YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: taal kabinetscrisis uitdrukkingen en spreekwoorden kabinet woordkeuze kvp kabinet-drees/van schaik groningen afleiding wereldbank drees ii muziek europese unie woordgebruik chu europese raad lidstaten verenigde naties navo verdrag van maastricht europa in de wereld wereldspelers beleid ontwikkelingssamenwerking europese dienst voor extern optreden beleid humanitaire hulp buitenlands beleid van de europese unie kabinet-drees mogherini wereldhandelsorganisatie (wto) hoge vertegenwoordiger van het gemeenschappelijk buitenlands en veiligheidsbeleid europese vrijhandelsassociatie (handelsorganisatie van zwitserland, noorwegen, ijsland en liechtenstein) defensiebeleid van de europese unie bureau voor humanitaire hulp (echo) handelsbeleid van de europese unie ontstaan in 1951 hoge vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid kunst tilanus literair europese gemeenschap van kolen en staal : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 14420 voor - ontstaan in 1951 - in 1.77406215667725 seconden.
Zoekterm in is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
We geven maximaal 8000 resultaten op deze zoektermen.

Europa in de wereld

De Europese Unie is sinds zijn ontstaan in 1951 op steeds meer terreinen actief geworden op het wereldtoneel: ... in de wereld - hoofdinhoud de europese unie is sinds zijn ontstaan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Waar komt de uitdrukking het afleggen vandaan?

Het afleggen betekent dat je het moet opgeven, vaak omdat blijkt dat je de mindere bent. Je kunt bijvoorbeeld niet tegen iemand op in een sportwedstrijd of in een discussie. De uitdrukking komt vaak voor in combinatie met het werkwoord moeten en het voorzetsel tegen: het tegen iemand moeten afleggen. ... afleggen. misschien is dit mede van invloed geweest op het ontstaan - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Demissionair kabinet

Als een kabinet of minister ontslag heeft gevraagd aan de Koning(in), maar dit ontslag nog niet is verleend, noemen we dat demissionair. ... opdracht of met demissionaire status. kabinet periode reden ontstaan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Vertrouwensregel parlement en kabinet

De vertrouwensregel houdt in dat een minister, staatssecretaris of het kabinet als geheel moet aftreden als zij niet langer het vertrouwen genieten van het parlement (lees: de Tweede Kamer ). De vertrouwensregel zegt dus niet dat bewindspersonen per se moeten aftreden als ze een fout hebben gemaakt. ... regel, de vertrouwensregel, is in de loop der tijd ontstaan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Achtergrond informateurs

Sinds 1951 wordt meestal een informateur bij benoemd bij de aanvang van een kabinetsformatie. De informateur onderzoekt de mogelijkheden om een formatie te vormen. Benoeming van een informateur gebeurt ook vaak als er een tussentijdse crisis is ontstaan. ... informateur gebeurt ook vaak als er een tussentijdse crisis is ontstaan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

John Körmeling

Nederlands monumentaal kunstenaar, beeldhouwer en architect, geboren in 1951 te Amsterdam. Woont en werkt in Eindhoven. John Körmeling realiseerde vele opdrachten in de openbare ruimte en nam deel aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland. ... die eruit zien alsof ze op een vrije zaterdagmiddag zijn ontstaan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Paolo Venini

Paolo Venini

Italiaanse glas- ontwerper en producent, geboren in 1895 in Milaan - overleden in 1959 in Venetië. De Milanese advocaat Paolo Venini wilde de glaskunst van Murano van de ondergang redden en op een hoger niveau brengen. ... zijn glasontwerpen zo vrij en onconventioneel voor de tijd van ontstaan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Wols
Wols
Duitse schilder, tekenaar, fotograaf en graficus, Naamsvarianten: Alfred Otto Wolfgang Schulze, Wolfgang Schulze, Otto Alfred Schültze-Battmann, Geboren: 27 mei 1913 Berlijn, Gestorven: 1 september 1951 Parijs, Wols geldt als pionier en vertegenwoordiger van het Tachisme en van Informel. ... deze vlekken, taches, zouden later de naam tachisme doen ontstaan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Kabinetten 1945-heden

Nederland heeft sinds 1945 tientallen verschillende kabinetten gehad. Drees en Balkenende leidden de meeste kabinetten, terwijl Lubbers met twaalf jaar de langstzittende minister-president is. In onderstaand overzicht staan alle kabinetten sinds 1945. ... ministersposten die na het vertrek van de pvda-ministers zijn ontstaan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Aftredende bewindslieden

Er kunnen diverse redenen zijn waarom een bewindspersoon tussentijds aftreedt. Er kan een conflict optreden met de collega's over het te voeren beleid, de Tweede Kamer kan het vertrouwen opzeggen, of er kunnen persoonlijke redenen aan vertrek ten grondslag liggen. ... met elkaar in conflict komen. er kan dan een intern conflict ontstaan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Kabinetscrises

Een kabinet kan vanwege een intern conflict of door een conflict met Tweede Kamer of Eerste Kamer ten val komen. Bij interne conflicten kan worden gedacht aan een meningsverschil tussen ministers over een te nemen maatregel of over een wetsvoorstel dat in behandeling is. ... over een wetsvoorstel dat in behandeling is. conflicten kunnen ontstaan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Dr. S.L. (Sicco) Mansholt
Vooraanstaande sociaaldemocratische minister en Europeaan. Afkomstig uit een rijke, sociaal betrokken Groningse landbouwfamilie. Was - na een korte tijd in de Oost - boer en verzetsman in de Wieringermeer en werd op zijn 36ste minister van Landbouw in het kabinet-Schermerhorn/Drees. ... bedrijven. zo moesten economisch weerbaardere bedrijven ontstaan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mr. P.J. (Pieter) Oud
Staatsman, geschiedschrijver, staatsrechtgeleerde en voorman van de VDB en de VVD. Begon zijn loopbaan als kandidaat-notaris en belastingontvanger en was al op jonge leeftijd een vooraanstaand en veelzijdig Tweede Kamerlid. ... 1920 minister de vries over de onzekerheid op belastinggebied, ontstaan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Dr. C.P.M. (Carl) Romme
Voorman van de KVP die met Drees in de naoorlogse jaren de Nederlandse politiek domineerde. Was voor de Tweede Wereldoorlog als jong Amsterdams gemeenteraadslid al een gedreven katholiek politicus. Na een hoogleraarschap in Tilburg werd hij in 1937 minister van Sociale Zaken in het vierde kabinet-Colijn. ... het akkoord van linggadjati: "er is vooreerst een beroering ontstaan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk omvat Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland. Hoewel het Verenigd Koninkrijk niet langer het centrum is van een machtig imperium, blijft het één van de machtigste Europese landen. ... geen der kandidaten een absolute meerderheid behaalt. bij het ontstaan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
socialisme
1. Wijze van samenleving gericht op afschaffing van privé kapitaalbezit, socialisatie van de productiemiddelen en gemeenschappelijke voorziening in de behoeften van haar leden. ... na de dekolonisatie in tal van landen socialistische partijen ontstaan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Otto Steinert

Duits fotograaf en arts, geboren 12 juli 1915 in Saarbrücken, gestorven 3 maart 1978 in Essen. Steinert is een van de invloedrijkste fotografen van de naoorlogse fotografie. ... waar zijn eerste vroege fotomontages en fotogrammen ontstaan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
muziekgeschiedenis
ca 8000 vC Eerste muzikale uitingen van de mens (ratels, rammelaars, bromhout, eentonige fluiten uit beenderen) ca 6000 vC Zang en slaginstrumenten. ca 3000 vC Gebruik van de pentatoniek in Egypte ca 2000 vC Gebruik van de pentatoniek in China ca 1900 vC Overgang van pentatoniek op modaal systeem ca 1200 vC Gebruik van bronzen lieren Noord Europa ca 1000 vC Overgang pentatoniek op modaal systeem Midden- Oosten ca 800 vC Uitvinding van het muziek-spijkerschrift in Babylon ca 700 vC Barden en Keltische dichters en zangers in Gallië, Wales, Schotland en Ierland ca 500 vC Toonsysteem met vierde tonen in Indië ca 400 vC Muziek geschreven voor Griekse toneelstukken Van de Oudgriekse muziek zijn geen partituren bewaard gebleven, wel kunnen er reconstructies gemaakt worden op basis van overgeleverde beschrijvingen. ... zijn vele verschillende plaatselijke christelijke liturgieen ontstaan - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Omroeporkesten
Sinds het ontstaan -kort na de Tweede Wereldoorlog- lagen de omroeporkesten en het Groot Omroepkoor al onder vuur. Er zou te weinig gebruik van worden gemaakt en ze zouden teveel in het vaarwater van de andere orkesten zitten. ... sinds het ontstaan - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Tijdlijn psychologie
Voorgeschiedenisrond 1550 v. Chr. - in de Papyrus Ebers wordt depressie aangestipt. ... of persuasion (elm), een model dat laat zien hoe attitudes ontstaan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Roger Somville
Roger Somville (1923) Frans- Belgische graficus, schilder, tekenaar en tapijtontwerper. Neo- expressionistische stijl. Geboren in Schaarbeek ( Brussel). Roger Somville (°13-11-1923) is één van de meest prominente kunstenaars en ongetwijfeld de meest bekende uit Franstalig België. ... te ontwarren, om de nieuwe verhoudingen bloot te leggen die ontstaan - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Dr. J. (Hans) Linthorst Homan

Telg uit een bekend Drents regentengeslacht, die in 1937 Commissaris van de Koningin in Groningen werd. Was aanvankelijk werkzaam als advocaat en later burgemeester van Vledder. Werd vooral bekend als lid van het Driemanschap dat in 1940 leiding gaf aan de Nederlandse Unie. ... van de geschiedenis van het recht in drenthe" (1932) - "het ontstaan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
expressionistische muziek
Expressionisme (muziek) In navolging van de beeldende kunst en de literatuur wordt deze term ook toegepast op de nieuwe stijl in de muziek van het begin 20ste eeuw die van de ene kant een reactie was op het impressionisme en aan de andere kant een voortzetting van het subjectivisme van de hoogromantiek. ... - slagwerk en blaasinstrumenten worden belangrijker en er ontstaan - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Kabinetsformaties sinds 1945

In de periode 1945 tot 2017 zijn er zo'n 30 formaties geweest. Een formatie vindt in de regel elke vier jaar plaats, maar soms worden er nieuwe verkiezingen uitgeschreven na een val van een kabinet. Dit was bijvoorbeeld het geval in 1982 na de val van het kabinet-Van Agt II. ... vvd en d66 strandden na enige weken en er leek een impasse te ontstaan - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 44