YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: cda jan peter balkenende boris dittrich wim kok mark rutte rita verdonk groenlinks lijsttrekker hans van mierlo alexander pechtold thom de graaf els borst sp jan marijnissen jolande sap jan terlouw job cohen agnes kant elco brinkman diederik samsom frits bolkestein jesse klaver joop den uyl lodewijk asscher arie slob hans dijkstal ad melkert jaap de hoop scheffer partijleider enneus heerma andre rouvoet fractievoorzitter kabinet-den uyl jelleke veenendaal bram van ojik emile roemer lousewies van der laan mohamed rabbae ina brouwer gerrit zalm : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 160 voor - partijleider - in 0.0638201236724854 seconden.
Leiderschapswisselingen
Het politieke leven van een partijleider is uiteraard beperkt houdbaar. Een teleurstellend resultaat, het gevoel dat het wel 'mooi' is geweest, maar ook leeftijd of gezondheid kunnen redenen zijn voor vertrek. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekker van een partij
Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. ... hij was toen sinds 2001 partijleider. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Politiek leider van een partij
Politiek leiders treden naar buiten toe op als het 'boegbeeld' en het aanspreekpunt van hun partij. Binnen hun partij moeten zij zorgen voor politieke eensgezindheid. ... leiderschapswisselingen het politieke leven van een partijleider is uiteraard beperkt houdbaar. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Paul de Groot (1899-1986) – Partijleider van de CPN

Paul de Groot, geboren in Amsterdam in 1899 en overleden in Bussum in 1986, was lange tijd de partijleider van de Communistische Partij van Nederland (CPN). Daarnaast bekleedde hij nog vele functies voor en in de partij; zo was hij lid van de Tweede Kamer en hoofdredacteur van de partijkrant. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Lijsttrekkers Christen-Democratisch Appèl (CDA)
Sinds 18 mei 2012 is Sybrand van Haersma Buma lijsttrekker van het CDA. Zijn voorganger, Jan Peter Balkenende, stopte 9 juni 2010 vanwege tegenvallende verkiezingsresultaten. Hij was toen sinds 2001 partijleider. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
De CPN – De partijbonzen
De partijleider van de Communistische Partij van Nederland (CPN), Paul de Groot, omringde zich na 1945 met een groep jonge en zeer loyale partijbestuurders. Dit waren in het algemeen mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet waren gegaan en toen ook lid van de partij waren geworden. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
F. (Ferenc) Gyurcsány
Ferenc Gyurcsány (1961) was van september 2004 tot april 2009 minister-president van Hongarije. Hij was vanaf 2007 tevens partijleider van de Hongaarse socialistische partij, MSZP. Gyurcsány is opgeleid als econoom en was actief in de communistische jeugdbeweging (bij het opzetten van programma's voor studenten). - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2003
Het kabinet-Balkenende II, met CDA, VVD en D66 als deelnemende partijen, kwam tot stand nadat een (eerste) poging om een kabinet van CDA en PvdA te formeren, was mislukt. Omdat CDA en VVD samen geen meerderheid hadden en de LPF zichzelf had gediskwalificeerd als regeringspartij werd de voormalige coalitiepartner uit Balkenende I ingeruild door D66. ... (jan peter) balkenende zeeuwse cda-politicus die negen jaar partijleider en acht jaar premier was. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mao Zedong (1893-1976) – Communistisch dictator van China
De Chinese politicus Mao Zedong geldt als een van de bekendste communistische dictators. Hij stond aan de basis van de Chinese Communistische Partij (CCP). Mao Zedong was ook een van de grootste massamoordenaars uit de geschiedenis. ... in 1959 werd de stalinist liu shaoqi staatshoofd in plaats van mao die echter wel partijleider bleef en zo veel macht behield. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
I. (Janesz) Jansa
Janesz Jansa (1958) is sinds 10 februari 2012 minister-president van Slovenië. Eerder was hij dat in 2004-2008. Jansa is partijleider van de centrumrechtse (liberale) SDS. In 1990-1994 en 2000 was hij minister van Defensie. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
NSB (Nationaal-Socialistische Beweging) – Geschiedenis
De in 1931 opgerichte Nationaal-Socialistische Beweging (NSB) was zeker niet de enige fascistische partij die in de jaren 30 in Nederland actief was. Wie kent tegenwoordig echter De Bezem, het Frysk Fascisten Front of Zwart Front nog? ... ja of nee?" scandeerde de weer uit zijn schuilplaats opgedoken partijleider, die zich bij het grootste deel van de nederlandse bevolking meteen gehaat maakte door een bronzen klok van ruim 3.000 kilo te - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Laurens ten Cate (1922-1984): op de bres tegen het biefstuksocialisme
E en goede biefstuk en een goede socialist hebben maar één ding gemeenschappelijk, ze zijn rood van binnen. Als ik Den Uyls verhalen lees word ik rood van buiten. ... de pvda-partijleider had daarin gereflecteerd op het rumoerige congres van maart 1969, waarop nieuw links - de vernieuwingsbeweging die de socialist - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2006
Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... (jan peter) balkenende zeeuwse cda-politicus die negen jaar partijleider en acht jaar premier was. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2006-2007
Het kabinet-Balkenende IV van CDA, PvdA en ChristenUnie, kwam tot stand nadat coalities van CDA en PvdA met SP en of met GroenLinks niet mogelijk waren gebleken. Het nieuwe kabinet trad op 22 februari 2007 aan na een relatief vlotte formatie van 89 dagen. ... de formateur jan peter balkenende, cda zeeuwse cda-politicus die negen jaar partijleider en acht jaar premier was. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
J.L. (José Luis) Rodriguez Zapatero
José Luis Rodriguez Zapatero (1960) was van 17 april 2004 tot 20 december 2011 minister-president van Spanje. Hij werkte als wetenschapper en is sinds 1986 lid van de Spaanse Volksvertegenwoordiging. In 2000 werd Zapatero partijleider van de sociaaldemocratische PSOE. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Geschiedenis van de PvdA (Partij van de Arbeid)
Nederlandse politieke partij op sociaal-democratische grondslag. Opgericht in 1946 als opvolger van de Sociaal Democratische Arbeiderspartij (SDAP). ... tijdperk den uyl onder de nieuwe partijleider joop den uyl moest de pvda haar verloren elan zien terug te winnen, maar vooralsnog verging het de partij alleen maar slechter. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Dr. V.V. (Victor) Ponta
Dr. Victor Ponta (1972) is sinds 7 mei 2012 minister-president van Roemenië. Ook was hij leider van de sociaaldemocratische PSD en van het samenwerkingsverband van PSD en PNL, de Sociaal-liberale Unie (SLU), totdat hij in juli 2015 opstapte als partijleider. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetscrisis 1989: het reiskostenforfait
Op 3 mei 1989 kwam er een einde aan bijna zeven jaar samenwerking tussen CDA en VVD onder minister-president Lubbers. De VVD-fractie kon zich niet vinden in het door het kabinet genomen besluit over afschaffing van het reiskostenforfait. ... de korte werd vicepremier en partijleider. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Guy Verhofstadt (1953) – Hemelbestormer van de Belgische politiek
Een verschil tussen Nederland en België is dat het laatste land sterk beïnvloed is en wordt door Frankrijk. Andersom lijkt niet het geval te zijn. Dat neemt niet weg dat een kwart eeuw geleden – dus ruim vóór Emmanuel Macron in Frankrijk – België een jonge dynamische politicus had die de samenleving en het partijstelsel grondig wilde veranderen: Guy Verhofstadt. ... de nijs) aan het begin van zijn loopbaan had verhofstadt (1953) een mentor in partijleider willy de clerq (1927-2011). - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Siewertsz van Reesema, William Carl (1882-1949)
... an de sdap en sloot zich daarbinnen aan bij de marxistische stroming, die zich afzette tegen de 'reformistische' opstelling van partijleider pieter jelles troelstra. - (bron: Biografisch Woordenboek van Nederland)

                                                                                                                                           
Het gat op rechts
Al sinds het begin van deze eeuw is het een veelbesproken onderwerp in de politiek: het ‘gat op rechts’. In vroeger tijden, zo luidt de theorie, werden kiezers die een behoudende koers voorstonden op hun wenken bediend door de VVD. ... geert wilders, een vvd-kamerlid en gewezen medewerker van toenmalig partijleider frits bolkestein, stapte in 2004 uit zijn partij en richtte de pvv op. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
Drs. A.P.W. (Ad) Melkert
Gewiekste en ambitieuze PvdA-politicus die in 2002 Wim Kok opvolgde als partijleider, maar direct na de verkiezingsnederlaag aftrad. Aanvankelijk actief in de PPR en begin jaren tachtig secretaris van een jeugdforum. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)
De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, maar met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij (LSP). ... deze 'gouden tijd' die werd ingeluid met het aantreden van hans wiegel in 1971 als partijleider, zou tot 1982 duren. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Het avondje van Wiegel (1999)
De Provinciale Statenleden die over een kleine maand gekozen worden, bepalen in mei de samenstelling van de Eerste Kamer. Dat wordt spannend, omdat de regeringscoalitie daar geen meerderheid heeft. ... de 'nacht van wiegel' bij barend en van dorp: erelid dat zich onder de aarzelaars, of liever gezegd tegenstanders, ook oud-partijleider hans wiegel bevond, was bekend. - (bron: Historiek)
                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 134