YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: groningen kunst design literair architectuur taal cultuur biografisch archief kvp kabinet harry van doorn piet aalberse geert wilders eerste kamerlid paul tang 1986 tweede kamerlid parlementaire enquete kabinet-van agt ii 1982 partijvoorzitters fons van der stee jan andriessen p.j. witteman eibert meester uitdrukkingen en spreekwoorden loek hermans kabinet-lubbers i henk krol tunahan kuzu wijnand duyvendak theo joekes erica terpstra 1981 kamerleden mat herben hero brinkman johan houwers mark verheijen linda voortman : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 8192 voor - piet van zeil - in 0.639368057250977 seconden.
Zoekterm van is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
We geven maximaal 8000 resultaten op deze zoektermen.
Kamerleden in opspraak
Enkele keren kwamen Kamerleden in opspraak. Vaak ging het daarbij om (vermeende) vermenging van politieke en zakelijke belangen, maar ook schending van geheimhouding, het in aanraking komen met justitie of een opgerakeld verleden. ... van fraude bij verkoop ambtswoning gerehabiliteerd piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijvoorzitters KVP
Bekende KVP -voorzitters waren Fons van der Stee, Piet Aalberse, Harry van Doorn en Jan Andriessen. P.J. Witteman was in 1945 de eerste voorzitter van de KVP. ... hoofdinhoud bekende kvp -voorzitters waren fons van der stee, piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Kabinet-Van Agt III (1982)

Nadat CDA-senator Piet Steenkamp als informateur is opgetreden en geconcludeerd heeft dat de breuk niet te lijmen is, formeert Van Agt (CDA) zijn tussenkabinet. ... eerste kabinet-lubbers aan. formatie nadat cda-senator piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
De Vries Lentsch
In 1945 door Willem de Vries Lentsch getekende boot Zonder de bijdrage van de beroemde familie 'De Vries Lentsch', beginnend bij Gerard I die in Nieuwendam bij Amsterdam zijn werf het Fort begon, is de ontwikkeling van de Nederlandse jachtbouw niet goed denkbaar. ... de alom bekende vrijheid (1946) en het koninklijk jacht de piet - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Piet van der Hem

Piet van der Hem (1885-1961) Friese kunstenaar; schilder, lithograaf en tekenaar, geboren 9 september 1885 in Wirdum, overleden 24 april 1961 in Den Haag. Van der Hem is vooral bekend als portretschilder van jachttaferelen en als politiek tekenaar. ... piet - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Piet van Boxel

Pieter Jacobus ( Piet) van Boxel (1912-2001) Nederlands aquarellist, schilder, tekenaar; figuurvoorstellingen, landschappen, portretten, stadsgezichten, stillevens, strandgezichten, Naamsvariant: Piet van Boxel sr. ... piet - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Wat is juist: 'Ik was vroeger bang voor Zwarte Piet' of 'Ik was vroeger bang voor zwarte piet'?

'Ik was vroeger bang voor Zwarte Piet' is juist. Zwarte Piet, met twee hoofdletters, is de eigennaam van de knecht van Sinterklaas. ... is juist: 'ik was vroeger bang voor zwarte piet - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Piet Zanstra

nederlandse architect en schilder van figuurvoorstellingen en naaktfiguren, Geboorteplaats/datum Leeuwarden 1905-08-07 Sterfplaats/datum Amsterdam 2003-05-23 Na zijn opleiding HTS waterbouw in Leeuwarden, werd Zanstra assistent van de architect Dick Greiner. ... piet - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Van-Besouw

Van Besouw Van Besouw is een textielbedrijf uit Goirle dat dateert uit 1839. In ruim anderhalve eeuw groeide het bedrijf uit van een degelijke wever van jute zakken naar een toonaangevende leverancier voor eigentijds tapijt. ... en zakken. in 1894 gaan gerard van besouw en zonen jan en piet - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerverkiezingen 1995
Op 29 mei 1995 kozen de Provinciale Staten een nieuwe Eerste Kamer. Er deden zich flinke verschuivingen voor. Winnaar was de VVD, die met elf zetels winst bijna verdubbelde. Van de regeringspartijen ging de PvdA twee zetels achteruit en D66 vijf. ... van de elektriciteitsbedrijven niek ketting. bij het cda was piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Raad van State

De Raad van State is een van de Hoge Colleges van Staat en heeft als voornaamste taak de regering en het parlement te adviseren over wetgeving en bestuur. Daarnaast is deze instantie de hoogste algemene bestuursrechter. ... vicepresident. sinds 1 februari 2012 is de vicepresident mr. piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Vicepresidenten van de Raad van State

De vicepresident van de Raad van State heeft de feitelijke leiding van dit Hoge College van Staat, het belangrijkste adviesorgaan van de regering. De vicepresident bekleedt tevens het voorzitterschap van de Afdeling Advisering van de Raad van State, die adviezen uitbrengt over onder meer wetsvoorstellen en verdragen. ... de benoeming van huidige vicepresident van de raad van state piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Piet van Dijken

Piet van Dijken ( Groningen 1949) maakte jarenlang voor OOGTV het programma 'Herestraat Helemaal', waarin bekende Groningers aan de tand gevoeld worden. ... piet - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Piet Kee

Piet Kee geboren Zaandam 30-8-1927 Nederlands organist en componist Hij studeerde bij zijn vader Cor Kee, en later aan het Amsterdams Conservatorium bij onder meer Anthon van der Horst. Hij bespeelde diverse instrumenten: piano, orgel (bekroond met de Prix d'Excellence), viool en klarinet. ... piet - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Piet Ketting

Piet Ketting geboren Haarlem 29-11-1904, gestorven Rotterdam 25-5- 1984 Nederlands componist, dirigent, pianist en pedagoog Piet Ketting studeerde aan het Toonkunst Conservatorium te Utrecht onder leiding van Anton Averkamp. ... piet - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Piet Fransen

Petrus Jan (" Piet") Fransen ( Groningen 1936 - Groningen 2015) was een profvoetballer. Hij begon zijn voetballoopbaan bij Velocitas. Piet Fransen wordt Mr. FC Groningen genoemd, een bijnaam die hij deelt met Jan van Dijk. ... piet - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Piet Esser

De onlangs overleden Piet Esser (1914-2004) is de nestor van de Nederlandse beeldhouwkunst. Van 1934 tot 1939 volgde hij op de Rijksacademie lessen bij Bronner. ... piet - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

P. (Piet) Dankert

Vooraanstaande Europeaan van PvdA-huize. Na functies in het onderwijs en bij het opleidingsinstituut van de PvdA en na het voorzitterschap van de jongerenorganisatie te hebben bekleed internationaal secretaris van zijn partij. ... ( piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Piet Blom

Piet(er) Blom (1934-1999) Nederlandse Provo en Forum architect van het structuralisme, geboren 8 februari 1934 Amsterdam - overleden 8 juni 1999 Denemarken. " Een van de ergste euvels van architectuur is dat het zo vaak om esthetica gaat. ... piet - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Piet Kramer

Piet Kramer

Piet kramer (Pieter Lodewijk Kramer) Nederlands architect, beeldhouwer, interieurontwerper en meubelontwerper, geboren 1 juli 1881 te Amsterdam - overleden 23 mei 1961 te Amsterdam. ... piet - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Voorzitter Eerste Kamer
De Eerste Kamervoorzitter heeft een aantal vaste taken. De voorzitter leidt de vergadering van de Eerste Kamer en is tevens voorzitter van het College van Senioren, de Huishoudelijke Commissie (interne organisatie) en de Verenigde Vergadering. ... voorzitter zou worden, maar zijn doofheid verhinderde dat. piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

P. (Piet) Jongeling

Bekende en alom gerespecteerde voorman van het GPV. Geboren Fries, maar opgegroeid in Oost-Groningen. Zoon van een schoolhoofd en zelf ook enige tijd onderwijzer. Werd echter journalist en vond als hoofdredacteur van het Gereformeerd Gezinsblad (Nederlands Dagblad) later een belangrijke roeping. ... ( piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformaties sinds 1945
In de periode 1945 tot 2017 zijn er zo'n 30 formaties geweest. Een formatie vindt in de regel elke vier jaar plaats, maar soms worden er nieuwe verkiezingen uitgeschreven na een val van een kabinet. Dit was bijvoorbeeld het geval in 1982 na de val van het kabinet-Van Agt II. ... na de val van het kabinet-van agt ii benoemt de koningin piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerverkiezingen 1987
In de op 9 juni 1987 gekozen Eerste Kamer behielden regeringsfracties CDA en VVD samen slechts een meerderheid van 38 zetels. Dat kwam doordat de VVD vier zetels verloor. De partijen hadden hun lijsten verbonden. ... kruisinga. senaatsvoorzitter en voormalig cda-voorzitter piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 9