YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze betrouwbare websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: partij vvd d66 partij voor de dieren cda politieke partij groenlinks pvda christenunie lijsttrekker vrijzinnig-democratische bond liberale unie parlement politieke partijen katholieke volkspartij politiek leider anti-revolutionaire partij sociaal-democratische partij christelijk-historische unie de kiesraad sociaal-democratische arbeiderspartij politieke partij [nl meer over verzuiling algemeene bond overzicht partijen in tweede en eerste kamer fractie in de tweede kamer meer over opgeheven partijen cultuur tweede kamer sgp sp pvv partij voor de vrijheid muziek jan marijnissen eerste kamer mark rutte tweede kamerverkiezingen jan peter balkenende wouter bos : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 3967 voor - politieke partij nl - in 0.469519138336182 seconden.
Zoektermen politieke, partij en nl behoren tot de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!

Politieke partij

Een politieke partij is een groep van politieke geestverwanten. Politieke partijen streven vaak meer dan één doel na, zoals bevordering van werkgelegenheid, een eerlijke inkomensverdeling, een schoon milieu of het bestrijden van criminaliteit. ... zij stellen een partijprogramma en verkiezingsprogramma op en stellen kandidatenlijsten vast. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2006
Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... probeerde terugkeer van 'normen en waarden' op de politieke agenda te zetten. ... de nieuwe partij voor de vrijheid van geert wilders was zeer succesvol met het binnenhalen van negen zetels. ... na hertelling van de stemmen in enkele gemeenten en stemmen uit het buitenland, kreeg de pvda er een zetel bij en kwam het verlies op negen zetels. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Geschiedenis van de SGP (Staatkundig Gereformeerde Partij)

Op 24 april 1918 werd in Middelburg de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) opgericht. De orthodox-christelijke (reformatorische) partij wil politiek bedrijven volgens Bijbelse normen. ... schiedenis van de sgp (staatkundig gereformeerde partij) geschiedenis, politiek en vrouwenstandpunt van de oudste nog bestaande politieke partij van nederland auteur: redactie 26 april 2021 politieke geschiedenis / religieuze geschiedenis oud logo van de sgp op 24 ... kersten had tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van buitenlandse zaken een amendement ingediend voor opheffing van het nederlandse gezantschap bij het vaticaan. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
NSB (Nationaal-Socialistische Beweging) – Geschiedenis
De in 1931 opgerichte Nationaal-Socialistische Beweging (NSB) was zeker niet de enige fascistische partij die in de jaren 30 in Nederland actief was. Wie kent tegenwoordig echter De Bezem, het Frysk Fascisten Front of Zwart Front nog? ... nsb (nationaal-socialistische beweging) - geschiedenis opkomst en ondergang van de nederlandse politieke partij, 1931 tot 1945 auteur: kevin prenger 14 december 2021 actueel / nsb / politieke geschiedenis / tip / tweede wereldoorlog ... wat de geschiedenis van deze partij ons leert is dat er zelfs in het ogenschijnlijk nuchtere en gematigde nederland een voedingsbodem was voor het fascisme, de politieke ideologie die zoveel kwaadaardigheid t - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           

De Boerenpartij – de affaire-Adams

Het grote succes van de Boerenpartij bij de verkiezingen van 1966 bleek ironisch genoeg ook de oorzaak van neergang van die partij. In de zomer en herfst van dat jaar braken er conflicten uit binnen de partij. ... boerenpartij - de affaire-adams deel 4 van de serie 'de geschiedenis van de boerenpartij' auteur: jan de vetten 6 januari 2021 politieke geschiedenis / tip koekoek en adams in de auto na afloop van het debat in de eerste kamer, 4 oktober 1966 (cc by-sa 3.0 nl - sp - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Nikita Chroesjtsjov (1894-1971) – Russische president
De Russische communist Nikita Chroesjtsjov (1894-1971) stond van 1953 tot 1964 aan het roer van de Sovjet-Unie. Wie was Chroesjtsjov en wat waren de kernpunten van zijn politieke beleid? ... in de jaren 1920 en 1930 werkte nikita chroesjtsjov zich op binnen de partijkaders van de communistische partij. ... hij werkte als pijpenlegger in diverse mijnen. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Geschiedenis van de DDR (1949-1990) – Duitse Democratische Republiek
De Duitse Democratische Republiek (DDR) was een communistische staat die tussen oktober 1949 en oktober 1990 heeft bestaan. Hoe ontstond de DDR? Wat waren de voornaamste kenmerken van dit land in politiek, economisch en cultureel opzicht? ... , kenmerken, gebeurtenissen, tijdlijn, diplomatie en hereniging auteur: enne koops 1 juni 2021 ddr / duitsland / koude oorlog / politieke geschiedenis / tweede wereldoorlog korte geschiedenis van de ddr - ddr-vlag de duitse democratische republiek (ddr) was een com ... feitelijk was in april 1946, toen de sovjet-unie de duitse communistische partij (kpd) en de spd dwong om te fuseren, de duitse deling al onvermijdelijk geworden. ... oost-duits bankbiljet van 100 mark (publiek domein - wiki) de aanleiding voor het ontstaan van de brd en ddr: afzonderlijke munten cruciaal was, naast de hierboven genoemde ontwikkelingen, de in - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Hendrikus Colijn (1869-1944) – Premier tijdens de crisisjaren 1930
De energieke Nederlandse politicus, militair en zakenman Hendrikus Colijn (1869-1944) is bekend als minister-president tijdens de crisisjaren 1930 en ook wel van de vaak verkeerd geïnterpreteerde uitspraak ‘Gaat u maar rustig slapen’. ... (1869-1944) - premier tijdens de crisisjaren 1930 'gaat u maar rustig slapen' auteur: enne koops 2 december 2019 biografieen / politieke geschiedenis hendrikus colijn (1869-1944) - minister-president tijdens de crisisjaren 1930 de energieke nederlandse politicus, ... de gereformeerde workaholic colijn was jarenlang het gezicht van de anti-revolutionaire partij (arp) en minister-president tijdens vijf kabinetten in de jaren 1925-1926 en 1933-1939. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
De bezetting van Nederland 1940-1945
Op 29 mei 1940 werd in de Ridderzaal op het Binnenhof in Den Haag drie keer luid Sieg Heil gescandeerd. Daarna werd het Duitse volkslied opgevoerd, op deze symbolische locatie waar ongeveer acht maanden eerder koning Wilhelmina de troonrede van 1939 nog had uitgesproken. ... "wij willen dit land en zijn bevolking noch imperialistisch in het nauw drijven, noch aan dit land en zijn volk onze politieke overtuiging opdringen. ... igen zaten er wat beteuterd bij te midden van allerlei, veelal geuniformeerde vertegenwoordigers van het duitse leger en de nazipartij. ... de bijeenkomst in de ridderzaal vormde voor de nederlandse bevolking het officiele startschot voor de jarenlange bezetting van hun land. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Korte geschiedenis van de Moslimbroederschap (1928-heden)
Iedereen die het nieuws volgt kent de naam Moslimbroederschap. Deze organisatie ontstond in 1928 in Egypte en geldt als de meest invloedrijke politiek-islamitische beweging ter wereld. ... hassan al-banna, oprichter van de moslimbroederschap een ander leidend oprichtingsmotief was de grote onvrede met de toenmalige politieke en sociaaleconomische toestand in egypte, waar het westen - de britten in het bijzonder - veel invloed hadden. ... pvolger van al-sadat, hosni moebarak, erkende de moslimbroederschap in 1984 als religieuze organisatie, maar niet als politieke partij. ... naastenliefde was hierbij een belangrijk uitgangspunt. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Hoekse en Kabeljauwse Twisten (1345-1492)
De Hoekse en Kabeljauwse Twisten (1345-1492) is de benaming die historici hebben gegeven aan een roerige periode in de geschiedenis van het graafschap Holland en Zeeland gedurende de late middeleeuwen. ... e hoekse en kabeljauwse twisten graaf willem iv de hoekse en kabeljauwse twisten waren een ingewikkelde en langdurige strijd om politieke invloed, die begrepen moet worden tegen de achtergrond van de late middeleeuwen. ... en precies de hoeken en de kabeljauwen, zoals ze genoemd werden? en welk van beide groepen kwam bovendrijven als sterkste machtspartij? een korte geschiedenis en tijdlijn van de hoekse en kabeljauwse twisten. ... waarom brak in er in holland eigenlijk een machtsstrijd uit? wie waren er bij het conflict betrokken? wie waren precies de hoeken en de kabeljauwen, zoals ze genoe - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Guillaume Groen van Prinsterer (1801-1876) – Staatsman en historicus
De antirevolutionaire staatsman Guillaume Groen van Prinsterer (1801-1876) geldt als een van de belangrijkste Nederlandse politici uit de negentiende eeuw. Wie was deze protestantse advocaat, politicus, publicist en historicus? ... oricus "een staatsman niet! een evangeliebelijder!" auteur: enne koops 2 december 2019 biografieen / geestelijken & theologen / politieke geschiedenis / religieuze geschiedenis portret van guillaume groen van prinsterer, wilhelmus cornelis chimaer van oudendorp, 18 ... hij legde het fundament voor de anti-revolutionaire partij (arp), een gereformeerd-hervormde politieke partij die kort na zijn dood door abraham kuyper werd opgericht. ... ie was deze protestantse advocaat, politicus, publicist en historicus? en wat is zijn betekenis geweest voor de nederlandse samenleving? een korte biografie van groen van prinsterer. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Ruud Lubbers (1939-2018) – Langstzittende minister-president van Nederland
De politicus Ruud Lubbers (1939-2018) staat bekend als de tot op heden langstzittende minister-president uit de Nederlandse geschiedenis. De CDA’er was namelijk van 1982 tot 1994 minister-president. ... tende minister-president van nederland auteur: enne koops 19 februari 2021 biografieen / europese geschiedenis / koude oorlog / politieke geschiedenis ruud lubbers, november 1982 (cc0 - marcel antonisse / anefo - wiki) de politicus ruud lubbers (1939-2018) staat be ... samen met zijn vrouw ria sloot lubbers zich in deze tijd ook aan bij katholieke volkspartij (kvp) in rotterdam, omdat de lokale partij hem wilde kandideren voor de rijnmondraad. ... lubbers kreeg als politiek leider diverse bijnamen, zoals 'de oplossingenmachine, 'der macher' en, in het buitenland, de bijnaam 'ruud shock'. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Lech Walesa (1943) – Pools vakbondsleider, president & Nobelprijswinnaar
De Poolse politicus en vakbondsleider Lech Walesa is de geschiedenisboeken ingegaan als een van de belangrijkste dissidenten uit de tijd van de Koude Oorlog. ... ) - pools vakbondsleider, president & nobelprijswinnaar auteur: enne koops 2 november 2020 biografieen / koude oorlog / polen / politieke geschiedenis lech walesa tijdens een staking in 1980 (cc by-sa 3.0 pl - giedymin jablonski - wiki) de poolse politicus en vakbo ... op 18 oktober 1981 werd generaal wojciech jaruzelski, als opvolger van stanislaw kania, de nieuwe leider van de poolse arbeiderspartij. ... jaruzelski in 1981 op 16 december 1981 braken er, mede naar aanleiding van de arrestatie van walesa, grote stakingen uit in onder meer de industriestad katowice en in gdansk. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           

politieke partij

Een politieke partij is een groep mensen die zich organiseren en afspraken maakt op basis van gemeenschappelijke politieke uitgangspunten, met als doel deel te nemen aan het politiek systeem. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Politieke jongerenorganisaties

Vrijwel iedere in het Nederlandse parlement vertegenwoordigde politieke partij heeft een politieke jongerenorganisatie. Een politieke jongerenorganisatie is een organisatie voor jongeren die statutair is verbonden aan een politieke partij. ... dwars deze in 1991 opgerichte politieke jongerenorganisatie is gelieerd aan de politieke partij groenlinks. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Registratie politieke partijen

Politieke partijen of groeperingen kunnen zich bij het centraal stembureau ( de Kiesraad ) laten registreren. Bij de registratie kan de partij of groepering opgeven onder welke naam zij aan de verkiezingen wil deelnemen. ... de naam, ook wel aanduiding genoemd, komt boven dan de kandidatenlijst op het stembiljet te staan. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Opgeheven politieke jongerenorganisaties

Jongeren tussen 14 en 27 jaar met interesse in politiek kunnen lid worden van een politieke jongerenorganisatie. Deze zijn vrijwel altijd verbonden aan een politieke partij. Een politieke jongerenorganisatie heeft vier functies: scholing, rekrutering, het opkomen voor de belangen van jongeren en subsidie. ... algemeen nederlands jeugd verbond (anjv) het algemeen nederlands jeugd verbond (anjv) was een jongerenorganisatie, die jarenlang als jongerenafdeling van de communistische partij nederland (cpn) fungeerde. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Politieke Partij Radikalen (PPR)

De PPR was een radicaal-christelijke partij. De partij werd op 27 april 1968 opgericht door christenradicalen die zich hadden afgesplitst van vooral de Katholieke Volkspartij (KVP ) en in mindere mate de Anti-Revolutionaire Partij (ARP ). ... in 1990 fuseerde de ppr met cpn, evp en psp tot groenlinks. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Besluitvorming in politieke partijen

Politieke partijen spelen een centrale rol bij het uitdragen en ontwikkelen van ideeën, bij het bepalen van standpunten en bij de rekrutering van volksvertegenwoordigers. Daarvoor kennen zij eigen procedures en vormen van organisaties. ... pvv door partijleider groenlinks ledencongres congres waarbij alle leden van de partij stemrecht hebben christenunie afgevaardigdencongres congres waarin al - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Lijsttrekker van een partij

Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Politiek leider van een partij

Politiek leiders treden naar buiten toe op als het 'boegbeeld' en het aanspreekpunt van hun partij. Binnen hun partij moeten zij zorgen voor politieke eensgezindheid. ... de lijsttrekker als politiek leider in de aanloop naar tweede kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Partijen

De Nederlandse democratie is georganiseerd via een partijenstelsel. Bij de organisatie van een partij komt van alles kijken. Bijvoorbeeld de registratie bij de kiesraad, het kiezen van een (politiek) leider en/of de partijfinanciën. ... partijvorming politieke partijen een politieke partij is een groep van politieke geestverwanten. ... de naam, ook wel aanduiding genoemd, komt boven dan de kandidatenlijst op het stembiljet te staan. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Partijen in Tweede en Eerste Kamer

Omdat we in de Nederlandse politiek een stelsel van evenredige vertegenwoordiging hanteren, bestaan de Tweede en Eerste Kamer uit afgevaardigden van verschillende politieke partijen. Welke partijen in de Kamers zitten kan in theorie dus per vier jaar verschillen. ... de pvv keert zich met name tegen 'islamisering van de nederlandse samenleving', waarvan in haar ogen sprake is en zet zich verder af tegen 'links' in brede zin (subsidies, ontwikkelingssamenwerking, b - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 152