YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: vvd d66 cultuur latijn eerste kamer vrijzinnig-democratische bond muziek geert wilders pvv tweede kamerverkiezingen van 15 maart 2017 partij voor de vrijheid tweede kamerfractie biografisch archief eerste kamerfractie martin bosma fractie pvv marjolein faber-van de klashorst fractie tk tweede kamerfractie partij voor de vrijheid partij voor de vrijheid - fractie tweede kamer fractie tweede kamerfractie partij voor de vrijheid pvv - fractie eerste kamer fractie ek pvv tweede kamerfractie partij voor de vrijheid fractie eerste kamerfractie partij voor de vrijheid partij voor de vrijheid - fractie eerste kamer fractie ek eerste kamerfractie partij voor de vrijheid pvv - fractie tweede kamer eerste kamerfractie partij voor de vrijheid fractie tk pvv taal uitdrukkingen en spreekwoorden pvda partij voor de dieren 2017 lijst 2017 3 zetels frans kabinet-rutte ii kabinet-balkenende iv kabinet-rutte i : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 6396 voor - partij voor de vrijheid - in 0.581476926803589 seconden.
Zoektermen partij, voor en de behoren tot de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!

Eerste Kamerfractie Partij voor de Vrijheid (PVV)

De Partij voor de Vrijheid is sinds 2011 in de Eerste Kamer vertegenwoordigd. De PVV-fractie telt negen leden. In 2011 - 2015 waren dat er tien. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Tweede Kamerfractie Partij voor de Vrijheid (PVV)

De fractie van de Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft na de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 twintig leden. De PVV had na de verkiezingen van 12 september 2012 vijftien zetels, maar in de periode 2012-2017 stapten drie leden uit de fractie. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Partij voor de Vrijheid (PVV)

De Partij voor de Vrijheid (PVV) is op 22 februari 2006 geregistreerd bij de Kiesraad. De PVV geldt als populistisch, met zowel conservatieve, liberale, 'rechtse' als 'linkse' standpunten. De PVV keert zich met name tegen 'islamisering van de Nederlandse samenleving', waarvan in haar ogen sprake is en zet zich verder af tegen 'links' in brede zin (subsidies, ontwikkelingssamenwerking, bureaucratie, Europese samenwerking, publieke omroep). - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Eerste Kamerfractie Partij voor de Dieren (PvdD)

De Partij voor de Dieren is sinds 2007 in de Eerste Kamer vertegenwoordigd. Bij de verkiezingen van 2015 werden 2 zetels behaald, daarvoor was er één vertegenwoordiger. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Tweede Kamerfractie Partij voor de Dieren (PvdD)

De fractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) telt sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 vijf leden. Na de verkiezingen van 2012 telde de fractie twee leden. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Iets in de waagschaal stellen

Iets in de waagschaal stellen betekent ‘iets op het spel zetten, iets riskeren’. De uitdrukking wordt vaak gebruikt in zinnen als ‘Zij stelden hun leven in de waagschaal voor onze vrijheid’ en ‘Ze stelt alles in de waagschaal voor haar droom. - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

De laatste der Mohikanen

De laatste der Mohikanen is een aanduiding voor degene die als laatste (van een groep, partij of beweging) overblijft, degene die als laatste iets in praktijk brengt of aanhangt. - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, maar met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij (LSP). - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Liberale Staatspartij 'De Vrijheidsbond' (LSP)

De Liberale Staatspartij ontstond in 1921 toen Liberale Unie, de Bond van Vrije Liberalen en enkele kleinere liberale partijen samengingen. Tot februari 1938 voerde de partij als naam 'De Vrijheidsbond'. ... de lsp was vooral in economisch opzicht een conservatieve partij. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tussen-n: algemene regels
De officiële spelling schrijft zielenpoot met een tussen-n voor. Wat ons betreft zijn zielenpoot en zielepoot allebei goed te verdedigen. ... anken - zoals in vervoer(s)bewijs, land(en)naam en werktuig(e)lijk - bieden de officiele regels de taalgebruiker juist wel veel vrijheid. - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Tweede Kamerverkiezingen 2006

Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... de nieuwe partij voor de vrijheid van geert wilders was zeer succesvol met het binnenhalen van negen zetels. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Beleid uitbreiding Europese Unie
Sinds de oprichting van de Europese Unie zijn geleidelijk aan steeds meer landen tot de Unie toegetreden. De Europese Commissie noemt als belangrijk voordeel van de uitbreiding van de EU de mogelijkheid om vrede, democratie, welvaart en stabiliteit in Europa te verspreiden. ... de eu wil dat kosovo in 2016 het parlement meer vrijheid geeft om de democratie te bevorderen. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

breeveertien - (naam van zandbank voor de Nederlandse kust)

breeveertien * [naam van zandbank voor de Nederlandse kust] {1685} omdat zij 14 vaam diep ligt.<#>Breeveertien v., eigenlijk breede zandbank van gemiddeld 14 vaam diepte tusschen Tessel en Maas. ... ontstaan zijn: het is daar de breeveertiene (royaal); hij heeft nu de breeveertiene (in de vacantie), volle vrijheid, om te doen wat hem lust; iemand de breeveertiene geven (volle vrijheid; de bo, 183); den breeveertien spelen, uithangen v.d. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (fractie) (ALDE)

Bron: http://alde. ... en democraten voor europa (alde) is de fractie van liberale en democratische stromingen in europa, die zijn verenigd in de alde partij. ... ija (dp) - partij van de arbeid luxemburg 1 parti democratique (dp) - democratische partij nederland 7 - d66 - volkspartij voor vrijheid en democratie (vvd) oostenrijk 1 neos - das neue osterreich (neos) - neos - het nieuwe oostenrijk portugal 2 partido da terra ( - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

R. (Richard) de Mos

Richard de Mos (1976) was van 1 september 2009 tot 20 september 2012 lid van de PVV-Tweede Kamerfractie. Hij was leerkracht in het basisonderwijs en medewerker van de PVV-Tweede Kamerfractie. In de Kamer hield hij zich bezig met milieu, klimaatverandering, waterwegen, kinderopvang en kindregelingen en taxibeleid. ... periode 2009-2012: lid tweede kamer voornaam (roepnaam) richard (richard) personalia geboorteplaats en -datum delft, 5 mei 1976 partij/stroming partij(en) - pvv (partij voor de vrijheid), tot september 2012 - groep-de mos (gemeenteraad) partij waarop werd gestem - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

M. (Machiel) de Graaf

Machiel de Graaf (1969) is sinds 20 september 2012 lid van de Tweede Kamer voor de PVV. Hij was van 7 juni 2011 tot 20 september 2012 Eerste Kamerlid en fractievoorzitter in de Eerste Kamer. De heer De Graaf is opgeleid als fysiotherapeut en is als zodanig vier jaar werkzaamgeweest. ... 's-gravenhage), 26 juni 1969 partij/stroming partij(en) pvv (partij voor de vrijheid) hoofdfuncties en beroepen - fysiotherapeut (verpleeghuis, revalidatie, sport- - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Staatkundige vernieuwing in de jaren zestig

In het midden van de jaren '60 van de twintigste eeuw kwam er van enkele kanten roep om staatkundige vernieuwing. Er was onvrede over het nogal gesloten politieke systeem, waarin een bestuurselite de dienst uitmaakte. ... deze in het voorjaar van 1966 opgerichte partij kwam met voorstellen voor een gekozen minister-president en voor invoering van een districtenstelsel. ... daardoor kwam er voor katholieken ook meer vrijheid om een eigen politieke keuze te maken. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

VoorNederland (VNL)

VoorNederland was een politieke partij, die zich identificeerde als klassiek-liberaal en eurosceptisch. De partij werd in mei 2014 opgericht door Louis Bontes en Joram van Klaveren, die beiden eerder Tweede Kamerlid voor de PVV waren. ... - de eu terug naar uitsluitend economische samenwerking - geen kansloze immigranten - verdediging van de westerse kernwaarden - vrijheid en verantwoordelijkheid voor burgers meer over voornederland en de tweede kamerverkiezingen van 2017 eigen website kerngegevens - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Dagen van de week

Wij hebben de namen voor de dagen van de week, net als die voor de maanden, ontleend aan de Germanen en de Romeinen. - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Komt voor de bakker

'Dat komt voor de bakker' betekent: 'het komt in orde'. Varianten zijn: 'Komt voor de bakker', 'Voor de bakker!' en 'Het is voor de bakker' ('het is gelukt, het is in orde'). - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Eerste Kamerfractie Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid is vanaf 1946 ononderbroken in de Eerste Kamer vertegenwoordigd. De fractie telt na de verkiezingen van 2015 acht leden. In 2011-2015 waren dat 14 zetels, evenveel als in 2007 - 2011. ... fractievoorzitter is marleen barth. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Fte (betekenis)
Fte staat voor ‘fulltime-equivalent’. Het is een rekeneenheid voor de omvang van een baan of voor de totale personeelssterkte. - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Voor de draad ermee!

Voor de draad ermee! betekent 'vertel op!', 'vertel hoe het zit!' Iemand kan ook met iets voor de draad komen, wat vaak betekent dat iemand (eindelijk) zegt wat hij denkt, of zegt wat er aan de hand is (geweest). - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

De heilige hermandad

De heilige hermandad of de hermandad is een ouderwetse benaming voor de politie. Het is een uitdrukking die meestal (goedmoedig) spottend wordt gebruikt: 'De buurvrouw had nota bene de heilige hermandad gebeld omdat ze vond dat de kinderen te veel lawaai maakten bij het verstoppertje spelen! - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 142