YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst nieuwe zakelijkheid new objectivity neue-sachlichkeit schlichter rudolf schlichter fotografie new-topographics new-topography film new-british-sculpture-group new-sculpture britse new cinema new-british-sculpture kitchensink new cinema architectuur taal aaneenschrijven aardrijkskundige namen hoofdletter of kleine letter afleiding school van new york new york school new york five muziek new-age new rave new-wave new-order new-romantics new-neurotic-realism new-image-painting new-orleans cultuur engels namen etymologie new-style new-york-times : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 1915 voor - new objectivity - in 0.098876953125 seconden.
Neue-Sachlichkeit
Neue-Sachlichkeit (Nieuwe Zakelijkheid, Eng: New Objectivity) Kunstrichting die rond 1920, in sterk contrast tot het expressionisme, opnieuw het reële verschijningsbeeld van de werkelijkheid wilde weergeven. ... neue-sachlichkeit (nieuwe zakelijkheid, eng: new - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Rudolf Schlichter
Duits schilder, geboren Calw 6 december 1890, gestorven München 3 mei 1955 Biografie Vanaf 1904 is Rudolf Schlichter leerling-emailschilder in een fabriek in Pforzheim en van 1907 tot 1910 bezoekt hij de kunstnijverheidsschool in Stuttgart. ... en vormen daarna een groep getiteld de neue sachlichkeit of new - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

New-Topographics

New Topographics In de vroege jaren '70 waren er in de V.S. een generatie fotografen die afstand namen van de subjectieve, autobiografische fotografie zoals we die kennen van bijvoorbeeld Robert Frank of Diane Arbus. ... new - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

New-British-Sculpture-Group

New British Sculpture Group Een groep plastische kunstenaars uit het begin van de jaren tachtig, gelieerd aan de Lisson Gallery in Londen. Hun werk wordt niet gekenmerkt door een overeenkomst in stijl; wel werkten alle kunstenaars met gewone, conventionele materialen en probeerden ze de betekenis van hun werk te verbinden met het leven van alledag (zie Cragg). ... new - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Britse New Cinema

Kitchensink of New Cinema Aan het eind van de jaren 50 vroegen de omstandigheden in de filmindustrie om nieuw talent. Er moest worden geconcurreerd met de TV die goedkoop amusement bracht. ... new - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Hoe noem je een inwoner van New York?

Een inwoner van New York is een New Yorker. ... noem je een inwoner van new - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

New York Five

Groep architecten die in de zeventiger jaren bekend werden met hun strakke, witte gebouwen. De New York Five, oftewel de Five Architects, werd in 1969 opgericht als reactie op het naoorlogse Modernisme. ... new - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

New-wave

stijlrichting in de rockmuziek die ontstond in het midden van de jaren '70. De new wave ontwikkelde zich in het midden van de jaren '70 uit de punkrock. Het provocatieve karakter van de punkrock bleef behouden maar werd in een intellectualistisch kleedje gestoken. ... new - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

New-Romantics

New Romantics Muziek ( 1970-1980) In de popmuziek is Neo- Romantiek, eigenlijk Nieuw Romanticisme, een jeugdcultuur aan het einde van de 70er, begin 80er jaren. De beweging ontstond als culturele afsplitsing van de Engelse New Wave. ... new - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

New-Order

New Order New Order komt voort uit de resten van de post-punk-band Joy Division: Peter Hook, Stephen Morris, Bernard Sumner en Gillian Gilbert. Samen vormen ze New Order, in de jaren tachtig een van de meest invloedrijke bands in de new wave, disco, electro en underground. ... new - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Wat is juist: Plat-New Yorks, plat-New Yorks of plat New Yorks?

Volgens de officiële spelling is Plat-New Yorks juist. Wat ons betreft is ook plat New Yorks goed te verdedigen. Deze combinatie is daarom ook opgenomen in de Spellingwijzer Onze Taal en op onze spellingsite Spellingsite. ... is juist: plat- new - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

New-Neurotic-Realism

New Neurotic Realism Voor de kunstenaars die door Charles Saatchi heel ironisch onder de noemer New Neurotic Realism werden gelanceerd, waren de rock 'n' roll- foto's van Nan Goldin en de straathiërogliefen van Keith Haring een inspiratiebron, veel eerder dan de deftige plaatsbepalingen van kunstenaars als Ellsworth Kelly, Donald Judd, Barnett Newman of Anselm Kiefer - dat zijn kunstenaars die vooral in dialoog zijn met de geschiedenis van de moderne kunst en die zich geen enkele naïviteit veroorloven. ... new - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

New Rave

New Rave, Nu- Rave, neo rave, neu rave (of Indie Rave), elektronische muziek in een mix van rave uit begin jaren negentig en postpunk met dance/acidhouse en indierock daaarom ook wel rock'n'rave genoemd. ... new - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

New-Image-Painting

New Image Painting Reagerend op de minimal art en conceptual art maken kunstenaars als Schnabel 'plate paintings', deels figuratieve, deels abstracte werken, bezaaid met kapot aardewerk en brandhout, zeer dik in de verf. ... new - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

New-Age

New Age Levensfilosofie met bijpassende muziek. New Age ( filosofie) New age gaat uit van schoonheid, rust en innerlijke harmonie en lijkt vooral een amalgaam van alternatieve religies. De beweging ontstaat aan het eind van de jaren zeventig in de Verenigde Staten als de hippies uit de jaren zestig dertigers zijn geworden. ... new - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

New-Orleans

Vroegste vorm van jazz die werd ontwikkeld aan het begin van deze eeuw (tussen 1900 en 1930). Jazz is een Amerikaanse geïmproviseerde muziekvorm die aan het begin van de 20e eeuw ontstaat en zijn wortels heeft in Afrikaanse muziek, spirituals, psalmen en folkmusic. ... new - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Old-Style-en-New-Style

Old Style en New Style ... new - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

New-York-Times

The New York Times is een belangrijk, internationaal dagblad dat gepubliceerd wordt in New York. ... new - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Waarom wordt New York ook wel 'The Big Apple' ('de grote appel') genoemd?

De geschiedenis van de benaming 'The Big Apple' is niet eenvoudig. Om met de huidige bekendheid te beginnen: die dateert van een campagne ter promotie van New York in 1971, met het thema I♥NY. Daarbij werd het beeld van 'de grote appel' gebruikt, en de campagne loopt nog steeds. ... wordt new - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Hotel-New-York

Het Hotel New York op de Wilhelminapier in Rotterdam is een hotel, gevestigd in het voormalige directiegebouw van de Holland-Amerika Lijn (H.A.L.). Het hotel werd geopend in 1993. ... new - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

New-York-Philharmonic

New York Philharmonic Orchestra, befaamd Amerikaans symfonisch orkest. Het New York Philharmonic werd in 1842 opgericht. Tot 1892 droeg het orkest de naam New York Philharmonic Society. In 1928 werd het orkest samengevoegd met het New York Symphonic Orchestra onder de naam New York Philharmonic Symphonic Orchestra. ... new - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

New-Dutch-Swing

In New Dutch Swing staat improvisatie, zoals die in veel Nederlandse jazz gebruikt wordt, centraal. In Nederlandse geïmproviseerde muziek wordt vaak onbekommerd gebruik gemaakt van verschillende vormen van muziek en improvisatie, en vaak door elkaar heen of meteen na elkaar. ... new - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

New-Cool-Collective

New Cool Collective Een initiatief van orkestleider/saxofonist/fluitist Benjamin Herman en DJ Graham B, die uitgaat van de ideale combinatie van Latin ritmes, DJ beats en energieke jazz. Invloeden vanuit de dansbare jazz van de jaren '60 (Art Blakey's Jazz Messengers, Horace Silver e. ... new - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

California New Wave

Design stroming en postmoderne grafische stijl uit de jaren 1979-heden die werd ontwikkeld door vormgevers als April Greiman en Lucille Tenazas aan de westkust van de VS. ... new - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 122