YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: cultuur fortuyn pim fortuyn lpf lijst pim fortuyn 2003 olaf stuger lijst vijf fortuyn bob smalhout lvf lijst hilbrand nawijn joost eerdmans gerard van as fractie tweede kamerfractie lijst pim fortuyn tweede kamerfractie lijst pim fortuyn fractie lpf gonny van oudenallen fractie tk lpf margot kraneveldt fractie tk tweede kamerfractie lijst pim fortuyn jan peter balkenende pvda d66 cda tweede kamer tweede kamerverkiezingen leefbaar nederland vvd kabinet-balkenende i wim kok jan marijnissen 2002 eerste kamer theo van gogh ad melkert thom de graaf fred teeven hans dijkstal bas van der vlies : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 279 voor - pim fortuyn - in 0.0494520664215088 seconden.

Pim Fortuyn

Wilhelmus Simon Petrus (Pim) Fortuijn (Driehuis, 19 februari 1948 - Hilversum, 6 mei 2002), was een Nederlands politicus, auteur en columnist. Zijn achternaam luidde officieel 'Fortuijn', maar hij gebruikte later de spelling 'Fortuyn'. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Lijst Pim Fortuyn (LPF)

De Lijst Pim Fortuyn (LPF) werd opgericht in 2002 na de breuk tussen de lijsttrekker Pim Fortuyn en de partij Leefbaar Nederland. De oorzaak van de breuk was een aantal ongelukkig gekozen uitspraken in De Volkskrant door lijsttrekker Pim Fortuyn. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Fortuyn

Doorverwijspagina Fortuyn/O'Brien(eig. Irene Fortuyn; geb. 1959) Nederlands beeldend kunstenaar. Zij werkte tot diens dood in 1988 samen met Robert O'Brien en exposeert nog steeds als Fortuyn/O'Brien. ... pim fortuyn (driehuis, 19 februari 1948 - hilversum, 6 mei 2002), was een nederlands politicus, auteur en columnist. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Tweede Kamerfractie Lijst Pim Fortuyn (LPF)

Sinds de verkiezingen van 22 november 2006 is er geen LPF-fractie meer in de Tweede Kamer. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Pim Fortuyn

(1948-2002) Publicist, wetenschapper en politicus. - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2002
Op 15 mei 2002 waren er reguliere (vierjaarlijkse) verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer. De uitslag gaf een aardverschuiving te zien. Grote winnaar was de Lijst Pim Fortuyn (LPF) die in één klap 26 zetels veroverde. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekker van een partij
Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. ... bij de verkiezingen van 15 mei 2002 deed de lijst pim fortuyn voor het eerst mee. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

fortuynisme - (gedachtegoed van politicus Pim Fortuyn)

fortuynisme ‘gedachtegoed van politicus Pim Fortuyn’ -> Engels fortuynism ‘gedachtegoed van politicus Pim Fortuyn’; Frans fortuynisme ‘gedachtegoed van politicus Pim Fortuyn’; Spaans fortuynismo ‘gedachtegoed van politicus Pim Fortuyn’. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2006
Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... in 2002-2003 was hij tweede kamerlid voor de lijst pim fortuyn en bij de tweede kamerverkiezingen 2006 was hij lijsttrekker van 'lijst vijf fortuyn'. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
In hoeverre heeft Nederland al een gekozen minister-president?
Naar aanleiding van de discussie over de gekozen minister-president zou men zich de vraag kunnen stellen of Nederland in de praktijk niet al lang een, zij het impliciet, gekozen minister-president heeft. ... voor de verkiezingen van 2002 liet pim fortuyn er geen misverstand over bestaan dat hij premier wilde worden, en bij de verkiezingen van 2003 presenteerde de zittende - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Periode na 2002: instabiliteit
Na acht jaar komt er een eind aan 'Paars'. 2002 staat in het teken van de opkomst van de politieke beweging rond Pim Fortuyn en diens gewelddadige dood. Een periode van grotere politieke instabiliteit breekt aan. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Opgeheven partijen
Diverse partijen zijn ooit vertegenwoordigd geweest in het Nederlandse parlement, maar nadien opgeheven. Een aantal daarvan zijn opgegaan in nieuwe partijen, waarvan sommige nog bestaan. ... voormannen waren jan nagel, fred teeven en, korte tijd, pim fortuyn. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinet-Balkenende I (2002-2003)
De Tweede Kamerverkiezingen van 2002 lieten een grote winst zien voor nieuwkomer LPF en verlies voor de deelnemers aan Paars (PvdA, VVD, D66). CDA, LPF en VVD stuurden aan op vorming van een kabinet en slaagden daarin. ... 02-2003) - hoofdinhoud na acht jaar paars is er weer een centrumrechtse coalitie: cda en vvd samen met nieuwkomer lpf (de lijst pim fortuyn). - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Pim Fortuyn (1948-2002) – Nederlands politicus en islamcriticus

Op 6 mei 2002, werd de politicus Pim Fortuyn (1948-2002) vermoord. Gezien zijn populariteit op dat moment was Fortuyn op weg om bij de verkiezingen later die maand minister-president te worden. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           

Dr. W.S.P. (Pim) Fortuijn

Voormalige hoogleraar en columnist die in 2001 op stormachtige wijze de politiek betrad en die op een onconventionele wijze politiek bedreef. Hedonistische, enigszins dandy-achtige man, die omstreden uitspraken niet schuwde, maar daarom ook fel werd bestreden. ... na een conflict met leefbaar nederland kwam hij met een eigen lijst, de lijst pim fortuyn. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Leefbaar Nederland (LN)
Leefbaar Nederland was een democratische partij die op 21 maart 1999 werd opgericht als landelijke voortzetting van Leefbaar Hilversum en Leefbaar Utrecht. Zij streefde naar een hoger democratisch gehalte van de Nederlandse samenleving. ... voormannen waren jan nagel, fred teeven en, korte tijd, pim fortuyn. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetscrisis 2002: LPF-crisis
Op woensdag 16 oktober 2002 kwam het kabinet-Balkenende ten val. Na wekenlange geruzie tussen de LPF-ministers Bomhoff en Heinsbroek hadden de overige ministers, inclusief de LPF-collega's, aangedrongen op hun vertrek. ... voorgeschiedenis nadat pim fortuyn op 6 mei 2002 in hilversum was vermoord, trad spoedig diens voormalige woordvoerder mat herben naar voren als nieuwe vo - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wisseling politieke leiders bij de PvdA
Het wisselen van politiek leider bij de PvdA ging niet altijd zonder problemen. Per definitie betekent het vertrek van een beeldbepalend politicus onzekerheid. Drees en Den Uyl hadden een zo sterke positie en waren zo beeldbepalend dat hun opvolging direct gevolgen had voor de positie van de PvdA. ... door de opkomst van pim fortuyn, eerst als leider van leefbaar nederland en daarna als aanvoerder van een eigen lijst, kwam melkert steeds meer in de v - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Periode 1994-2002: Paars
In deze periode regeren twee kabinetten onder leiding van Wim Kok met vertegenwoordigers uit PvdA, VVD en D66. De vorming van het eerste kabinet komt in 1994 tot stand nadat de zittende coalitie van CDA en PvdA haar meerderheid heeft verloren. ... de opkomst van pim fortuyn en een rapport over de val van srebrenica versterken het negatieve beeld, waarna de regeringspartijen bij de verkiezing - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Nederland
Het Koninkrijk der Nederlanden behoort tot de zes oprichters van de Europese Unie. ... in 2002 won de populistische lpf, de partij van de kort voor de verkiezingen van dat jaar vermoorde pim fortuyn. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Nieuwe partijen in de Tweede Kamer
In mei 2002 haalde de lijst Pim Fortuyn als nieuwkomer liefst 26 zetels. Dat was uitzonderlijk, want tot 2002 haalde de grootste nieuwkomer slechts acht zetels. Dat was DS'70, de partij van Drees jr., in 1971. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Verenigde Senioren Partij (VSP)
De VSP was een belangenpartij. De partij ontstond in 2001 na een fusie van de Algemene Senioren Partij en de Ouderenunie. De partij kwam op voor de belangen van senioren in Nederland, zonder dat daarbij het algemeen maatschappelijk belang in het gedrang mocht komen. ... toen pim fortuyn dat uiteindelijk op 26 november 2001 werd, zei smit-boerma haar lidmaatschap van leefbaar nederland op. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijvoorzitter
Een partijvoorzitter is de voorzitter van het bestuur van een politieke partij. Een belangrijke taak van de partijvoorzitter is dus om leiding te geven aan de 'vereniging' die de politieke partij is. Hieronder vallen allerlei 'huishoudelijke' zaken, zoals de administratie, het organiseren van congressen en het in goede banen leiden van de procedures rond de totstandkoming van verkiezingsprogramma's en kandidatenlijsten voor verkiezingen. ... in de aanloop naar de verkiezingen van 2002 voert nieuwkomer pim fortuyn een ongekend felle en succesvolle campagne, waarin hij op niet mis te verstane wijze uitlegt wat er allemaal niet deugt - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Gekozen minister-president of formateur
In Nederland is de minister-president de voorzitter van de ministerraad en is belast met de coördinatie van het regeringsbeleid. De minister-president heeft als 'primus inter pares' formeel geen bijzondere macht, maar in de loop der jaren is het ambt wel aan veranderingen ondergaan. ... zo draaiden de verkiezingen van 2002 vrijwel geheel om de opkomst van pim fortuyn, en liepen de verkiezingen van 2003 uit op een strijd tussen de zittende premier jan peter balkenende en pvda-lijsttrek - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 134