YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: architectuur bob oud jacobus johannes pieter oud j.j.p. oud jjp oud taal p.j. oud partij van de vrijheid persoonsvorm chu comite-oud d.u. stikker k. bijlsma p.j.w.h. cort van der linden latijn kvp arp cpn psp sgp ppr basisregels engels werkwoord pvda cda literair oudfrans design gpv rksp kabinet-lubbers ii dial. eerste kamer middelnederduits vrijzinnig-democratische bond hoogduits frans vvd documentatiecentrum nederlandse politieke partijen : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 3475 voor - p j oud - in 0.47119402885437 seconden.
Zoektermen p, j en oud behoren tot de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
JJP Oud

JJP Oud

J.J.P. Oud - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Comité-Oud

Het Comité-Oud of voluit Comité ter voorbereiding van een democratische volkspartij werd op 4 oktober 1947 door voormalig VDB-voorman P.J. Oud opgericht. Hij en enkele andere VDB'ers waren in februari 1946 toegetreden tot de nieuw opgerichte PvdA. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Mr. P.J. (Pieter) Oud

Staatsman, geschiedschrijver, staatsrechtgeleerde en voorman van de VDB en de VVD. Begon zijn loopbaan als kandidaat-notaris en belastingontvanger en was al op jonge leeftijd een vooraanstaand en veelzijdig Tweede Kamerlid. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

P.J. Oud

(1886-1968) Politicus, in de jaren '30 vrijzinnig democraat, minister van Financiën onder Colijn - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           
Staatscommissie-Van Schaik
De Staatscommissie-Van Schaik werd op 17 april 1950 ingesteld door het kabinet-Drees/Van Schaik. Zij moest een herziening van de Grondwet voorbereiden, waarbij werd overwogen dat de dekolonisatie, de komst van internationale organen en maatschappelijke ontwikkelingen dat nodig maakte. ... staatscommissie-van schaik - hoofdinhoud de staatscommissie-van schaik werd op 17 april 1950 ingesteld door het kabinet-drees/van schaik. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 vicepremier Lodewijk Asscher, die Diederik Samsom bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. ... partij van de arbeid (pvda) - hoofdinhoud de partij van de arbeid (pvda) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Grondwetscommissies
Vrijwel alle Grondwetsherzieningen tot 1983 - de belangrijkste uitzondering was de herziening van 1840 - werden voorafgegaan door een Staatscommissie. Ook de eerste Grondwet na de Bataafs-Franse Tijd (1795-1813) werd door een commissie voorbereid. ... grondwetscommissies - hoofdinhoud vrijwel alle grondwetsherzieningen tot 1983 - de belangrijkste uitzondering was de herziening van 1840 - werden voorafgegaan do - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Jacobus J.P. Oud

(1890-1963) Architect die, als gemeentearchitect van Rotterdam (1918-33), grote invloed had op de kwaliteit van de woningbouw in Rotterdam (Oud-Mathenesse, 'het Witte Dorp', woningen in Hoek van Holland, de Kiefhoek). - (bron: Cultureel Woordenboek)

                                                                                                                                           

Lijsttrekkers VVD

Sinds 2006 is Mark Rutte lijsttrekker van de VVD. In september 2005 maakte Gerrit Zalm bekend dat hij in 2007 niet beschikbaar was voor het lijsttrekkerschap van de VVD. Jozias van Aartsen haakte na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 ook af als politiek 'aanvoerder'. ... lijsttrekkers vvd - hoofdinhoud sinds 2006 is mark rutte lijsttrekker van de vvd. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Vrijzinnig-Democratische Bond (VDB)

De VDB was een links-liberale partij, die in 1901 werd opgericht. In zekere zin is zij als voorloper van D66 te beschouwen. De partij werd gevormd door van de Liberale Unie afgescheiden leden en door voormalige Radicale Bonders. ... vrijzinnig-democratische bond (vdb) - hoofdinhoud de vdb was een links-liberale partij, die in 1901 werd opgericht. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Staatscommissie-Biesheuvel
De Staatscommissie-Biesheuvel werd op 17 mei 1982 ingesteld door het tweede kabinet-Van Agt en moest advies uitbrengen over vergroting van de kiezersinvloed op de beleidsvorming. ... op 4 december 1985 bracht de commissie haar eindverslag uit, nadat in maart 1984 al een tussentijds rapport was uitgebracht over de kabinetsformatie en de gekozen burgemeester. ... staatscommissie-biesheuvel - hoofdinhoud de staatscommissie-biesheuvel werd op 17 mei 1982 ingesteld door het tweede kabinet-van agt en moest advies uitbrengen over ver - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Partijvoorzitter

Een partijvoorzitter is de voorzitter van het bestuur van een politieke partij. Een belangrijke taak van de partijvoorzitter is dus om leiding te geven aan de 'vereniging' die de politieke partij is. Hieronder vallen allerlei 'huishoudelijke' zaken, zoals de administratie, het organiseren van congressen en het in goede banen leiden van de procedures rond de totstandkoming van verkiezingsprogramma's en kandidatenlijsten voor verkiezingen. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Soevereiniteitsoverdracht aan Indonesië in 1949
Op 27 december 1949 kwam er een einde aan het Nederlandse koloniale bewind in Nederlands-Indië. Daaraan waren ruim vier jaar voorafgegaan van militaire en politieke strijd. Nederland beschouwde de op 17 augustus 1945 uitgeroepen Indonesische onafhankelijkheid als een direct gevolg van de Japanse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog en wilde deze daarom niet erkennen. ... soevereiniteitsoverdracht aan indonesie in 1949 - hoofdinhoud op 27 december 1949 kwam er een einde aan het nederlandse koloniale bewind in nederlands-indie. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Drs. P.J. (Pieter) Duisenberg

Pieter Duisenberg (1967) is sinds 20 september 2012 lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Hij was financieel bestuurder van Eneco. Eerder werkte hij onder meer bij Shell en McKinsey. De heer Duisenberg is een zoon van oud-minister en oud-bankpresident Wim Duisenberg. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Lijsttrekker van een partij

Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. ... lijsttrekker van een partij - hoofdinhoud een lijsttrekker is de nummer een op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

P. de Zeeuw J. Gzn

Pieter de Zeeuw werd geboren op 7 maart 1890 in Rijsoord, gemeente Ridderkerk. Zijn vader was daar burgemeester. Hij was de oudste in een gezin met elf kinderen, waarvan er twee vroeg overleden. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           

Oud Avereest 5, Balkbrug

In gevelsteen 1852 gedateerd gebouw op T-vormige grondslag; dakruiter boven de voorgevel, rondboogvensters en eenvoudige ingangsomlijsting. Oorspronkelijk eenklaviers orgel in 1866 door J. - (bron: Monumenten.nl)
                                                                                                                                           
Kerk en toren van Saaksum
GESCHIEDENIS De huidige kerk is gebouwd in 1849. Op 9 april van dat jaar houdt ds. J. P. Bruinwold Riedel een afscheidsrede in de oude kerk en spreekt daarbij ook over de oorsprong van het oude kerkgebouw. - (bron: NazatenDeVries)
                                                                                                                                           
INT Dialectwoordenboeken
Gallée, J.H. (1895). Woordenboek van het Geldersch-Overijselsch Dialect. Deventer: H.P. Ter Braak ... aanhouden, [tegenhouden, doorgaan met], anholden, (sterk werkwoord), aanhouden, iemand staande houden, in leven houden. - (bron: Nicoline van der Sijs, eWND)
                                                                                                                                           
INT Dialectwoordenboeken
Schelberg, P.J.G. (1986), Woordenboek van het Sittards dialect, Amsterdam ... aanhouden, aanhaute, holj aan, haet of is aangehaute, aanhouden; doorzetten. - (bron: Nicoline van der Sijs, eWND)
                                                                                                                                           

Kerkplein 2, Breda

Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk. Geheel met natuursteen beklede gotische transeptbasiliek met kooromgang en westtoren, als kapittelkerk gebouwd van plm 1400 tot 1548, sinds 1637 Ned. ... noord-brabant breda breda kerkplein 2 kerkplein 2, breda bron: rijksdienst voor het cultureel erfgoed bron: rijksdienst voor het cultureel erfgoed: hoog, g. ... hoofdorgel: van dit orgel is de kas van het rugpositief oud (16e eeuw) alsmede enige registers. - (bron: Monumenten.nl)
                                                                                                                                           
Zuidervaart 22, Zuidschermer
Ned. Herv. Kerk. Het z.g. Zwarte Kerkje, in 1662 uit hout opgetrokken in stelpvorm naar voorbeeld van de kerk te Volendam. In 1834 grotendeels vernieuwd in baksteen. ... eenklaviersorgel in 1759 gemaakt voor de oud katholieke kerk te enkhuizen door p. - (bron: Monumenten.nl)
                                                                                                                                           
Engelse werkwoorden in het Nederlands (algemene regels)
Werkwoorden die geleend zijn uit het Engels, worden vervoegd volgens de Nederlandse regels. Ze krijgen dus de uitgangen -t en -en in de tegenwoordige tijd ( streamt, streamen ), -de(n) of -te(n) in de verleden tijd ( streamde, mixte ) en -d of -t in het voltooid deelwoord ( gestreamd, gemixt ). ... (kijk helemaal onderaan dit advies.) kanttekening: hoewel veel engelse leenwoorden algemeen bekend zijn, is het raadzaam terughoudend te zijn in het gebruik van uit het engels geleende werkwoorden die niet iedereen kent (vaktaal) of waarvoor een gangbaar ned - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Anti-Revolutionaire Partij (ARP)

De ARP werd in 1879 opgericht door Abraham Kuyper. Daarmee kwam er een partijverband voor politieke stroming, de antirevolutionairen, die reeds sinds het begin van de 19e eeuw bestond. Zij was de eerste nationale politieke partij. ... anti-revolutionaire partij (arp) - hoofdinhoud de arp werd in 1879 opgericht door abraham kuyper. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 139