nauw verbonden is met pop en de jaren '60 en '70. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Peter Murdoch
Peter Murdoch
Peter Murdoch geboren Birmingham 1940 Engels vormgever Spotty Chair 1963 Peter Murdoch was leerling aan de Royal College of Art in Londen, waar hij in 1963 afstudeerde. ... tijdens zijn studie ontwierp hij het kartonnen kinderstoeltje spotty (1963), dat een icoon van de popart werd. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Philippe Starck
Philippe Starck
philippe starck Frans designer en architect, geboren 18 januari 1949 Parijs. Philippe Starck heeft het gemaakt. Slechts weinig ontwerpers profileren zich als Philippe Starck. ... hij is een bijzondere mix van pop-artiest, uitvinder, romantisch filosoof en misschien wel een van de beroemdste ontwerpers van een eindeloze lijst van plaatsen - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Neville Brody
Neville Brody
Helvetica Britse vormgever Een van de uitgangspunten in zijn werk is het verzet tegen de massacommunicatie en de gangbare reclame-uitingen. Brody creëert een eigen stijl van krachtige symbolen met een dominerend gebruik van letters. ... oor hem opgerichte fontworks (nu fontshop) ontwerpt hij verscheidene lettertypes waaronder: arcadia, industria, insignia, blur, pop, gothic en harlem. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Antwerpse Zes
De Antwerpse Zes is een groep belangrijke modeontwerpers die in de jaren '80 afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. In 1986 huurden de zes Belgische modeontwerpers samen een vrachtwagen en trokken naar Londen trokken, waar ze tijdens de British Design Show de aandacht van de wereld trokken. ... in 1997 ontwierp hij de kostuums voor de " pop mart" tournee van u2. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Haim Steinbach
Haim Steinbach
Amerikaans beeldend kunstenaar, geboren in 1944 in Tel Aviv, Israel. Woont in New York. Vertegenwoordiger van de shopping art, maakte aanvankelijk minimal art. ... kun je iets zeggen over je verhouding tot de popart? popart maakt duidelijk dat de populaire cultuur zo dominant aanwezig is dat er geen kunst meer kan bestaan, die daardoor on ... uriosa tevens in voor massa-produkten: vaatwerk uit de beste warenhuizen, doorsnee gebruiksvoorwerpen (...) en het verantwoorde design, opgepikt uit de anonimiteit van hun winkelbestaan. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
postmoderne kunst
Postmoderne kunst kan als historische periode gekarakteriseerd worden. De term wordt voorts ook gebruikt om alle verschillende stromingen te beschrijven die zich afzetten tegen het modernisme. ... kruithuis, 's-hertogenbosch 1984) postmodernistisch design kwam voort uit de opkomst van pop en anti-design in de jaren '60. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Pipilotti Rist
Charlotte ' Pipilotti' Rist Zwitserse video- en computerkunstenares, geboren 21 juni 1962 in Grabs, Sankt Gallen, in het het Rijndal in Zwitserland. Woont en werkt in Zürich, Neuenburg (Neuchâtel) en Los Angeles. ... naast haar werk als kunstenares is ze ook lid van de popgroep les reines prochaines. ... 1986-88 schule fur design bazel vervolgens keerde ze terug naar bazel in zwitserland om een vervolgopleiding in video te volgen (audiovisueel ontwerp). - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Peter Phillips
Peter Phillips
Geboren Birmingham 21 mei 1939 Engelse schilder bekend als Poptical-art kunstenaar die in zijn beeldcollages verwijst naar de moderne cultuur van consumptiemaatschappij en massamedia. ... zijn huis in mallorca verschijnt in verschillende tijdschriften vanwege zijn unieke design en bijzondere tuin. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Campbell's Soup Cans van Andy Warhol
Campbell's Soup Cans is een 32-delig werk van Andy Warhol dat zich bevindt in het Museum of Modern Art in New York. In juli en augustus van 1962 stelde Warhol voor het eerst zijn doeken met soepblikken van Campbell tentoon. ... de tentoonstelling die plaats vond in de ferus gallery in los angeles wordt gezien als de eerste manifestatie van popart aan de westkust van de verenigde staten. ... muriel was behalve een ambitieuze interior designer ook eigenares van de latow art gallery in de upper east side in manhattan. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Talking Heads
(1974-1991) Amerikaanse New Wave band, opgericht door David Byrne, Chris Frantz en Tina Weymouth, alle drie afgestudeerd aan de Rhode Island School of Design. - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           
Sparks
Sparks is de popgroep van de broers Ron en Russell Mael, opgericht in 1970 in Los Angeles. Beiden waren afgestudeerde kunstenaars en voorheen werkzaam als campagne-ontwerpers in de reclamewereld, hetgeen hun visuele act en pakkende popsongs verklaart. ... de albums "music that you can dance to" uit 1986 en het bijna demo achtige "interior design" (1988) kennen wel een aantal aardige songs, maar zijn verder weinig opzienbarend; want... - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Rébecca Dautremer
Rébecca Dautremer werd op 1 januari 1971 geboren in de Franse stad Gap. Aan de l'Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs ( ensad ) in Paris volgde ze een grafische opleiding. ... meneer stein maakt een marionet die op hem lijkt, maar de speelpop komt als een soort fran- [p. ... ze was vooral gepassioneerd voor fotografie, design en grafische vormgeving. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Herinneringen en J.A. Ader - Appels -1-
Op 30 december 1909 wordt Bastiaan Jan Ader in Amsterdam geboren. Hij komt in 1938 als beginnend predikant van Amsterdam naar Nieuw Beerta. In de oorlog gaat de familie Ader Joden uit Amsterdam halen en hun onderduik regelen. ... het is de tijd van de pop en de beat, de tijd van de ro-d-ys, bekend geworden door 'just fancy' en 'take her home' ook op school wordt er aan muziek geda ... 2011 verhaal: © harm hillinga † top © copyright 2008/2022/2010/2011 by nazatendevries| design by harm hillinga - (bron: NazatenDeVries)
                                                                                                                                           
Gianfranco Ferre
Gianfranco Ferre
Gianfranco Ferré Italiaanse couturier, geboren op 15 augustus 1944 geboren in Legnano (bij Milaan), Italie - overleden 17 juni 2007 Milaan. Websites: Italiaanse mode in de jaren tachtig en negentig. ... sistent- ontwerper van de accessoirelijn van walter albini ontwerpt hij unieke sieraden en riemen die het midden hielden tussen pop en design. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

design

De, het design (m en o) - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Pop

Pop of Poppy Pop groeit in de jaren zeventig ook uit tot de benaming van typische hitparademuziek; liedjes van rond de drie minuten met een regelmatig herhalend refrein en gemakkelijk in het gehoor liggende harmonieën. - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

anti-design

Anti-Design Een beweging die opgang maakte in Italië in navolging van Ettore Sottsass's meubeltentoonstelling in Milaan in 1966. Sottsass was de voorloper van verschillende kleinere individuele groeperingen die in 1980 in de memphis beweging samensmolten. ... onbekommerd gebruikten ze beelden uit de populaire cultuur, met opzet zondigend tegen de zogenaamde goede smaak. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

groen design

Groen Design - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Total-Design

Total-Design

Total Design (sinds 2000 Total Identity) Nederlands multidisciplinair ontwerpbureau, in 1963 opgericht in Amsterdam door Friso Kramer (geb.1922), grafisch vormgever Benno Wissing (geb. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 138