YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze betrouwbare websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: politicus cultuur frans grieks taal cda pvda latijn jan peter balkenende mark rutte kvp arp d66 groenlinks wouter bos minister-president leider jan marijnissen sp alexander pechtold ppr job cohen politieke partij rita verdonk minister wim kok lijsttrekker jesse klaver diederik samsom hans van mierlo ruud lubbers sgp lodewijk asscher joop den uyl sybrand van haersma buma kees van der staaij pim fortuyn emile roemer tweede kamerverkiezingen femke halsema : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 2516 voor - politiek leider - in 0.26385498046875 seconden.
Zoektermen politiek en leider behoren tot de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
Lijsttrekker van een partij
Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

caudillo - (militair-politiek leider)

caudillo [militair-politiek leider] {1886} < spaans caudillo, ouder cabdillo < latijn capitellum ( vgl. cadet). - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

Politiek leider van een partij

Politiek leiders treden naar buiten toe op als het 'boegbeeld' en het aanspreekpunt van hun partij. Binnen hun partij moeten zij zorgen voor politieke eensgezindheid. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Wisseling politieke leiders bij de PvdA

Het wisselen van politiek leider bij de PvdA ging niet altijd zonder problemen. Per definitie betekent het vertrek van een beeldbepalend politicus onzekerheid. Drees en Den Uyl hadden een zo sterke positie en waren zo beeldbepalend dat hun opvolging direct gevolgen had voor de positie van de PvdA. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

communistenleider

1.0: leider van de communisten communistenleider 1.0 (politiek) iemand die de communisten leidt; leider van de communisten; leider van een communistische partij. - (bron: ANW)

                                                                                                                                           
Fractievoorzitters Tweede Kamer
Een fractievoorzitter is de leider van zijn fractie, een groep Kamerleden van dezelfde partij. Hij of zij voert het woord bij belangrijke debatten, zoals over de regeringsverklaring en bij de algemene beschouwingen over de rijksbegroting. ... als een partij geen deelneemt aan de regering, is de fractieleider in de tweede kamer tevens de politiek leider van zijn partij. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Algemene Politieke Beschouwingen

In de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) worden in het parlement de hoofdlijnen van het kabinetsbeleid besproken. Daarbij wordt meestal veel aandacht besteed aan de overheidsfinanciën en sociaaleconomische onderwerpen. ... een tweede kamerlid noemde in de wandelgangen de toenmalige premier wim kok om deze reden ooit de fidel castro (de cubaanse leider die bekend staat om zijn marathontoespraken) van de lage landen. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijvoorzitter
Een partijvoorzitter is de voorzitter van het bestuur van een politieke partij. Een belangrijke taak van de partijvoorzitter is dus om leiding te geven aan de 'vereniging' die de politieke partij is. Hieronder vallen allerlei 'huishoudelijke' zaken, zoals de administratie, het organiseren van congressen en het in goede banen leiden van de procedures rond de totstandkoming van verkiezingsprogramma's en kandidatenlijsten voor verkiezingen. ... een partijvoorzitters is meestal niet de politiek leider van de partij. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Alexander Dubcek (1921-1992) – Politiek leider Tsjechoslowakije

Politiek leider van Tsjechoslowakije. Alexander Dubcek speelde een belangrijke rol tijdens de Praagse Lente. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           

Politieke partij

Een politieke partij is een groep van politieke geestverwanten. Politieke partijen streven vaak meer dan één doel na, zoals bevordering van werkgelegenheid, een eerlijke inkomensverdeling, een schoon milieu of het bestrijden van criminaliteit. ... meer informatie fractie en politiek leider een belangrijke orgaan in een partij is de eigen fractie. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

baas - (leider, hoofd van iets)

baas zn. ‘leider, hoofd van iets’ Mnl. als toenaam in pieter baes [1280; CG I, 462], ten base ‘naar het gezinshoofd’ [1380-1425; MNW-R]; vnnl. baes ‘vriend en meester, gezinshoofd’ [1599; Kil. ... ook engels boss 'hoofd van de zaak, leider van een politieke partij' is ontleend aan nederlands baas: amerikaans-engels work base 'werkbaas, voorman' [1649; oed], the basses house 'het hu - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Partijen
De Nederlandse democratie is georganiseerd via een partijenstelsel. Bij de organisatie van een partij komt van alles kijken. Bijvoorbeeld de registratie bij de kiesraad, het kiezen van een (politiek) leider en/of de partijfinanciën. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Enver Hoxha (1908-1985) – Communistisch leider van Albanië

De politiek leider Enver Hoxha (1908-1985) is een bekend minister-president en dictator uit de geschiedenis van Albanië. Hij stond aan de basis van de in 1941 opgerichte Communistische Partij van Albanië. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Lijsttrekkers VVD
Sinds 2006 is Mark Rutte lijsttrekker van de VVD. In september 2005 maakte Gerrit Zalm bekend dat hij in 2007 niet beschikbaar was voor het lijsttrekkerschap van de VVD. Jozias van Aartsen haakte na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 ook af als politiek 'aanvoerder'. ... en dus moesten de leden een nieuwe lijsttrekker kiezen, die tevens de nieuwe politieke leider zou worden. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
ChristenUnie (CU)
De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds november 2015 Gert-Jan Segers. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Anton Mussert (1894-1946) – Leider van de NSB

Nederlander die bekend werd als leider van de Nationaal Socialistische Beweging ( NSB). Na de oorlog werd Anton Mussert wegens landverraad ter dood veroordeeld en geëxecuteerd. ... musserts lidmaatschapskaart (1934) van de nsb politiek anton mussert wordt in 1925 voor het eerst politiek actief. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           

Angela Merkel, de ‘ongekroonde leider van Europa’

In ‘Angela Merkel. Een politieke biografie’ gaat Michèle de Waard in op Merkels drijfveren om direct na de val van de Muur politiek actief te worden. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Dalai Lama – Tenzin Gyatso (1935)
Jetsun Jamphel Ngawang Lobsang Yeshe Tenzin Gyatso is sinds zijn tweede jaar de hoogste geestelijk leider van de Tibetaanse Boeddhisten. Van 1950 tot 1990 was hij ook de politiek leider van de Tibetanen. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Drs. M. (Mark) Rutte
Mark Rutte (1967) is sinds 14 oktober 2010 minister-president en minister van Algemene Zaken. Hij is sinds 2006 politiek leider van de VVD en in 2006, 2010, 2012 en 2017 lijsttrekker van zijn partij. Sinds 23 maart 2017 is hij lid van de Tweede Kamer. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
arafatsjaal
1.0: sjaal door Arafat gedragen arafatsjaal 1.0 sjaal, meestal zwart-wit gekleurd, die als traditioneel hoofddeksel wordt gedragen door voornamelijk mannen in sommige Arabische landen om hen te beschermen tegen kou, zon, stof en zand, maar die, omdat voormalig PLO-leider Yasser Arafat de sjaal altijd droeg, is verworden tot een symbool van de Palestijnse strijd en later ook als politiek statement en als modieuze accessoire werd gedragen in westerse landen; sjaal zoals die door voormalig PLO-leider Yasser Arafat werd gedragen; sjaal van de overleden Palestijnse leider Yasser Arafat Is een westerse benaming voor deze traditionele Arabische hoofdbekleding. - (bron: ANW)

                                                                                                                                           
Drs. W.K.N. (Norbert) Schmelzer
Leider van de KVP in de jaren zestig. Pragmatisch en behendig politicus, die na een ambtelijke loopbaan snel carrière maakte in de politiek, mede dankzij de steun van KVP-voorman Romme. Werd na staatssecretariaten in de kabinetten-Drees, -Beel en -De Quay eind 1963 fractievoorzitter. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partij van de Arbeid (PvdA)
De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 vicepremier Lodewijk Asscher, die Diederik Samsom bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Erich Honecker (1912-1994) – DDR-leider

De Oost-Duitse politicus Erich Honecker geldt als een van de belangrijkste politici uit de periode van de Koude Oorlog. Hij was nauw betrokken bij de bouw van de Berlijnse Muur in 1961. ... oost-duitse politicus tijdens de koude oorlog auteur: enne koops 6 oktober 2020 biografieen / ddr / duitsland / koude oorlog / politieke geschiedenis ddr-leider erich honecker in 1976 (bundesarchiv, bild 183-r1220-401 / unknown author / cc-by-sa 3.0) de oost-duit - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Democraten 66 (D66)
Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. Sinds zijn verkiezing tot lijsttrekker op 24 juni 2006 is Alexander Pechtold politiek leider. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 145