YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kabinet-cals nederhorst bakker bas de gaay fortman toxopeus lankhorst minister-president cals notenboom kabinetscrisis 1966: de nacht van schmelzer erik jurgens van dis jongeling kabinetscrisis van thiel joop den uyl koekoek roolvink polarisatie pieter bogaers val kabinet-cals 1966 kvp-fractievoorzitter schmelzer minister vondeling harry van doorn 1966 nacht van schmelzer beernink ppr pvda sdap vondeling lodewijk asscher den uyl drees klaas de vries de boer wiegel thorbecke derde kabinet-lubbers troelstra luns : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 15 van 15 voor - nederhorst - in 0.00880599021911621 seconden.
Kabinetscrisis 1966: de Nacht van Schmelzer
Het slot van de algemene beschouwingen over de begroting voor 1967 in de nacht van 13 op 14 oktober 1966 staat bekend als de Nacht van Schmelzer. Het debat eindigde namelijk met de aanneming van een door KVP-fractievoorzitter Schmelzer ingediende motie, die door het kabinet-Cals als motie van wantrouwen werd uitgelegd en die leidde tot zijn val. ... woordvoerder notenboom. de fractievoorzitter van de pvda, nederhorst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wisseling politieke leiders bij de PvdA
Het wisselen van politiek leider bij de PvdA ging niet altijd zonder problemen. Per definitie betekent het vertrek van een beeldbepalend politicus onzekerheid. Drees en Den Uyl hadden een zo sterke positie en waren zo beeldbepalend dat hun opvolging direct gevolgen had voor de positie van de PvdA. ... rond het huwelijk van beatrix en claus. fractievoorzitter nederhorst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Recht van Interpellatie
Het recht van interpellatie geeft Tweede en Eerste Kamerleden de mogelijkheid om met een bewindspersoon over een onderwerp buiten de orde van de dag te debatteren. Oftewel: een onderwerp dat niet reeds op de vergaderagenda van de Kamer staat. ... lek (psp) over de bezetting van het maagdenhuis 1969 - door nederhorst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Jhr.Dr. M. (Marinus) van der Goes van Naters
'Rode advocaat' uit Nijmegen. Voor de oorlog justitie-woordvoerder van de SDAP en al snel vooraanstaand fractielid. Volgde in 1945 Drees op als fractievoorzitter en leidde in 1946 ook de eerste PvdA-fractie. ... op 19 februari 1959 samen met zijn fractiegenoot nederhorst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
J. (Jan) Franssen
Vooraanstaande VVD-politicus en bestuurder die op jonge leeftijd medewerker werd van Hans Wiegel. Komt uit een Nederlands-hervormd fabrikantengezin. Was geschiedenisleraar, bestuurder van de JOVD en gemeenteraadslid in zijn woonplaats. ... middelbaar onderwijs, van 1972 tot 1977 - lid gemeenteraad van nederhorst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kane
Kane is een Haagse popgroep die binnen korte tijd zeer succesvol is geworden met Engelstalige rock. De band bestaat uit de twee oorspronkelijke leden Dinand Woesthoff ( zanger) en Dennis van Leeuwen (gitarist). ... op in parkpop en pinkpop. de echtgenote van dinand was guusje nederhorst - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
marten toonder
Marten Toonder (1912 - 2005) Nederlandse schrijver en tekenaar van stripverhalen, geb. 2 mei 1912 te Rotterdam, overleden 27 juli 2005 te Laren. Marten Toonder is vooral beroemd geworden met de verhalen waarin Tom Poes en Olivier B. ... goeddeels terug uit zijn bedrijf, dat inmiddels naar nederhorst - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerfractie Partij van de Arbeid (PvdA)
De fractie van de PvdA heeft sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 9 zetels. Na de verkiezingen van september 2012 had de PvdA 38 zetels, waarvan er gedurende de zittingsperiode van de Kamer drie uit de fractie stapten. ... j.m. (joop) den uyl 1967-02-16 1973-05-11 g.m. (gerard) nederhorst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
70 jaar PvdA
PDC, februari 2016 ... samenwerking geweest. vooral van der goes van naters en nederhorst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Drs. B.J. (Bé) Udink
Econoom die op 3 april 1967 op zijn autoradio toevallig hoorde dat hij minister voor Ontwikkelingssamenwerking zou worden in het kabinet-De Jong, hoewel hij De Jong nog nooit had ontmoet. Praatgrage man, niet vrij van pedanterie. ... zoals de voorgenomen maar later weer afgeblazen overname van nederhorst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Drs. G.M.V. (Gijs) van Aardenne
Liberaal wis- en natuurkundige met een brede maatschappelijke en culturele belangstelling. Speelde in de VVD dertig jaar een belangrijke rol. Voor hij in de landelijke politiek kwam directeur van een ijzergieterij. ... papier- en auto-industrie, bij het okto-concern, bij daf, bij nederhorst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
J.A. (Jeanine) Hennis-Plasschaert
Jeanine Hennis-Plasschaert (1973) is sinds 5 november 2012 minister van Defensie in het kabinet-Rutte II. Sinds 23 maart 2017 is zij tevens lid van de VVD-fractie in de Tweede Kamer. Eerder was zij Kamerlid van 17 juni 2010 tot 5 november 2012 en van 20 juli 2004 tot 17 juni 2010 lid van het Europees Parlement. ... zij is commissielid in de gemeenteraad van weesp. woonplaats nederhorst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mr. L.G. Kortenhorst
Katholieke Tweede Kamervoorzitter, die dat ambt vijftien jaar bekleedde. Was advocaat in Amsterdam en secretaris van katholieke werkgeversorganisatie en behoorde tot de vooraanstaande leden van de RKSP- en KVP-fracties. ... reunie van zijn dispuut beets. hij trof daar het pvda-kamerlid nederhorst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Prof.Mr. K.G. (Klaas) de Vries
Klaas de Vries (1943) was in de periode 1973-2015 onder meer Tweede Kamerlid (in de perioden 1973-1988 en 2002-2006), hoofddirecteur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (1988-1996), voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (1996-1998), minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het tweede kabinet-Kok, en Eerste Kamerlid (2007-2015). ... wet tot stand waarbij de gemeenten 's-graveland, loosdrecht en nederhorst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Dr. A. (Anne) Vondeling
PvdA-voorman, minister en Kamervoorzitter. Markante politicus uit de tweede helft van de twintigste eeuw. Werd in 1946 als vrijzinnig-democraat op jonge leeftijd Tweede Kamerlid voor de PvdA en in 1958 minister van Landbouw. ... anekdotes en citaten - zijn opvolger als fractievoorzitter, nederhorst - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 40