YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: nelissen parlementaire enquetes 1851-heden minister van aardenne enquete rsv marcel van dam theo joekes kees van dijk evelien eshuis rsv-enquete parlementaire enquete parlementaire enquete rsv (rijn-schelde-verolme) (1983-1984) kabinet 1972 meer over kabinetsformatie 1972 y. scholten 1971 kabinet-den uyl biesheuvel kabinet biesheuvel breuk in het kabinet ds'70 1973 regout edmond robert hubert 1863 1913 kabinet-biesheuvel i en ii kabinet-biesheuvel i en ii (1971-1973) wally tax muziek kabinet-biesheuvel kabinet-de jong 'lintjeskwestie' arp van hall epstein-barr; virus van — cijfers over financieel-economisch beleid kabinet-biesheuvel ii marion bloem kabinet-de quay bauke roolvink staatscommissie (cals/donner) theo heemskerk : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 35 voor - nelissen - in 0.0532591342926025 seconden.
Parlementaire enquête RSV (Rijn-Schelde-Verolme) (1983-1984)
In 1983-1984 werd een parlementaire enquête gehouden naar de ondergang van het scheepsnieuwbouwbedrijf Rijn-Schelde-Verolme (RSV). Dat bedrijf was eind jaren '60 mede onder druk van de overheid door een fusie ontstaan. ... verenigde scheepswerven tot het scheepsbouwconcern rijn-schelde-verolme (rsv) onder druk van de minister van economische zaken nelissen. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Regout, Edmond Robert Hubert (1863-1913)
... nelissen om gezondheidsredenen zijn portefeuille ter beschikking had moeten stellen. - (bron: Biografisch Woordenboek van Nederland)

                                                                                                                                           
Kabinet-Biesheuvel I en II (1971-1973)
Hoewel de verkiezingsuitslag van 1971 anders doet vermoeden (van 86 naar 74 zetels), stevende de kabinetsformatie van datzelfde jaar direct af op de voortzetting van de zittende coalitie van KVP, VVD, ARP en CHU. ... nelissen (kvp) (6 juli 1971 - 9 augustus 1972) algemene zaken minister: mr. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinet-De Jong (1967-1971)
Tijdens de verkiezingen van 1967 raken de confessionele drie voor het eerst hun meerderheid kwijt, onder andere door de opkomst van Boerenpartij en nieuwkomer D'66. Ook de PvdA lijdt verlies. Demissionair premier Zijlstra krijgt een informatieopdracht en stelt een beknopt programma op, vooral met financiële punten. ... nelissen (kvp) (14 januari 1970 - 6 juli 1971) staatssecretaris: drs. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Dr. W. (Wim) Drees jr.
Voorman van DS'70 en Rekenkamerlid. Maakte carrière als (kundig) ambtenaar op Financiën en als hoogleraar openbare financiën. Stapte in 1971 de politiek in als aanvoerder van DS'70, een rechtse afsplitsing van de PvdA. ... - diende in 1972 samen met minister nelissen het wetsvoorstel wet regeling financiele positie n.v. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mr. Th. (Theo) Heemskerk
Antirevolutionair staatsman die bijna vijfenveertig jaar actief was als politicus. Zoon van de conservatieve staatsman J. Heemskerk Az en afkomstig uit een Amsterdams remonstrants koopmansgezin. Werd later gereformeerd. ... t aantreden van idenburg) - waarnemend minister van justitie, van 12 februari 1910 tot 11 mei 1910 (vanwege ziekte van minister nelissen) - minister van justitie ad interim, van 11 mei 1910 tot 7 juni 1910 (na het aftreden van minister nelissen) - waarnemend minis - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinet-Heemskerk (1908-1913)
Dit christeiijke coalitiekabinet is tot 1909 een minderheidskabinet. Na de verkiezingen van dat jaar kan het kabinet wel op een Kamermeerderheid rekenen. Centraal staan in deze kabinetsperiode de pogingen van minister Talma om sociale wetgeving tot stand te brengen. ... nelissen (r.k. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wally Tax
Wally Tax (The Outsiders) Nederlandse popzanger en componist, ( Amsterdam, 14 februari 1948 - Amsterdam, 10 april 2005) Wladimir ( Wally) Tax werd in februari 1948 geboren als zoon van een Nederlandse vader en een Oekraïense moeder die elkaar in een Duits werkkamp van de Arbeitseinsatz hadden leren kennen. ... zij was in de laatste jaren van haar leven in de ban geraakt van de macrobiotische goeroe adelbert nelissen, directeur van het kushi-instituut. - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Langenbach, Laurie
... ze wilde zich niet laten opereren, zocht hulp bij adelbert nelissen, directeur van het kushi-instituut en leende geld om de ziekte in een japans klooster met meditatie en dieet te bestrijden. - (bron: Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland)
                                                                                                                                           
Kabinet-Biesheuvel II (1972-1973)
Het tweede kabinet-Biesheuvel is de voortzetting van het eerste kabinet-Biesheuvel, maar zonder DS'70. Het kabinet kan worden beschouwd als een overgangskabinet tot de verkiezingen in november 1972. ... nelissen (kvp) algemene zaken minister: mr. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
B. (Bauke) Roolvink
ARP-politicus. Voormalig metaalarbeider en CNV-bestuurder met een helder verstand, die zich in 1959 door Zijlstra liet overhalen als staatssecretaris toe te treden tot het kabinet-De Quay. Had eerder nog kritiek geuit op de samenstelling van dat kabinet. ... itteveen een nota uit over het te voeren loon- en werkgelegenheidsbeleid (9.609) - bracht in 1969 samen met de ministers polak, nelissen en klompe de nota buitenlandse werknemers uit. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
slow-virus-syndrome - (medische term)
slow-virus-syndrome (← Eng.), zekere postvirale infectie. Bijna twee jaar later lijdt Nelissen volgens zijn behandelend geneesheer aan het ‘slow virus syndrome’, een postvirale infectie die bij een gewone burger nauwelijks wordt opgemerkt maar voor een wielrenner grote gevolgen kan hebben. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
virus van epstein-barr - (herpesvirus)
Epstein-Barr; virus van — (epon., naar de Britse viroloog M.A. Epstein, 1921, en de Ierse viroloog Y.M. Barr, 1932), een DNA-herpesvirus. Nelissen was in 1989 de jongste beroepsrenner in het peloton, nauwelijks negentien jaar oud. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Marion Bloem
Foto: Lidwien Nelissen Marion Bloem is op 24 augustus 1952 in Arnhem geboren als tweede dochter van Indische ouders. Na de onafhankelijkheid van Indonesië, in 1949, besloten haar ouders naar Nederland te vertrekken; haar vader was militair in het Nederlands-Indisch leger. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Mr. W.J. (Molly) Geertsema
VVD-politicus uit een familie met een grote bestuurstraditie. Was actief in het gemeentebestuur en als ambtenaar van Binnenlandse Zaken. Kwam in 1959 als Tweede Kamerlid in de landspolitiek en combineerde later het fractievoorzitterschap met het ambt van burgemeester van Wassenaar. ... - bracht in 1972 samen met minister nelissen een wijziging (stb. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Gouden-Kalf
Het Gouden Kalf is de grote prijs van het Nederlands Film Festival. Sinds 1981 wordt deze prijs jaarlijks tijdens het festival uitgereikt aan Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices. ... warmerdam 2005 het paard van sinterklaas - tamara bos 2004 ellis in glamourland - mischa alexander 2003 van god los - paul jan nelissen en pieter kuijpers 2002 the discovery of heaven - edwin de vries 2001 met grote blijdschap - lodewijk crijns en kim van kooten - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jeanne Lanvin
Jeanne Lanvin (1 januari 1867 - 6 juli 1946) was een Frans modeontwerpster. Ze is de oprichtster van Parijs' oudste modehuis dat nog steeds actief is; Lanvin. ... van 1981 tot 1989 kwam maryll lanvin mee aan het roer, opgevolgd door respectievelijk robert nelissen (1989) en claude montana (1990-1992) voor de couturelijnen samen met eric bergere (1990-1991) voor de pret-a-porter. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
stuk - (kapot)
stuk 2 bn. ‘kapot’ Nnl. sagen wij dieselve aen stucke gestooten te weesen ‘zagen wij dat deze in stukken gestoten was’ [1610; iWNT wrak I], 't Galyot ..., alle desselfs ronthoundt [sic] aen stuck geseylt hebbende ‘het galjoen, dat al zijn masten, ra's enz. ... (wieler revue, 17/03/89) eerst laat ik mij er een paar dagen afrijden, dan denkt iedereen: die nelissen zit ook lekker stuk, die mag wel mee in een ontsnapping. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Gerda Van Cleemput
Gerda Van Cleemput is op 25 november 1935 in Antwerpen geboren. Ze doorliep de Grieks-Latijnse humaniora en de bibliotheekschool en werkte vijf jaar in de bibliotheek van de Antwerpse dierentuin. ... met illustraties van ruud nelissen. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
M. (Marcus) Bakker
Hét gezicht van de CPN tussen 1963 en 1982 en één van de bekendste politici van zijn tijd. Rechtlijnige communist, die als vertrouweling van Paul de Groot tot midden jaren zestig een onvervalst stalinistisch geluid liet horen. ... - interpelleerde op 22 april 1970 de minister nelissen over de overname van de nederlandse kabelfabrieken (nkf) door philips - interpelleerde op 16 februari 1972 de ministers boersma - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mr. P.J. (Pieter Jelles) Troelstra
De grote voorman van de sociaaldemocraten aan het einde van de negentiende en begin van de twintigste eeuw. Was advocaat in Leeuwarden en richtte in 1894 met 11 anderen de SDAP op. Kwam in 1897 met Van Kol in de Tweede Kamer en werd, ondanks de afkeer die anderen van zijn denkbeelden hadden, al snel erkend als goed politiek debater. ... - interpelleerde in 1908 minister nelissen over de invoering van de wet op het arbeidscontract - interpelleerde in oktober 1908 minister heemskerk over de heersende werkl - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
stoempen - (met veel kracht fietsen)
stoempen, wielertaal voor ‘schonkig fietsen’. De wielrenner oefent veel kracht uit op de pedalen en fietst met heel het lichaam, niet sierlijk. Oorspronkelijk in Vlaanderen, nu ook in Nederland niet ongebruikelijk. ... (de tijd, 06/07/90) hoorde hij mart daar nou zeggen dat danny nelissen 'even stoempend en omslachtig de col opgaat als zijn oom commentaar gaf'? of verbeeldde hij zich dat nou... - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Dick King-Smith
Dick King-Smith is op 27 maart 1922 geboren in Gloucestershire, Engeland. Zijn hele leven woonde hij op nog geen tien kilometer van het ouderlijk huis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte hij gewond door een granaatscherf. ... vertaald door jeske nelissen. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Mary Hoffman
Mary (Margaret) Hoffman is geboren op 20 april 1945 te Eastleigh in het graafschap Hampshire in Engeland. Ze studeerde Engelse literatuur aan de universiteit van Cambridge en Taalkunde in Londen. ... vertaald door jeske nelissen. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 133