YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst piet hein donner prof.mr. j.p.h. (piet hein) donner raad van state herman tjeenk willink kabinet-balkenende ii vvd regering cda d66 kok scholten frits korthals altes beel staten-generaal provinciale staten louis beel donner van hogendorp discussies rond de raad van state tjeenk willink willem scholten dr. a.a.l. rutgers ruppert mackay van doorn van westcapelle gijsbert karel van hogendorp jo van der hoeven van doorn van westkapelle baron mollerus minister opstelten van reenen schorer van leeuwen rutgers van swinderen beelaerts van blokland roell van lynden van sandenburg van panhuys : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 438 voor - piet hein donner - in 0.0355081558227539 seconden.

Prof.Mr. J.P.H. (Piet Hein) Donner

Piet Hein Donner (1948) is sinds 1 februari 2012 vicepresident van de Raad van State. Hij was van 14 oktober 2010 tot 16 december 2011 minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Van 22 juli 2002 tot 21 september 2006 was hij minister van Justitie en van 22 februari 2007 tot 14 oktober 2010 minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. ... j.p.h. ( piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Vicepresidenten van de Raad van State
De vicepresident van de Raad van State heeft de feitelijke leiding van dit Hoge College van Staat, het belangrijkste adviesorgaan van de regering. De vicepresident bekleedt tevens het voorzitterschap van de Afdeling Advisering van de Raad van State, die adviezen uitbrengt over onder meer wetsvoorstellen en verdragen. ... de benoeming van huidige vicepresident van de raad van state piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
CDA en Tweede Kamerverkiezingen 2006
Het CDA haalde bij de verkiezingen van 22 november 2006 41 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Jan Peter Balkenende. Het verkiezingsprogramma was getiteld 'Vertrouwen in Nederland, vertrouwen in elkaar'. ... maria van der hoeven 74.626 annie schreijer-pierik 31.788 piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2003
Het kabinet-Balkenende II, met CDA, VVD en D66 als deelnemende partijen, kwam tot stand nadat een (eerste) poging om een kabinet van CDA en PvdA te formeren, was mislukt. Omdat CDA en VVD samen geen meerderheid hadden en de LPF zichzelf had gediskwalificeerd als regeringspartij werd de voormalige coalitiepartner uit Balkenende I ingeruild door D66. ... de meest logische stap. demissionair minister van justitie piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2002
De Tweede Kamerverkiezingen van 2002 lieten een grote winst zien voor nieuwkomer LPF en verlies voor de deelnemers aan Paars (PvdA, VVD, D66). CDA, LPF en VVD stuurden aan op vorming van een kabinet en slaagden daarin. ... op 16 mei, benoemde de koningin de volgende dag cda'er piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Raad van State
De Raad van State is een van de Hoge Colleges van Staat en heeft als voornaamste taak de regering en het parlement te adviseren over wetgeving en bestuur. Daarnaast is deze instantie de hoogste algemene bestuursrechter. ... vicepresident. sinds 1 februari 2012 is de vicepresident mr. piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Poldermodel
Na de Tweede Wereldoorlog ontstond in Nederland een overlegeconomie waarin naast de overheid de werkgevers- en werknemersorganisaties een grote rol speelden. Halverwege de jaren '90 werd de overlegeconomie hervormd en ontstond het succesvolle poldermodel. ... gevraagd aan een commissie onder voorzitterschap van de cda'er piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Hoge Colleges van Staat
Van een aantal overheidsorganen is (grond)wettelijk vastgelegd dat ze zelfstandig en onafhankelijk zijn. Dit zijn de Hoge Colleges van Staat, een verzamelnaam voor enkele colleges binnen de overheid met een bijzondere positie. ... vicepresident. sinds 1 februari 2012 is de vicepresident mr. piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Advies en onderbouwing
De Raad van State is een van de Hoge Colleges van Staat en heeft als voornaamste taak de regering en het parlement te adviseren over wetgeving en bestuur. Daarnaast is deze instantie de hoogste algemene bestuursrechter. ... vicepresident. sinds 1 februari 2012 is de vicepresident mr. piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Advies en onderbouwing/wetgeving bestuur
Wat zijn de belangrijkste organen die adviseren over bestuurlijke aangelegenheden? ... vicepresident. sinds 1 februari 2012 is de vicepresident mr. piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Vlag-en-Wimpels
Jaarlijks door het CPNB toegekend aan kinder- en jeugdboeken in verschillende categorieën, die net geen Zilveren Griffel of Zilveren Penseel hebben gekregen. ... jagtenberg isabelle vandenabeele, in: mijn schaduw en ik door piet - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Piet Hein Eek

Nederlandse ontwerper, geboren in 1967 te Geldrop. Website: Piet Hein Eek, bekend om zijn producten van sloophout, wil zichzelf geen ontwerper noemen: ' Een ontwerper houdt vaak na de ontwerptekening op, ik wil daarna ook timmeren. ... piet - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Kabinet-De Jong (1967-1971)
Tijdens de verkiezingen van 1967 raken de confessionele drie voor het eerst hun meerderheid kwijt, onder andere door de opkomst van Boerenpartij en nieuwkomer D'66. Ook de PvdA lijdt verlies. Demissionair premier Zijlstra krijgt een informatieopdracht en stelt een beknopt programma op, vooral met financiële punten. ... worden, maar zijn formatie strandt. de kvp schuift vervolgens piet - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Top-100-kunstenaars-2007
Top 100 kunstenaars Nederland 2006/2007 Kunstbus Top 100 invloedrijke kunstenaars in Nederland 2006 / 2007 Naast de meer serieuze Elsevier top 100, Kunstbeeld top 100 en Artfacts top 100, worden we in de media overspoeld met lijsten populairste of belangrijkste kunstenaars gebaseerd op de meest uiteenlopende criteria. ... 42 gabriel lester 43 wassily kandinsky 44 luc tuymans 45 piet - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Top-100-kunstenaars-2006
Top 100 kunstenaars Nederland 2006 Kunstbus Top 100 invloedrijke kunstenaars in Nederland 2006 Naast de meer serieuze Elsevier top 100, Kunstbeeld top 100 en Artfacts top 100, werden we in de media overspoeld met lijsten populairste of belangrijkste kunstenaars gebaseerd op de meest uiteenlopende criteria. ... conijn 75 roy lichtenstein 76 joan miro 77 rob scholte 78 piet - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
De Vries Lentsch
In 1945 door Willem de Vries Lentsch getekende boot Zonder de bijdrage van de beroemde familie 'De Vries Lentsch', beginnend bij Gerard I die in Nieuwendam bij Amsterdam zijn werf het Fort begon, is de ontwikkeling van de Nederlandse jachtbouw niet goed denkbaar. ... de alom bekende vrijheid (1946) en het koninklijk jacht de piet - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Wat is juist: een nieuwsgierig aagje of een nieuwsgierig Aagje? En waar komt deze uitdrukking vandaan?
Juist is: een nieuwsgierig aagje. Aagje wordt hier niet als eigennaam gebruikt, maar als zogeheten soortaanduiding: iederéén kan een nieuwsgierig aagje zijn. Het lidwoord een is al een teken dat het niet meer om een eigennaam gaat. ... ) een don quichot (groene boekje: donquichot ) een dooie piet - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
The Frozen-Fountain
The Frozen Fountain Winkel annex galerie in eigentijdse meubelen en woonaccessoires. 'Wij zijn een winkel, geen galerie en werken niet met contracten en het claimen van exclusiviteit. ... objecten of beperkte edities van nu fameuze ontwerpers als piet - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Pieter Kuhn

... piet - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Nederlandse literatuur
Nederlandse literatuur is de verzameling van alle als literair bestempeld Nederlandstalige werk van Antillianen, Indische Nederlanders, Indonesiërs, Nederlanders, Surinamers, Vlamingen, en anderen. ... vondel ------------ gijsbrecht van amstel ---- jacob cats ---- piet - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
ESKAF
Eerste Steenwijker Kunst-Aardewerk Fabriek (ESKAF 1919-1934) Aardewerkfabriek opgericht in 1919 te Steenwijk en na een herstart en verhuizing naar Huizen in 1927 wederom failliet gegaan in 1934. ... en willem bogtman (1882-1955). ontwerper en verkoopagent piet - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Hildo Krop
Nederlands beeldhouwer, bouwbeeldhouwer, monumentaal kunstenaar, edelsmid, graficus, keramist, medailleur, meubelontwerper, sierkunstenaar, tekenaar, schilder van arbeiders, dieren, figuurvoorstellingen, paarden en portretten. ... het vervaardigen van houtsneden. het verzoek van de architect piet - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Bruno Mathsson
Zweedse architect, meubelontwerper, ondernemer en filosoof, geboren 13 januari 1907 in Värnamo - overleden in 1988 aldaar. ' Bruno Mathsson is een selfmade man, een meubelmaker in de echte zin van het woord. ... mathsson - over en ontwierp hij meubilair met de wiskundige piet - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Lensvelt
( Hans) Lensvelt Nederlandse fabrikant van design systeem- en directiemeubilair. Lensvelt is de ontwerper en producent van projectmeubilair voor ieders werk-, denk-, creatieve- en relaxruimte. ... lensvelt zelf. onverwachte namen in de kantoormeubelbranche piet - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 40