YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: vn navo ovse europese unie artikel 5 navo-verdrag javier solana dirk stikker noord-atlantische verdragsorganisatie jaap de hoop scheffer wat is de navo verdrag van maastricht nato anders fogh rasmussen de navo west-europese unie (weu) joseph luns north atlantic treaty organization jens stoltenberg intergouvernementeel russische agressie in oekraine otan de krim paul-henri spaak organisation transatlantique nord literair kunst uitdrukkingen en spreekwoorden taal marine le pen de beweging voor een europa van naties en vrijheid ukip enf pvv-delegatie in het europees parlement europe of nations and freedom fractie ep enf partij voor de vrijheid europa van naties en vrijheden front national fractie ep europa van naties en vrijheid afd : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 35 voor - organisation transatlantique nord - in 0.0143082141876221 seconden.
Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO)
De Noord-Atlantische Verdrags Organisatie (NAVO) werd in 1949 opgericht met als doel door onderlinge samenwerking de veiligheid van niet-communistische landen van Europa tegen eventuele agressie van de Sovjet-Unie te waarborgen. ... organisation - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Waarom voegen veel mensen aan de vraag 'Wat nu?' nog de uitspraak 'zei Pichegru' toe?
Wat nu? zei Pichegru verwijst naar een Franse legerbevelhebber. Jean-Charles Pichegru (1761-1804) viel met zijn Armée du Nord de Republiek der Verenigde Nederlanden binnen. Dat gebeurde eind 1794. Hij verschanste zich toen in 's-Hertogenbosch. ... organisation - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Europa van Naties en Vrijheid (ENF)
De fractie van Europa van Naties en Vrijheid werd op 16 juni 2015 gevormd door zes rechts-populistische partijen en een onafhankelijke Europarlementariër. ... organisation - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wereldhandelsorganisatie (WTO)
De Wereldhandelsorganisatie staat ook bekend als de WTO, de World Trade Organisation. De WTO is erop gericht handel te stimuleren. Dat doet ze door landen te laten onderhandelen over het verlagen van invoertarieven, het afschaffen van regels die de hoeveelheid handel beperken, en het laten gelden van gelijke regels voor alle landen. ... staat ook bekend als de wto, de world trade organisation - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
A.M. Cassandre
boven: Cassandre onder: Jan Wiegman Franse schilder, grafisch vormgever en ontwerper geboren 24 januari 1901 Kharkov, Oekraïne - overleden 17 juni 1968 Parijs. ... organisation - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Noord-Nauw-van-Calais
Noord-Nauw van Calais ... organisation - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Verenigde Naties (VN)
Deze intergouvernementele organisatie waarvan 193 landen lid zijn, is opgericht in 1945 en komt op voor de internationale vrede en veiligheid. De Verenigde Naties (VN) zijn een mondiale organisatie van overheden, samenwerkend op het gebied van internationaal recht, mondiale veiligheid, behoud van humanitaire rechten, ontwikkeling van de wereldeconomie en het onderzoek naar sociaal-maatschappelijke en culturele ontwikkelingen. ... organisation - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE)
De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE; in het Engels OSCE) is een politieke organisatie van circa 55 landen in Europa, Centraal-Azië en Noord-Amerika, die zich sinds 1973 bezighoudt met samenwerking op het gebied van defensie, economie en humanitair beleid. ... organisation - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Raymond Hains
Raymond Hains geboren: 1926 Saint-Brieuc (Cote-du-Nord) Franse kunstenaar. Hains gaat in 1945 beeldhouwen studeren aan de Ecole des Beaux Arts van Rennes. Hij werkte samen met sougez als fotograaf voor France-Illustration. ... organisation - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
W.G. Sebald
W.G. (Winfried Georg) Sebald (18 mei 1944 - 14 december 2001), was een (Zuid) Duits- Britse dichter, essayist en romanschrijver. Terugkerend thema in W.G. Sebalds' werk is de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust. ... organisation - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Dr. L. (Leendert) Ginjaar
Wat streng ogende, bedachtzame, maar tevens voorkomende en bescheiden scheikundige, die na een loopbaan bij TNO VVD-minister van Volksgezondheid en Milieuhygiëne in het kabinet-Van Agt I werd. Bracht als minister diverse milieuwetten tot stand, zoals de Wet algemene bepalingen milieuhygiëne en de Wet geluidhinder. ... nations educational, scientific and cultural organisation - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Slag bij Bouvines
... organisation - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Louis-Ferdinand Celine
Frans schrijver, geboren 27 mei 1894 Courbevoie - overleden 1 juli 1961 Meudon. Céline wordt tot de grootste romanschrijvers van de 20e eeuw gerekend. Zijn optreden leidde tot enorme vernieuwing in de Franse romankunst door een taalgebruik dat brak met alle gangbare regels. ... organisation - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Franco-Vlaamse-School
Franco Vlaamse School De Franco-Vlaamse School of Nederlandse School genoemd, is een stijlrichting van polyfone vocale muziek in de 15e- en 16e eeuw. Een nationalistische reflex ligt wellicht aan de oorsprong van de onderscheiden benamingen die Nederlandse, Franse en Vlaamse muziekwetenschappers voor de polyfonisten uit de Lage Landen hebben bedacht. ... organisation - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Marc Chagall
Marc Chagall ( foto: Carl Van Vechten, 1941) Berlioz, fantasy on "The Tempest". Chagall. part n°1. ( Frans schilder van Russisch- Joodse afkomst, geboren 7 juli 1887 te Liosno - overleden 28 maart 1985 in Saint-Paul-de-Vence. ... organisation - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Occitaans
Het Occitaans is de verzamelnaam voor een aantal nauw verwante streektalen die zich vanaf ca. 1300 hebben ontwikkeld uit de Langue d'Oc (Lenga d'Òc), soms ook wel Provençaals genoemd. Het taalgebied van deze streektalen wordt voor het gemak Occitanië of Languedoc genoemd. ... organisation - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Prix-Goncourt
Prix Goncourt De Prix Goncourt is één van de belangrijkste Franse literatuurprijzen. De prijs wordt jaarlijks in november uitgeloofd door de Académie Goncourt (officieel de Société Littéraire des Goncourt) voor het beste boek "met verbeeldingskracht in proza" van het voorbije jaar in het Franse taalgebied, tegelijk met de Prix Renaudot, de prijs voor aanstormend talent. ... organisation - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
FC St. Pauli
FC St. Pauli is een sportclub uit Hamburg, die vooral bekend is als cultclub in het betaald voetbal. De aanhang van deze ploeg afficheert zich als links, grossiert in antifascisme en staat bekend om haar 'strikte' tolerantie en 'millitant' gemoedelijke sfeer. Symbool van deze rebelse houding is de piratenvlag met doodshoofd, de Totenkopf. De club is populair onder punks, bejaarden, minderheden, homosexuelen en rockbands als Turbonegro, The Sisters of Mercy en New Model Army. ... organisation - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Franse-literatuur
De Franse literatuur bestaat uit de literaire verhalende, lyrische en dramatische teksten in de Franse taal. Het gaat hierbij om teksten van auteurs uit Frankrijk en de (voormalige) Franse koloniën, uit Wallonië, Franstalig Zwitserland en Franstalig Canada. ... organisation - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Otto Muhl
1963 Oostenrijkse kunstenaar, geboren 16 Juni 1925 in Grodnau, Oostenrijk. Woont/werkt in Wenen. In 1964 richt Otto Muehl samen met Gunter Brus, Nitsch en Schwarzkogler het Weens Actionisme op. ... friedrichshof (nabij wenen) op. de groep aktions analytische organisation - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Antonietta Peeters
PHILIP MORRIS KUNSTPRIJS 2000, Morris Kunstprijs 2000 uitgereikt. Deze prijs heeft tot doel de loopbaan van jonge, talentvolle kunstenaars extra te stimuleren door middel van een geldprijs van fl 50. ... organisation - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Kerk van Noordbroek
Twee van de oudste en fraaiste gebouwen van Midden-Groningen zijn de kruiskerk met toren in Noordbroek en de kerk met toren in Zuidbroek. Beide gebouwen hebben een leeftijd van zo'n 700 jaar. ... organisation - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Pierre Granier-Deferre
Franse filmregisseur en auteur, geboren 27 jule 1927 à Paris - overleden 16 november 2007 aldaar. Als klassiek regisseur met een passie voor Simenon - hij verfilmde enkele verhalen van Maigret - werkte Granier-Deferre samen met de grote Franse vedetten van de jaren zestig en zeventig: Simone Signoret, Lino Ventura, Jean Gabin, Alain Delon. ... organisation - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Ch. (Charlie) McCreevy
Charlie McCreevy (1949) was in de periode 2004-2010 lid van de Europese Commissie, belast met interne markt en diensten. Daarvoor had hij (sinds 1977) zitting in het Ierse parlement en was hij onder meer minister van Sociale Zaken, van Handel en Toerisme, en van financiën. ... van ontwerpbescherming van de world intellectual property organisation - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 222