YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze betrouwbare websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: design vormgever designer industrieel vormgever vormgevers ontwerpers industriele vormgeving vormgeving meubels toegepaste kunst ontwerper meubelontwerper galerie binnen werknemersorganisatie cor alons flex glasgow school glasgow school of art c. alons brancheorganisatie alons glasgow style flex of the innovationlab architectuur kunst mode cultuur persoon memphis droog design boek en boekwetenschap grafisch ontwerper charles eames t binnenhuis milaan gijs bakker art deco richard riemerschmid nederlandse boekbandontwerpers alchymia : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 493 voor - ontwerpers - in 0.0668740272521973 seconden.
design
De, het design (m en o) ... industrieel ontwerpers ontwerpen niet alleen nieuwe producten maar proberen ook bestaande producten te verbeteren door nieuwe materialen of vormen toe - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Glasgow School
Groep ontwerpers die rond de eeuwwisseling verbonden was aan de Glasgow School of Art waar de progressieve directeur Francis H. Newbery (1853-1946) toen de directeur van was. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Cor Alons
Cor Alons, ( Groningen 1892-06-11, Den Haag 1967-04-24), Nederlands industrieel ontwerper, meubelontwerper, interieurontwerper, glasschilder, schilder, beeldhouwer, keramist, ondernemer, ontwerper van boekbanden, boek- of stofomslagen, docent aan academie. ... tussen 1917 en 1925 lieten zij zich inspireren door de kunstnijverheid van de jongste britse arts and crafts ontwerpers als charles ashbee en charles rennie mackintosh en het werk van de amerikaanse architect frank lloyd wright. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Galerie Binnen
Galerie Binnen is gespecialiseerd in vormgeving en presenteert Nederlandse en internationale ontwerpers die gekozen worden vanwege hun eigenzinnige ontwerpmentaliteit. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
FLEX/the INNOVATIONLAB
Delfts industrieel ontwerpbureau voor productontwikkeling en engineering opgericht in 1989 door de ingenieurs Harm Boomsma, Ronald Lewerisa (1962) en Jeroen Verbrugge (1960). ... de ontwerpers en constructeurs van flex zijn veelal afkomstig van de technische universiteit delft. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
BNO/b.n.o.
A: Als initiaalwoord 1.0: Beroepsvereniging van Nederlandse Ontwerpers B: Als afkorting 1.0: bezoekers niet opgekomen A - Als initiaalwoord BNO 1.0 ((vooral) in Nederland, branche- en werkgeversorganisaties [instellingen en organisaties]) Beroepsvereniging van Nederlandse Ontwerpers. - (bron: ANW)

                                                                                                                                           
Memphis
Memphis
Memphis was de ontwerpstudio en een ontwerpersgroep (1980/81-1987/88), die door Ettore Sottsass werd opgericht met het doel de Radical Design-beweging nieuw leven in te blazen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
The Frozen-Fountain
The Frozen Fountain Winkel annex galerie in eigentijdse meubelen en woonaccessoires. 'Wij zijn een winkel, geen galerie en werken niet met contracten en het claimen van exclusiviteit. ... ling dat mensen alleen maar komen kijken.' - (dick dankers) doordat the frozen fountain echter nauwe contacten onderhoud met de ontwerpers van de diverse kunstacademies in binnen en buitenland is er een dynamische collectie ontstaan. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Marcel Wanders
Marcel Wanders (1963) Lute Suites Nederlandse ontwerper, graficus, industrieel ontwerper en beeldhouwer, geboren 2 juli 1963 in Boxtel. Marcel Wanders werd onder meer bekend door zijn Knotted Chair van versterkt touw en de Egg Vase van porselein. ... zijn set up shades, een schemerlamp van een stapel kappen, werd door droog design, het ontwerpersnetwerk dat ook bekendheden als hella jongerius en piet hein eek voortbracht, in de collectie genomen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Alberto Alessi
Italiaans 'designhuis' opgericht in 1921. ' Alessi is geen gewone fabriek, het is eerder een onderzoekslaboratorium op het gebied van toegepaste kunst' - Alberto Alessi, directeur sinds 1970. ... tot nu toe werkte het bedrijf met meer dan 200 ontwerpers samen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Haagse Stijl
Beter bekend staand als de ( Nieuwe) Haagse School, Nieuwe Haagse School Tijdens het Interbellum manifesteert zich in Den Haag een luxueuze en moderne ontwerptrant die al in die tijd als een typisch Haagse Stijl werd gezien. ... hechtten de ontwerpers van de amsterdamse school veel waarde aan een vrije, bijna sculpturale vormgeving van grote zware volumen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Alchimia
Studio Alchymia Opgericht in Milaan in 1976 door de architect Alessandro Guerriero (1943) als een galerie. Guerriero boodt designers de ruimte om hun prototypes tentoon te stellen en hen op die manier te bevrijden van de druk van de industrie. ... in de jaren zestig verzamelde zich rond de ontwerper ettore sottsass, geboren in 1917, een kring van jonge, alternatieve ontwerpers, die hem als hun voorloper zagen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Tom Purvis
Brits schilder en commercieel posterkunstenaar, geboren Bristol, 12 juni 1888, gestorven 27 augustus 1957/59. biografie Tom Purvis was de zoon van de zeeman en schilder van zeestukken TG Purvis (1861-1933). ... als een van de belangrijkste ontwerpers stond hij in hoog aanzien bij de reclame afdeling van lner. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
De Sphinx
Polygoon journaal uit 1965 over de onthulling van het standbeeld van petrus regout in Maastricht. ... medewerkers en ontwerpers waren o.a. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
De Acht
Architectenkern de 8 ... merkelbach, twee ontwerpers van nagele, bestempelden de dorpen tot dan toe tot stand gekomen onder supervisie van de architect granpre moliere in de wierin - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Richard Riemerschmid
Duitse ontwerper, architect en stedenbouwkundige, geboren 20 juni 1868 in München - overleden 13 april 1957 aldaar. Professor Riemerschmid was een sociaal bewogen figuur die zich met het combineren van de artistieke inspanning van de Arts & Crafts-beweging en de industriële standaardisering van het modernisme inzette voor kwalitatief uitstekende en betaalbare producten. ... , pankok, paul, endell en riemerschmid werkten voor de dresdense werkplaatsen, die evenwel ook in samenwerking met plaatselijke ontwerpers als johann emil schaudt meubelen ontwierpen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Practical-Equipment-Limited
Engelse fabrikant van buismeubels in de dertiger jaren opgericht in 1931 in Oldbury, Birmingham. Toen in W.O.I in Engeland de vraag naar stalen buizen enorm toenam, richtten de fabrikanten Accles en Pollock het bedrijf Tube Investments op. ... het modernisme werd dankzij het goedkope en functionele meubilair van pel steeds populairder en veel bekende modernistische ontwerpers, onder wie edward mcknight kauffer, marion dorn (1899-1964) en betty joel (geb. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Global Tools
Italiaans designproject en designschool, opgericht in 1973 - opgeheven in 1975. Global Tools was een samenwerkingsverband tussen de verschillende Italiaanse tegenbewegingen, twee tijdschriften en verschillende ontwerpers met als doel 'een netwerk van ateliers in Florence op te zetten ter bevordering van het technisch gebruik van natuurlijke materialen en hun specifieke toepassingen'. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Tejo Remy
Tejo Remy (1960) Utrechtse product- en interieurdesigner, geboren in 1960 in Millingen/Nijmegen. Tejo Remy heeft een aantal beroemd geworden ontwerpen gemaakt, zoals een ladenkast (1991) die bestaat uit een ratjetoe aan losse laden, rondom strak bijeengebonden tot een kast, een lamp van melkflessen in verschillende variaties en een 'voddenstoel', De Rag Chair (1991), die is opgebouwd uit eindeloos veel lagen stof die met stalen strippen op hun plaats worden gehouden. ... zo kiezen de ontwerpers het hekwerk van een schoolplein om van deze afscheiding juist een ontmoetingsplek te maken. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Europees Keramisch Werkcentrum
Het Europees Keramisch Werkcentrum (.ekwc) is een internationale werkplaats waar kunstenaars, ontwerpers en architecten, begeleid door de medewerkers van het centrum, de artistieke en technische mogelijkheden van keramiek onderzoeken. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
moderne beweging
Het modernisme (Modern Movement, in architectuur ook 'moderne beweging' genoemd) is een verzamelnaam voor vernieuwende stromingen in de kunsten en de westerse maatschappij tijdens de eerste helft van de 20e eeuw. ... modernistische architecten en ontwerpers waren van mening dat de nieuwe technologie de traditionele bouwstijlen van het gebouw obsoleet maakten. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Bob Verheijden
Nederlandse ontwerper, meubelontwerper, hoofddocent afdeling 3D Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, geboren 15 juli 1964 in Waalre. Robertus Maria Cornelis (Bob) Verheyden genoot zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem (1982-1987) Bob Verheijden 'herintroduceerde' ambachtelijkheid en associatieve betekenisoverdracht in het meubelontwerp. ... deze nieuwe generatie arnhemse ontwerpers distantieerden zich van de industriele esthetiek waarmee bijvoorbeeld hun voorgangers van de vormgeversassociatie vroeg in de j - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Zwitserse-school
Zwitserse-school
Design stroming en stijl uit Zwitserland en Duitsland. Visuele kenmerken van deze ook wel als 'Internationale Typografie' bekend staande stijl zijn: helderheid en orde, een visuele eenheid van ontwerp bereikt door asymetrische organisatie van de elementen op een wiskundig getekend grid, het gebruik van een sans-serife (schreefloze) ettertype, zoals de helvetica, fotomontage, objectieve ( realistische) fotografie, gebruik van witte ruimtes en kopie die visuele en verbale informatie op een heldere en feitelijke wijze presenteert. ... dankzij de neutraliteit van zwitserland in de oorlog konden ontwerpers de typografische theorieen van bauhaus verder ontwikkelen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
W.H. Gispen
W.H. Gispen
Willem Hendrik Gispen Industrieel ontwerper en oprichter van Gispen, geboren 7 december 1890 Amsterdam - overleden 10 mei 1981 Den Haag. Zie ook kunstnijverheid moest geven, doelmatige schoonheid. ... oelmatige mooiigheid." - (gispen in tijdschrift wendingen in 1928) willem hendrik gispen behoort tot een van eerste industrieel ontwerpers. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 152