YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: muziek rob de nijs annette nijs kabinet-balkenende i drs. a.d.s.m. (annette) nijs kabinet minister tweede kamer van agt ministers bijlhout linschoten van der hoeven nijs van den broek deetman wilma mansveld motie van wantrouwen glastra van loon bert de vries fred teeven staatssecretarissen brokx ter veld bos staatssecretaris frans weekers de graaf lardinois tussentijds aftreden bewindslieden bomhoff europees parlement kruisinga kabinet-rutte ii jorritsma in 't veld van aardenne pieter van geel henk kamp teeven : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 20 van 20 voor - nijs - in 0.00713801383972168 seconden.

Rob De Nijs

Nederlands popzanger. Rob De Nijs moet zowat Nederlands bekendste popzanger zijn, maar daarnaast was hij ook actief als acteur (zoals in de televisieseries "Oebele" en "Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? ... de nijs - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Drs. A.D.S.M. (Annette) Nijs MBA

Brabantse die met een vlot verlopen studie macro-economie en een carrière bij het Ondernemersverbond en in het bedrijfsleven de basis legde voor een korte politieke loopbaan. In de periode 1987-1988 voorzitter van de JOVD. ... a.d.s.m. (annette) nijs - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Aftredende bewindslieden
Er kunnen diverse redenen zijn waarom een bewindspersoon tussentijds aftreedt. Er kan een conflict optreden met de collega's over het te voeren beleid, de Tweede Kamer kan het vertrouwen opzeggen, of er kunnen persoonlijke redenen aan vertrek ten grondslag liggen. ... tussen minister van der hoeven en haar staatssecretaris nijs - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wetenswaardigheden staatssecretarissen
Wie waren de jongste en oudste staatssecretarissen, hoeveel vrouwelijke staatssecretarissen waren er en wat waren hun maatschappelijke en bestuurlijke achtergronden? Rondom welke staatssecretarissen speelde er een crisis? ... interview een vertrouwensbreuk tussen staatssecretaris nijs - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)
Deze in 1949 opgerichte Nederlandse liberale politieke jongerenorganisatie is sinds 2000 formeel gelieerd aan de VVD. De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is echter in politiek opzicht volledig onafhankelijk van de VVD en heeft op bepaalde punten dan ook afwijkende standpunten. ... anne-lize van der stoel mark verheijen jort kelder annette nijs - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Vertrek uit de Tweede Kamer
Zowel partijen als leden zelf kunnen besluiten dat een Kamerlidmaatschap niet wordt voortgezet. Daarbij kunnen persoonlijke redenen een rol spelen, maar het kan ook dat de partij niet tevreden is over iemands functioneren. ... terugkeerde naar de tweede kamer. zo werd annette nijs - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Jack Jersey
Jack de Nijs Als zanger is hij bekend geworden onder het pseudoniem Jack Jersey. Jack de Nijs (Tjimahi, 18 juli 1941 - Rotterdam, 26 mei 1997) was een Nederlands zanger, componist en producer van lichte muziek die voor nationale en internationale artiesten werkte. ... jersey jack de nijs - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Kabinet-Balkenende II (2003-2006)
Het kabinet-Balkenende II, met CDA, VVD en D66 als deelnemende partijen, kwam tot stand nadat een (eerste) poging om een kabinet van CDA en PvdA te formeren, was mislukt. Omdat CDA en VVD samen geen meerderheid hadden en de LPF zichzelf had gediskwalificeerd als regeringspartij werd de voormalige coalitiepartner uit Balkenende I ingeruild door D66. ... (27 mei 2003 - 3 juli 2006) staatssecretaris: drs. a.d.s.m. nijs - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Frans de Waard
Frans de Waard is een van de sleutelfiguren in de experimentele, elektronische muziek in Nederland en ver daar buiten. Frans is geboren op 8 augustus 1965 te Nijmegen. Hij heeft geen muzikale opleiding genoten, maar begon in 1980 met z'n eerste klankexperimenten (bandrecorders, gitaar en huishoudobjecten). ... korm plastics en de groep kapotte muziek, samen met christiaan nijs - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Boudewijn De Groot
Nederlands muzikant, geboren 20-5-1944 Jacques Brel begint de Groot op het Haarlemse Coornhert Lyceum samen met Lennaert Nijgh muziek te maken. Ondanks zijn studies aan de Filmacademie blijft hij musiceren en dit leidt in 1965 tot zijn eerste hit Een meisje van zestien, een door Nijgh geschreven versie van een Charles Aznavour- nummer. ... de groot ook hits voor liesbeth list, ramses shaffy en rob de nijs - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Drs. M. (Mark) Rutte
Mark Rutte (1967) is sinds 14 oktober 2010 minister-president en minister van Algemene Zaken. Hij is sinds 2006 politiek leider van de VVD en in 2006, 2010, 2012 en 2017 lijsttrekker van zijn partij. Sinds 23 maart 2017 is hij lid van de Tweede Kamer. ... omgezet in een gift. het wetsvoorstel was door zijn voorganger nijs - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Liesbeth List
Liesbeth List (Bandoeng, 12 december 1941 - Soest, 25 maart 2020) was een cultuurbepalende Nederlandse chansonnière en actrice. Tijdens een rijke carrière is de zangeres te zien geweest in een groot aantal tv-programma's en films in binnen- en buitenland. ... in televisieshows, onder meer in een televisieshow van rob de nijs - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Anna Paulowna
Doorverwijspagina Anna Paulowna van Rusland, echtgenote van koning Willem II; Anna Paulowna (Noord- Holland), een dorp en een gemeente in de Nederlandse provincie Noord- Holland; Anna Paulownapolder, een polder in de gemeente Anna Paulowna in de provincie Noord- Holland; Anna Paulowna-prijs, literatuurprijs van de gemeente Anna Paulowna; Loge Anna Paulowna, Vrijmetselaarsloge in Zaandam; Anna Paulowna (single), de eerste hitsingle in de Top 40 van Rob de Nijs (1966). ... paulowna (single), de eerste hitsingle in de top 40 van rob de nijs - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Lennaert Nijgh
Lennaert Nijgh (Haarlem, 29 januari 1945 — Haarlem, 28 november 2002) was een Nederlands tekstdichter. Hij heeft zoveel bekende liedjes op zijn naam staan dat zijn naam vaak in een adem wordt genoemd met degene die het lied uitvoert. ... liesbeth list, ramses shaffy, jenny arean, flairck en rob de nijs - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Zilveren Harp
Ieder voorjaar organiseert Buma Cultuur het Buma Harpen Gala, een evenement waarbij de Buma Gouden en Buma Zilveren Harpen en de Buma Exportprijs worden uitgereikt. De Zilveren Harp is een Nederlandse muziekprijs die wordt uitgereikt aan aanstormend talent en is bedoeld als een aanmoedingsprijs. ... tonny eyk, willem van kooten 1982 ruud bos, b.z.n., rob de nijs - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Feicke Alles Clocq
Feike (Feico) Alles Clock ( Leeuwarden, gedoopt 1 januari 1605 - Oude Pekela 1653) was een vervener in het veenkoloniale gebied van Oost-Groningen. Hij wordt ten onrechte wel eens genoemd als stichter van Oude Pekela, maar hij kan wel als belangrijke grondlegger beschouwd worden. ... als officier in het leger. hij was vaandrig onder kapitein nijs - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Peter Maffay
Wie Peter Maffay zegt, zegt "Du". De in het Roemeense Kronstadt geboren Peter Maffay kwam in 1963 met zijn ouders over naar Duitsland en werd in 1969 in München, tijdens een talentenjacht ontdekt door Michael Kunze, een advokaat, die als tekstschrijver in de muziek business terechtgekomen was. ... 1976 zette hij 'und es war sommer', het origineel van rob de nijs - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Kabinet-Balkenende I (2002-2003)
De Tweede Kamerverkiezingen van 2002 lieten een grote winst zien voor nieuwkomer LPF en verlies voor de deelnemers aan Paars (PvdA, VVD, D66). CDA, LPF en VVD stuurden aan op vorming van een kabinet en slaagden daarin. ... c.h.j. van leeuwen (lpf) staatssecretaris: drs. a.d.s.m. nijs - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Benjamin Heine Broekema
Benjamin Heine Broekema (Poere), (Warffum 1904 - Auschwitz 17 augustus 1942). Zoon van een joodse dorpsslager afkomstig uit Muntendam. Na de lagere school werkzaam in de ouderlijke slagerij. ... is macht. onder het pseudoniem poere schreef hij de rubriek ' nijs - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Witteveen Bos-prijs
De Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek werd in 2001 ingesteld bij het 55-jarig bestaan van Witteveen+Bos en is bestemd voor een beeldend kunstenaar, die in zijn werk de disciplines kunst en techniek op een bijzondere manier verenigt en voor wie techniek dus veel meer is dan een instrument. ... jansen (2002), felix hess (2003), giny vos (2004), marnix de nijs - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 8